Méltányosság

Agytröszt a társadalmi kohézióért

Még egyszer az Orbán-rendszerről

2018. október 24. 10:00 - Méltányosság Központ

Az október 23-i megemlékezések alkalmával ismét több irányból hallani, hogy most aztán tényleg elegük van az embereknek. Nem lebecsülve az egyéni percepciók fontosságát, vélhetően azonban mégsincs itt az a ”forradalom”, amit sokan ellenzéki oldalról látni vélnek.

gears-1236578_640.jpg

S nem csak azért, mert az ilyenkor szokásos össznépi tüntetések szelepként funkcionálnak a felgyülemlett feszültség levezetésére. Leginkább azért, mert az ellenzék elmulasztja az Orbán-rendszer egy fontos részének elemzését. Ami nélkül nem fog tudni túllépni az ismételt felháborodás zárt körén, hogy politikai előnyt kovácsoljon abból.

Az ellenzéki érvelés szofisztikáltabb része arra épül, hogy az Orbán-rendszer nem demokrácia, ami a köznyelvben már inkább fasizmusként jelenik meg. A társadalomtudományokban Magyarországon nemrég megjelenő hibrid rezsim vitára is az egyik leggyakoribb reakció, hogy nem érdemes szőrözni különféle definíciókkal, kategóriákkal, végre ki kell mondani, hogy ami itt van az nem demokrácia. Azaz, le akarja tudni, meg akarja spórolni a kérdésről való gondolkodást. Csakhogy tudományos szempontból erre legfeljebb azt lehet reagálni, hogy „És, akkor mi van?” Akkor az elemzők is ott tartanának, ahol a baloldali politikusok évek óta. Igenis számítanak a definíciók, mégpedig azért, mert segítenek megérteni a rendszert. Mert például az sem elég, hogy meglehetős konszenzussal kimondjuk, hogy az Orbán-rezsim hibrid rendszer.

Kevés nagyobb dicséret érheti a kormány szemszögéből tevékenységüket, mint az, ha kimondják nem liberális demokrácia. Épp ezt akarják elérni, egy nem liberális demokráciát.

Vagy ahogy arról már máshol írtam, egy demokratikusabb demokráciát, amely kétségtelenül sokkal inkább támaszkodik a többségi demokráciára, mint ami a liberális demokráciák ízlésének megfelelne.

Csakhogy, aki arra építi a politikáját, hogy „ejnye-bejnye Magyarországon sérülnek a jogállami keretek, a külföld is megmondta”, az nem érzékeli, hogy miközben ő hiperérzékeny erre a kérdésre, Magyarország többsége nem az. Sőt kifejezetten jutalmazza az erős vezetőt, és a többségi retorikát. Miközben valóban nagyon sok olyan intézkedést alkalmaz az Orbán-kormány, amely a hibrid rezsimekre jellemző, érdemes azon is elgondolkodni, hogy jelenleg a demokráciák és a hibrid rezsimek között nincs igazából jó demarkáció.

Végképp nincs olyan kategória, amely teret adna olyan demokráciáknak, amelyek nem liberális demokráciák, mégis a demokrácia keretein belül kívánnának működni, csak esetleg másként.

Természetesen, ha eleve elvetjük azt a gondolatot, hogy létezhet demokrácia a liberális demokráciákon túl, akkor tárgytalan az erről való gondolkodás, azonban szerintem előremutatóbb volna az, ha például megindulna a vita arról, hogy milyen is lehetne még a demokrácia? Az ilyen típusú gondolkodás egyik friss példája Heather Grabbe és Stefan Lehne elemzése, ami azt vizsgálja, hogy hogyan működhetne, egyáltalán működhetne egy illiberális Európa. Szerintük ugyanis úgy lehet szembeszállni az Európai Unión belüli populista pártok belső reformkísérletével, ha ellenfeleik rámutatnak annak hibáira, és új megoldásokat találnak a gazdasági bizonytalanságra és a társadalmi változásokra, amely miatt elbizonytalanodtak az európai állampolgárok. Ugyanígy léteznek vizsgálatok, amelyek a többségi rendszerek és a jogállamiság elveinek összeegyeztethetőségét vizsgálják, és még számtalan kísérlet arra, hogy részterületeken újszerű válaszokat találjanak azokra a kérdésekre, amelyeket politikailag egyszerűbb opponálni, semmint elemezni.

Mielőtt azonban a politika más lehetne, a rendszerről való gondolkodásnak is meg kell változnia. Ehhez azonban első sorban az kell, hogy kicsit kevesebbet foglalkozzanak azzal, hogy az Orbán-rendszer diktatúra vagy sem, és többet azzal, hogyan tudnák azt, amit a választók díjaznak az Orbán-rendszerben számukra vállalható és erkölcsös módon megújítani.

Lakatos Júlia

A bejegyzés trackback címe:

https://meltanyossag.blog.hu/api/trackback/id/tr2914317869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GyMasa 2018.10.25. 21:50:36

@Zoltán Rádi:
"Lényegtelen."
Ahogy akarod, de attól hogy kihátrálsz a rossz példád mögül, még nem lesz egyből jó példa...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 21:52:15

@Ad Dio:

0) Feltételezed, hogy aki nem szavazott, az nem szavazott volna a CDU-ra, CSU-ra, SPD-re. AZ állításod tehát számszerűen is baromság.

1) Senki nem mondta, hogy az 50%-nak a távolmaradókkal együtt kell meglennie. AZ állításod tehát tartalmilag terelés.

2) De, ha elvégzünk egy ugyanilyen számítást, akkor a Fidesz meg 34%-kkal kétharmadoz, te Fidióta selejt!

Komolyan, bazdmeg, ez a Fidesz színvonal. Csak hazudni, és tökön szúrni tudjátok magatokat, ti vagytok a magyar selejt. A legalja.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 21:53:22

@miért baj ha telefon vagyok: Szerencsére pont az ilyen balfasz kis lúzerkék buktatják a legjobban a Fidesz szekerét mint te, kis pöcs!

Ad Dio 2018.10.25. 22:03:21

@math0:

:-)

Ne hergeld magad. Még megárt a szépségednek :-P.

Aludjál inkább. Az jót tesz. Ha alszol, mindenkinek jobb ;-).

GyMasa 2018.10.25. 22:15:08

@math0:
"a kurva anyád a demokrácia szembeköpése."
Nem, egy megismételt népszavazás az.
Ugyanis azzal azt üzened a népnek, hogy nem képesek felelős döntést hozni.
Mondjuk túlságosan nem vagyok rajtad meglepődve, mert te aztán sokminden vagy, de egy demokrata igazán nem.
Ha rajtad múlna egy kommunista diktatúra lenne Magyarország, ahol a tőled másképpengondolkodók már annak is örülhetnek, ha csak munkatáborba zárják őket.
"kisebbségi kormány az, amikor a parlamenti többség megszavazza a miniszterelnököt és a kormányprogramot, illetve évenként a költségvetést."
Nem, a kisebbségi kormányzásnak pont az a lényege, hogy a kormányzó pártnak nincs meg az 50%+1 szavazata a parlamentben, így egymaga nem képes vezetni az országot.
A parlament nem szavaz meg semmilyen minszterelnököt, a pártoknak van egy jelöltjük, és a köztáársasági elnök annak a jelöltnek ad kormányalakítási megbízást, akit a legalkalmasabbnak tart arra, hogy kormányt alakítson.
Ennek az embernek joga van ezt visszautasítani, és akkor a K.e. választ egy másik jelöltet.
azaz ez is 50%-os többségen alapul, csak a többség nincs koalícióba vésve. ennyit se tudsz, te agyalágyult faszbarom?!"
"másrészt meg ez egy fikció, nem történt meg. nem szavazta meg ellenzéki képviselő Orbán kormányprogramját."
És, akkor mi a faszom van? a hozzád hasonló nyomiknak köszönhetően a fideszenk nincsen szüksége a töketlen ellenzéki képviselők szavazatára, szóval ez miért lenne baj?
"ez kurvára nem volt kérdés, és nem érv."
de igen, mert éppenhogy csak alatta maradt. SEMELYIK "fejlett demokráciával rendelkező" Nyugat Európai országban nincs egy párt, amelyik ezt megközelíti.
Tehát, az "50% felett" ötleted SEHOL nem működne Európában.
" ilyen versenyszám nem volt. a demokrácia nem azt jelenti, hogy aki legközelebb van az 50%-hoz de alatta, az kormányoz. ez baromság."
De simán jelentheti, mert akkor most Merkelnek is új választást kellene kiírnia a saját, 37% körüli eredményével, hsizen a te meglátásod szerint nem kormányozhatna!
"a jó édes kurva anyádnak hazudozzál, te faszbarom!"
AZ hadd ne az én bajom legyen már, hogy képtelen vagy kifejezni a fejedben kavargó gondolatokat!
" Németországban koalíciós kormány a szavazatok 53%-át birtokolja."
ÉS, hány pártból is áll a koalíciós kormány? Mert eredetileg te egyetlen párttól vártad el az 50% feletti szavazatot!
Ja, és majd ki kell ám várni, hogy végig megmarad-e a német kormány...
AZ lehet, hogy az 53%-ot birtokolja, de a koalíció miatt nem az emberek 53%-ának az ideológiáját és elképzeléseit képviseli, hanem a koalíciós pártok összeségéét.
" ami tökéletesen megfelel a javaslatomnak, te agyalágyult, senkiházi idióta barom!"
Nem felel meg, mert te egy pártot szeretnél 50% feletti eredménnyel.
"nem volt ilyen kérdés, terelsz, Fidióta barom vagy."
Valóban nem volt, de ha a fidesznek van 48%-a, akkor gyakorlatilag az ÖSSZES többi pártnak kellene összefognia, és elhitetni az ország népével, hogy:
- képesek lesznek kormányt alakítani
- képesek éesznek végigcsinálni a 4 évet
- képesek lesznek érdemi kormányzati munkát végezni.
Hát, erre én nem tenném fel a tökeidet, hogy a kormányalakításig is eljutnának...
"X={(x_1,x_2,..."
Látom tudod használni google keresőjét. Ügyes vagy!

GyMasa 2018.10.25. 22:23:21

@math0:
"nem, az én ötletem a valóság, többször előfordult Európában, de hát ezt egy Fidióta honnan a faszból tudná?! fingod nincs semmiről."
Figyeljélmár, te kurvára nem Európáról hadováltál, hanem Magyarországról!
EZ tehát egy irreleváns tény.
"értem, tehát ha az MSZP olyan választási rendszert csinált volna, hogy ők 1%-os eredménnyel 99%-ot szereznek a parlamentben, akkor szerinted az demokrácia."
Hát, ha lenne nekik 2/3-uk, akkor megcsinálhatták volna.
ELegáns nem lett volna, ,ert az is ugyanúgy a demokrácia szembeköpése lenne, mint a mostani újraszavazós javaslatod, de ezen már csak a bal szemöldökömet húzom fel.
Másrészt meg olyan törvényt nem hozhat, ami szerint "az mszp 1%-os szavazattal a mandátumok 99%-át megszerezheti" Ugyanis egy ilyen törvény csak akkor működne, ha nevesítve lenne benne az mszp, mert a kétfarúak is elérték a 3%-ot, szóval akkor hogy döntöd el, hogy ki alakítson kormányt?
Ja, és ezzel a törvénnyel is a fidesz alakított volna kormányt, és az övé lett volna a 99%.
"Fidióta állat vagy."
Te meg csak simán egy Turret-szindrómás pöcs.
"mi van, ha piros hó esik? "
Pirosak lesznek az utcák.
Nem a kedvenc színem, de a véltozatosság miatt OK!
AKkor most válaszoljál végre:
Mi van, ha 20 éveig nem sikerül elérni a célodat, és 4 év múlva a 20 év lejártáig a fidesz marad az ügyvezető kormány a sok révénytelen választás miatt?

morph on deer 2018.10.25. 22:23:59

@GyMasa:
“a kődobálás után történt, és nem egy hónappal később.
De nyugodtan huzzál csak lapot 19-re.”

Te most azt állítod, hogy 23-án a Madách tés környékén nem volt kődobálás?
Talán nézz utána, mielőtt még annyira beleélnéd magad, hogy te is elhiszed!
Épp az volt a gond, hogy a parképítés miatt halmokban állt a térkő, míg oda nem ért a csőcselék!

“Szánalmas ez a picsogás, hogy mindig a másik hibája minden.”

Tehát az, hogy egy begőzölt vén fasz ámokfutni készült egy tankkal, az nem az ő hibája? Mi van?

GyMasa 2018.10.25. 22:27:49

@math0:
"én nem is hoztam fel, a kurva anyádat baszogasd a baromságaiddal!"
OK, felírhatjuk a leírt szöveg értelmezésének hiányát is az értelmi fogyatékosságaid közé.
Egész jó, hamarosan elérjük azt a rokkantsági szintet, ahol már leszázalékolhatnak!
"lehet, de ettől még ha a nagykörúton a rendőrség ellen indítanak egy tankot, akkor a rendőrség bármit bevethet a rend fenntartása érdekében."
Nem, nem bármit. Az olyan helyeket nem demokráciának hívják, hanem diktatúrának.
Megind tökönszúrtad magad a példáddat.
Főleg, hoyg a tank meg is tudott tenni mennyi? 20m-t mielőtt kifogyott belőle az üzemanyag.
Tényleg, szerinte ezellen a tett ellen az atombomba lett volna az arányos visszavágás.
De ismétlem: Semmi gond nem lett volna, ha kompetens a rendőrség és vigyáz ara a tankra.
"és ez volt a kérdés, "
Nem kéréds volt, te szerencsétlen!
Kijelentetted.

GyMasa 2018.10.25. 22:29:46

@Ad Dio:
"A választásra jogosultak 76.2%-a ment el szavazni. A CSU/CDU ennek a részhalmaznak a 32,9%-át szerezte meg, míg az SDP 20,6%-ot. A teljes jogosult népességre kivetítve tehát mindössze 40,5%-os támogatottsággal kormányoznak.

Ne edd magad. Mindenki elszámolhatja magát. Főleg ha nem szedi a gyógyszerét sem rendesen. "
ÓóóTE!
Nem oldottad meg matyika matematikai érvelésre feljopgosító feladvnyét, így neked (sincs) itt semmi jogod holmi számokkal dobálózni!
Makákó!
(üdv a klubban!)

GyMasa 2018.10.25. 22:37:45

@morph on deer:
"Te most azt állítod, hogy 23-án a Madách tés környékén nem volt kődobálás?"
Nem én azt állítom, hogy az MTV székház "ostroma" több, mint egy hónappal okt 23 előtt volt.
"Talán nézz utána, mielőtt még annyira beleélnéd magad, hogy te is elhiszed!"
minek, teljesen felesleges veled érvelni.
"Épp az volt a gond, hogy a parképítés miatt halmokban állt a térkő, míg oda nem ért a csőcselék!"
És a rendőrség miért hagyta, hogy odaérjen a tömeg?
Elképzelhető, hogy kellett nekik egy kis Casus belli?
Az érdekes, hogy mindenhol olyan légmentesen sikerült lezárni a menekülési utakat, hoyg a trafikba egy doboz cigiért papucsba leugró ember már enm tudott hazajutni, de egy egés Madách térnyi kockakövet azt sikerül őrizetlenül hagyni.
Ugyan már!!!
"Tehát az, hogy egy begőzölt vén fasz ámokfutni készült egy tankkal, az nem az ő hibája? Mi van? "
Bazzeg, ntényleg nem veszed észre, hogy minden egyes "példád" egyre jobban a teljesen inkompetens/széndékosan verető rendőrség képét erősíti csak?

miért baj ha telefon vagyok 2018.10.25. 22:43:10

@math0:
Drága kis szellemi fogyatékos csillagocskám!
Elfogytak a központból kapott válaszok?
Semmi önálló gondolat?
Szánalmas kis bértroll!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 22:43:33

@GyMasa: a vitatott kérdés az volt, hogy 2006-ban a rendőrség helyesen járt el a csőcselékkel szemben. tekintve, hogy egy tankkal mentek a rendőrségnek neki, helyesen járt el, akár sokkal erélyesebb eszközökkel is élhetett volna. ennyikeh. erre te, Fidióta barom nem is tudsz mit mondani, helyette levágsz több sornyi mellébeszélést. ennyit tudnak a Fidióták. elmebeteg, geci kis barmok vagytok, a magyar selejt. aljanépség.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 22:54:22

@GyMasa:

"Figyeljélmár, te kurvára nem Európáról hadováltál, hanem Magyarországról!"

Aha, te Down-kóros selejt, ha Európa országaiban van ilyen, akkor teljesen reális. Ennyikeh.

""értem, tehát ha az MSZP olyan választási rendszert csinált volna, hogy ők 1%-os eredménnyel 99%-ot szereznek a parlamentben, akkor szerinted az demokrácia."
Hát, ha lenne nekik 2/3-uk, akkor megcsinálhatták volna.
ELegáns nem lett volna, ,ert az is ugyanúgy a demokrácia szembeköpése lenne"

így van. hasonlóan a demokrácia szembeköpése a kétharmad a 48%-ból.

a választások megismétlése viszont tökéletesen demokratikus, és meg is történik a demokráciákban. az égadta világon semmi érved nincs ellene, csak egy Fidióta barom vagy, és nyüszítesz.

"Másrészt meg olyan törvényt nem hozhat, ami szerint "az mszp 1%-os szavazattal a mandátumok 99%-át megszerezheti" Ugyanis egy ilyen törvény csak akkor működne, ha nevesítve lenne benne az mszp"

A faszt. Te Fidióta létedre tényleg nem sok ésszel rendelkezel, és nem bírsz kitalálni ilyet, de például mondjuk az a törvény, hogy a mandátumok 99%-át a 13. kerületben osztják szét. és nincs nevesítve az MSZP. És a 13. kerületben az MSZP nyer. A képviselők 1%-át a többi kerületben választják meg. Ennyikeh, te fidióta barom!

"Mi van, ha 20 éveig nem sikerül elérni a célodat"

nem szükséges válaszolnom irreális agymenéseidre. ennyi erővel azt is megkérdezhetnénk, mi van, ha a mostani választási rendszerben nem sikerül 20 évig kormányt alakítani. mert logikailag ez is lehetséges.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 22:54:55

@miért baj ha telefon vagyok: Drága kis szellemi fogyatékos csillagocskám!
Elfogytak a központból kapott válaszok?
Semmi önálló gondolat?
Szánalmas kis bértroll!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 22:56:28

@morph on deer: "Tehát az, hogy egy begőzölt vén fasz ámokfutni készült egy tankkal, az nem az ő hibája? Mi van? "

ja, ez olyan, mint az, hogy a választók Gyurcsány miatt kénytelenek voltak Orbánra szavazni. ilyen idióták ezek.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 23:11:59

@GyMasa:

"Nem, egy megismételt népszavazás az."

a kurva anyád se beszélt népszavazásról. már megint csak arra vagy képes, hogy összefüggéstelenül beszélj, mint egy elmebeteg. mert az vagy. egy Down-szindrómás selejt.

"Ha rajtad múlna egy kommunista diktatúra lenne Magyarország, ..."

te buzi vagy.

"Nem, a kisebbségi kormányzásnak pont az a lényege, hogy a kormányzó pártnak nincs meg az 50%+1 szavazata a parlamentben, így egymaga nem képes vezetni az országot."

De a kormánynak megvan. A kormány volt a kérdés, te Fidióta fasz, nem a párt!

"A parlament nem szavaz meg semmilyen minszterelnököt"

De. A kormány úgy alakul, hogy a parlament megszavazza a miniszterelnököt és a kormányprogramot. Neked fingod nincs a parlament és a kormány működéséről sem, te Fidióta Down-szindrómás kis köcsög!

"A miniszterelnököt az Országgyűlés a köztársasági elnök javaslatára választja meg."
www.keh.hu/magyarorszag_alaptorvenye/1515-Magyarorszag_Alaptorvenye&pnr=10

éspedig 50%-kkal. kisebbségi kormány tehát csak úgy lehet, hogy ellenzéki pártoktól kap szavazatot egy miniszterelnök. azaz a miniszterelnöknek és a kormányának ekkor is többséget kell kapnia a parlamentben.

"És, akkor mi a faszom van?"

az, hogy semmire nem érv, az van, Down-szindrómás Fidióta!

"de igen, mert éppenhogy csak alatta maradt. SEMELYIK "fejlett demokráciával rendelkező" Nyugat Európai országban nincs egy párt, amelyik ezt megközelíti."

ilyen kritérium nincs. alatta maradt, alatta maradt. ez a kritérium. nem az, hogy az alatta maradtak közül hányadik.

"Tehát, az "50% felett" ötleted SEHOL nem működne Európában."

de, és Németországban pontosan ez a helyzet.

"De simán jelentheti, mert akkor most Merkelnek is új választást kellene kiírnia a saját, 37% körüli eredményével"

Merkel 53%-os koalíciós támogatottsággal kormányoz.

"ÉS, hány pártból is áll a koalíciós kormány? Mert eredetileg te egyetlen párttól vártad el az 50% feletti szavazatot!"

a kurva anyád várta egyetlen párttól a seggbebaszást, hazudozol itt állandóan.

"Ja, és majd ki kell ám várni, hogy végig megmarad-e a német kormány..."

megint nem érv, megint csak fikció.

"AZ lehet, hogy az 53%-ot birtokolja, de a koalíció miatt nem az emberek 53%-ának az ideológiáját és elképzeléseit képviseli, hanem a koalíciós pártok összeségéét."

de. pontosan, hogy de.

"Nem felel meg, mert te egy pártot szeretnél 50% feletti eredménnyel."

a kurva anyád szeretne egyetlen párttól seggebaszást. folytonosan csak hazudozol, mert egy Fdeszes genetikai selejt vagy.

"Valóban nem volt, de ha a fidesznek van 48%-a, akkor gyakorlatilag az ÖSSZES többi pártnak kellene összefognia, és elhitetni az ország népével, hogy:
- képesek lesznek kormányt alakítani
- képesek éesznek végigcsinálni a 4 évet
- képesek lesznek érdemi kormányzati munkát végezni.
Hát, erre én nem tenném fel a tökeidet, hogy a kormányalakításig is eljutnának..."

a demokráciának vannak szabályai, és lehetőségei, ezek között ez szerepel. tehát ez is egy lehetőség. akár reális, akár nem. és az új választás is egy lehetőség.

""X={(x_1,x_2,..."
Látom tudod használni google keresőjét. Ügyes vagy! "

1) nem onnan van.
2) amilyen hülye vagy, te a google-t se tudod használni, mert ha tudnád, akkor tudnád, hogy nem onnan van
3) amilyen hülye vagy, te a google-t se tudod használni, mert ha onnan lenne, és tudnád hazsnálni, akkor tudnád a választ

de én nem vagyok olyan hülye, hogy google-lal megválaszolható matematikai kérdéssel teszteljelek. ilyen hülye ötleted csak neked van.

4) és végül, a válaszhoz hülye vagy, mert egy Down-szindrómás genetikai selejt vagy. pontosan ezért vagy Fideszes. akárcsak a többi 2,8 millió idióta. ti vagytok a magyar selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 23:46:09

@GyMasa:

A) teszerinted demokratikus az, ha egy kormány a parlamentben kisebbségi támogatással kormányoz (te azt hiszed, hogy a kisebbségi kormányzás ilyen, nem, nem ilyen, de te ezt hiszed, és demokratikusnak gondolod)

B) Ezzel szemben az szerinted nem demokratikus ha egy kormány 2-3 párt koalíciójának támogatásával, az ország választói 53%-ának szavazatával kormányoz. Ez a helyzet Németországban. EZ szerinted nem demokratikus, pedig nagyobb támogatottsága van a kormánynak.

Az ilyeneknek, mint neked jár az elmegyógyintézeti beutaló. Te egy tényleges kretén vagy. Egy Down-szindrómás, vízfejű makákó.

morph on deer 2018.10.25. 23:56:48

@GyMasa:
“Nem én azt állítom, hogy az MTV székház "ostroma" több, mint egy hónappal okt 23 előtt volt.”

Te tényleg fideszes vagy, aki ahhoz szokott, hogy senki nem néz utána az állításai valóságtartalmának!
Merthogy ezt írtad:

“- Október 23-a meg ugye több, mint egy hónappal később.
Akkor már nem indokolt.”

Nyomjad csak nyugodtan, csak figyelj oda, nehogy véletlenül a nem orbánhitű olvasó elé is kerüljön a lózungjaidból...!

Mert akkor rövid úton kiderül, hogy meg egy fideszeshez képest is gyengék az érveid! :p)

0dzsud0 2018.10.26. 02:13:11

ehh, matyi ismét izzad a fidesz újabb kétharmadáért.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.10.26. 06:15:52

@GyMasa: ha 4 év múlva megismétlik a választásokat, pedig ugye van kormány, nem volna feltétlenül szükséges, az demokratikus. mindenki szerint. gondolom, szerinted is.

ha azért ismétlik meg, mert kell, mert a választás nem volt eredményes, az csak szerinted nem demokratikus. miért? mert egy Down-szindrümás genetikai selejt vagy. ekkora baromságra nem tudok más magyarázatot.

Zoltán Rádi 2018.10.26. 08:56:11

@GyMasa: Azt nem is mondtam, csak azt, hogy lényegtelen.

Etniez 2018.10.26. 09:01:45

@$pi$: Cukifalat :D

Tehát ha mondjuk nekem nem tetszik Erdogan jelenléte, akkor nem mehetek ki tüntetni oda, ahol nyílvánosan szerepel.
De jogom van kimenni a Hortobágy pusztáira.. :)

Annak idején a Fidesz hol nem tüntetett? Emlékeim szerint hónapokig táboroztak a Kossuth téren, javíts ki ha nem így volt.
Na, most menjél ki tüntetni a Kossuth térre, amikor ülésezik az országgyűlés. Elzavarnak a faszba és meg is büntetnek.

Annyira gusztustalanul hazudozol folyamatosan, hogy már hányingert kapok, amikor a nicked látom.
Az összes hozzászólásod relativizálás, csúsztatás vagy nettó hazugság. Tudsz tükörbe nézni? Vagy tényleg elhiszed, amit leírsz?

GyMasa 2018.10.26. 09:16:14

@math0:
"a vitatott kérdés az volt, hogy 2006-ban a rendőrség helyesen járt el a csőcselékkel szemben."
EZ a kerdes nem vitatott.
Sem helyes, sem szakszeru, sem torvenyes nem volt, amit csinaltak, es fleto kijelentesei, amikben buszken kerkedett vele, hoyg elo, telefonos kapcsolatban allt gergenyekkel meg a politikai motivaciot is megerositi.
" tekintve, hogy egy tankkal mentek a rendőrségnek neki, helyesen járt el, akár sokkal erélyesebb eszközökkel is élhetett volna."
Figylej, bazdmeg!
a rendorseg az nem ovodas hiszticsoport, akiknek jogaban all talalomra megverni ellenallast nem tanusito embereket. Nekik megvannak az eszkozeik ra, hogy az ilyen helyzeteket szakszeruen kezelni tudjak.
Ennek legfontosabb eleme, hogy profi modjara, a leheto legkisebb jarulekos karral intezzek a dolgot.
Csak, hogy az altalanos velemeny a rendorsegrol pozitiv legyen/maradjon.
"ennyikeh."
Attol, hogy ismetelgeted a hulyeseged, meg ugy beszelsz, mint egy 17 eves plazacsipa, meg nem lesz igazad.
" aljanépség."
Mekkora szerencse, hogy itt vagy nekunk, te, a FAKLYA, a vilagitotorony a magya mucsai sotetsegben!

Etniez 2018.10.26. 09:20:04

@GyMasa: A rendőrség mára annyit változott, hogy a jogszerűtlen és béna intézkedéseket jogszerű és szakszerű intézkedések váltották fel, csak időközben átírták a jogot és ma már jogszerűtlen az, ami régen jogszerű volt.

Ez mondjuk nem a rendőrség hibája, csak gondoltam megemlítem. Tudtál gyülekezni Erdogan vagy a kínai miniszter ellen? Nem.
Ha belépsz Felcsútra és nem odavalósi vagy, két rendőr már egyből igazoltat. Szép új világ.

GyMasa 2018.10.26. 09:36:29

@math0:
"Aha, te Down-kóros selejt, ha Európa országaiban van ilyen, akkor teljesen reális. Ennyikeh."
De, ha Magyarorszagorl kezdesz el beszelni, akkor nem kellene hirtelen Europara valtani, amikor kiderul, hogy faszsagot beszelsz, ugye?
"így van. "
Hogyhogy egyet ertesz?
"hasonlóan a demokrácia szembeköpése a kétharmad a 48%-ból."
Nem nem az.
TUdom, hogy nagyon faj a helyzet, de ez a rendszer nem all szemben a demokraciaval.
Amivel szemben all, az a te hisztis kis lelkecsked.
De bevallom, te hasznoasbb katonaja vagy orbannak, mint a omplett magar allami kozmedia!
Orban nyugodtan aludhat '22 miatt, amig te ezt az ordenare taknyodzast folytatod!
"a választások megismétlése viszont tökéletesen demokratikus, és meg is történik a demokráciákban."
Milyen demokraciaban tortenik meg, te nyomorult?
Fleto is milyen demokratikusan elengedte a hatalmat 2006 utan, pedig akkorra nyilvanvalova valt, hoyg elveszitette a hazugsaggal, csalassal, es az EU haverok aktiv kozremukodesevel elcsalt valasztason megnyert hetelmet is.
Ja, nem is!
Azert ki is huzta meg a 4 evet, pedig elegge egyertelmuen a tudtara adta a nep, hogy nem ker belole.
" az égadta világon semmi érved nincs ellene, csak egy Fidióta barom vagy, és nyüszítesz."
Hat, ha a jelenlegi torvenyi/alkotmanyos kornyezetet, illetve azt a tenyt nagyvonaluan figyelmen hagyjuk, hogy a vilagon SEMELYIK orszagban nem ilyen a valasztasi rendszer, akkor igazad van, tenyleg SEMMI ervem nincs ellene!
"A faszt."
Nem, nem "faszt"
Ahhoz, hogy torvenyt, hozzal valasztast kell nyerni.
Jelenleg ettol az mszp egyre messzebb van.
Valasztasi torvenyt hozni pedig 2/3-os tobbseg kellene.
Persze, tudom, hisz Karigeri is elmondta, hogy ok, gyozelem eseten ezt le fogjak szarni, es akar kisebbsegbol is alkotmanyozni, meg valasztasi torvenyt fognak majd modositani.
Meg szerencse, hogy a magukat melyen demokratanak vallo erok szarnak pont leginkabb a sajat elveikre.
Aztan meg megy a csodalkozas, hogy nem szavaznak ratok, az idiota nacik, akiknek meg jelentenek valamit a torvenyek...
"Te Fidióta létedre tényleg nem sok ésszel rendelkezel, és nem bírsz kitalálni ilyet, de például mondjuk az a törvény, hogy a mandátumok 99%-át a 13. kerületben osztják szét."
En ki tudok talalni valamit, csak en figyelembe veszem a jelenlegi jogszabalyi kornyezetet is.
Ugyanis egydemokrata a szabalyok keretein belul harcol, azokat veresen komolyan veszi es megtalalja a modjat annak, hogy nyerjen ezeken a kereteken belul.
A magadfajta kriptokommunistak azok, akik rinyalnak, hoyg "jajj, a _DEMOKRACIA_ aztan az elsok vagytok benne, hogy sarabtiporjatok barmit, ami az utatokba all.
"és nincs nevesítve az MSZP."
Te fasz, ha nem nevesited az MSZP-t a "nagyszeru" torvenyedben, akkor hogy fogja tudni a valasztasi bizottsag, meg a koztarsasagi elnok, hogy az mszp-nek kell adnia akormanyalakitasi megbizast?
" És a 13. kerületben az MSZP nyer."
MOndjuk, ez nem akkora meglepetes, mert ott altalaban tenyleg ok nyernek...
"A képviselők 1%-át a többi kerületben választják meg."
EZt nem lehet, mert pont ez volt a problema az elozo valasztasi rendszerrel, hoyg nem kepviselte megfeleloen az orszag nepesseget a parlamentben!
Tudod, amirol meg az alkotmanybirosag is kimondta, hogy meg kell valtoztatni, de erdekes modon, mivel kenylelmes volt az mszp-nek tosztak megtenni.
" Ennyikeh, te fidióta barom!
Attol, hogy ismetelgeted a hulyeseged, meg ugy beszelsz, mint egy 17 eves plazacsipa, meg nem lesz igazad.
"nem szükséges válaszolnom irreális agymenéseidre."
Nem, te nem TUDSZ valaszolni a kerdesemre, ami semennyire nem irrealis.
Mert fogalmad sincs arrol, hogy mukodik a magyar valasztasi rendszer.
" ennyi erővel azt is megkérdezhetnénk, mi van, ha a mostani választási rendszerben nem sikerül 20 évig kormányt alakítani. mert logikailag ez is lehetséges."
Igen, pontosan ezt kerdeztem.
Csak, mivel egy retardalt amoba vagy (ami nem mellesleg most egysertes volt az amobakra nezve) meg a kerdest sem vagy kepes ertelmezni.

GyMasa 2018.10.26. 09:44:17

@morph on deer:
Te tényleg fideszes vagy, aki ahhoz szokott, hogy senki nem néz utána az állításai valóságtartalmának!
Merthogy ezt írtad:

“- Október 23-a meg ugye több, mint egy hónappal később.
Akkor már nem indokolt.”
hu.wikipedia.org/wiki/Zavarg%C3%A1sok_az_1956-os_forradalom_50._%C3%A9vfordul%C3%B3j%C3%A1n
Tessek utana neztem, de ezt mar idezten elobb is.
"... a rendőrök fellépése időnként meghaladta a jogszerű szintet, mert már ellenállásra képtelen személyekkel szemben is erőszakot alkalmaztak.[1] Az aránytalan mértékben, részben szükségtelenül és törvénysértően alkalmazott erőszak,[2][3][4] a több esetben megvert vagy letartóztatott jelenlevők, illetve a fogvatartás során elkövetett további bántalmazások[5][6] jogi, erkölcsi és politikai vitát robbantottak ki, s tovább polarizálták a közvéleményt."
Erted, meghaladta a jogszeru szintet!!!
Meg ilyen szavak, hogy "torvenysertoen"...
AKkor ugye tehat az a kovetkeztetes, hogy mindek OK volt, es en vagyok hulye?
"Nyomjad csak nyugodtan, csak figyelj oda, nehogy véletlenül a nem orbánhitű olvasó elé is kerüljön a lózungjaidból...!"
Szomoru vagyok.
Eddig te legalabb egy olyan ellenzekinek tuntel, akivel lehetett erdemben megvitatni dolgokat, de ez a szint most nagyon melyre sikerult.
Latszik, hogy kezd neked is az agyadra menni az aprilisi bukta miatti frusztracio.
Kar lenne!
"Mert akkor rövid úton kiderül, hogy meg egy fideszeshez képest is gyengék az érveid! :p)"
Nem vagyok fideszes. Bar ezt, ahogy latom keptelen vagy te is meg maytika is felfogni.

GyMasa 2018.10.26. 09:50:35

@Brendel Mátyás:
"ha azért ismétlik meg, mert kell, mert a választás nem volt eredményes, az csak szerinted nem demokratikus. miért? mert egy Down-szindrümás genetikai selejt vagy. ekkora baromságra nem tudok más magyarázatot."
Ember!
A mai magyar valasztasi rendszerben nincs olyan, hogy a "valasztas nem volt ervenyes" nem erted?
Tehat az ertelmezhetetlen, hogy egy nem letezo helyzet "nem demokratikus".
Mit nem lehet ezen erteni ertelmi fogyatekos?
Mindenkeppen kialakul egy sorrend a leadott szavazatok szama alapjan.
Ezutan a koztarsasagi elnok kormanyalakitasi megbizast ad annak a jeloltnek, akit o, szemely szerint alkalmasnak itel meg arra, hogy kormanyt tud alakitani.
Ezt az illeto visszautasithatja, es ekkor a kovetkezo jelolt kapja meg ezt a lehetoseget.
Tehat, pl. Ader adhatna kormanyalakitasi lehetosegek Karigerinek is, meg a 12%-os eredmenyevel is, csak abbol nem lenne kormanyalakitas a megadott idon belul, es akkor tenyleg fel kellene oszlatni a parlamentet, es uj valasztast kiirni.
De ebben az esetben sem marad kormany nelkul az orszag, ugyanis az addigi kormany fogja folytatni ugyvezeto kormanykent.
Remelem, erzed mar a kulonbseget a VALOSAG es a sajat otleted kozott?

GyMasa 2018.10.26. 09:55:55

@GyMasa:
Es, ebben a cikkben eddig nem sikerul utalast talalni semmifele "kockakodobalasra a Madach teren".
Ellenben volt kockakodobalas, meg vizagyu elfoglalas az MTV szekhaz elott.
SZEPTEMBER 18-ara virrado ejszaka, azaz tobb, mint egy honappal korabban!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.26. 11:10:31

@GyMasa:

de, 2006-ban a rendőrség egy fosztogató, rendbontó, tankkal támadó csőcselék ellenében biztosította a rendet. a lovasroham, a gumilövedék használata jogos volt, az általános fellépés jogos volt. egyéni túlkapások voltak, amely ügyekben sokszor indult bírósági eljárás, tehát ez is jogállami módon lett kezelve.

ennyikeh, Fidióta baromkám!

aki nem jogszerűen járt el, az a csőcselék volt, ők szisztematikusan törvényt sértettek.

"a rendorseg az nem ovodas hiszticsoport, akiknek jogaban all talalomra megverni ellenallast nem tanusito embereket."

A RENDŐRSÉG ilyet nem csinált. egyes rendőrök lehet, és ezen ügyekben bírósági eljárás indult. jogállamban ez így van.

A CSŐCSELÉK viszont több esetben, szisztematikusan sértette a törvényt, hiszen engedély nélkül tüntettek, nem oszoltak fleszólításra, romboltak, kukákat gyújtottak fel, kirakatokat törtek be, randalíroztak, támadták a rendőrséget, tankkal is. ezek szisztematikus rendbontások.

2006-ban szisztematikusan a csőcselék sértette a törvényt, a rendpőrség nem.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.26. 11:15:55

@GyMasa:

"A mai magyar valasztasi rendszerben nincs olyan, hogy a "valasztas nem volt ervenyes" nem erted?"

1) megint. a kurva anyád sem beszélt érvényességről, te hazudozós Fidióta görény! te miért vagy olyan debil elmebeteg, hogy azt se tudod megjegyezni, hogy mit írtam?! mindenesetre azért vagy Fideszes, mert egy ekkora genetikai selejt vagy.
2) a választási törvény szerint nyilván van olyan, hogy egy választás nem érvényes, például, ha az NVI megállapítja, hogy olyan választási csalás történt, ami érvényteleníti
3) de én nem érvényességről, hanem eredményességről beszéltem, nevezetesen, hogy nem tud kormány alakulni. ez pedig megint szintén lehetséges a mai választási rendszerben is. és akkor te sem tudsz mást mondani, mint, hogy meg kell ismételni a választást.

"Tehat, pl. Ader adhatna kormanyalakitasi lehetosegek Karigerinek is, meg a 12%-os eredmenyevel is, csak abbol nem lenne kormanyalakitas a megadott idon belul, es akkor tenyleg fel kellene oszlatni a parlamentet, es uj valasztast kiirni.
De ebben az esetben sem marad kormany nelkul az orszag, ugyanis az addigi kormany fogja folytatni ugyvezeto kormanykent."

no, és Fidióta Down-szindrómás elmebetegkém, pontosan ekkor van az, hogy a köztársasági elnüknek végül ki kell írnia új választásokat. ahhoz, hogy te idáig eljuss, neked kellett egy nap, mert te egy ekkora elmebeteg vagy. és pontosan ezért vagy Fideszes.

azt mutatod, hogy a Fidesz szavazók a magyar társadalom selejtje.

$pi$ 2018.10.26. 11:20:12

@math0: "a gumilövedék használata jogos volt"

A rendőrségnél nem rendszeresített eszközök használata nem jogos, éppen ellekezőleg, jogsértő. Butaságokat beszélsz már megint, elvakít a buzgó bolsevik hited.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.26. 11:52:10

@GyMasa:

Aha, te Down-kóros selejt, ha Európa országaiban van ilyen, akkor teljesen reális. Ennyikeh. Ezt nem sikerül felfognod, erre nem tudsz válaszolni, itt game over van, ezért mellébeszélsz, mert egy görény vagy, mint az összes Fidesznyik.

""hasonlóan a demokrácia szembeköpése a kétharmad a 48%-ból."
Nem nem az."

de az. a Fidióta görények persze ezt kézzel-lábbal tagadják, de ordítóan antidemokratikus a dolog.

""a választások megismétlése viszont tökéletesen demokratikus, és meg is történik a demokráciákban."
Milyen demokraciaban tortenik meg, te nyomorult?"

például Spanyolországban.

en.wikipedia.org/wiki/Spanish_general_election,_2016

tudom, hogy idióta Fidszes vagy, és fingod nincs semmiről, megint csak ez bizonyosodott be. demonstrálod, hogy a Fideszesek a magyar genetikai selejt.

"Hat, ha a jelenlegi torvenyi/alkotmanyos kornyezetet, illetve azt a tenyt nagyvonaluan figyelmen hagyjuk, hogy a vilagon SEMELYIK orszagban nem ilyen a valasztasi rendszer, akkor igazad van"

a világon mindenütt olyan a választási rendszer, hogy ha nem sikerül kormányt alakítani, akkor új választásokat írnak ki. ez logikai szükségszerűség. ezt 80-as IQ-val fel is lehetne fogni, de te elmebeteg vagy, neked annyi nincs.

"En ki tudok talalni valamit, csak en figyelembe veszem a jelenlegi jogszabalyi kornyezetet is."

Mondtam egy példát egy más választási rendszerre, amire te csak azt tudod mondani, hogy a jelenlegi jogszabályi környezet nem ez. Tehát egy trivialitást, amit senki nem vitatott. A példát felfogni, értelmezni, az érvet felfogni, azt nem tudod, mert egy elmebeteg vagy., EZért vagy Fideszes.

"Te fasz, ha nem nevesited az MSZP-t a "nagyszeru" torvenyedben, akkor hogy fogja tudni a valasztasi bizottsag, meg a koztarsasagi elnok, hogy az mszp-nek kell adnia akormanyalakitasi megbizast?"

úgy, hogy a legtöbb képviselője az mszp-nek lesz. komolyan, olyan értetlen vagy, mint egy Down-kóros óvodás. pontosan ezért vagy Fideszes, mert ennyire húgyagyú vagy.

"EZt nem lehet"

ha ez a választási rendszer, akkor lehet. te meg ugye azt mondtad, hogy demokrata ne hisztizzen a választási rendszer miatt, úgyhogy kuss!

" mert pont ez volt a problema az elozo valasztasi rendszerrel, hoyg nem kepviselte megfeleloen az orszag nepesseget a parlamentben!"

a mostani még rosszabb, mert még torzabb.

"Nem, te nem TUDSZ valaszolni a kerdesemre, ami semennyire nem irrealis."

de. nulla a valószínűsége. és soha nem volt még a világon.

"" ennyi erővel azt is megkérdezhetnénk, mi van, ha a mostani választási rendszerben nem sikerül 20 évig kormányt alakítani. mert logikailag ez is lehetséges."
Igen, pontosan ezt kerdeztem."

nem, ezt én kérdezem tőled. te nem ezt kérdezted tőlem. válaszolj erre a kérdésre!

te olyan retardált vagy, hogy állandóan még azt is elfelejted, mit kérdeztél, és mit állítottam én.

ezért vagy Fideszes. mivel genetikai selejt vagy, akárcsak a többi Fideszes.

$pi$ 2018.10.26. 12:09:10

@math0: "rendszeresített és jogos volt."

"Az Rtv. – 2006 őszén hatályos – 59. §-a (1) bekezdésének b) pontja szerint jogellenes magatartást tanúsító tömeggel szemben – felszólítást követően – a Rendőrség, többek között, gumilövedéket alkalmazhatott. A törvény 49. §-ának (2) bekezdése szerint a rendőr a szolgálatban rendszeresített gumilövedéket ... alkalmazhat. A rendőrség által a tömegoszlatások során használt sörétes vadászpuskákat, gumilövedékes, illetve granulátumos lőszereket a Belügyminisztérium Rendszeresítési Szabályzatáról szóló 24/2002. (BK.17.) BM utasítás 6. számú melléklete – ahogy azt a Budapesti Nyomozó Ügyészség több ügyében beszerzett egyesített igazságügyi fegyverszakértői és orvosszakértői vélemény is rögzítette – nem tartalmazta a rendszeresített termékek és tárgyi eszközök között. A Budapesti Nyomozó Ügyészség a Be. 63/A. §-a alapján jelezte az ORFK REBISZ vezetőjének, hogy a vizsgált eszközök a rendszerbevételi eljárás befejezéséig jogszerűen nem használhatók."

Nem volt, ne hazudj!

GyMasa 2018.10.26. 13:20:19

@math0:
" ...sem beszélt érvényességről,..."
Aha, es egy ervenyes valasztas eseten miert akarsz ujat tartani?
"...hogy azt se tudod megjegyezni, hogy mit írtam?!"
Hulyesegeket irsz, nincs szukseg megjegyezni.
"választási törvény szerint nyilván van olyan, hogy egy választás nem érvényes, például, ha az NVI megállapítja, hogy olyan választási csalás történt, ami érvényteleníti"
Es, gondolom, van is peldad ra, hogy mi lehet az az "olyan valasztasi csalas", ugye?
Mert, ahhoz, hogy az egesz valasztas ervenytelen legyen oriasi merteku csalasra kellene bukkanni.
Attol, hogy 1-10-100 korzetben problema volt, csak ott fognak uj valasztast kiirni, nem az egesz orszagban.
"de én nem érvényességről, hanem eredményességről beszéltem, "
A mostani valasztas eredmenyes volt.
"nevezetesen, hogy nem tud kormány alakulni."
Ezt mar megbeszeltuk. Ha az ellenzek nyert volna, akkor ok nem tudtak volna kormanyt alakitani, de a fidesz tudodtt.
"ez pedig megint szintén lehetséges a mai választási rendszerben is."
A rendszer lehetove teszi, de nem arra az esetre, ha "4., csupasztoku, nagysagfelseges istencsaszar Brendel Mathias ofelsege" nem tartja megfelelonek az eredmenyt.
Akkor teszi lehetove, ha van 5 db, 19%-os part, akik egyikuk sem kepesek egyedul kormanyozni, es adott idon belul egy koaliciot sem tudnak osszehozni.
" és akkor te sem tudsz mást mondani, mint, hogy meg kell ismételni a választást."
Igen, de te eredetileg nem ezt irtad, hanem azt, hogy a fidesz csak 48%-ot ert el, ezert nincs abszolut tobbsege, tehat addig kell valasztasokat tartani, amig nem lesz valaki, aki ezt teljesiteni tudja.
"no, és Fidióta Down-szindrómás elmebetegkém, pontosan ekkor van az, hogy a köztársasági elnüknek végül ki kell írnia új választásokat."
Es eppen ezert NEM fogja semelyik felelos allamfo egy 12%-os partnak adni a kormanyalakitasi megbizast, hanem annak, akinek a legtobb kepviseloje van.
Sot, egy igazi allamferfi a jobbiknak is adna kormanyalakitasi megbizast, ha nekik lenne a legtobb kepviselojuk.
"ahhoz, hogy te idáig eljuss, neked kellett egy nap, mert te egy ekkora elmebeteg vagy. és pontosan ezért vagy Fideszes."
Az, hogy ossze vissza beszelsz, a te problemad. Amit eredetileg leirtal, az ma sem nem idoszeru, sem nem torvenyes. Szoval fantazialj nyugodtan, mert az egesz gondolatmeneted a regressziv hisztibal gondolatmenetet koveti, ami szerint ha ok vannak hatalmon, akkor minden OK, ha meg nem, akkor nekik kell hatalomra jutniuk barmi aron.
"azt mutatod, hogy a Fidesz szavazók a magyar társadalom selejtje."
Te meg az emberiseg szegyene vagy.

GyMasa 2018.10.26. 13:24:52

@math0:
"...de az...:"
Nem, nem az.
A fidesz a vilag barmelyik valasztasi rendszereben kormanyt alakithatott volna. Annyi csak a kulonbseg, hogy a legtobb helyen nem lett volna meg a 2/3-a.
Tehat, nyugodtan rinyalj csak emiatt, akkor sem az lesz, amit akarsz.

GyMasa 2018.10.26. 13:27:25

@math0:
"a világon mindenütt olyan a választási rendszer, hogy ha nem sikerül kormányt alakítani, akkor új választásokat írnak ki. ez logikai szükségszerűség. ezt 80-as IQ-val fel is lehetne fogni, de te elmebeteg vagy, neked annyi nincs."
De bazdmeg, te nem arrol beszeltel, hogy nem sikerul valakinek kormanyt akaitania, hanem, arrol, hogy ha senki nem eri el az 50% feletti szavazati aranyt, akkor automatikusan uj valasztas kellene, azaz megtagadnad egyaltalan az eselyt is a kormanyalakitasra MINDENKITOL, akinek nincs meg az 50%.
Tehat a te vilagodban esely sinc a kormanyalakitasra, amig nincs meg az 50%.

GyMasa 2018.10.26. 13:31:26

@math0:
"Mondtam egy példát egy más választási rendszerre, amire te csak azt tudod mondani, hogy a jelenlegi jogszabályi környezet nem ez."
Mert nem az. A valosag nem a te kenyed-kedved szerint mukodik, hanem neked kell hozza alkalmazkodnod.
" Tehát egy trivialitást, amit senki nem vitatott."
Dehogynem, te kozolted, hogy "szerinted" addig kellene ismetelni a valasztasokat, amig lenne valami politikai ero, aki megszerzi a szavaazatok 50%-at.
"A példát felfogni, értelmezni, az érvet felfogni, azt nem tudod, mert egy elmebeteg vagy., EZért vagy Fideszes."
Ismerkedni a vilaggal, ellatogatni egy pszichiaterhez, es beallitani a gyogyszerezesedet.
Es, akkor majd elkezded idovel a valosagot latni, es lejossz errol az illuziorol.

GyMasa 2018.10.26. 13:36:15

@math0:
"úgy, hogy a legtöbb képviselője az mszp-nek lesz. komolyan, olyan értetlen vagy, mint egy Down-kóros óvodás. pontosan ezért vagy Fideszes, mert ennyire húgyagyú vagy."
OK, latom, jol haladunk, a gyalazkodas/mondanivalo aranyod egyre magasabb.
Csinalj csak magadbol tovabbra is hulyet. Nagyon erdekes!
"ha ez a választási rendszer, akkor lehet."
Csak akkor az a valasztasi rendszer nem lesz demokratikus, tudod, mint mondjuk Eszak Koreaban, ahol lehet "valasztani" Kim-et.
Tehat vegeredmenyben amit javasolsz a demokracia zaszlaja alatt az egy nyilt diktatura.
" te meg ugye azt mondtad, hogy demokrata ne hisztizzen a választási rendszer miatt, úgyhogy kuss!"
Mondjuk kettonk kozutl pont te vagy az, akinek eros kihivast jelent megbirkozni a valosaggal.
"a mostani még rosszabb, mert még torzabb."
Mondja ezt a diktatorpalanta :-)

GyMasa 2018.10.26. 13:38:11

@$pi$:
Mondom en, hogy egy istenkomplexusos diktatorpalantaval van dolgunk.

$pi$ 2018.10.26. 13:59:48

@GyMasa: "Mondom en, hogy egy istenkomplexusos diktatorpalantaval van dolgunk."

Ismerem ezekről a blogokról, súlyos eset az egyszer biztos. Eleve nagyon-nagyon okosnak képzeli magát, pedig igazából csak középszerű és nem is túl tájékozott. Sekélyes, felszínes az itteni hozzászólásai alapján.

Aztán ott van a bunkósága. Na az viszont páratlan, nem nagyon hiszem, hogy az indexen van bunkóbb mint a matyi. Mocskos szájú tirpák paraszt, és akkor elnézést kellkérnem a tirpák parasztoktól, mert rossz színben tüntettem fel őket.

De a legjellemzőbb tulajdonsága viszont a magabiztosság. Soha, semmiben sem ésmeri el a tévedését, soha semmiről nem ismeri el, hogy rosszul tudta vagy tévedett. A körme szakadtáig védi a legelvetemültebb fantazmagóráit is.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.26. 14:30:05

@$pi$: "Az Rtv. – 2006 őszén hatályos – 59. §-a (1) bekezdésének b) pontja szerint jogellenes magatartást tanúsító tömeggel szemben – felszólítást követően – a Rendőrség, többek között, gumilövedéket alkalmazhatott. A törvény 49. §-ának (2) bekezdése szerint a rendőr a szolgálatban rendszeresített gumilövedéket ... alkalmazhat. A rendőrség által a tömegoszlatások során használt sörétes vadászpuskákat, gumilövedékes, illetve granulátumos lőszereket a Belügyminisztérium Rendszeresítési Szabályzatáról szóló 24/2002. (BK.17.) BM utasítás 6. számú melléklete – ahogy azt a Budapesti Nyomozó Ügyészség több ügyében beszerzett egyesített igazságügyi fegyverszakértői és orvosszakértői vélemény is rögzítette – tartalmazta a rendszeresített termékek és tárgyi eszközök között. A Budapesti Nyomozó Ügyészség a Be. 63/A. §-a alapján jelezte az ORFK REBISZ vezetőjének, hogy a vizsgált eszközök a rendszerbevételi eljárás befejezéséig jogszerűen használhatók."

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.26. 14:34:38

@GyMasa:

"Csak akkor az a valasztasi rendszer nem lesz demokratikus"

Na látod, sikerült egy nap után eljutnod ide. Na most hasonlóan nem demokratikus Orbán választási rendszere, mert az is torz. Ennyikeh. AZ én választási rendszerem 1%-ból 99%-ot csinál. Itt még te is felismered, hogy ez nem demokratikus. Orbáné 48%-ból 66%-ot. Az se demokratikus, az is torz.

"Tehat vegeredmenyben amit javasolsz a demokracia zaszlaja alatt az egy nyilt diktatura."

Hasonlóan diktatúra Orbán választási rendszere is diktatúra, mert az is torz.

Ennyikeh. QED. GAME OVER. Fidiótám, sikerült tökön szúrnod magad.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.26. 14:43:47

@GyMasa:

"De bazdmeg, te nem arrol beszeltel, hogy nem sikerul valakinek kormanyt akaitania, hanem, arrol, hogy ha senki nem eri el az 50% feletti szavazati aranyt, akkor automatikusan uj valasztas kellene"

igen, mivel ez nem egy demokratikus kormányalakítás. ez a demokrácia szembeköpése. ez 8ö-as IQ felett mindenki érti, te nem, mert egy idióta elmebeteg Fideszes vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.26. 14:45:44

@GyMasa: "A fidesz a vilag barmelyik valasztasi rendszereben kormanyt alakithatott volna."

ebben nem. és ez a leginkább demokratikus választási rendszer.

ertelemblog.wordpress.com/2018/05/01/egy-majdnem-tokeletes-valasztasi-rendszer/

GyMasa 2018.10.26. 15:18:25

@math0:
"Na most hasonlóan nem demokratikus Orbán választási rendszere, mert az is torz."
A vilag osszes valasztasi rendszere torz, igy ez nem erv.
"Az én választási rendszerem 1%-ból 99%-ot csinál."
Es ez tesz teged egy kisebbsegi komplexusos fasiszta diktatorra.
Ugyanis a rendszer, ami 1% szavazattal 99% hatalmaz garantal, azt sokmindennek lehet nevezni, de demokratikusnak semmikeppen nem (Tudod, nem a tobbseg akarata ervenyesul).
"Itt még te is felismered, hogy ez nem demokratikus."
Mivel a kettonk fogalma a "demokratikus" szorol teljesen mas, igy nem allunk kozos nevezon ezugyben.
Amit te demokracianak nevezel, es korulirtal, az egy egyszeru fasiszta diktatura.
"Orbáné 48%-ból 66%-ot. Az se demokratikus, az is torz."
Ezt valasszuk szepen 2 fele OK?
- Demokratikus, mert a tobbseg akarata ervenyesul
- Torz, igen, mert lehetetlen nem torz valasztasi rendszert alkotni, mert AKARMIT is csinalunk, lesznek hozzad hasonlo retardaltak, akik okadni fognak miatta.
"Hasonlóan diktatúra Orbán választási rendszere is diktatúra, mert az is torz."
Nem, orban rendszere nem diktatura.
Attol, hogy te itt berrettegsz, meg nem lesz igazad.
Valami nem attol lesz diktatura, mert torz.
Sot, attol sem, hogy te azt mondod ra...
Annak vannak objektiv kriteriumai, aminek jelenleg Magyarorszag nem felel meg.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.10.26. 15:22:35

@math0:

"úgy, hogy a legtöbb képviselője az mszp-nek lesz."

Mármint a te nedves álmaidban. :DDDDDD

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.10.26. 15:27:38

@GyMasa:

"Ismerkedni a vilaggal, ellatogatni egy pszichiaterhez, es beallitani a gyogyszerezesedet."

Szerintem Brendel Matyi alias math0 gyógyszerezése tökéletesen be van állítva. Csak sajnos belőle a legjobb gyógyszerezés is csak ennyit tud kihozni, nem többet.

A hiányzó agysejtek milliárdjait a legjobb gyógyszerek sem képesek pótolni. :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.10.26. 15:32:11

@GyMasa:

"Te meg az emberiseg szegyene vagy."

Én inkább a makákók büszkeségének mondanám. Ő az egyetlem makákó a világon, amelyik úgy-ahogy megtanult írni-olvasni; emberi szintű gondolkodást már igazán ne várjunk el tőle. Így is magasan veri az összes többi makákót.

GyMasa 2018.10.26. 15:32:31

@math0:
"igen, mivel ez nem egy demokratikus kormányalakítás."
Nem, ez nem tobbsegi kormanyalakitas.
Raadasul ez sem igaz, ugyanis te a leadott szavaztok szamat veszed alapul, holott a magyar torvenyhozas kepviseleti demokracia, igy nem az allampolgarok gyakoroljak kozvetlenul a hatalmat, hanem a kepviseloiken keresztul.
A kepviselok szamat illetoen pedig a fidesznek megvolt a tobbsege.

GyMasa 2018.10.26. 15:37:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Mármint a te nedves álmaidban. :DDDDDD"
Az azert elegge kemeny, hogy nem fogja fel, hogy az mszp csak akkor tud 1% szavazattal 99% kepviseletet szerezni, ha a torvenyben ez explicite le van irva, vagy valami egyeb modon megakadalyoz minden masik partot abban, hogy az 1% kozelebe erjen.
Innentol a rendszer nem lesz demokratikus, hiszen, nem a tobbseg akaratot fogja kepviselni, illetve nem lesz a kulonbozo emberek szavazati joga egyenlo. (ugye az mszp-s az 99%-ot er az osszes tobbi pedig gyakorlatilag 0-t)
Ezzel szemben, ha az mszp (vagy BARKI az ellenzekbol) tudna olyat ajanlani az orszag nepenek, ami miatt ra szavaznak, es ok erik el a 48%-ot, akkor az mszp fog 2/3-os tobbseget szerezni a parlamentben.
Tehat a mai rendszerben lenne matematikai eselye az ellenzeknek 2/3-os kormanyt alakitani, Matyika rendszereben viszont csak az mszp tudna 99%-os kormanyt alakitani.

GyMasa 2018.10.26. 15:39:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Szerintem Brendel Matyi alias math0 gyógyszerezése tökéletesen be van állítva. Csak sajnos belőle a legjobb gyógyszerezés is csak ennyit tud kihozni, nem többet.

A hiányzó agysejtek milliárdjait a legjobb gyógyszerek sem képesek pótolni. :)"
Haaaat, nem tudom... ha ez igaz lenne, akkor egy ilyen merteku veszteseg mar az eletet veszelyezteti... Gondolj bele, hogy egyszercsak leall a legzese, mert elpusztult az utolso agysejtje is a legzeskozpontban.
Szegenynek akkor gyakorlatilag egy oroszrulett az elete.

GyMasa 2018.10.26. 15:41:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Én inkább a makákók büszkeségének mondanám."
Hat, ez azert durva sertes volt most a makakokra nezve!
Eleg modortalan vagy!
"Ő az egyetlem makákó a világon, amelyik úgy-ahogy megtanult írni-olvasni; emberi szintű gondolkodást már igazán ne várjunk el tőle. Így is magasan veri az összes többi makákót."
:-D

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.26. 17:28:27

@GyMasa:

"A vilag osszes valasztasi rendszere torz, igy ez nem erv."

1) Mutattam egyet, amelyik nem torz.
2) Orbán rendszere kirívóan torz, ez már nem demokrácia.

"Ugyanis a rendszer, ami 1% szavazattal 99% hatalmaz garantal, azt sokmindennek lehet nevezni, de demokratikusnak semmikeppen nem (Tudod, nem a tobbseg akarata ervenyesul)."

Így van, de az én példám csak fiktív, tehát nem vagyok ténylegesen fasiszta diktátor. Orbáné visont ténylegesen torz, és durván torz, ezért ő ténylegesen fasiszta diktátor.

"- Demokratikus, mert a tobbseg akarata ervenyesul"

hazudsz, 48% kisebbség a kisebbség akarata érvényesül, ezért nem demokratikus. a definíciód szerint

QED. GAME OVER Fidióta, sokadszorra lövöd tökön magad. ennyit tudtok, ti Fidióták. minden Fideszes elmebeteg selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.26. 17:30:55

@GyMasa: "A kepviselok szamat illetoen pedig a fidesznek megvolt a tobbsege. "

ez az én 99%-os fiktív választási rendszeremre is igaz lenne. az MSZP-nek a képviselőknél meg lenne a 99%-os többsége. mégis te magad mondtad, hogy nem demokratikus. totál összekavarodtál Fidióta zizi baromállat!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.26. 17:32:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a kezdettől fogva fiktív példámat azzal kritizálod, hogy fiktív. ennyit tudsz, te elmebeteg Fideszes! menj még neki a falnak párszor, hülyébb már nem leszel!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.26. 17:34:06

@GyMasa:

"a rendszer, ami 1% szavazattal 99% hatalmaz garantal, azt sokmindennek lehet nevezni, de demokratikusnak semmikeppen nem"

amelyik 48%-ból 66%-os hatalmat csinál, azt se. Tudod, nem a tobbseg akarata érvényesül.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.26. 17:36:36

@GyMasa:

szádba rágom, te demenciás Fidióta:

"az a választási rendszer, amelyik 48%-ból 66%-os hatalmat csinál" = "nem a tobbseg (48% nem többség) akarata érvényesül (66%)" = "nem demokratikus"

a te saját definíciód szerint diktatórikus Orbán választási rendszere.

ennyikeh. game over Fidióta, szétlőtted a tökeidet

GyMasa 2018.10.26. 17:51:54

@math0:
"1) Mutattam egyet, amelyik nem torz."
Nem mutattal, beleirtad a sajat cikkedbe, hogy ebben is van torzitas
"2) Orbán rendszere kirívóan torz,"
Ez csak a te velemenyed. A brit rendszer meg ennel is kirivobban torz, azt' arra megse ondod, hogy ne lenne demokratikus.
" ez már nem demokrácia."
Ez csak a te velemenyed. A rendszer a tobbseg akaratat kepviseli, az nem lenne demokratikus, ha a 11%-os mszp a 6%-os dk-val karonfogva vezetne az orszagot.
"Így van, de az én példám csak fiktív, tehát nem vagyok ténylegesen fasiszta diktátor."
De biztosan szeretnel az lenni.
"Orbáné visont ténylegesen torz, és durván torz, ezért ő ténylegesen fasiszta diktátor. "
Hibas kovetkeztetes!
Minden rendszer torz, beleertve az altalad olyan nagyra tartott nemetet is.
Tehat akkor nemetorszag is diktatura? Es Merkel meg diktator?
"hazudsz, 48% kisebbség a kisebbség akarata érvényesül, ezért nem demokratikus."
Teljesen teves a kovetkeztetesed.
A ket dolognak nincs koze egymashoz.
A valasztasokat a legtobb szavazatot elero part nyeri.
" a definíciód szerint"
Mit nem ertesz?
Az vezeti az orszagot, amelyik part a legtobb szavazatot szerzi.
Ez iden a fidesz volt 48%-kal.
Ha ugy szamolnank az eredmenyt, amit itt eroltetsz, akkor a fidesz-t 52% nem valasztotta, az mszp-t 88% men valasztotta, a dk-t meg 94% nem valasztotta.
Azal, hogy maskeppen irod fel a szamokat, az eredmenyen nem valtoztatsz, csak meg jobban meglatszik, milyen szanalmas eredmenyt ertek el az ellenzeki partok.
"ez az én 99%-os fiktív választási rendszeremre is igaz lenne."
igen, csak a kepzeletbeli rendszered egy rohadt diktatura lenne es nem demokratikus.
Emiatt teljesen szar pelda.
"az MSZP-nek a képviselőknél meg lenne a 99%-os többsége."
Pontosan, ahogy mondod, az mszp.nek lenne meg az onmaguk kepviselete, es nem a magyar nepnek.
"mégis te magad mondtad, hogy nem demokratikus."
Igen, mert csak onmagat kepviseli, es nem a valasztokat.
Meg egyszer:
A te rendszeredben a "valasztas" eredmenye MINDIG az mszp lenne99%-kal.
Ezzel szemben a mai magyar valasztasi rendszerben barmelyik part, aki eleri a fidesz idei eredmenyet, az 2/3-dal kormanyozna.
" totál összekavarodtál Fidióta zizi baromállat!"
Szerintem te mar elkezdtel szittyozni a hetvegere.
De lehet, hogy Kovacsnenak tenyleg igaza van es ennyire keves agysejted van.
"a kezdettől fogva fiktív példámat azzal kritizálod, hogy fiktív."
Nem, nem erted!
Nem azert kritizaljuk, mert fiktiv, hanem azert, mert nem parhuzamos pelda a mai valasztasi torvenyre.
Tudod, egy demokratikus valasztasi rendszert parba allitasz egy diktaturaval.

GyMasa 2018.10.26. 17:54:49

@math0:
Jol van nyugodjal le.
Hiaba szajkozot ugyanazt a hulyeseget, attol nem lesz igaz.
"a te saját definíciód szerint diktatórikus Orbán választási rendszere. "
Latom, a logiaki kepessegeid meg eros fejlesztesre szorulnak.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.26. 19:31:40

@GyMasa:

"Nem mutattal, beleirtad a sajat cikkedbe, hogy ebben is van torzitas"

de nagyon egyszerű megoldás van rá. van tehát torzításmentes választási rendszer, és ebben Orbán nem tudna kormányt alakítani. ennyikeh.

"Ez csak a te velemenyed. A brit rendszer meg ennel is kirivobban torz, azt' arra megse ondod, hogy ne lenne demokratikus."

a brit rendszerben is benne van a nagy torzítás lehetősége, de ez nem valósult eddig meg, és nem élnek vissza vele. de a rendszer valóban nem jó. az se. Orbán vissza is él vele, ő egy nyomorult diktátor.

"A rendszer a tobbseg akaratat kepviseli"

HAZUDSZ. 48% a kisebbség, a rendszer a kisebbség akaratát képviseli, diktatórikus,

"De biztosan szeretnel az lenni."

a kurva anyád szeretne az lenni, dugd fel neki a vibrátort, te fideszes görény, és ne hazudozzál állandóan!

"Minden rendszer torz, beleertve az altalad olyan nagyra tartott nemetet is."

mutattam egy nem torz rendszert. Németországban a kormány 53%-os többséggel kormányoz, tehát ott a többség akarata érvényesül. Orbán 48%-kkal kormányoz, Orbán diktátor.

"Tehat akkor nemetorszag is diktatura? Es Merkel meg diktator?"

Merkel a szavazatok 53%-ával kormányoz, ez a többség akarata. nem dktátor. Orbán 48%-kkal kormányoz, ez a kisebbség, Orbán diktátor. ez a te saját definíciód.

"A ket dolognak nincs koze egymashoz."

a te saját definíciód az, hogy a két dolognak köze van egymáshoz. magadat hazudtolod meg. magadat szarod pofán. össze-vissza beszélsz, össze-vissza hazudozol. azt is letagadod, amit pár órája írtál. akkora görény vagy. ezért vagy Fideszes. mert egy erkölcsi selejt vagy.

"Nem azert kritizaljuk, mert fiktiv, hanem azert, mert nem parhuzamos pelda a mai valasztasi torvenyre."

de, analóg példa.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.26. 19:36:32

@GyMasa:

a te definíciód a demokráciára:

" GyMasa
2018.10.26. 15:18:25
sokmindennek lehet nevezni, de demokratikusnak semmikeppen nem (Tudod, nem a tobbseg akarata ervenyesul)."

azaz demokrácia = "a (szavazók) többségi akarata érvényesül". Orbán a szavazatok 48%-ával kormányoz, azaz kisebbség akarata érvényesül, tehát Orbán diktátor. a te saját definíciód szerint.

Merkel, a szavazatok 53%-ával kormányoz, tehát nem diktátor.

ennyi. game over. pofán szartad magad, Fidiót barom!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.26. 19:58:34

@GyMasa:

1) a német és a brit rendszer se teljesen tökéletes. mindkettőnek történelmi okai vannak, kritizálják is a hibákat, teljesen joggal.

2) Orbán rendszere viszont ezekhez képest bődületesen rossz. nem is hasonlítható hozzájuk.

3) a német rendszerben a legtöbb esetben a kis torzítás nem jelent antidemokratikus eredményt. a 2018-as választás utáni kormányalakítás viszont. Orbán rendszerében a torzítás nemcsak bődületes(48% versus 66% bődületes különbség), de Orbán vissza is él vele, ő diktátor. nemcsak a rendszer rossz, Orbán is geci

4) további igen jelentős különbség, hogy a német rendszert nem Angela Merkel hozta létre a hatalmának befalazására, a brit rendszert meg nem Theresa May. Orbán viszont saját maga hozta létre a kis diktatúráját. ő maga a diktátor.

GyMasa 2018.10.26. 20:49:18

@math0:
"de nagyon egyszerű megoldás van rá."
Azt' mégse' lépik meg.
Még az arciprítóan demokrata németek sem.
Mert elképzelhető, hogy nincs érdemi jelentősége.
" van tehát torzításmentes választási rendszer,"
Nincs, mert a saját írásod szerint is torzít a német rendszer.
Majd, ha eltörlik az 5%-os küszöböt, akkor talán.
Megaztán, mi lesz a nem szavazókkal?
Azokat hogy vegyük figyelembe?
" és ebben Orbán nem tudna kormányt alakítani. ennyikeh."
Ez nem igaz.
Kisebbségi kormányt simán alakíthatna.
Vagy összeállna a Jobbikkal, és ismét megvan a 2/3-uk.
Bár ez az egész csak fingreszelés, meg fanzáziálás.
"a brit rendszerben is benne van a nagy torzítás lehetősége,"
Igen, olyannyira, hogy ot a fidesz ugyanezzel az eredménnyel 90%-ot szerzett volna.
"de ez nem valósult eddig meg,"
Igen, mert ott az ellenzék is nyújt valami a népnek.
Magyarországon nem így van.
Komolyan olyanok, mint a vadász az erdőben.
"és nem élnek vissza vele."
Kik, a szavazók?
" de a rendszer valóban nem jó."
Szerinted. És ezen az angol hülyék-hülye angolok meg csaknem alakítják át, hoyg nekedm jó legyen...
Szégyellhetik magukat!
"az se."
Ezt , már kitárgyaltuk! Mivel az IS demokrácia, és te nyilvánvalóan diktatúrát szeretnél, így még egy ideig mindenki fog szembe jönni az autópályán neked.
"Orbán vissza is él vele, ő egy nyomorult diktátor."
Szerintem meg az a visszaélés, amikor karigeri kijelentette a választások előtt, hogy ha ők kerülnek kormányra, akkor akár 2/3 nélkül is alkotményozni fognak, meg választási törvénykezni.
"HAZUDSZ. "
Nem, te nem tudod értelmezni a parlament működését.
"48% a kisebbség,"
Mikor fogod már megérteni, hogy a választást az nyeri, akire a legtöbb szavazatota adják le.
Azonkívül ez a picsogásod is csak fingreszelés, mert a fideszen kívül ma minden másik párt ennél csak rosszabb támogatottsággal rendelkezik.
Tehát, amit te elvársz az lehetetlen.
" a rendszer a kisebbség akaratát képviseli, diktatórikus,"
A rendszer a legnagyobb egységes szavazói tömb akaratát képviseli.
"mutattam egy nem torz rendszert."
Figyeljélmár, kiscsávó!
Odaírtad bele a saját posztodba, hogy az a rendszer sem teljesen torzításmentes, akkor most mit túráztatod magad, hoyg mégis az?
" Németországban a kormány 53%-os többséggel kormányoz, tehát ott a többség akarata érvényesül."
Jah, és milyen flottul, gyorsan sikerült is összerántani ezt a "többség akaratát", ja nem is.
Meg aztán az sem biztos, hogy kihúzza a "többség akarata" a következő választásokig.
De legalább roppantul demokratikusak ám!
" Orbán 48%-kkal kormányoz, Orbán diktátor."
Téves következtetés.
Sokkal jobb lenne, ha olyanokat írnál, hogy azért diktátor, mert a csöveseket kipaterolta a belvárosból.
"Merkel a szavazatok 53%-ával kormányoz, ez a többség akarata."
Az attól függ, mert ha hozzáveszed azokat is, akik nem mentek el szavazni, akkor egyből 40% lesz az az 53%, és akkor már Merkel is diktátor.
" Orbán 48%-kkal kormányoz, ez a kisebbség, Orbán diktátor. ez a te saját definíciód."
Te valamit nagyon félreértettél...
"a te saját definíciód az,..."
OK, látom, már nagyon ideges vagy.
Semmi szükség itt a hisztire.
"de, analóg példa. "
Lehet, hogy analóg példa VALAMIRE, de az NEM a mai magyar választási rendszer.
"1) a német és a brit rendszer se teljesen tökéletes. mindkettőnek történelmi okai vannak, kritizálják is a hibákat, teljesen joggal."
Akkor miért ajnározod a német rendszert, ha mégis vannak hibái?
" Orbán rendszere viszont ezekhez képest bődületesen rossz. "
Szerinted.
"nem is hasonlítható hozzájuk."
Nincs is rá szükség. neki stabil kormánytöbbsége van, rekord részvétellel szerzett 2/3-ot, pedig valami olyasmit hazudoztatok előre, hogy majd a magas részvétel aztán jól betesz neki.
Hát, nektek tett be jól.
" a német rendszerben a legtöbb esetben a kis torzítás nem jelent antidemokratikus eredményt."
A magyarben sem jelent antidemokratikusat. Nem tudom rémlik-e, hogy a második jobbik 19,19%-ot ért el a tehát a fidesz a második jobbknál is több, int 2x jobb eredményt ért el.
" ... de Orbán vissza is él vele,..."
Miért, hány olyan 2/3-os törvényt hoztak április óta, amire azt lehet mondani, hogy "visszaélés"?
Mert, ha egyet sem, akkor csak alaptalanul picsogsz itt.
"további igen jelentős különbség, hogy a német rendszert nem Angela Merkel hozta létre"
Valóban, és tudod mi nincs még a német rendszerrel?
Nincs ellene érvényes alkotmánybírósági határozat, hogy a rendszer alkotmányellenes, és változtatni kellene rajta. Ugye emlékszel még rá, hogy a kedvenc szociaid *asztak erre a határozatra, mert nekik akkor az volt jó.
"a hatalmának befalazására,"
Mivel már 8 éve matematikai esélyetek sincs nyerni, akár a régi - amúgy ugye alkotményaóellenes - választási rendszerben sem, így a felvetésed pontosan ugyanolyan fingreszelés, mint az 1% szavazattal 99%-ot az mszpnek.
" Orbán viszont saját maga hozta létre a kis diktatúráját."
Nem orbánt a magadfajta ostoba csíra és a töketelen ellezék hozta létre, és tartja hatalomban a mai napig. És ahogy nézem '22 is simán meglesz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.26. 21:28:13

@GyMasa:

"Nincs, mert a saját írásod szerint is torzít a német rendszer."

Van, leírtam a torzításmentes rendszert.

"Kisebbségi kormányt simán alakíthatna."
Megpróbálhatná, megnéznénk, ki szavazna át. Ez demokratikus lenne. De nem ezt tette a diktátor geci.

"Vagy összeállna a Jobbikkal, és ismét megvan a 2/3-uk."

Ezt is megpróbálhatta volna, ez is demokratikus lett volna, de nem ezt tette a diktátor geci.

"Szerinted."

Igen, és innen bukott az érved. Mert te azt hazudtad, hogy szerintem jó.

Az, hogy a németek és angolok mit nem lépnek meg, az óvodás szintű dolog, nem érv.

"Mikor fogod már megérteni, hogy a választást az nyeri, akire a legtöbb szavazatota adják le."

Nem. Ez a te saját definciód szerint antidemokratikus, ha csak kisebbség. TE definiáltad, nem én. Azóta is szarod pofán magad egyfolytában.

"" a rendszer a kisebbség akaratát képviseli, diktatórikus,"
A rendszer a legnagyobb egységes szavazói tömb akaratát képviseli."

itt magaddal vitatkozol, magadt fosod szeme. a te szavaidat idéztem be, azt vitatod, te idióta Fideszes selejt!

"Odaírtad bele a saját posztodba, hogy az a rendszer sem teljesen torzításmentes, akkor most mit túráztatod magad, hoyg mégis az?"

odaírtam, hogy a rendszer hogyan lehet toríztásmentes. hazudzol.

"Jah, és milyen flottul, gyorsan sikerült is összerántani ezt a "többség akaratát", ja nem is."

a demokrácia nem idő kérdése. megint félrebeszéksz.

"Meg aztán az sem biztos, hogy kihúzza a "többség akarata" a következő választásokig."

az, hogy te mit hiszel a jövőről, az nem érv a jelenben, és nem jelent semmit a jelenre nézve.

"" Orbán 48%-kkal kormányoz, Orbán diktátor."
Téves következtetés."

a te definciód.

"Az attól függ, mert ha hozzáveszed azokat is, akik nem mentek el szavazni, akkor egyből 40% lesz az az 53%, és akkor már Merkel is diktátor."

aki nem ment el szavazni, arról nem tudod, kire szavazott volna, úgyhogy feldughatod a kurva anyádnak a százalékaidat.

"" Orbán rendszere viszont ezekhez képest bődületesen rossz. "
Szerinted."

48%-ból 66%, az bődületes különbség. csak egy Fidióta elmebeteg szerint nem az.

"A magyarben sem jelent antidemokratikusat. Nem tudom rémlik-e, hogy a második jobbik 19,19%-ot ért el a tehát a fidesz a második jobbknál is több, int 2x jobb eredményt ért el."

a demokráciának semmiféle ilyen definíciója nincsen. félrebeszélsz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.26. 21:30:18

@GyMasa:

a te definíciód a demokráciára:

" GyMasa
2018.10.26. 15:18:25
sokmindennek lehet nevezni, de demokratikusnak semmikeppen nem (Tudod, nem a tobbseg akarata ervenyesul)."

azaz demokrácia = "a (szavazók) többségi akarata érvényesül". Orbán a szavazatok 48%-ával kormányoz, azaz kisebbség akarata érvényesül, tehát Orbán diktátor. a te saját definíciód szerint.

itt megcáfoltad magad, itt elvesztetted a vitát. azóta te csak azt csinálod, hogy saját magadat szarod egyfolytában pofán, és a saját definciódat hazudod le, tagadod meg, vitázol vele.

mert te egy elmebeteg vagy, és ezért vagy Fideszes.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.26. 22:03:51

@GyMasa:

a te definíciód a demokráciára:

" GyMasa
2018.10.26. 15:18:25
sokmindennek lehet nevezni, de demokratikusnak semmikeppen nem (Tudod, nem a tobbseg akarata ervenyesul)."

azaz demokrácia az = "ha a (szavazók) többségi akarata érvényesül". Orbán a szavazatok 48%-ával kormányoz, azaz kisebbség akarata érvényesül, tehát Orbán választási rendszere nem demokrata. és orbán diktátor, mert maga hozta létre ezt a rendszert és él vissza vele. a te saját definíciód szerint.

itt megcáfoltad magad, itt elvesztetted a vitát. azóta te csak azt csinálod, hogy saját magadat szarod egyfolytában pofán, és a saját definciódat hazudod le, tagadod meg, vitázol vele.

mert te egy elmebeteg vagy, és ezért vagy Fideszes.

nagyon jól mutatod, milyenek a Fideszesek: inkább megtagadod magad, pofán szarod magad, mint, hogy elismerd Führerről, hogy diktátor. ezek vagytok ti, Fidezszesek. a társadalom legalja. gerinctelen, mocskos, görény, senkiházi, kivetett állatok vagytok.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.27. 05:56:38

@GyMasa:

a te definíciód a demokráciára ez volt:

" GyMasa
2018.10.26. 15:18:25
sokmindennek lehet nevezni, de demokratikusnak semmikeppen nem (Tudod, nem a tobbseg akarata ervenyesul)."

Azaz demokrácia az = "ha a (szavazók) többségi akarata érvényesül". Orbán a szavazatok 48%-ával kormányoz, azaz kisebbség akarata érvényesül, tehát Orbán választási rendszere nem demokratikus. A te definíciód szerint. És Orbán diktátor, mert maga hozta létre ezt a rendszert és él vissza vele. A te saját definíciód szerint.

Itt megcáfoltad magad, itt elvesztetted a vitát. Azóta te csak azt csinálod, hogy saját magadat szarod egyfolytában pofán, és a saját definíciódat hazudod le, tagadod meg, vitázol vele.

Mert te egy erkölcstelen, gerinctelen, senkiházi, görény kis elmebeteg vagy, és pontosan ezért vagy Fideszes. Nagyon jól mutatod, milyenek a Fideszesek: inkább megtagadod magad, pofán szarod magad, mint, hogy elismerd Führerről, hogy diktátor. Ezek vagytok ti, Fidezszesek. A társadalom legalja. Gerinctelen, mocskos, görény, senkiházi, erkölcstelen, kivetett senkiházi állatok vagytok. A társadalom legalja, a selejt vagytok.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.10.27. 08:33:22

@math0:

"menj még neki a falnak párszor, hülyébb már nem leszel!"

Te már csak tudod, saját tapasztalatból beszélsz.

GyMasa 2018.10.27. 16:19:52

@math0:
"Van, leírtam a torzításmentes rendszert."
Nincs. Leírtad, hogyan lenne _SZERINTED_ torzításmentes.
"Megpróbálhatná, megnéznénk, ki szavazna át."
Majd, ha kedvenc ellenzéki összefosásod ki fogotudni állítani értékelhető mennyiségű támogatást maga mögé (ami alpvetően az igényli, hogy feladják ezt a politikai maszturbációt, amit 2010 óta folytatnak, és nemcsak magukra gondolnak, hanem mondjuk az országra is) akkor majd meg is tudjuk nézni.
Addig marad neked a picsogás.
"Ez demokratikus lenne."
Aha, tehát, UGYANEZ a rendszer egyből demokratikus lenne, ha a fidesznek csak 49%-a volna.
Értem.
AKkor lásd a fenti gondolatomat.
Tessék az ellenzéknek kínálni valamit olyat az ország népének, amire igénye van.
"De nem ezt tette a diktátor geci."
Semmi szüksége nem volt rá, mert meglett a 2/3.
"Ezt is megpróbálhatta volna, ez is demokratikus lett volna, de nem ezt tette a diktátor geci."
Figyelj, nem te vagy az atyaúristen, ako megmondja másoknak, hogy mit csináljanak.
Ha most összeállna a jobbikkal, és 79%-uk lenne, az demokratikus volna szerinted?
"Igen, és innen bukott az érved. Mert te azt hazudtad, hogy szerintem jó."
Nem hazudtam te mondtad.
"Az, hogy a németek és angolok mit nem lépnek meg, az óvodás szintű dolog, nem érv."
Hát, igen próbálok a ze szintedre közelíteni, de tudod mi, felnőttek kinőjük ezt a szintet.
A gyerekek meg már túl nagyok, szóval már kijöttem a gyaroltaból.
Bár ilyen mélyre még velük sem kellett soha lemennem.
"Nem. Ez a te saját definciód szerint antidemokratikus, ha csak kisebbség."
Te tényleg ilyen hülye vagy?
Minden választási rendszerben az nyer, aki a legtöbb szavazatot kapja.
És, SEHOL nem feltétel a győzelemhez, hogy ez a "legtöbb " 50% felett legyen.
Németországban is Merkel kapta meg a kormányalakítási megbízást, és után keresett koalíciós partnert csak.
A te rendszeredben meg sem kaphatta volna megbízást, mert nem tudta felmutatni az 50%+-t, te idióta!
"odaírtam, hogy a rendszer hogyan lehet toríztásmentes."
AMi magyarul, tudod, nekünk, többieknek, akik nem vagyunk képesek gondolatokat olvasni csak leírt szavakat, azt jelenti, hogy jelenleg nem az.
"a demokrácia nem idő kérdése. megint félrebeszéksz."
Tudom, ezt már modtad, neked simán beleférne, hogy Magyarországon is a fidesz legyen az ügyvezető kormány akár 100 évig is, amíg végre nem az mszp nyer.
Mondjuk az nem világos, hogy akkor miért nem jó a rendes ügymenet, amikor 4 évenként választások vannak?
De alapvetően lásd a legelső válaszomat!
"az, hogy te mit hiszel a jövőről, az nem érv a jelenben, és nem jelent semmit a jelenre nézve."
Igen, semmit, csak véletlenül van tele a sajtó azzal, hogy Merkel meg fog bukni.
"a te definciód."
Nem, ez egy érveléstechnikai hiba.
a.te.ervelesi.hibad.hu/lenyegtelen-konkluzio
"aki nem ment el szavazni, arról nem tudod, kire szavazott volna... "
Igen-igen, tudjuk! Aki nem ment el, az mind az ellenzéki összefosásra szavazott volna, csak nem mertek elmenni, mert rettegnek az antidemokratikus orbándiktatúra megtorlásától!
VAAAAGY...
Egyszerűen szarnak az egészre, illetve nincs a politikai palettán senki, akikre szavaznának.
Én pl. a második ok miatt nem mentem el szavazni.
"a demokráciának semmiféle ilyen definíciója nincsen."
Tényleg?
Az az összefüggés megvan, hogy választást nyerni szavazatokkal lehet?
Ha valakire nem szavaznak, akkor nem nyer.
Ha valaki nem képes elég embert megszólítani, akkor nem szavaznak rá.
A megszólításhoz pedig lásd fentebb, amit legelőször írtam.

GyMasa 2018.10.27. 16:49:09

@math0:
"a te definíciód a demokráciára ez volt:"
És, még most is ez.

"Azaz demokrácia az = "ha a (szavazók) többségi akarata érvényesül".
OK, tehát sikerült értelmezni amit leírtam!
Király!
"Orbán a szavazatok 48%-ával kormányoz,"
Ami ugye konsznzuson alapuló tény, hogy a világ bármelyik rendszerében ő kormányozna.
" azaz kisebbség akarata érvényesül,"
Nem, nem a kisebbségé. A legtöbb szavazatot kapott párt alakított kormányt.
" tehát Orbán választási rendszere nem demokratikus."
De az.
Ugyanis, ha teszem azt az mszp kapoptt volna áprilisban 48%-ot akkor most egy 2/3-os mszp kormányunk lenne, és te most azzal lennél elfoglalva, hogy az összes, szerinted "fidióta" levadászását, és kivégzését követelnéd, mintegy megelőzni, hogy egy rettentes fidesz diktatúra még egyszer visszatérhessen.
Ez megtörtént már.
Olvass egy kis Szolzsenyicin-t.
" És Orbán diktátor, mert maga hozta létre ezt a rendszert és él vissza vele."
A te általad javasolt rendszer az, ami dktatúra lenne.
Azt, hogy mi vagy már tisztátuk, mostmár csak az áron vitatkozunk!
Tehát, még egyszer:
Ha bármelyik másik magyar párt kap 48%-os 2022-ben, akkor az a párt fog 2/3-dal kormányozni.
Tehát mostmár csak arra van szüség, hogy ezt a bárki számára nyitott lehetőséget ki kell használni.
"Itt megcáfoltad magad,"
Álmodj, királylány! :-D
" itt elvesztetted a vitát."
Figyelj már: ez, amit mi csinálunk, ez nem vita!
Legalábbis bármelyik hivatalos vitafórumon téged már a második megszólalásod után kizártak volna a vitából.
"Mert te egy erkölcstelen, gerinctelen, senkiházi, görény kis elmebeteg vagy, "
a.te.ervelesi.hibad.hu/szemelyeskedes
"és pontosan ezért vagy Fideszes."
a.te.ervelesi.hibad.hu/lenyegtelen-konkluzio
" Nagyon jól mutatod, milyenek a Fideszesek:"
Te pedig kiválóan szemlélteted a nárcisztikus szociopata (pszichopata egészen biztosan nem vagy, mert azok kiválóan meg tudják játszani, hogy egészéges, imádnivaló szent emberek) tüneteit, megspékelve egy kis Turret szindrómával.
Dehát, senki nem tökéletes!
" inkább megtagadod magad, pofán szarod magad, mint, hogy elismerd Führerről, hogy diktátor."
Miért, ha azt írnám, hogy orbán egy diktátor, aki ki tudja kihasználja, hogy az ellenfelei olyasféle értéketelen, tehetségtelen, mocsoksszájú, beképzelt, nyamvadt pöcsfejek, mint amilyen te is vagy, és akik még arra is képtelenek, hogy legalább megpróbáljanak valami olyat hazudni, ami az embereket megfogja, (csak ugye a saját arroganicátok akadályoz meg már abban is, hogy legalább megpróbáljátok kideríteni, hogy mi érdekli azt a 2,8 millió embert (vagy azt a 2 milliot, akik nem mennek el szavazni az egyik gerinctelen fasszopó bandára sem), aki a fideszre szavazott, mert annyira el vagytok telve a saját felsőbbredűségetekkel. Fel sem fogod bazdmeg, hogy Te vagy az a faszfej, aki szembe hajtott fel az autópályára), akkor örülne az a beteg lelked?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.27. 20:59:02

@GyMasa:

""Orbán a szavazatok 48%-ával kormányoz,"

Nem, nem a kisebbségé."

szerinted 48% nem kisebbség. látom, neked 4 elemid sincs.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.27. 21:00:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne: látom, neked még arra sem futja, hogy eredeti módon sértegess másokat.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.27. 21:01:50

@GyMasa: a te definíciód a demokráciára ez volt:

" GyMasa
2018.10.26. 15:18:25
sokmindennek lehet nevezni, de demokratikusnak semmikeppen nem (Tudod, nem a tobbseg akarata ervenyesul)."

Azaz demokrácia az = "ha a (szavazók) többségi akarata érvényesül". Orbán a szavazatok 48%-ával kormányoz, azaz kisebbség akarata érvényesül, tehát Orbán választási rendszere nem demokratikus. A te definíciód szerint. És Orbán diktátor, mert maga hozta létre ezt a rendszert és él vissza vele. A te saját definíciód szerint.

Itt megcáfoltad magad, itt elvesztetted a vitát. Azóta te csak azt csinálod, hogy saját magadat szarod egyfolytában pofán, és a saját definíciódat hazudod le, tagadod meg, vitázol vele.

Mert te egy erkölcstelen, gerinctelen, senkiházi, görény kis elmebeteg vagy, és pontosan ezért vagy Fideszes. Nagyon jól mutatod, milyenek a Fideszesek: inkább megtagadod magad, pofán szarod magad, mint, hogy elismerd Führerről, hogy diktátor. Ezek vagytok ti, Fidezszesek. A társadalom legalja. Gerinctelen, mocskos, görény, senkiházi, erkölcstelen, kivetett senkiházi állatok vagytok. A társadalom legalja, a selejt vagytok.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.10.27. 21:37:07

@math0:

"neked még arra sem futja, hogy eredeti módon sértegess másokat."

Az eredeti sértegetéseimet nálad méltóbbaknak tartogatom. Egy frappáns sértést ki kell érdemelni, ahhoz méltó ellenfél szükségeltetik. De te még annyit sem érsz, hogy kitaláljak neked valami eredetit.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.27. 23:43:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: @Kovacs Nocraft Jozsefne: ugyan, nyuszókám, te rám vagy fixálva, a kutya se szól hozzád, mégis állandóan jössz a baromságaiddal.

miért baj ha telefon vagyok 2018.10.28. 05:18:37

@math0:
Látom a valóság felfogása terén komoly kihívásokkal küdzködsz!
A legutolsó választásokon leadott szavazatok száma alalpján ma Mo-on NNCS olyan párt, vagy pártszövetség akit többen akarnának kormányon látni mint a jelenlegi.
Más még a fasorban sincs.
Ennyi, ez ilyen egyszerű.

miért baj ha telefon vagyok 2018.10.28. 05:42:05

@math0:
Oké, akkor a te logikád szerint nézzük a választás végeredményét:
(Akik nem az adott pártra szavaztak azok nem akarták, hogy az a párt kormányozzon)
Fidesz-KDMP: 52,7% nem akarja, hogy kormányozzon.
Jobbik: 80,2% nem akarja, hogy kormányozzon.
MSzP: 87,6% nem akarja, hogy kormányozzon.
LMP: 92,7% nem akarja, hogy kormányozzon.
DK: 94,4% nem akarja, hogy kormányozzon.
Momentum: 96,7% nem akarja, hogy kormányozzon.
MKKP: 98,2% nem akarja, hogy kormányozzon.
Együtt: 99,3% nem akarja, hogy kormányozzon.
Akkor most ezek alapján kinek is kellene kormányozni???

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.28. 06:57:16

@miért baj ha telefon vagyok: látom, komoly szövegértelmezési problémákkal küzdesz.

1) GyMasa saját maga adta meg a demokrácia definícióját: "a többség akarata érvényesül". ezserint Orbán választási rendszere nem demokratikus, mert 48% NEM A TÖBBSÉG. Azzal, hogy 48%-ból 66%-ot csinált, azt is mondhatjuk, hogy DURVÁN NEM DEMOKRATIKUS, DURVÁN DIKTATÓRIKUS.

2) azt, hogy a legtöbb szavazatot kapó párt kormányoz nem fogadom el a demokrácia kielégítő definíciójának. Hitler is így volt diktátor. és ráadásul még egy csomó körülménytől is függ, ugyanis a kommunisták évtizedekig 98% felett kaptak szavazatokat, ettől még nem voltak demokratikusak a választások, és a választási rendszer, és a kormányzásuk. szóval az, hogy te már megint ezzel a primitív szinten kezded, mutatja, hogy mi a Fidióták szintje.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.28. 06:58:37

@miért baj ha telefon vagyok: olyan koalíció, amelyet összesen 50% feletti szavazat támogat. ha nincs ilyen, meg kell ismételni a választásokat. tök világosan leírtam, olvasnod kéne ahelyett, hogy hülyeségeket kérdezel.

miért baj ha telefon vagyok 2018.10.28. 07:36:11

@math0:
“azt, hogy a legtöbb szavazatot kapó párt kormányoz nem fogadom el”
Értem akkor a logikád szerint az mennyire demokratikus, ha valamilyen csoda folytán a többi párt koalíciót kötne ( ez valójában 100% nem történik meg)
és olyan pártok szövetségén alapuló kormány vezeti az országot melynek tagjait egyenként legalább 80, de inkább 90 % elutasítja azzal szemben akit “csak” 53% utasít el.
Szerinted ez hova vezetne?
Szerintem sehova. Soha nem tudnának semmiben megegyezni, állandóan menne a civakodás, majd felbomlana a koalíció. Nagy hűhó semmiért, és nem jutottunk sehova. De legalább kurva “demokratikusan” (a te felfogásod szerint) állunk egyhelyben.
Igaz, hogy most rengeteg undorító dolgot művelnek, és sokszor visszaélnek a hatalmukkal, de vannak pozitív eredményeik is bőven!
Persze, most jöhetsz azzal, hogy ezek csak a saját holdudvaruk számára pozitívak, meg az agymosott, primitív kb. 2,8 millió számára.
Erre én azt mondom, hogy igazán az a 3 millió az agymosott primitív aki nem megy el szavazni ha olyan szar neki!
Vagy annyira azért mégsem szar, hogy 4 évente fél órát rászánjon?

miért baj ha telefon vagyok 2018.10.28. 07:41:59

@math0:
“ha nincs ilyen, meg kell ismételni a választásokat”
Én meg kérdeztem tőled, hogy meddig és hányszor?
Ez alapján nálunk a következő években vagy még tovább csak választásokat rendeznénk.
Nem lenne rendes kormányunk, nem lenne parlament.
Nem működne a törvényhozás, nem tudnánk teljesíteni a nemzetközi és EU-s feladatainkat sem.
Igazi káosz lenne, anarhia.
Ez NEM demokrácia!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.28. 08:17:30

@miért baj ha telefon vagyok:

"a logikád szerint az mennyire demokratikus, ha valamilyen csoda folytán a többi párt koalíciót kötne ( ez valójában 100% nem történik meg)
és olyan pártok szövetségén alapuló kormány vezeti az országot melynek tagjait egyenként legalább 80, de inkább 90 % elutasítja azzal szemben akit “csak” 53% utasít el."

világosan elmondtam, hogyha a koalíció birtokol 50% feletti támogatást, akkor demokratikus. ez bevett gyakorlat a demokratikus országokban, kár, hogy te olyan tudatlan és hülye vagy, hogy nem fogod fel.

"Szerintem sehova. Soha nem tudnának semmiben megegyezni, állandóan menne a civakodás, majd felbomlana a koalíció. Nagy hűhó semmiért, és nem jutottunk sehova."

Mondom, sok országban gyakorlat. Sajnálom, ha a te szinted csak annyi, hogy elmagyaráztatod magadnak, hogy amitől te fosol, az működik a világban, csak fingod nincs a világról.

btw. legrosszabb esetben, egy koalíció, amely esetleg 2 év múlva felbomlik, jobb, mint egy diktatúra, amely évtizedekre tönkretesz egy országot.

" De legalább kurva “demokratikusan” (a te felfogásod szerint) állunk egyhelyben."

legrosszabb esetben egy helyben állni is jobb, mint a szakadékba menni kurva gyorsan, ahogy te szeretnéd azzal a kis izgága, hülye fejeddel.

Németországban 2017-ben fél évig alakult a koalíció. Németország ebben az időben nem változott nagyokat. sőt, a koalíció alatt sem változott akkorákat, mint a Viktatúra. Németország kis lépésekkel, konszenzuális lépésekkel, jól meggondolt lépésekkel, megfontoltan halad jó irányba. Orbanisztán nagy léptékkel megy a szakadékba.

"Igaz, hogy most rengeteg undorító dolgot művelnek, és sokszor visszaélnek a hatalmukkal, de vannak pozitív eredményeik is bőven!"

faszt. kurva sok reformot kellene csinálni, amit a Viktatúra nem tesz meg.

"Persze, most jöhetsz azzal, hogy ezek csak a saját holdudvaruk számára pozitívak, meg az agymosott, primitív kb. 2,8 millió számára."

pontosan. a stadionok, meg a lopás csak az idióták számára pozitívum.

"Erre én azt mondom, hogy igazán az a 3 millió az agymosott primitív aki nem megy el szavazni ha olyan szar neki!"

ők sem igazán okosak, ebben az egyben egyetértünk.

"Vagy annyira azért mégsem szar, hogy 4 évente fél órát rászánjon?"

nem, ezek is hülyék és lusták annyira, hogy ezt a hibát elkövessék.

miért baj ha telefon vagyok 2018.10.28. 09:10:35

@math0:
Tudjuk úgy folytatni az eszmecserét, hogy kölcsönösen nem személyeskedünk és fenntartjuk a lehetőségét annak, hogy nem csak egy nézőpontból lehet szemlélni a dolgokat és valami nem CSAK fekete vagy fehér lehet?

miért baj ha telefon vagyok 2018.10.28. 09:40:39

@math0:

"btw. legrosszabb esetben, egy koalíció, amely esetleg 2 év múlva felbomlik"

A VALÓSÁGBAN még választási együttműködést sem tudtak kötni.
Ez TÉNY!
Ezek koalíciót? Ugyan már!

"faszt. kurva sok reformot kellene csinálni, amit a Viktatúra nem tesz meg."

És azok hogyan tennék meg akik még választási együttműködést sem tudnak kötni, nemhogy koalíciót?

"nem, ezek is hülyék és lusták annyira, hogy ezt a hibát elkövessék."
Tehát az a 3 milló ha nem megy el szavazni csakis hülye és lusta lehet? Annyira, hogy hiába rohadt szar itt minden már 8 éve (mert előtte persze ez volt a földi paradicsom, vagy legalábbis abba az irányba haladtunk)?
Az a lehetőség fel sem merülhet, hogy annyira azért mégsem olyan szar nekik?
Vagy az, hogy számukra lényegében édes mindegy, hogy ki van hatalmon mert a saját életüket sz ÉRDEMBEN nem befolyásolja?
Ők csakis hülyék és/vagy lusták lehetnek?

Szerinted ha a szavazóképes TÖBBSÉG úgy gondolja, hogy NEM kell leváltani az aktuális kormányt, a 38%-nyi kisebbség meg le akarja váltani, akkor az úgy DEMOKRATIKUS ha leváltják őket?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.28. 13:34:33

@miért baj ha telefon vagyok: tudjuk úgy folytatni az eszmecserét, hogy gondolkodsz?! Ha nem írsz hülyeséget, akkor nem kapsz sértegetést. Ilyen egyszerű. Az, hogy te mit képzelsz egy koalíciós kormányzásról, az nem tény, nem érv, és végül semmiképpen nincs köze a demokrácia fogalmához. A demokrácia fogalma nem arról szól, hogy hogy könnyű vagy nehéz kormányozni, hanem arról, hogy a többség hatalma érvényesül. A koalíció pedig ennek megfelel, akármennyire is sipítozol, hogy neked miért nem tetszik. A demokrácia fogalma nem az, hogy neked mi tetszik.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.28. 13:46:53

@miért baj ha telefon vagyok:

"A VALÓSÁGBAN még választási együttműködést sem tudtak kötni. "

Ennek semmi köze a választási rendszerhez. Megint mellébeszélsz. És akárhogy is sipítozol, ha te olyan görény vagy, hogy mellébeszélsz, akkor elmész a jó édes kurva anyádba! Aljaember vagy! Ez nem vita, amit csinálsz, hanem állandó mellébeszélés.

"Ezek koalíciót? Ugyan már!"

A demokrácia fogalma nem az, hogy "azt ne is próbáljuk, amit te nem hiszel": Megint mellébeszélsz.

"És azok hogyan tennék meg akik még választási együttműködést sem tudnak kötni, nemhogy koalíciót?"

Megint mellébeszélsz. A kérdés az volt, hogy Orbán megtehetné, de nem teszi. Ez tény. Hogy más megtenné-e, az nem tény, és mellébeszélés, nem menti Orbánt. Óvodás szinten mellébeszélsz, egy idióta kis görény vagy.

"Tehát az a 3 milló ha nem megy el szavazni csakis hülye és lusta lehet?"

Akik elégedetlenek, de nem mennek el szavazni, azok hülyék és lusták. Ezekről volt szó.

" Annyira, hogy hiába rohadt szar itt minden már 8 éve (mert előtte persze ez volt a földi paradicsom, vagy legalábbis abba az irányba haladtunk)?"

Igen, van ennyire hülye és lusta 3 millió ember Magyarországon.

"Az a lehetőség fel sem merülhet, hogy annyira azért mégsem olyan szar nekik?"

Szerintem valójában senki nem szeret egy kórházban azért megdögleni, mert nincs orvos, nincs nővér, nincs gyógyszer, nincs ellátás, és egyébként is, nincs vécé papír, nincs fertőtlenítés, az ebéd szar, a falak penészesek, omladoznak, szörnyűek az állapotok. Műtöttek a János kórházban, szerintem nincs olyan magyar ember, akinek az elfogadható. Ellenben vannak hülyék és lusták, akik erre nem gondolnak. Ahogy sok százezer ember vett fel devizakölcsön, pedig tudták a kockázatát. Van ennyire sok hülye felelőtlen ember Magyarországon. Határozottan úgy gondolom, hogy van, a kérdéstől függetlenül is.

"Szerinted ha a szavazóképes TÖBBSÉG úgy gondolja, hogy NEM kell leváltani az aktuális kormányt, a 38%-nyi kisebbség meg le akarja váltani, akkor az úgy DEMOKRATIKUS ha leváltják őket?"

52% gondolta úgy, hogy le kell váltani. 48% gondolta úgy, hogy nem kell leváltani. Nem demokratikus Orbán kormánya. Ez tök egyértelmű. Nem tudom, mikor fogod fel ezt, pedig már hányszor leírtam, és egyértelműan ez a demokrácia fogalma, nem én definiáltam így.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.28. 13:48:25

@miért baj ha telefon vagyok: nem tudjuk úgy folytatni, mert te egy mellébeszélős, ostoba görény barom hülye vagy. te nem tudsz vitatkozni. te csak mellébeszélni tudsz.

miért baj ha telefon vagyok 2018.10.28. 14:26:01

@math0:
Ha nem, hát nem!
Folyamatosan hazdozol, terelsz és mellébeszélsz!
A kérdéseimre nem válaszolsz csak mantrázod a saját ostobaságsidat és rinyálsz mint egy fürdődkurva!
Attól, hogy ordenáré módon személyeskedsz nem lesz igazad!
Vedd úgy hogy győztél!
Legyen egy picike öröm is az életedben!
:-)
Bonts egy pezsgőt!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.29. 19:24:03

@miért baj ha telefon vagyok: a hazudós mellébeszélős te magad vagy, és vagy olyan görény, hogy ezzel vádolj enegm. Aztán csodálkozol, hogy elköldenek a kurva anyádba. Pszichopata barom vagy. Selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.29. 19:24:15

@miért baj ha telefon vagyok: a hazudós mellébeszélős te magad vagy, és vagy olyan görény, hogy ezzel vádolj enegm. Aztán csodálkozol, hogy elköldenek a kurva anyádba. Pszichopata barom vagy. Selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.29. 19:24:32

@miért baj ha telefon vagyok: a hazudós mellébeszélős te magad vagy, és vagy olyan görény, hogy ezzel vádolj enegm. Aztán csodálkozol, hogy elköldenek a kurva anyádba. Pszichopata barom vagy. Selejt.

GyMasa 2018.10.29. 21:09:32

@miért baj ha telefon vagyok:
Most, hogy egymás után háromszor is leírta, egészen biztosan igaza van! :-D

miért baj ha telefon vagyok 2018.10.29. 21:34:16

@GyMasa:
:-D
szerintem csak tényleg bontott egy üveg pezsgőt és megitta!
:-D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.10.29. 22:05:22

@miért baj ha telefon vagyok:

Igazad lehet, de szerintem óránként megihat egy üveggel.

2019.11.11. 06:38:34

@miért baj ha telefon vagyok: : Pógári mennyországban járt,
ki se küldött munkatársunk

Határtalan önbizalmú ország! Itt minden nagyon jó, nagyon szép! Az újságban, Rádióban, Tv-ben! Külön dervisek, szervilisek mantrázzák a nagy vezető csodálatos képességeit, a régijóba (mostmá Európa régijó!) jól bevált szocializmus hagyományai szerint! Háttérből a jól képzett nagy öregek, önmagukat is felülmúlva koptatják a fényező smirglit!
Dicsértessék Orrbán Viktor! Pártunk és kormányunk! Kizsákmányolásunk „jobban teljesít!” A FIDESZ jobban teljesít! Háromszor annyi menekült nyugatra, mint a kommunisták miatt!
Az életszínvonal naponta emelkedik, a hazugság gátjának átszakadása folytán! Az elöntött lakosság, Vagy futva menekül a parttalanság okán, más, határon túli vidékekre, vagy éhségtől fuldoklik, mint levegőtlenségnél megszokott! Kap néha némi élelmiszer segélyt, a romló halálozási statisztika feljavítása okából, de ez nem csökkenthet a költségvetési csalók, lopók jövedelmét! Se a hivatalban ülők hivatalos kvótáját a plusz jövedelemhez jutást illetőn!
Államforma az új feudalizmus! Mint tudjuk a „hű béreseket” búsásan jutalmazzák! Nagybirtok, nagy ház, (palota) nagybeosztás, nagy lehetőség! „minden szinten, szinte minden” virul akár a korrupció, napról-napra nő a „porció”! Egyre vörösebb, véresebb, csak arcuk nem pirul belé! Ők genetikailag szégyentelenek!
A szaga ugyan kellemetlen, mint az erőszakos duggatással szaporított (most pántlikájé) régi neve muskátli, de, az parasztos! Nem menő a paraszt most! Színe is gyengécske halovány kék! Erősebbnek kék lenni! A vöröset áhítók szavazataikkal bekavarnak így a kék, nem tud kékülni, ahogy kék!
Valutája a vízgőznél illékonyabb Forint, százmilliárdos tételbe képes köddé válni, és svájci bakszámlákon „kicsapódni” a „becsapottak” kárára! Az ügyletnek „ügyintézője” felelőse, szintén fellelhetetlen, vagy tisztes őszapó képében jelenik meg, aki segítséget nyújt, fiának házvásárlásakor!
A pórnép, a porban fetreng, és a múlt ködén mereng! Régen is loptak! De a lovak hullajtásán éldegélő veréb népesség is kapott zabot, hogy zabos ne legyen! De az új lovak, az istálló padlásán lakva, nem látják, a szürke a verebeket tartanak beöltözött vérebeket, akiket arra, treníroznak, hogy uraik „rendje, rend a lelke mindennek” „Miképp a mennybe (kelepcéjükbe) menj be, azonképp a földön is!
2015-02-26

Mert az országnak szüksége van, középosztályra, hogy vezesse! (Egy másik „osztály” vezetése ugyan nem jött be!) Bizony ám! Oly sikeresen elvezették az országot, Mohácsi, Trianonig, moszkvai megszállásig, végpusztulásig! Ezzel a vak számára is nyilván valóvá tették az ő kiválóságuk, kiválasztottságuk feltétlen indokoltságát! Valóban felháborító a magyar újságolvasó tájékozatlansága! Csipás szemeivel, nem olvassa ki e gyönyörű, halvány kék égű (szociális viharoktól mentes) polgári jövő gyönyörűségét, a maga számára! Ahol nem fenyegeti a rendszer, hogy elviszi KMK (közveszélyes munkakerülés) címén, lehet szabadon, boldogan munkanélküli!
Ő is lophat, (mint bankár, privatizáló) amit tud. Kis tudás kis lopás! Így tisztességes, a polgári értékrendben. Kis ember, kispolgár, aki ugye antiszociális lény. Ellentétben a „nagy- polgárral” aki igazi úr! Akkor is, ha munkásvezér, párttitkár volt elébb! 1995-ből

2020.03.13. 03:57:43

@Ad Dio: Nem messzi tájak fölfedezője: Pógári mennyországban járt,
ki se küldött munkatársunk

Határtalan önbizalmú ország! Itt minden nagyon jó, nagyon szép! Az újságban, Rádióban, Tv-ben! Külön dervisek, szervilisek mantrázzák a nagy vezető csodálatos képességeit, a régijóba (mostmá Európa régijó!) jól bevált szocializmus hagyományai szerint! Háttérből a jól képzett nagy öregek, önmagukat is felülmúlva koptatják a fényező smirglit!
Dicsértessék Orrbán Viktor! Pártunk és kormányunk! Kizsákmányolásunk „jobban teljesít!” A FIDESZ jobban teljesít! Háromszor annyi menekült nyugatra, mint a kommunisták miatt!
Az életszínvonal naponta emelkedik, a hazugság gátjának átszakadása folytán! Az elöntött lakosság, Vagy futva menekül a parttalanság okán, más, határon túli vidékekre, vagy éhségtől fuldoklik, mint levegőtlenségnél megszokott! Kap néha némi élelmiszer segélyt, a romló halálozási statisztika feljavítása okából, de ez nem csökkenthet a költségvetési csalók, lopók jövedelmét! Se a hivatalban ülők hivatalos kvótáját a plusz jövedelemhez jutást illetőn!
Államforma az új feudalizmus! Mint tudjuk a „hű béreseket” búsásan jutalmazzák! Nagybirtok, nagy ház, (palota) nagybeosztás, nagy lehetőség! „minden szinten, szinte minden” virul akár a korrupció, napról-napra nő a „porció”! Egyre vörösebb, véresebb, csak arcuk nem pirul belé! Ők genetikailag szégyentelenek!
A szaga ugyan kellemetlen, mint az erőszakos duggatással szaporított (most pántlikájé) régi neve muskátli, de, az parasztos! Nem menő a paraszt most! Színe is gyengécske halovány kék! Erősebbnek kék lenni! A vöröset áhítók szavazataikkal bekavarnak így a kék, nem tud kékülni, ahogy kék!
Valutája a vízgőznél illékonyabb Forint, százmilliárdos tételbe képes köddé válni, és svájci bakszámlákon „kicsapódni” a „becsapottak” kárára! Az ügyletnek „ügyintézője” felelőse, szintén fellelhetetlen, vagy tisztes őszapó képében jelenik meg, aki segítséget nyújt, fiának házvásárlásakor!
A pórnép, a porban fetreng, és a múlt ködén mereng! Régen is loptak! De a lovak hullajtásán éldegélő veréb népesség is kapott zabot, hogy zabos ne legyen! De az új lovak, az istálló padlásán lakva, nem látják, a szürke a verebeket tartanak beöltözött vérebeket, akiket arra, treníroznak, hogy uraik „rendje, rend a lelke mindennek” „Miképp a mennybe (kelepcéjükbe) menj be, azonképp a földön is!
2015-02-26

Mert az országnak szüksége van, középosztályra, hogy vezesse! (Egy másik „osztály” vezetése ugyan nem jött be!) Bizony ám! Oly sikeresen elvezették az országot, Mohácsi, Trianonig, moszkvai megszállásig, végpusztulásig! Ezzel a vak számára is nyilván valóvá tették az ő kiválóságuk, kiválasztottságuk feltétlen indokoltságát! Valóban felháborító a magyar újságolvasó tájékozatlansága! Csipás szemeivel, nem olvassa ki e gyönyörű, halvány kék égű (szociális viharoktól mentes) polgári jövő gyönyörűségét, a maga számára! Ahol nem fenyegeti a rendszer, hogy elviszi KMK (közveszélyes munkakerülés) címén, lehet szabadon, boldogan munkanélküli!
Ő is lophat, (mint bankár, privatizáló) amit tud. Kis tudás kis lopás! Így tisztességes, a polgári értékrendben. Kis ember, kispolgár, aki ugye antiszociális lény. Ellentétben a „nagy- polgárral” aki igazi úr! Akkor is, ha munkásvezér, párttitkár volt elébb! 1995-ből
süti beállítások módosítása