Méltányosság

Agytröszt a társadalmi kohézióért

Pártok, színészek, hercegnék. Szubjektív könyvajánló

2022. december 12. 08:11 - Méltányosság Központ

Paár Ádám a karácsonyra közeledve szubjektív könyvajánlót közöl néhány olyan könyvről, amely a Méltányosság Politikaelemző Központ témáihoz (filmek, pártok, nyugatosság) kapcsolódnak.

Tovább
Szólj hozzá!

Európa Magyarország közepén

2022. december 05. 10:49 - Méltányosság Központ

A múlt héten kiderült, hogy az Európai Bizottság a Magyarországnak kiutalandó helyreállítási források jelentős részének befagyasztását javasolja, azaz további feltételekhez és felügyelethez köti azt, hogy ezek a pénzek megérkeznek-e, vagy sem. Ezt persze az egyes politikai oldalak a maguk szempontjából interpretálják, a kormány hatalmas előrelépésként, az ellenzék Orbán Viktor kudarcaként értékelte a fejleményeket. Ebben az írásban azonban nem a döntés helyességét, erényeit vagy hátrányait fogjuk vizsgálni, annál érdekesebb, hogy miként változtatja meg ez a helyzet az EU pozícióját a magyar politikában.

Tovább
4 komment

A liberalizmus láthatatlan mumusa

2022. november 21. 09:05 - Méltányosság Központ

Napjaink politikája egy látszólag feloldhatatlan rejtélyt tartalmaz a liberalizmus szerepét illetőleg. Hogyan lehet a legfőbb politikai ellenség, a kormányzati retorika fő mumusa egy olyan érték, aminek Magyarországon nincs is parlamenti képviselete?

Tovább
4 komment

15 éve a méltányos politikaelemzésért

2022. november 14. 10:30 - Méltányosság Központ

A Méltányosság Politikaelemző Központ idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját, s ezen alkalomból október 27-én tartottunk is egy jubileumi rendezvényt az AranyTízben. Hogyan telt el az elmúlt több mint egy évtized a Méltányosság számára?

Tovább
Szólj hozzá!

Amerikai rémségek. Horror és politika az amerikai filmen

2022. november 07. 10:16 - Méltányosság Központ

A horrorfilm általában lenézett műfaj a popkultúrában. Holott nem kevés horrorfilm közvetlenül rendelkezik politikai olvasattal. A félelmetes lényt gyakran a politikával összefonódott titkosszolgálati, katonai erők keltik életre.

Tovább
2 komment
süti beállítások módosítása