Méltányosság

Agytröszt a társadalmi kohézióért

Még egyszer az Orbán-rendszerről

2018. október 24. 10:00 - Méltányosság Központ

Az október 23-i megemlékezések alkalmával ismét több irányból hallani, hogy most aztán tényleg elegük van az embereknek. Nem lebecsülve az egyéni percepciók fontosságát, vélhetően azonban mégsincs itt az a ”forradalom”, amit sokan ellenzéki oldalról látni vélnek.

gears-1236578_640.jpg

S nem csak azért, mert az ilyenkor szokásos össznépi tüntetések szelepként funkcionálnak a felgyülemlett feszültség levezetésére. Leginkább azért, mert az ellenzék elmulasztja az Orbán-rendszer egy fontos részének elemzését. Ami nélkül nem fog tudni túllépni az ismételt felháborodás zárt körén, hogy politikai előnyt kovácsoljon abból.

Az ellenzéki érvelés szofisztikáltabb része arra épül, hogy az Orbán-rendszer nem demokrácia, ami a köznyelvben már inkább fasizmusként jelenik meg. A társadalomtudományokban Magyarországon nemrég megjelenő hibrid rezsim vitára is az egyik leggyakoribb reakció, hogy nem érdemes szőrözni különféle definíciókkal, kategóriákkal, végre ki kell mondani, hogy ami itt van az nem demokrácia. Azaz, le akarja tudni, meg akarja spórolni a kérdésről való gondolkodást. Csakhogy tudományos szempontból erre legfeljebb azt lehet reagálni, hogy „És, akkor mi van?” Akkor az elemzők is ott tartanának, ahol a baloldali politikusok évek óta. Igenis számítanak a definíciók, mégpedig azért, mert segítenek megérteni a rendszert. Mert például az sem elég, hogy meglehetős konszenzussal kimondjuk, hogy az Orbán-rezsim hibrid rendszer.

Kevés nagyobb dicséret érheti a kormány szemszögéből tevékenységüket, mint az, ha kimondják nem liberális demokrácia. Épp ezt akarják elérni, egy nem liberális demokráciát.

Vagy ahogy arról már máshol írtam, egy demokratikusabb demokráciát, amely kétségtelenül sokkal inkább támaszkodik a többségi demokráciára, mint ami a liberális demokráciák ízlésének megfelelne.

Csakhogy, aki arra építi a politikáját, hogy „ejnye-bejnye Magyarországon sérülnek a jogállami keretek, a külföld is megmondta”, az nem érzékeli, hogy miközben ő hiperérzékeny erre a kérdésre, Magyarország többsége nem az. Sőt kifejezetten jutalmazza az erős vezetőt, és a többségi retorikát. Miközben valóban nagyon sok olyan intézkedést alkalmaz az Orbán-kormány, amely a hibrid rezsimekre jellemző, érdemes azon is elgondolkodni, hogy jelenleg a demokráciák és a hibrid rezsimek között nincs igazából jó demarkáció.

Végképp nincs olyan kategória, amely teret adna olyan demokráciáknak, amelyek nem liberális demokráciák, mégis a demokrácia keretein belül kívánnának működni, csak esetleg másként.

Természetesen, ha eleve elvetjük azt a gondolatot, hogy létezhet demokrácia a liberális demokráciákon túl, akkor tárgytalan az erről való gondolkodás, azonban szerintem előremutatóbb volna az, ha például megindulna a vita arról, hogy milyen is lehetne még a demokrácia? Az ilyen típusú gondolkodás egyik friss példája Heather Grabbe és Stefan Lehne elemzése, ami azt vizsgálja, hogy hogyan működhetne, egyáltalán működhetne egy illiberális Európa. Szerintük ugyanis úgy lehet szembeszállni az Európai Unión belüli populista pártok belső reformkísérletével, ha ellenfeleik rámutatnak annak hibáira, és új megoldásokat találnak a gazdasági bizonytalanságra és a társadalmi változásokra, amely miatt elbizonytalanodtak az európai állampolgárok. Ugyanígy léteznek vizsgálatok, amelyek a többségi rendszerek és a jogállamiság elveinek összeegyeztethetőségét vizsgálják, és még számtalan kísérlet arra, hogy részterületeken újszerű válaszokat találjanak azokra a kérdésekre, amelyeket politikailag egyszerűbb opponálni, semmint elemezni.

Mielőtt azonban a politika más lehetne, a rendszerről való gondolkodásnak is meg kell változnia. Ehhez azonban első sorban az kell, hogy kicsit kevesebbet foglalkozzanak azzal, hogy az Orbán-rendszer diktatúra vagy sem, és többet azzal, hogyan tudnák azt, amit a választók díjaznak az Orbán-rendszerben számukra vállalható és erkölcsös módon megújítani.

Lakatos Júlia

566 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://meltanyossag.blog.hu/api/trackback/id/tr5814317869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feketeesfeher 2018.10.24. 21:54:23

Nem gondolom, hogy azt a rendszert, amitől Orbán sikeres, lehet erkölcsösen adaptálni.
Mert a rendszer eleve arra alapul, hogy a morál nem számít.
A liberális demokrácia alapelve, hogy egy komplett életet le lehet élni boldogan ellenzékben.
Az orbáni alapelv a legnagyobb kisebbség kíméletlen hatalomgyakorlása. Ezt nem lehet morálisan átalakítani, vagy "jól csinálni". Az orbáni hatalmi politika egyik alapvető eleme az ellenzék tudomásul nem vétele. Sőt, a kormányzatnak el nem kötelezettek létének tudomásul sem vétele.
Hogyan lehetne ezt morálisan helyesen csinálni?

Az orbáni politikának alapvető eszköze az, hogy nem vitatkozik. Boldog Karácsonyt. Ennyi a vita. Ezt az eszközt nem lehet humanizálni.

A populizmusokat lehet és érdemes elemezni, de nem érdemes azon filozofálni, hogy hogyan lehetne domesztikálni, mert sehogy.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.24. 22:14:58

Azon viszont nem lehet vitatkozni, hogy a választók többsége rühelli orbánt, és a fidesznek nevezett tolvajbanda helyett mást választ.

feketeesfeher 2018.10.24. 22:22:29

Az Orbán rendszer alapjának egyik pillére az, hogy irgalmatlan közpénzek felhasználásával próbálja elhitetni a magyar társadalommal, hogy a fideszen kívül nincs kormányképes erő. Hogyan lehet ezt erkölcsösen megújítani?

Ugyanígy elképesztő erőforrásokat mozgósítanak annak a hiedelemnek az elterjesztésére, hogy a nemzet veszélyben van, mert egyrészt a "nemzet" az egyetlen és ikonikus identitás, amit az állam elfogad, másrész mindenki "nemzetellenes" aki pont nem ezt gondolja.
Hogyan lehet morálisan megújítani azt, ami eleve a bezárkózásra, és a félelemre épít? Hogyan lehet morálisan kiállni amellett, hogy kiszelektálja a társadalmi kisebbségeket, és a legnyagyobb kisebbségre építi fel az egész hatalmi rendszerét?
Nem, ha az Orbán-rendszert nézzük, azt, hogy mitől működik úgy-ahogy, akkor mégis csak az a következtetés, hogy nincs semmiféle értelmes ok arra, hogy ne dobjuk ki a kukába az egészet. Ez az egész egy működésképtelen szar. Még akkor is, ha most átmenetileg épp sikeres. Mégis mi a jóisten szent szaharát lehet azon lamentálni, hogy egy autokrata rendszerben elhitették az emberekkel azt, hogy a CEU mondjuk ellenség, és erre a hitre építenek egy komplett politikát. Holott az egész semmi más, csak a teljhatalmú miniszterelnök személyes bosszúja.

Nem, nincs semmi, ami arra lenne érdemes az Orbán rendszerben, amit érdemes lenne morális okokból megújítani.
Semmi.

Brix 2018.10.24. 22:22:31

Orbán nem fog vitázni, mert azzal felemelnè magához politikai ellenfeleit. Másrèszt, viszonylag sikeres a kormányzása, így nincs miről nagyon vitatkozni...Úgy tűnik , sem a korrupció sem a jogállam sajátos èrtelmezèse nem zavarja az átlag választót. Orbánnak van egy világkèpe\jövőkèpe ami átjön az emberek többsègènek: a jómódú ,polgári (" nagy") Magyarországè, kizárva a globalizáció árnyoldalait, az illegális migrációt.. Ezzel szemben kellene az ellenzèknek egy alternatív jövőkèpet felmutatni, ami nem nagyon sikerül...A magyar ember alapvetően individualista: nem èrdekli sem a szegènyek- ,sem a hajlèktalanok helyzete, a migránsokat utálja...Orban tudja mi kell a nèpnek: populizmus- ennyi a siker titka...

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2018.10.24. 22:24:45

Tulajdonképpen azt mondod, hogy jó lenne, ha az ellenzékiek végre elkezdenének értelmesen viselkedni. Szerintem is. De már a második parlamenti választás zajlott le úgy, hogy ezt hiába vártuk.

A demokrácia és a liberálisság szerintem a két legpopulistább politikai hívószó, beetetés. Mindkettő a kisgyereknek arra a gyermeki gondolkodásmódjára épít, hogy a felnőttségben az a jó, hogy az anyukája többé nem szólhat bele abba, hogy hány csokitortát ehet meg. Pedig meglehet, hogy az anyuka tud valamit, amit a szabadságról ábrándozó kisgyerek még nem.

Azok, akik a liberalizmus hirdetésével tartják meg a választóik szimpátiáját, még nem bizonyították be, hogy a liberalizmus valóban hasznos. Aki erre azt mondja, hogy hát nézzük meg, a Nyugatnak milyen jó, az egyrészt egy kicsit alaposabban gondolkodjon el azon, hogy a nyugati, kapitalista országokban a liberalizmus valóban olyan folytonos és uralkodó volt-e, mint ahogy a jelenlegi liberalizmushirdető, demokráciaistenítő vezetők szózatai alapján hihetnénk. Jó pár ma menő kapitalista országban királyság működik, és a ma már királyok nélkül működő európai kapitalista országoknak is voltak igazán jó korszakaik a királyi időkben, vagy a szigorú egyszemélyi vezetővel működő időkben. Az, hogy például Charles de Gaulle nem lett király, igazán nem jelenti azt, hogy olyan liberális fickó lett volna, amikor kikaparta a szutyokból az elszegényedő Franciaországot, felépítve a Richelieu utáni leggorombább rendőrségi rendszert. A dolog szemlátomást működött.

Az, hogy a mai uralkodó nyugati országok rajtunk éppen a demokráciát kérik számon, nem jelent többet, mint hogy egymással jóban vannak, és közösen találtak egy szót, amelyre hivatkozva bennünket cseszegetni lehet. Ha itt az történik, amit Orbán akar, az diktatúra. Ha Orbán azt mondja, amit az emberek akarnak, az populizmus. Van még pár jó szavuk, a lényeg az, hogy azt mutogassák felháborodva és eközben pofátlanul egymásra kacsintva, amiben a rebellisségre vetemedő kelet-európai politikusok mások, mint ők. Megegyeztek abban, hogy a liberalizmus jó, és hogy ők, az állítólag liberális országok miért vannak tíz-húsz évente ugyanúgy szarban, mint a nem liberálisok, azt nem kell bolygatni.

Minden irányzatnak és politikai erőnek vannak kritikátlan hívei. A liberalizmust hirdetők leglelkesebb hívei évek óta elvannak azzal, hogy megugatnak mindent, amit Orbán csinál, ha van értelme az ugatásnak, ha nincs. Nem biztos, hogy a liberálisoknak fontos az, hogy az ugatásnak értelme legyen, hiszen már eleve nem tudom megérteni azt, hogy mi a haszna annak, hogy az emberekben teljesen terméketlen elégedetlenséget próbálnak ébreszteni úgy, hogy közben politikai változásra a belátható jövőben semmi esély sincs. Akik évek óta folyton "forradalmi" hangulatot, "kormányváltó" erőt emlegetnek, eléggé öncélúan és szinte már unottan, valószínűleg maguk sem gondolják ezt komolyan, de puszta rosszindulatból is bebüdösítenek az országba, csak mert megtehetik. Az állítólagos diktatúra és médiaelnyomás ellenére. Nem hiszem, hogy ők rávehetők arra, hogy komolyan elemezni kezdjék a politikai irányvonalak hosszú távú hatásait. A sokadik ehhez hasonló poszt talán majd meg tud szólítani néhány fiatal, önálló gondolkodásra kész, értelmes, politikai működésre termett embert. Igazságot tenni ők sem tudnak, de itt már húsz éve csak szájtépés megy, beszűkült látókörű pozícióharc, kellene már egy kis friss levegő.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.24. 22:26:07

Orbánc nem erős vezető. Az erős vezető ugyanis ki mer állni az ellenfeleivel vitázni, megindokolja értelmesen a politikáját, és érvekkel meggyőzi őket arról miért jó az, amit csinál. Orbánc inkább erőszakos vezető, aki csak elnyomással képes érvényt szerezni akaratának. Orbáncnak annyi köze van a demokráciához mint Makónak Jeruzsálemhez. Orbánc csak csalással, lopással és hazudozással és minden idők legnagyobb eus pénzügyi támogatásával tudja hatalmát fenntartani.

2018.10.24. 22:27:15

"Épp ezt akarják elérni, egy nem liberális demokráciát."

A nem liberális demokrácia az egy oximoron.

feketeesfeher 2018.10.24. 22:33:26

Ami itt van, az egyszerűen nem demokrácia. Ezen túl sokat nem kell gondolkodni, mert a demokrácia fogalma az a mai viszonyokra nézve meglehetősen jól definiált.

Arról a kérdésről, hogy az Orbán rezsim hogyan kapott ekkora hatalmat, arról érdemes gondolkodni. De ez az arról való gondolkodás, hogy miért működik hatalmi szempontból hatékonyan a diszfunkcionális demokrácia. Mert az Orbán rendszer csak és kizárólag hatalmi szempontból működik.
Társadalmi szempontból egy diszfunkcionális katyvasz, amire nem hogy egzisztenciát, de egy mosóporvásárlást sem lehet alapozni.

Jó, az nagyjából látható, hogy a mai ötvenesek ebben a diszfunkcionális szaharban fogják leélni a maradék életüket, mert remény sincs arra, hogy ebből belátható időn belül kikeveredjünk.

Boldog Karácsonyt.

Ad Dio 2018.10.24. 22:35:24

"miközben ő hiperérzékeny erre a kérdésre, Magyarország többsége nem az. Sőt kifejezetten jutalmazza az erős vezetőt, és a többségi retorikát."

És amikor megkérdezed ezeket a "hipppppperérzékeny" figurákat hogy akkor mégis mi a véleményük 2006 októberről, akkor kiderül, hogy mégsem olyan hiperérzékenyek... vagyis azok, de csak ha mások bűneiről van szó... olyanokéról, akik nem szimpatikusak nekik... és akkor eszedbe jut a paci végtagja.. meg hogy a takaró kicsi... ééé senyi...

feketeesfeher 2018.10.24. 22:43:56

@Androsz: Jó, te nem akceptálod, hogy egy társadalomnak sokféle értékrendje és érdeke lehet. És azt sem akceptálod, hogy ezek vitázzanak esetleg egymással.
Te abban hiszel, hogy majd a kormány mindenkinek jól megmondja, hogy hogyan illik viselkedni, ha ehhez megszerzi a a legnagyobb kisebbség szavazatát.
És onnantól a legnagyobb kisebbség osztja az észt mindenkinek.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.24. 22:46:23

@MikeBoy: Olyan, hogy liberális demokrácia nem létezik. Ahogy fasiszta demokrácia vagy kommunista demokrácia sincs. Demokrácia van, ami mindig liberális, mert az egymás megértésén, a szabad gondolkodáson alapszik. Orbán populista autokráciája minden csak nem demokrácia. A demokráciának vannak íratlan szabályai, például hogy alkotmányozni és választási szabályokat írni a teljes társadalom támogatásával lehet, választásokat követően, nem közvetlenül előtte. Vagy hogy az adózók milliárdjaiból nem lehet választási kormánypropagandát folytatni a kormánypárt mellett. És sorolhatnánk az erkölcstelen, becstelen kormányférgek módszereit.

Ad Dio 2018.10.24. 22:49:38

@MikeBoy:

A "liberális demokrácia" egy demokrácia korlátozás. Olyan, mint anno a cenzus volt, csak most a baloldal követi el. Egyetlen demokrácia van csupán: ahol a többség akarata artikulálódik. És pont. Minden más csak korlátozott demokrácia.

2018.10.24. 22:50:26

@GIeccsertetű:

Kicsit belekavarodtál, de azért érthető :)

feketeesfeher 2018.10.24. 22:54:49

@Ad Dio: "Egyetlen demokrácia van csupán: ahol a többség akarata artikulálódik. És pont. "

Nem, a demokrácia speciel pont azon alapul, hogy a kisebbségek is szerephez jutnak.
Leginkább amúgy azért, mert a többség sem egynemű és a kisebbségeknek is van olyan álláspontja, amikor épp átmenetileg többséggé válnak.

2018.10.24. 22:59:22

@Ad Dio:

Tudod, hol ???artikulálódik??? legjobban a "többség akarata"?
Nyilván, ahol a legnagyobb fölénnyel szokás választást nyerni. Ez elég logikus, ugye?
Mutatom tehát szerinted a világ legnagyszerűbb demokráciáját:

444.hu/2015/07/19/valasztasok-voltak-eszak-koreaban-9997-os-a-reszveteli-arany

Na ez aztán a korlátlan demokrácia. És pont.

Ad Dio 2018.10.24. 23:01:32

@feketeesfeher:

Ez egy bullsit.

A kisebbséget persze hogy szerephez jutnak, de csak akkor, ha a többség számára ez elfogadható. Erről szól az alkotmány és a jogrend.

A "liberális demokrácia" és a hozzá kapcsolható PC azonban ennél sokkkkkal többet vár el a többségtől: azt, hogy ha nem baloldali liberális módra gondolkozik, akkor lehetőleg hallgasson :-).

No még egyszer: a demokrácia a többség akaratának artikulálódásának rendszere. Nem több és nem kevesebb. Ez akkor is így van, ha a többség nem baloldali liberálisként gondolkodik ;-).

Ad Dio 2018.10.24. 23:05:18

@MikeBoy:

Gyengébbek kedvéért kiegészítem: a többség SZABAD döntése a demokrácia. Kérlek bullshitekkel ne terhelj már...

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.24. 23:08:40

Az az igazság, hogy a demokráciát nem lehet csak úgy egy országra aggasztani, azt ki kell érdemelni, és az adott társadalomnak fel kell agyilag nőni hozzá. A mai magyar emberek, de főleg a jelenlegi kormánypárt politikusainak gondolkodása még nem jutott el arra a szintre, hogy egy fejlett demokráciát működtetni tudjon. Sem szellemileg, erkölcsileg, anyagilag nincsenek azon a szinten a magyar társadalom és főként azok politikai vezetői, hogy rendszerszinten demokráciaként működjenek.

Ad Dio 2018.10.24. 23:09:51

@GIeccsertetű:

Akkor Téged is megkérdezlek: 2006 októberben mi volt itt? Demokrácia, avagy?...

feketeesfeher 2018.10.24. 23:12:16

@Ad Dio: "a demokrácia a többség akaratának artikulálódásának rendszere. Nem több és nem kevesebb"

Ez már ott léket kap, hogy megannyi dologban nincs többségi akarat. Vagy ha van, azt a hatalom negligálja.

feketeesfeher 2018.10.24. 23:13:59

@Ad Dio: "2006 októberben mi volt itt?"

Többségi akarat, mert a választók többsége a szocikra szavazott.
Eleddig ennek voltál az élharcosa, hogy a többségi akarat az hogyan. :)))

Ad Dio 2018.10.24. 23:15:45

@feketeesfeher:

Többségi akarat mindig van. Ez tény és nem vélemény :-) . Abban azonban igazad van, hogy a hatalom nem mindig követi. Ezért is vagyok én közvetlen(ebb) demokrácia párti.

2018.10.24. 23:16:39

@Ad Dio:

Miből is gondolod, hogy nem szabad a döntésük?
Szerintem, ha megkérdeznéd őket egytől egyig azt mondanák az volt.
Nyilván te egyet sem kérdeztél meg. Akkor honnan is tudod?
Ha nem tudnád:
Észak-Korea, hivatalos nevén a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság

Valamit tisztázzunk!
Neked fogalmad sincs, mi az a demokrácia.

"A kisebbséget persze hogy szerephez jutnak, de csak akkor, ha a többség számára ez elfogadható. "
Valóban???
A gyengébbek kedvéért!
Keresztkérdés:
Ha a többség úgy dönt, hogy a te vagyonod az övék és ezt törvényekbe foglalva elveszik tőled, akkor a saját rendszeredben, ha elveszik tőled a vagyonodat,mindenedet, mert megtehetik, hisz ez az akaratuk, akkor az ugye demokrácia lesz? Vagy ha nem, mitől is ne lenne az?

Ad Dio 2018.10.24. 23:19:19

@feketeesfeher:

Csúsztatsz. De segítek: NEM a választásokról beszélek, csupán az októberi eseményekről. Tudod: rendőri brutalítás, tüntetés szétverés, azonosító számok hiánya, szemkilövés, utána a felelősök kitüntetése... ilyesmik... érted, ugye?...

2018.10.24. 23:19:43

@Ad Dio:

"Többségi akarat mindig van. Ez tény és nem vélemény"

Definiáld már, hogy ez mit jelent?

feketeesfeher 2018.10.24. 23:19:45

@Ad Dio: "Többségi akarat mindig van. Ez tény és nem vélemény :-)"

Te az aktuális legnagyobb kisebbség skrupulusok nélküli seggnyalója vagy.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.24. 23:20:56

A liberális egy politikai gondolkodásmód, mint a fasiszta, komunista, szocialista stb., nem pedig demokráciafajta. Demokrácia csak egyfajta létezik, a definíciója megtalálható az interneten. A demokrácián kívül még van diktatúra stb. Az olyan elnyomó, önkényuralmi rendszerek, mint amilyenek például orbánc haverjai, Kína, ruszki, azeri, fehérorosz, török, stb. semmiképpen nem nevezhetők demokráciának. Ahogy orbánc önkényuralma sem.

Ad Dio 2018.10.24. 23:21:29

@MikeBoy:

"Nyilván te egyet sem kérdeztél meg. "

Ahogy Te sem :-).

Viszont vélelmezem, hogy nem az. Te persze vélelmezheted, hogy az, és ebben az sem kell hogy meggátoljon, hogy a világ nagyobbik része szerint nem az. Épp ez a szép a szabad véleményben: akkor is tarthatod, ha baromság. Mi tiszteletben tartjuk majd ;-).

feketeesfeher 2018.10.24. 23:21:46

@Ad Dio: "rendőri brutalítás, tüntetés szétverés, azonosító számok hiánya, szemkilövés, utána a felelősök kitüntetése... ilyesmik... érted, ugye?..."

De hát ezt akarta a demokratikus többség.
Szerinted ez akkor ugye helyes.

Ad Dio 2018.10.24. 23:22:29

@feketeesfeher:

Ez a Te véleményed, amit tiszteletben tartok, bár nem értek vele egyet. ;-)

2018.10.24. 23:23:06

@Ad Dio:

Feltettem egy kérdést.
Pls, ne kerüld ki!

feketeesfeher 2018.10.24. 23:25:07

@Ad Dio: Tehát nem értesz azzal egyet, hogy a többség bármit megtehet a kisebbséggel szemben.

Ad Dio 2018.10.24. 23:26:08

@feketeesfeher:

"De hát ezt akarta a demokratikus többség."

Szavaztunk volna arról, hogy legyen-e rendőri brutalitás? Hogy legyenek-e azonosítók? Hogy legyen-e felelősségre vonás? Egyébként valahol igen: 2010-ben.

No, Te is csak olyan hipppppperérzékeny demokrata vagy, amilyen... nem sok alapod van bárkit is kritizálni.

Ad Dio 2018.10.24. 23:28:59

@feketeesfeher:

De bizony. A többség csak önmagát korlátozhatja. És egyébként korlátozza is... ha nem is mindig ballib módon ;-).

Ad Dio 2018.10.24. 23:32:01

@MikeBoy:

"Ha a többség úgy dönt, hogy a te vagyonod az övék és ezt törvényekbe foglalva elveszik tőled, akkor a saját rendszeredben, ha elveszik tőled a vagyonodat,mindenedet, mert megtehetik, hisz ez az akaratuk, akkor az ugye demokrácia lesz? "

Igen. Ha ilyen helyzet előáll, az is demokrácia lesz. Nekem (vagy Neked) pedig nincs más eszközöd, mint a folyamatos diskurzus ennek elkerülésére. A társadalmi tabuk felállítása haszontalan időtöltés. Az élet átlép rajtuk mint holmi üres lepkebábokon.

feketeesfeher 2018.10.24. 23:34:42

@Ad Dio: "Szavaztunk volna arról, hogy legyen-e rendőri brutalitás? "

Szavaztunk volna arról, hogy legyen új alkotmány? Nem. Szavaztunk volna arról, hogy legyen hajléktalan vegzáló törvény? Nem. Millió dologról nem szavaztunk, ami megtörtént, és a kutya sem volt kíváncsi a társadalom véleményére. Arról sem szavaztunk, hogy egy ostoba beképzelt fax európa ellenes legyen. Meg millió dologról nem szavaztunk, amit pár hülye rákényszerít a magyar társadalomra, mert pont hatalmon van.

Amúgy azt kritizálok, akit épp akarok. És lehetsz bőármekkora seggfej, akkor is kritizálom.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.24. 23:36:18

@Ad Dio: Hát, akik kukákat borogatnak, molotov koktélokat dobálnak, autókat gyújtogatnak, utcaköveket hajigálnak és a hatóságok oszlásra irányuló felszólításának nem tesznek eleget mégis mit érdemelnének? Kézcsókot? Aki a szarban matat, annak bizony szaros lesz a keze, ha akarja, ha nem. Szemek kilövetése sem történt, egyszerűen csak egy eltévedt gumilövedék eltalált egy tilosban kóválygó renitens személyt véletlenül. Mi a faszomért nem maradt nyugodtan otthon ahogy én is tettem? Ha szándékosan lövettek volna szemeket, szerintem most minden fideszes képviselőt jumurdzsáknak hívnának.

2018.10.24. 23:37:54

@Ad Dio:

"Igen. Ha ilyen helyzet előáll, az is demokrácia lesz."

És mondd! Most mellébeszélsz, vagy tényleg ilyen hülye vagy?
Nincs helyzet. Azért veszik el a vagyonodat, mert ők a többség.
Emese! Így definiáltad a demokráciát.
És ez nekik jó, neked meg szar.
És ezt te demokráciának hívod? Ekkora hülye nem lehetsz.
A következő ugyanis az lesz, hogy az első éjszaka jogát megkapja a polgármester, ha a lányod nősülni akar.
Nincs más dolga, csak törvénybe foglalni.
És Ad Dio mit tesz erre? Tapsol! A törvény akarata érvényesül, győzött a demokrácia.
Igen, meg a sötétség a fejedben....

feketeesfeher 2018.10.24. 23:38:36

@Ad Dio: Hát, te vagy az, aki szabad utat enged annak, hogy Orbán rendszerét erőszak útján döntsék meg.
:))))
Mondjuk én spec benne vagyok. :)))

2018.10.24. 23:39:21

@feketeesfeher:

A mynupot kellet volna példaként felhozni.
Na ott aztán érvényesült a többség akarata.

Ad Dio 2018.10.24. 23:43:52

@feketeesfeher:

" Millió dologról nem szavaztunk, ami megtörtént, és a kutya sem volt kíváncsi a társadalom véleményére."

Annyiban egyetértünk, hogy - évek óta - közvetlen(ebb) demorácia pártján vagyok, ezt szajkózom ahol csak lehet.

Viszont szépen meg is mutattad az átlag "hippppppperérzékeny" demokrata arcélét, amikor gyáván kifaroltál abból, hogy minősítsd a modern kori magyar demokrácia mélypontját jelentő 2006-os rendőri brutalítást, csupán csak azon okból, hogy az a Te elvbarátaid követték el.

Elébe megyek a kérdésednek: igen Orbán és haverjai korruptak. Nem kicsit, hanem nagyon. Én én ELÍTÉLEM őket ezért. Nem tetszik. Kicsit sem. Akkor se, ha egyébként ők sok mindenben az én "elvbarátaim". Nem teszik az sem, hogy einstandolták a manyupot (akkoriban is leírtam ezt), meg az sem tetszett, hogy kiadták a baltást (szintén leírtam), ahogy az sem, hogy megválasztották a plagizátort köztielnöknek (akkor is leírtam, ellenőrizhető) stb. Czimbi, én ugyanis DEMOKRATA vagyok. Ami rólad ez a sunnyogás alapján nem mondható el... Sajnos innentől PONT abban a trógerda bandában vagy, amit kritizálsz. Szépen illesz hozzájuk, nem vagy jottányival sem előbbre, bármennyire is ufónak hiszed magad. Szóltam, nem kell egyetértened velem...

tothh · http://polizis.blog.hu 2018.10.24. 23:44:29

@Androsz: Érdekes gondolatok. Engem hónapok, tágabban fogva tulképp már évek óta foglalkoztat ez a kérdés.
Először is érdemes lenne leszögezni, hogy a liberális demokrácia szókapcsolatban a liberalizmus nem egyenlő a liberális ideológiával, azzal meg végképp nem, amit ennek mai reprezentánsai próbálnak politikai programként képviselni. (Megkockáztatom, sok esetben, ezek épp ellentétes értelműek lennének.) Fukuyama szerint a liberális demokrácia alapfeltétele az 1. Működő állam (ez nálunk nem kérdés), 2. Elszámoltathatóság - azaz a demokrácia (magyarán a kormányok általános és titkos választásokon választott törvényhozásoknak felelősek), 3. Jogállam - fékek és ellensúlyok rendszere. A mai rendszerben, az intézmények alapján mindhárom pipa.
Amennyiben viszont a "puhább" kategóriákat nézzük, nevezetesen az elitcsoportok viselkedését a rendelkezésükre álló hatalom birtokában, már vannak elgondolkodtató, khm. akár kétségbe ejtő dolgok.
Mindez azonban nem vonatkoztatható el immáron közel harminc éves történettől, amelynek jelentős része az egyes elitcsoportok egymás legitimitását megkérdőjeleződéséig fajuló ellentétben lezajló pártverseny keretei között ment el.

A liberalizmus mint fogalom, rendszer-jelleg, és ezzel a címkével ellátott politikai program koronként, országonként különbözik egymástól. Amit ma egyfajta többség liberalizmusként ad elő, az rendkívül eltávolodott magától az eredeti liberális megközelítéstől.

Ha ténylegesen megvizsgálnánk alaposan az egyes országok-kormányok működését, térben és időben, én kétségesnek találnám, hogy objektív bizonyítható megállapításokra tudnánk lelni. Vö megint a "puha" kategóriák, nézve a sajtószabadságot, sajtó viselkedését, stb.

Én is ismerem a hibridizációs irodalmat, ezeket a megközelítéseket, de kétlem, hogy ezek alapján - ahogy a cikkben is szerepel - egyértelmű elhatárolás lenne tehető hibrid és demokratikus rendszer között. Főként annak okán is, hogy sok esetben szakpolitikai kérdések is az ún. "indikátorok" között vannak. (Pl. bevándorláspolitika - és itt nem magyar kormánypárt sok esetben primitív migránsozására gondolok, ez megjelenik a probléma által ténylegesen érintett területeken is, LGBTQXY..., vallásossághoz való kérdés, eutanázia, abortusz) összességében kifejezetten ún. "progresszív" csoportok által kiemelt identitáspolitikai kérdések. Ld. egyébként a Sargentini-jelentést is.

feketeesfeher 2018.10.24. 23:45:08

@Ad Dio: "Szavaztunk volna arról, hogy legyen-e rendőri brutalitás? "

A te álláspontod szerint szavaztunk, és helyes volt.
Ezt erőlteted folyamatosan.
A többség elnyomását a kisebbség felett.
Ennek vagy az élharcosa.

feketeesfeher 2018.10.24. 23:45:17

@Ad Dio: "Szavaztunk volna arról, hogy legyen-e rendőri brutalitás? "

A te álláspontod szerint szavaztunk, és helyes volt.
Ezt erőlteted folyamatosan.
A többség elnyomását a kisebbség felett.
Ennek vagy az élharcosa.

dare 2018.10.24. 23:47:45

Ki mondta: "Nem azért dolgozott-e az elmúlt nyolc évben a társadalom, hogy soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar. "

Bizony-bizony, még 20 éve a választás(ok) előtt.
Aztán hatalomra került, és ugyan akkor még nagyon nem is, de 2010-től már szisztematikusan erre építi a Fidesz a kormányzását.
Működik?
Működik.
Ami régen is jó volt, azon miért is kéne változtatni.
youtu.be/uXZTQVB2ReE

20 éve az Mszp-Szdsz társaság nyert 2.5 millió szavazóval, mert ennyi embert simán meg lehet vezetni ebben az országban.
Most a Fidesz nyer ugyanennyi szavazóval választást.
20 év múlva is működni fog ez?
Igen.
40 év múlva is?
Igen.
100 év múlva is?
Igen.
Akkor mi a francért változtassanak rajta?

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.24. 23:47:51

@Ad Dio: A gumilövedék demokráciákban a renitens, az oszlatásra irányuló felszólítást semmibe vevő, garázda csőcselék oszlatására alkalmazott törvényes eszköz. Még mindig jobb egy gumilövedék a szembe, mint egy tízkilós térkő a halántékra. Akik térköveket hajigálnak, szerintem ne legyenek meglepődve, ha gumilövedéket kapnak válaszul. Az arányosság elve be lett tartva, mert egy élet kioltására alkalmas támadóeszközre csak egy gumilövedékkel válaszoltak.

Hórukk 2018.10.24. 23:49:41

A kedves szerző a cikk utolsó mondatában - képzeletben - helyettesítse be az "Orbán"-t "Hitler"-rel és akkor gondolkodjon el a javaslatán ismét. Ugye azt tudjuk, hogy Hitler is többségi akaratból, választások útján került hatalomra és a többség nagyon szerette - igen sokáig.

Ad Dio 2018.10.24. 23:49:47

@feketeesfeher:

"És lehetsz bármekkora seggfej, akkor is kritizálom."

Miért ne tehetnéd? Én még csak seggfejnek sem foglak titulálni érte... ugyanis nem túl intelligens dolog... ezer és egy okod lehet arra, hogy másképp gondolkodj mint én... egy sereg olyan is, amiről nem tehetsz... én leszek az utolsó aki ezért megvet... persze ettől még egyet érteni nem fogok, mert amilyen jog neked jár, az engem is megillet ;-).

feketeesfeher 2018.10.24. 23:51:02

@Ad Dio: Lófaszt vagy te demokrata, egy sima beképzelt fax vagy. Akinek az élete egyetlen dologban kulminálódik, hogy mekkora fasza ember, mások meg mekkora semmik.
Ja, pont nem nagyon számít semmit, amit monasz, amíg nem érvelsz. Márpedig te nem érvelsz, csak beképzelten kijelentesz.

Maradjunk annyiban, hogy amit csinálsz, az röhelyes.

Ad Dio 2018.10.24. 23:51:05

@feketeesfeher:

Ne nevettesd már ki magad...

Ad Dio 2018.10.24. 23:52:27

@feketeesfeher:

Ez is egy vélemény. Elfogadom, egyet nem értve.

Sajnos érvek nincsenek benne, így mást nem tudok kezdeni vele. Vitának itt helye nincs...

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.24. 23:53:04

@tothh: A hármas pont nem pipa. Jogállam ma nem létezik. Fékek, ellensúlyok nincsenek.

Ad Dio 2018.10.24. 23:54:16

@GIeccsertetű:

Hát ennyi.

:-/

Nincs több kérdésem. Az elvbarát bűne erény. Értem. Köszönöm. Messze van még a kikelet.

feketeesfeher 2018.10.24. 23:55:10

@Ad Dio: Most akkor mi van? A többségi demokrácia, mint a hatalom indoka mégsem játszik?

2018.10.24. 23:56:45

@Ad Dio:

Igaza van.
Tényleg röheje amit csinálsz.
Ha nem vetted volna észre a "demokrácia definíciód" már régen atomjaira esett. Mondjuk internet a barátod...
Márpedig, ha még azt sem tudod, mi az a demokrácia, akkor nehéz veled bármilyen politikai vitát folytatni

dare 2018.10.24. 23:56:59

Ez még jobb idézet tőle:
"A nacionalizmus […] és a politikai demagógia újjáéledését, az autoriter nosztalgia és a politikai szélsőségek fölerősödését tapasztaljuk az egész térségben. Ez az új, a szélsőjobb elvakult, demokráciaellenes erői által szított és a megnövekedett szociális feszültségeket kihasználó radikalizmus rendkívül veszélyes. A radikalizmus ma egészen mást jelent, mint tegnap. A tegnap radikalizmusa a demokrácia kiépítéséért és az emberi szabadságjogokért küzdött, a mai radikálisok pedig megpróbálják lerombolni a demokratikus rendszert."

Vagy ez: "A radikális jobboldal nemzetiségi politikája patetikus magyarkodásban, hazafias frázisokban […] merül ki. Visszaélnek a nemzeti retorikával, valójában nemzetellenes politikát folytatnak. […] Csak olyan liberális pártok érdemlik meg, hogy talpon maradjanak ebben az országban, amelyek képesek választ adni arra a politikai kihívásra, amelyet a határainkon kívül élő magyarok iránti felelősség jelent. […] Ugyanakkor egyetlen magyar kormány sem érezheti felhatalmazva magát arra, hogy a kisebbségek iránti politikai felelősséget átvállalja a határainkon kívül élő magyarok politikai szervezeteitől"

Nem mondott ez olyan hülyeségeket ám régen, csak valahogy ez az egész átértékelődött benne.
Hát ennyi a rövid története az Orbán rendszernek.
Volt aki már 20 éve is látta milyen ember ő, és vannak olyanok akik 20 év múlva se fogják látni ezt.

tothh · http://polizis.blog.hu 2018.10.24. 23:57:47

@GIeccsertetű: Dehogy nincsenek. Intézményes szempontból minden a legnagyobb rendben. Mindenütt a kétharmad a követelmény. Ez az 1989-es rendszer "áldása"

Ad Dio 2018.10.24. 23:58:45

@tothh:

Ma a "liberális" politikai értelemben bal-liberálist jelent. A Liberalizmus Európa közös nyelve, értékalapja. A baloldali liberalizmus egy félresiklott politikai movement, egy tönkrement brand. Maga az ancient regime.

feketeesfeher 2018.10.24. 23:58:52

@Ad Dio: Hárommal ezelőtt még amellett áltál ki, hogy a többségi demokráciában az ellenzék nem játszik, nem számít.
Mi ez a pálfprdulás?

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 00:01:28

@tothh: Elszámoltathatóság nem pipa. Egy seggnyaló ül a főbírói székben, aki más szemében a szálkát sajátjában meg a gerendát sem veszi észre szándékosan. És a választásokat is manipulálják, a kormány pártpropagandát folytat állami adópenzből, a többi pártot pedig büntetésekkel ellehetetleníti. Ezzel közvetetten beavatkozik a választások kimenetelébe és félrevezeti a választókat.

2018.10.25. 00:02:31

@tothh:

3. Jogállam - fékek és ellensúlyok rendszere. A mai rendszerben, az intézmények alapján mindhárom pipa.
Neked is:
"Észak-Korea, hivatalos nevén a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság"
Rendszer szerint demokrácia és pipa. Nemhogy 2/3-dal, hanem kvázi 100%-kal.

simonpali 2018.10.25. 00:06:22

@GIeccsertetű: Nohát, hogy te mennyire magadhoz illő nevet találtál!Gratulálok!

birka menet 2018.10.25. 00:06:23

Orbán se gondolta volna 2010-ben, hogy a magyar társadalomban az ostoba, a világról semmit nem tudó, bármi baromságot bezabáló, bármi ótvarsággal behiszterizálható magyarparasztjából annyi van, hogy ez adja ki a magyarság fogalmát.

Nem a polgárságot meg az európaiságot kell ráerőltetni a magyarparasztjaira, hanem a dühöt, az irigykedést kell bennük gerjeszteni az egész világ ellen. Erre van igény a magyarok vérében nem a civilizációea! Ez a társadalom kétharmada, négyötöde, ezeket kell kiszolgálni, nem pedig europaivá meg polgárrá kell Orbán se gondolta volna 2010-ben, hogy a magyar társadalomban az ostoba, a világról semmit nem tudó, bármi baromságot bezabáló, bármi ótvarsággal behiszterizálható magyarparasztjából annyi van, hogy ez a magyar társadalom, nem a polgárság!
Mem a polgárságot meg az európaiságot kell ráerőltetni a magyar poszták parasztjaira, hanem a dühöt, az irigykedést az egész világ ellen. Ez van a magyarok vérében nem a civilizáció! Ez a társadalom kétharmada, négyötöde, ezeket kell kiszolgálni, nem pedig europaivá meg polgárrá kell felfejlődni!ket fejleszteni. Az ugyanis sose fog sikerülni.

Ad Dio 2018.10.25. 00:07:19

@MikeBoy:

Ez az a hübrisz, amivel nincs értelme leállni vitatkozni. Csak halkan hívom fel a figyelmedet rá, hogy a 20. sz. elején teljesen természetes volt, hogy a nők nem szavaznak illetve, hogy a férfiak is csak bizonyos vagyoni cenzus felett tehetik ezt meg. Ja, és ráadásul egy sereg (akkori miliőben) jól védhető érv szólt ezen rendszer mellett. Ma már másképp látjuk: tudjuk, hogy mindez csupán egy hatalmi status quo-t védett és amint az meggyengült, el is bukott. Ma nincs cenzus és szavazhatnak a nők is.

Ma lehet még csak ködszurkálás a véleményem, de a trendeket elemezve ki merem jelenteni: a jövőben a "liberális demokrácia" nevű demokrácia korlátozás is meg fog szűnni. A változó status quo magával ragadja ezt is.

Nagykörúton túli magyar 2018.10.25. 00:12:34

@GIeccsertetű:
" A gumilövedék demokráciákban a renitens, az oszlatásra irányuló felszólítást semmibe vevő, garázda csőcselék oszlatására alkalmazott törvényes eszköz."
Tehát Röszke akkor csak megerősítette, hogy demokrácia van, köszönjük...

morph on deer 2018.10.25. 00:16:57

@Ad Dio:
”Igen. Ha ilyen helyzet előáll, az is demokrácia lesz.”

Na ne!
Sőt: nanenanenane!
Az bolsevizmus a javából, és nem demokrácia!
Az ugyanis NEM a többség teljhatalmát jelenti a kissebbség felett, hanem az (esetleges) többség érdekeinek és/vagy véleményének összehangolását, figyelembe vételét!
Alkalmasint akár a vélemények arányában, de mindenképpen konszenzust keresve!

A többség diktatúrája - amire te hivatkozol - az a bolsevizmus, a többségi teljhatalom!

Ez az a bullshit amit nagyon szivesen terjeszt az orbánhitű népség, mármint hogy demokráciában a többség hatalommal rendelkezik a kissebbség felett, merthogy többen vannak!

Ez egyszerűen NEM demokrácia, a fent taglalt okokból.
Innentől persze lehet találgatni, hogy akkor mi, de szerintem nem túl nehéz azonosítani a nemzetiszocializmus aktualizált váltotatát, ami akár “nemzeti bolsevizmus” is lehetne, mivel lényegében arról van szó.

Szóval bármi, de NEM demokrácia!

2018.10.25. 00:19:28

@Ad Dio:

Áruld már el Emese!
Mi a bánat az a "többség akarata"?
Te tényleg nem látod, hogy megfogalmazni sem tudnád, hogy mit jelent?
Bakker! A "többség" az egy fogalom. A fogalmaknak nincs akarata. ÉS PONT!
Magyarul a többség akaratos mondatodnak valójában értelme sincs.
Tuti, hogy odaveted, de önmagában nem jelent semmit.

Úgy szokták ezt mondani (a gyengébbek kedvéért), hogy a részletekben van az ördög meg hasonlók.
Na most nagyon úgy tűnik, hogy te a részletekig nem jutsz el.
Valami hibádzik....
De ami sokkal inkább dühítő, hogy mellébeszélsz.
Azt állítod, hogy a demokrácia nem más, mint a "többség akaratának érvényesülése" jelentsen ez bármit.
Ember! Ez alapján a többség bármit, de bármit megtehet a kisebbséggel! Rabszolgasorsba döntheti!!!
És utoljára kérdem:
Szerinted ez így van egy demokráciában?

2018.10.25. 00:22:08

@morph on deer:

Na ne!
Sőt: nanenanenane!

Mi van?
Meg akar valaki erőszakolni? :D

Ad Dio 2018.10.25. 00:27:35

@morph on deer:

Vágjunk rendet a káoszodban!

A "bolsevizmus" valójában egy kisebbség volt, amit a maga megtévesztő névválasztásával próbált csak tusolni. A bolsevikok olyan kisebbség voltak, akik ráerőszakolták magukat arra a többségre, ami soha nem vette volna el senkinek a semmijét.

Amennyiben valóban létrejönne egy olyan többség, amelyik azt tartja helyesnek, hogy egyesektől elvegye a vagyonát, akkor a demokráciának kutya kötelessége ezt szolgálni. Ez akkor is igaz, ha én akkor a kisebbséghez fogok tartozni, hiszen nem gondolom, hogy - extrém esettől eltekintve - bárkitől bármit el szabadna venni.

A demokrácia azonban a többség akaratának artikulálódására jött létre, ahol a többség véleményénél magasabb autoritás nincs és nem is lehetséges.

Ha tetszik ez ha nem, nincs királyi út: a vélemény nem korlátozható a posztmodern világan, mivel az egyén véleménye felett nincs és nem is lehetséges semmiféle kitüntetett tekintély. Az egyetlen ösvény, a diskurzuson át vezet. Nincs más igazság, mint ami a folyamatos párbeszédből alakul. Hogy ez mennyire nem parttalan vagy épp reménytelen, arra a svájci népszavazást hívnám tanúnak: ott az emberek visszautasították az ingyen pénzt. A többség nem vak. Akkor sem, ha épp nem a neked tetsző pártokra szavaz. Be kell szállni a diskurzusba, az együtt gondolkozásba. A társadalmi tabuk ideje lejárt.

morph on deer 2018.10.25. 00:28:17

“...hogyan tudnák azt, amit a választók díjaznak az Orbán-rendszerben számukra vállalható és erkölcsös módon megújítani.”

Hogy mit csinálni?

Megkérdezhetem, hogy hol tetszik élni amúgy, és mióta tud egyáltalán orbán létezéséről?
Csak mert ha valaki ismeri orbánt már egy ideje, felismeri és figyelemmel kíséri az orbanizmust a maga velejéig gátlástalan és önérdekű kivontakozásában, akkor még tévedésből sem mond ilyet, hacsak nem egy fideszes hittérítő, vagy a fidesz elempés szatelitjének önigazoló szószólója..!

Ebből pedig csak egy dolog következhet, de az egészen tisztán, úgymond kísérő nélkül, az pedig annyi, hogy “köszönjük Emese..!”

Ad Dio 2018.10.25. 00:31:14

@MikeBoy:

"Tuti, hogy odaveted, de önmagában nem jelent semmit."

Jaja. Sőt! olyan sincs hogy közösség vagy épp politika. Ezek mind definiálhatatlan dolgok.

:-)

OmdG...

dare 2018.10.25. 00:35:04

Bocsánat a linkekért, de ezek tényleg nagyon jók, és valahol magyarázattal szolgálnak arra, hogyan jut egy párt A pontból B-be, B-ből D-be...és így tovább úgy, hogy a vezető személye mit sem változik ezalatt.
Nem azzal kell küzdeni, amit mond a Fidesz, mert azzal nem lehet, nem lehet jobb alternatívát felkínálni a szavazóinak, mivel nagyon csekély részük szavazna csak másra.
Ez konkrétan személyi kultusz ami itt van.
Ekkora ellentmondásokat miként lehetne másként feldolgozni a Fidesz szavazóknak, másként nem is lehet, csak rajongással.

"Ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan rendezni. Olyan polgári liberális kormány, amely […] nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali etatista gazdaságpolitika csábításának. Csak egy ilyen liberális kormány látszik alkalmasnak arra, hogy megértesse a polgárokkal, hogy a privatizáció lehetőség, hogy meggyőzze őket arról, hogy minden olyannyira várt intézkedés – legyen szó nyugdíjról, gyedről, családi pótlékról, munkanélküli-segélyről – csak akkor lehetséges, ha előteremtjük hozzá a szükséges pénzt. Márpedig pénz csak piacgazdaságban terem, pénz és piac pedig nincs a pénzforgatáshoz értő vállalkozók, tőkések nélkül… Hangulatkeltés folyik a bankárok, a bankok, a pénztőke és a nemzetközi pénzügyi intézmények ellen… Egy liberális kormány képes lesz arra, hogy kíméletlenül szembeszálljon az… idegengyűlölettel…"

Rengetegen vannak, akik már x éve a Fideszre szavaznak, bármit is mond vagy tesz a párt.
Működik, működik...mi értelme lenne mást csinálni.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2018.10.25. 00:42:11

Többen mondotok példákat olyanokra, amelyeknél a többség valami rosszat tett a kisebbséggel, kérdezve, hogy akkor ez-e a demokrácia. Hogy Észak-Koreában a 99,97%-os szavazati arány-e a demokrácia. A válasz: IGEN. A többségi döntés – főleg ha az nem hajszálnyi többséget jelent, hanem látványosat – irányító szerepe a demokrácia egyik fontos ismérve. És ez néha rossz. Elég sokszor. Épp ez az, amiért kijelenthetjük, hogy ostobaság alapból feltételezni, hogy a demokrácia jó. A demokrácia nem jó, hanem időnként hatalmas és veszélyes baromságok szülője.

Attól is óvnám a demokrácia eltökélt híveit, hogy elhamarkodottan ítéljék meg a nekik nem tetsző működésű demokráciákat. Nekünk nincs semmi objektív alapunk ahhoz, hogy Észak-Korea demokráciáját szélsőségesen rossznak kiáltsuk ki, és ellenségként kezeljük őket. Mi nem tudhatjuk, hogy az a rendszer jó-e vagy rossz, hiszen nem ott élünk, nem azok közé a szabályok közé születtünk, nem objektív és átfogó híreket kapunk arról az országról. Véleményünk, az lehet, de konkrét ismeretek híján az is inkább csak érzésnek nevezhető, és semmiképp sem jogosít fel bennünket az erőszakos politikai fellépésekig elmenő ítélkezésre. Különben nem vagyunk értelmesebbek a középkori keresztény hittérítőknél, akik más földrészeken kijelentették, hogy aki nem velük egy véleményen van a világról, azt el kell pusztítani, mert ez az egyetlen igaz Isten akarata, állítólag.

Mondom még egyszer: a kisgyerek, aki szerint diktatúra az, hogy nem ehet még három szelet csokitortát, nem szükségképpen jól ítéli meg a saját érdekeit sem. Véleménye, az van, de vegyük észre, hogy nem tudhatjuk, hogy bennünket, akik a liberális nyugati demokráciát esetleg olyan kötelező jónak mondanánk, nem figyel-e fejcsóválva egy bölcsebb értelem. Értelmes ember ilyen kérdésben egyszerűen nem engedheti meg magának a peckes magabiztosságot, mert arra semmilyen észérv nem jogosítja fel.

@feketeesfeher: Biztos, hogy ezt nekem akartad válaszolni? Ha igen, akkor elolvastad egyáltalán, hogy én mit írtam?

"a demokrácia fogalma az a mai viszonyokra nézve meglehetősen jól definiált"

Itt éppen úgy néz ki, hogy sokak szerint nehezen definiálható, ezért szerintem hasznos volna, ha elmondanád az általad ismert definíciót, amelyre támaszkodhatunk.

dare 2018.10.25. 00:44:07

Ó, ez még jobb :
"Az egyházak csak akkor fogják betölteni azt a pozíciót, amely egy modern társadalomban megilleti őket, ha megőrzik és visszanyerik autonómiájukat. Amennyiben a politikai élet egyes szereplői közül egyeseket ellenségeknek, másokat meg szövetségesnek minősítenek, maguk is politikai szereplővé válnak. Márpedig ha valaki erre a porondra lép, akkor rá is érvényesek lesznek a politika gyakorta kegyetlen törvényei. Ezért mondjuk, hogy hibát követnek el, ha azok szolgálatába szegődnek, akik ideológiai átnevelőtábort akarnak csinálni Magyarországból."

Hajrá ellenzék, hajrá hajrá, gyerekjáték megdönteni az Orbán rendszert, csak jobb alternatívát kell kínálni. :D

morph on deer 2018.10.25. 00:45:58

@Ad Dio:
“Az egyetlen ösvény, a diskurzuson át vezet. Nincs más igazság, mint ami a folyamatos párbeszédből alakul.”

Ez pontosan így van, és éppen ezért nem igaz amit mondasz!
Demokráciában a többség soha nem kényszerít(het)i rá az akaratát a kissebbségre, ott megegyeznek egymással a felek, kölcsönös kompromisszumok segítségével!
Ez demokrácia!

Az, ahol “kutya kötelessége” végrehajani a többségi döntést, - nos, az nem az!

Csak tudatom, hogy én NEM a bolsevikok lélekszámára hivatkoztam, hanem a bolsevizmusra, ami nem azonos a bolsevik képviselőknek a szovjetben (mint tanács) elfoglalt szerepével.

A bolsevizmus a többség uralmát jelenti, tekintet nélkül a kissebbségi álláspontra, - pontosan ahogy a te példádban történik, - míg a demokráciában a folyamatos párbeszéd révén elért kompromisszumos megoldás az eredmény!

Remélem, azért a “nemzeti konzultáció” nevű porhintést nem akarod felemlegetni, mert akkor a komoly csalódás miatt itt kell, hogy vígasztalj hajnalig akár..!

Ellenzéki Tüntető 2018.10.25. 02:25:29

Zseniális hogy az itt őrjöngő lippsik hogy aláhúzzák a poszt állításait :D

Ellenzéki Tüntető 2018.10.25. 02:27:00

@MikeBoy: "Ha a többség úgy dönt, hogy a te vagyonod az övék és ezt törvényekbe foglalva elveszik tőled,"

Ilyen ma is van, adózásnak hívják

Ellenzéki Tüntető 2018.10.25. 02:28:34

@feketeesfeher: "Szavaztunk volna arról, hogy legyen új alkotmány? Nem. "

Lol dehogynem, mikor újra megszavaztuk Orbánt akkor az addigi munkájáról is véleményt mondtunk.

Ahogy Fletóról is 2010-ben.

LAM 2018.10.25. 02:37:10

"ha eleve elvetjük azt a gondolatot, hogy létezhet demokrácia a liberális demokráciákon túl, akkor tárgytalan az erről való gondolkodás"

Ezt már hetente mondja valaki az Európai Unióban vagy magyar ellenzéki oldalon, hogy a demokrácia csak liberális lehet. De ha így van, akkor mi értelme van a "liberális demokrácia" jelzős szerkezetnek?

Ha a demokrácia csak liberális demokrácia lehet, akkor a "liberális demokrácia" jelzős szerkezet szimpla tautológia.

Vagyis vagy szüntessük meg a "liberális demokrácia" használatát, és mostantól mondjunk csak demokráciát helyette vagy fogadjuk el, hogy lehet nem liberális is egy demokrácia.

Persze ennek eldöntéséhez először is tudni kéne, hogy mi a definíciója a "liberális" jelzőnek.

Ellenzéki Tüntető 2018.10.25. 02:37:31

@GIeccsertetű: " A gumilövedék demokráciákban a renitens, az oszlatásra irányuló felszólítást semmibe vevő, garázda csőcselék oszlatására alkalmazott törvényes eszköz. "

És a bilincsben fekvők ujjainak eltörögetése? A leesett azonosítók? A vipera egy veszélyes állat? Ezek is törvényesek?

Mocskos rohadék gecik vagytok, hogy ezeket is eltagadjátok meg bagatellizáljátok. Nem is kerültök hatalomra soha többet.

Boycie 2018.10.25. 02:43:03

@MikeBoy:

"Keresztkérdés:
Ha a többség úgy dönt, hogy a te vagyonod az övék és ezt törvényekbe foglalva elveszik tőled, akkor a saját rendszeredben, ha elveszik tőled a vagyonodat,mindenedet, mert megtehetik, hisz ez az akaratuk, akkor az ugye demokrácia lesz? Vagy ha nem, mitől is ne lenne az? "

Debilkém, tájékoztatlak hogy egész Ny Európa így működik. Hallotál már progresszív adóról, vagyonadóról, stb? A kiskeresetű, segélyes, államon élősködő "baloldali" söpredék (relatív) többség olyan pártokra szavaz, amelyek progresszív adórendszerrel aránytalanul túladóztatják azokat, akik az értékteremtésben jeleskednek és ezért magasabb jövedelemhez jutnak, majd az így "törvényesen" elrabolt javakat boldogan elosztják maguk között és igazságosabb társadalomról pofáznak. És még arra is képesek hogy morálisan magasabbrendűnek tartsák magukat. Hogy rohadna meg az összes... Ez a "megvalósult" balliberális demokrácia.

VT Man 2018.10.25. 02:50:44

@feketeesfeher:
"Többségi akarat, mert a választók többsége a szocikra szavazott."

Ez nem igaz.
2006-ban az valasztok 57%-a nem a szocikra szavazott.
https://hu.m.wikipedia.org/wiki/2006-os_magyarországi_országgyűlési_választás

nyerafidesz 2018.10.25. 05:06:48

Nehéz vitatkozni azzal az ellenzékkel amelyik nem is létezik. Ami van, az a soxor elbukott, a hatalomra éhes, megélhetési politikusok katyvasza.
Önmagának lő gólt aki azt mondja, hogy a Fidesz a legnagyobb kisebbség. Ezzel a retorikával az összes ellenzéki párt messze elmarad a Fidesztől, hiszen aki bármelyikre szavazott, az pont az ellenzéki ellenfele ellen is szavazott.
Lehet itt matekozni, mély filozófiai elemzéseket végezni, a lényeg az, hogy az emberek nem hülyék.
A demokrácia már nem varázsszó, nem hívó szó. Majd akkor lesz az, ha az ókori időkből származó definícióját á
újra értelmezik.
Valaki azt mondta, hogy a demokrácia az, ha tele vagy pénzzel. Ha alaposan belegondolunk, a mai világban ez helytálló kijelentés.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.25. 06:19:40

A magyar rendszer liberális demokrácia, hozzáteszem, sajnos.

Alapvetően az orbáni pozitív változtatások nem törték át a liberális demokrácia korlátait. Ami történt: növekedett az állam ereje, képessége az önvédelemre.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.25. 06:21:29

@MikeBoy:

Ellenkezőleg.

A liberalizmus és a demokrácia elvei ellentmondanak egymással. Szóval az igazi demokrácia nem liberális, s az eigazi liberális állam meg nem demokratikus.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 06:26:04

@Ellenzéki Tüntető: Nem tudom. Ezekről nem hallottam. Biztos valami barom egyedi akciója lehetett. Barmok mindenhol vannak. Amúgy én hatalomban sose leszek, nem is akarok hatalmat, azzal csak a gond van.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.25. 06:27:38

@Androsz:

Észak-Koreában népi demokrácia, ami Mo-on is volt Kádár alatt. E rendszer lényege többek között, hogy NEM a választásokon derül ki, ki fogja vezetni az országot. Ezért is nincs semmi jelentősége, hogy ki nyer ott a választásokon. Mo-on se volt semmi jelentősége, az Alkotmány is kimondta ugyanis, hogy a Párt vezeti az országot, nem a Parlament.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 06:33:09

@LAM: A liberális demokrácia szót az ilyen kretén fideszes jogászférgek alkalmazzák előszeretettel. Mielőtt ők nem böfögték el naponta ötvenszer nem is hallottam ezt az összefüggést. Ahogy a migráns, soros meg hasonló faszságokról sem hallott szinte senki. De mivel a kretének ismételgetik, mint egy ovodás az elveszett játékát, így minden fideszbirkának az emlékezetébe vésődik.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 06:35:39

@maxval balcán bircaman: Kádár meg észak korea ég és föld birkám. Kádár orbánchoz áll közelebb, de hát nem csoda, mert ő volt a tanítómestere.

lenörd hofstadter 2018.10.25. 06:37:13

Összefoglalva: orbán rendszerének alappillére a vidéki tanulatlan, negatív IQ-val rendelkező tahó és azok az alulművelt bérkommunisták akik érte telehazudják az összes blogot azért a pár garasért amit az ellopott százmilliárdokból nekik juttat. Amíg ezeket meg tudja vezetni, addig tud uralkodni. Amint össze tud állni egy ellenzéki erő amelyik ezeket a tahókat legalább a pozitív szakasz egy számjegyű részébe fel tudja húzni, orbánnak reszeltek és a mostani saját hívei és éltetői rángatják fel az első faágra egy kis bokázásra.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 06:42:27

Az a baj a bloggerrel, hogy nyuszókám, miközben demarkációzol, meg filozófálsz, te nem tudtál eljutni a lényeghez.

1) Magyarországon van 2,8 millió igen hülye savazó, akinek tényleg Orbán kell, vagy azt hiszik, hogy ő a legjobb. Ők tényleg nem érzékenyek a demokráciára, de a lopásra sem, ők arra érzékenyek, hogy Düsseldorfban hány néger van. Azt nem tudod megmagyarázni, hogy ez egy értelmes álláspont lenne. Azt nem kell megmagyaráznod, hogy vannak Fidióták, mert tudjuk.

2) Van Kicsivel több szavazó, aki nem ezt gondolja
.
3) Van még pár millió szavazó, akkor csak annyira hülye, hogy szarik bele.

Van továbbá egy választási rendszer, amelyik ebből kétharmadot csinál, meg eleve egy olyan elnyomó rendszer, amelyik a 2,8 millió hülye agyát szétmosta.

Ezt kellene NEKED megértened ahhoz, hogy felfogd a helyzetet. Azt is fel kellene fognod, hogy ez katasztrófához fog vezetni, és szívni fogsz. És erre az ilyen kis pepecselős, nem szókimondó írások, mint amit itt eleresztettél, nem fognak megoldást jelenteni.

Annak a pár millió nem olyan hülyének, aki szarik bele, ki kell nyitni a szemét, hogy a 2,8 millió idióta tönkre fogja baszni az életét, ha hagyja. A tiedét is. Erről kell írni, te ostoba!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 06:43:05

@math0: "Annak a pár millió nem olyan hülyének, aki szarik bele, ki kell nyitni a szemét, hogy a 2,8 millió idióta tönkre fogja baszni az életét, ha hagyja. A tiedét is. Erről kell írni, te ostoba!"

Pontosítok: már eddig is baszta tönkre, már eddig is sokat szívtunk miattuk.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 06:44:24

@lenörd hofstadter: pontosan. és a hülye blogger még annyit se tud, hogy ezt kimondja. mert ez a helyzet megértése, nem pedig az a sok szófacsarás, amit idehányt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 06:47:02

@maxval balcán bircaman: faszt mondta ki. azt mondta: "A munkásosztály marxista-leninista pártja a társadalom vezető ereje."

Ami nem ugyanaz, mint, hogy vezeti az országot.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 06:47:03

@Szél Bernadett börtönben van már?: A gumilövedék egy ártatlan eszköz. Olyan, mint egy gumibot. Véletlenül azzal is ki tudom baszni a szemed, ha a hatóság intézkedéseinek ellenállsz bűncselekmény elkövetése közben. De más bajod nem lesz. De sőt továbbmegyek. A minap egy fideszállami kórházban operálták zöldhályoggal az anyósomat. Simán egyik szemére megvakították, mert egy kicsit mélyebbre metszettek. Pedig még bűncselekményt sem követett el. No ennyit a fidesznek nevezett bűnbanda intézményeiről.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 06:48:55

@maxval balcán bircaman: "A magyar rendszer liberális demokrácia, hozzáteszem, sajnos."

nem az, hozzáteszem, sajnos. és Orbán szépen megy is tovább az illiberális diktatúrába.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 06:51:20

@nyerafidesz: "az emberek nem hülyék.
A demokrácia már nem varázsszó, nem hívó szó. "

de. pontosan megmondtad, hogy miért hülyék az emberek. azt hiszik, a demokrácia nem fontos, pedig az. majd rájönnek. ez pontosan olyan hülyeség, mint ha elkezded azt hinni, hogy fogat mosni nem fontos, a fogmosás nem hívószó. majd megszívod, fényt kapsz, de akkor már késő lesz. ez a hülyeség mintapéldája.

és hozzáteszem, csak a 2,8 millió Fidióta hülye, meg akik távol maradtak és leszarták a választásokat.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 06:53:10

@maxval balcán bircaman: Ezekben a rendszerekben egyszemélyi önkényuralom van. A személy maga a rendszer. Ami faszságot orbánc tegnap megálmodott, holnapra megválasztja az agyatlan droidhadserege a parlamentben vita nélkül. Mi ez, ha nem személyi kultusz?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 06:53:28

@VT Man: 2006-ban a kormány a választó emberek 51%-ának szavazatát bírta, azaz ténylegesen többséggel kormányzott, nem kisebbséggel, mint a geci Orbán.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 06:55:59

@Ellenzéki Tüntető: "És a bilincsben fekvők ujjainak eltörögetése? A leesett azonosítók? A vipera egy veszélyes állat? Ezek is törvényesek?"

ezekért elítéltek rendőröket.

a másik oldalon a székházfelgyújtás, autók felgyújtása, kirakatok betörése, tank elkötése sokkal sokkal sokkal durvább dolgok voltak, amikért sokkal kevesebbet kapott a csőcselék. a 2006-os zavargásokban a csőcselék volt a fő bűnös, és a csőcseléket nem büntették meg emiatt igazságosan.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 06:56:57

@LAM: "mi értelme van a "liberális demokrácia" jelzős szerkezetnek?"

csak annyi, hogy hangsúlyozza, hogy az ostoba Orbán egy önellentmondásos faszságot nyom.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 06:57:58

@Ellenzéki Tüntető: " mikor újra megszavaztuk Orbánt akkor az addigi munkájáról is véleményt mondtunk.

Ahogy Fletóról is 2010-ben."

akkor a 2006-os szavazások szentsítették a 2004-es népszavazást. vissza az állampolgárságot a külföldi magyaroktól!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 07:01:45

@Androsz: amikor egy demokráciában a többség csak úgy véletlenül rosszat dönt, akkor az a demokrácia ritka hibája.

Magyarországon viszont ennél rosszabb a helyzet, mert:

1) valójában nem a többség, hanem egy kisebbség tévedt meg, de kétharmadot játszik
2) a kisebbség agymosásában a kormány bődületes részt vállalt

ez így már nem simán demokrácia botlása, hanem ez már nem demokrácia, és baj.

LebensraumamOsten 2018.10.25. 07:03:25

Ostoba ömlengés szolgalelkű fideszcsicskáktól. Ezek a takony és ürülék közt átmenetet képező lények annyira selejtesek szellemileg és fizikailag, hogy arra is képtelenek, hogy munkát találjanak és önmagukat eltartsák. Ezért lógnak az erkölcsileg és értelmileg is lezüllött rendszer csecsén oly kétségbeeseetten, mely cserébe önigazolást vár ezektől a tehetségtelen szánalmas nyomorékoktól.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 07:04:00

@dare: "Nem azzal kell küzdeni, amit mond a Fidesz, mert azzal nem lehet, nem lehet jobb alternatívát felkínálni a szavazóinak, mivel nagyon csekély részük szavazna csak másra. "

van ebben az országban még pár millió távolmaradó, akit meg lehet győzni arról, hogy ebből katasztrófa lesz. de tartok tőle, hogy csak akkor fog leesni nekik, amikor már tényleg tönkrement az ország, és esik a GDP.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 07:05:46

@MikeBoy: "A "többség" az egy fogalom. A fogalmaknak nincs akarata."

Az "ember" egy fogalom. A fogalomnak nincs esze. Tehát az embernek nincs esze. Ja nem. Viszont neked tényleg nincs.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 07:06:04

@MikeBoy: "A "többség" az egy fogalom. A fogalmaknak nincs akarata."

Az "ember" egy fogalom. A fogalomnak nincs esze. Tehát az embernek nincs esze. Ja nem. Viszont neked tényleg nincs eszed. Te idióta vagy.

rallus 2018.10.25. 07:07:14

Hála a "liberális demokráciának" az államot, ami meg tudná védeni az "átlagpolgárt" lebontották és így a globális tőke akadálytalanul képes uralni a világot. Érdemes megnézni, hogy mennyit nőtt a világ leggazdagabb 1%-nak a vagyona az elmúlt 15-20 évben és mennyit csökkent a többieké.
Ennyi pénzből könnyen finanszírozhatók azok az okos emberek, akik elmagyarázzák a plebsnek, hogy ez nagyon jó nekik.. Természetesen vannak hasznos idióták is.
Orbánnal sem lenne semmi baja a "művelt nyugatnak", ha folytatná azt a hazaáruló gazdaságpolitikát, amit az elődei tökélyre fejlesztettek. De nem folytatja....

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 07:09:45

@birka menet: abban tévedsz, hogy Fidióta parasztból nincs kétharmad, csak 2,8 millió. Orbán viszont azt is megcsinálta, hogy 48%-ból kétharmad legyen. szóval nem olyan súlyos a helyzet, viszont Orbán politikája sokkal húzósabb, mint ahogy beállítod. még, ha a kétharmad tényleg őt akarná. de akarja a faszt. ez benne a pláne!

viszont az igaz, hogy ebben a helyzetben ennek az országnak tönkre kell mennie, hogy ezek a hülyék rájöjjenek, mekkora idióták.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 07:11:12

@Ad Dio: amikor a kis balkáni paraszt megmondja, hogy Európa félresiklott.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 07:13:18

@Hórukk: Hitler kb 42%-kkal került hatalomra. ez kb Orbán 2014-es választásával egyenértékű.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 07:16:18

@dare: mert van jobb.

tudom, ostobáknak ez nem érv, inkább maradnak a szarban.

ertelemblog.wordpress.com/2018/05/01/egy-majdnem-tokeletes-valasztasi-rendszer/

megjegyzem, 2006-ban az MSZP-SZDSZ a szavazatoknak tényleges többségével kormányzott, nem a kisebbséggel csinált kétharmadot, mint a geci Orbán.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 07:18:50

@Ad Dio: "Orbán és haverjai korruptak. Nem kicsit, hanem nagyon. Én én ELÍTÉLEM őket ezért. Nem tetszik. Kicsit sem. Akkor se, ha egyébként ők sok mindenben az én "elvbarátaim". Nem teszik az sem, hogy einstandolták a manyupot (akkoriban is leírtam ezt), meg az sem tetszett, hogy kiadták a baltást (szintén leírtam), ahogy az sem, hogy megválasztották a plagizátort köztielnöknek (akkor is leírtam, ellenőrizhető) stb."

ha mégis a Fideszre szavaztál, akkor te egy idióta vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 07:19:54

@MikeBoy: "A mynupot kellet volna példaként felhozni.
Na ott aztán érvényesült a többség akarata."

faszt. Orbánék out of the blue megszegték a magántulajdon szentségét, alkotmányt szegtek, köztörvényes bűnözők

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 07:22:18

@Ellenzéki Tüntető: "És a bilincsben fekvők ujjainak eltörögetése? A leesett azonosítók? A vipera egy veszélyes állat? Ezek is törvényesek?"

2006-ban elkötöttek egy tankot, és nekimentek vele a rendőröknek.

a vadászbombázók bevetése is törvényes lett volna, te idióta! harci cselekmény történt a belvárosban.

lenörd hofstadter 2018.10.25. 07:23:25

@rallus:

Ja. Nem.
Hazavágta az oktatást, hogy a nyugatnak legyen egy közeli összeszerelő üzeme, ami őt megtartja a "nagypofájú de gazdaságilag hasznos idióta" címkében, még a saját pártcsaládjából sem baszták ki a nagy szólamok ellenére, nekik is csak a pofájuk nagy, hogy a saját választóik felé megmutassák a "keménységüket".
Semmi változás nincs, a multik ugyanakkora számban és súlyban szerepelnek mint orbán előtt, a multik, a bankok "megadóztatása" csak a hülyéknek szóló szlogen volt amit a multik és a bankok az áraikon és a bevezetett "szolgáltatási díjakon" keresztül pontosan ezektől a megvezetett hülyéktől szednek be, és adnak oda a "gazdinak".

2018.10.25. 07:27:16

@math0:

Sikerült már összehoznod egy gyereket Matyi?
Mert, ha nem ketyeg az óra és nem lesz soha kis Matyi!?
Na jó nem bántalak nagyon kis kretén. ;)

De azért:

"A fogalomnak nincs esze. Tehát az embernek nincs esze. Ja nem."

De igen! Meglepődtél, ugye?
Fogalomnak nincs esze.
Konkrét létező embernek van. Mint pl. Brendel Mátyásnak van esze. Nem sok ugye, de van.
De a vasembernek nincs esze, mert csak a mesében létezik.

Sőt! Miután meghaltál (most figyelj: Isten akaratából, úhhh ez mennyire fájhat szerencsétlen ateistájának) nos akkor már neked sem lesz eszed.
Ugye érzed a különbséget Matyika?
Amíg élsz, tudsz gondolkozni és van akaratod.
Miután meghaltál ezek már nincsenek.

Tehát egy fogalomnak nincs esze. Konkrét hús vér embernek pedig van.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.25. 07:27:58

@math0:

De, ugyanaz.

Hiszen ez azt jelenti, nem a választásokon dől el mi a vezető erő.

Kádár alatt ezért is a Parlament csupán törvényhozó szerv volt, mely a Párt által már meghozott javaslatokat formalizálta.

2018.10.25. 07:29:09

@math0:

@MikeBoy: "A mynupot kellet volna példaként felhozni.
Na ott aztán érvényesült a többség akarata."

faszt. Orbánék out of the blue megszegték a magántulajdon szentségét, alkotmányt szegtek, köztörvényes bűnözők .

IRÓNIA VOLT IDIÓTA!
Azt sem tudod, mire mit válaszolsz, csak ütöd a billentyűzetet fölöslegesen.
Annak meg mi értelme van?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.25. 07:29:13

@math0:

Diktatúra, ahol minden politikai jog megvan, ahol a hatalom a népszuverenitáson alapszik, s ahol szabad és demokratikus választások vannak? Szerintem nézz utána a "diktatúra" szó jelentésének...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.25. 07:30:38

@GIeccsertetű:

E meghatározásod alapján az egész világon személyi kultusz van, hiszen mindenhol van vezető. Oké, talán csak a kollektív vezetésű Svájc kivétel.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 07:31:09

@Ellenzéki Tüntető: "leesett azonosítók?"

azt a Fidesz rendőrsége csinálja.

index.hu/belfold/2017/04/05/ceu_torveny_felsooktatas_tuntetes_parlament_rendorseg_civil_ruhas_rendor/

és nem leesett, hanem a geci Orbán direktben szervezte.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.25. 07:33:28

@math0:

Téves. Eddig egy kormánynak volt meg a TÉNYLEGES többsége, Orbánnak 2010-ben. Se előtte, se azóta senki másnak, még Orbánnak se 2014-ben vagy 2018-ban.

1994-ben 49 % felett volt kicsivel az MSZP-SZDSZ tényleges aránya. S ezzel lett a parlamentben kétharmaduk.

midnightcoder2 2018.10.25. 07:36:25

@GIeccsertetű: "Mi ez, ha nem személyi kultusz?"
Nem. A személyi kultusz az, amikor a médiában mást sem hallasz, hogy a Nagy Vezér milyen ügyes és okos. Tudod, mint amikor a Fletó megtalálta az elveszett gyereket, meg amikor a TV közvetítette ahogy a sporotos miniszterelnök a Margitszigeten fut, vagy amikor a TV2-ben egy felkent koreográfus méltatta a miniszterelnök remek mozgáskultúráját a nyilvánosságra került táncolós videó után. Ilyen Orbánnal kapcsolatban én nem nagyon tapasztaltam, a legtöbb az hogy átad ezt vagy azt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 07:38:04

@Ad Dio: szavaztunk arról a sok hülyeségről, amit Orbán április óta csinált? nem. megsúgom, még te se szavaztál rá, mert programja se volt a kis gecinek.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 07:40:39

@midnightcoder2:

"A személyi kultusz az, amikor a médiában mást sem hallasz, hogy a Nagy Vezér milyen ügyes és okos."

pontosan ez van Orbanisztánban. az állami és lakájmédiában állandóan csak azt hallod, hogy a csuti geci már megint győzött Brüsszel felett, és még ha kikapott, akkor is győzött. miközben EU-s buszokkal szálítja az idiótákat a Brüsszelellenes kirohanásaihoz csápolni.

midnightcoder2 2018.10.25. 07:46:30

@GIeccsertetű: "A hármas pont nem pipa. Jogállam ma nem létezik. Fékek, ellensúlyok nincsenek. "
A jogállam definíciójának nem része a fékek, ellensúlyok létezése. A Kádár-rendszerben sem voltak ilyenek, többé-kevésbé mégis jogállam volt. Persze ez a jogállami dolog relatív fogalom: Kádárék simán kivégeztek 56-os forradalmárokat amit ma nem tekintünk jogosnak, de ugyanolyan alapon a Nürnbergi per sem volt jogos, elvégre egyrészt olyan törvények alapján ítéltek el embereket amik a per előtt nem is léteztek, másrészt azok alapján az elvek alapján a győztes oldalról is oda kellett volna üljön pár ember a vádlottak padjára, Pl. Drezda, Tokyo terrorbombázása miatt, Hiroshima és Nagasaki miatt, stb.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 07:47:14

@midnightcoder2: Gyurcsány tényleg futott a Margitszigeten, tehát az legalább nem volt hazugság, és egyébként kis színes, lényegtelen dolog.

ezzel szemben a lakájmédiától azt halljuk, hogy Orbán Viktor védte meg Európát a bevándorlóktól, miközben a jó édes kurva anyját se védte meg, veszélyes bevándorlókat engedett be pénzért,és hónapokig egy utolsó, senkiházi embercsempész volt az osztrák határra. utána felhúzott egy kerítést, amit könnyebb volt megkerülni, mint átugrani.

na ez a személyi kultusz, te Fidióta fasz!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 07:48:08

@midnightcoder2: az nem jogállam, amikor Pol Pot nem indít vizsgálatot Tiborzc ellen, mert Orbán ezt adta ki parancsba.

rallus 2018.10.25. 07:49:33

@lenörd hofstadter: Kifelejtetted, hogy visszakerültünk a túlzott deficit eljárás alá, nő a GDP arányos hiány, a munkanélküliség és az infláció, csökken a hazai fogyasztás és a dolgozók a házuk előtti padon nyaralnak, nem Horvátországban...

midnightcoder2 2018.10.25. 07:51:38

@math0: Ez nem közvetlenül Orbán fényezése, csak azé a politikáé amit képvisel. Kb. megfelel annak, mint amikor a Pannon Puma száguldott miközben már rég döglött volt, vagy régebben amikor a Szovjetunió volt a világ vezető hatalma, miközben a fél országban alig volt mit enni és technológiailag a béka segge közelében jártak, kivéve pár katonai területen.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 07:52:12

@maxval balcán bircaman: hazudsz. 51%-uk volt. ilyen a Fidióta, azt is lehazudja, ami ott van a linkben.

midnightcoder2 2018.10.25. 07:55:40

" Elszámoltathatóság nem pipa. Egy seggnyaló ül a főbírói székben, aki más szemében a szálkát sajátjában meg a gerendát sem veszi észre szándékosan."

A gengszterváltás óta ezermilliárdok párologtak el mindkét oldalon. Ehhez képest két-három kisebb csirkefogó ült csak börtönben eddig pár évet hűtlen kezelés miatt. Elszámoltathatóság ?

"És a választásokat is manipulálják, a kormány pártpropagandát folytat állami adópenzből, a többi pártot pedig büntetésekkel ellehetetleníti."

A kormánypropaganda állami adópénzből szintén a gengszterváltás óta zajlik. Viszont az tagadhatatlan, hogy a többi párt büntetésével Orbánék szintet léptek.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 08:01:19

@midnightcoder2: akkor sajnállak, de hülye vagy, és baromság a "személyi kultusz" leszűkítése arra, amit te mondasz. a személyi kultusz legtöbbször kiteljesedik abban, hogy a diktátort privát személyként is magasztalják, de nem mindig, és ez a legkevésbé lényeges része. Lenin, Hitler és Sztálin személyes dolgait például annyira nem reklámozták, ettől még a személyét úgy kötötték politikai eredményekhez, mint Orbán személyét. és ugyanúgy hazudtak is ezekről az eredményekről.

a személyi kultusz fontos, és lényeges része az, amikor a politikai rendszer vélt érdemeit egyetlen személyhez kötnek. tehát a személyi kultusz lényeges eleme nem az, amikor Orbán a rózsaszín heverőn pózol, meg a sok ostobaság, amit facebookon posztolnak, hanem az, amit elmondtam. de ebből is van bőven, úgyhogy ebben sincs igazad.

egyébként van még olyan határeset is, mint amikor Orbán a nagy árvízvédő pózolt gáton, az egyrészt a fontosabb agymosások egyike, de még elég személyes is, úgyhogy te is elégedett lehetsz a személyi kultusszal, amit Orbán körül csináltak.

ismétlem: megint idióta vagy, megint baromságokon lovagolsz, megint nincs igazad. tipikus Fidióta barom vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 08:02:18

@midnightcoder2: "A gengszterváltás óta ezermilliárdok párologtak el mindkét oldalon. "

Mészárosék nagyságrendekkel többet lopnak. te, mint Fidióta elmebeteg ezt persze letagadod. meg a napot is az égről.

midnightcoder2 2018.10.25. 08:03:40

@math0: "ezzel szemben a lakájmédiától azt halljuk, hogy Orbán Viktor védte meg Európát a bevándorlóktól"

Nem, mérsékelten intelligens barátom, a személyi kultusz a személyre irányul. Ez Orbán politikájára irányul, nem a személyére. A személyi kultusz pont azoknak a kis "színes" híreknek a médiába juttatása, mint amikor Rákosi elvtárs mosolyog a búzamezők előtt. És az is igaz volt, akkor és ott tényleg ott volt Rákosi elvtárs a búzamezőn.
A csúcs amúgy ebben a műfajban az, amikor a kitömött Lenin elvtársat mutogatták a mauzóleumban - nem tudom azóta is ott van-e még egyébként.

midnightcoder2 2018.10.25. 08:05:11

@math0: Lehet hogy nagyságrendekkel többet loptak, de ha te lopnál egy nagyságrenddel kevesebbet mint a szocik, akkor rád rohadna börtönajtón a műanyag lakat.

miért baj ha telefon vagyok 2018.10.25. 08:09:20

@math0:

"1) Magyarországon van 2,8 millió igen hülye savazó, ...
2) Van Kicsivel több szavazó, aki nem ezt gondolja
3) Van még pár millió szavazó, akkor csak annyira hülye, hogy szarik bele."

Tehát a 2) pontba tartozó szavazóknak van igaza?
Ők kire szavaztak?
Akikre ők szavaztak azoknak kellene vezetni az országot?
Ha igen, akkor azért mert ők az "elit"? Mert ők ezt mondják magukról?
Ha nem, akkor mégis kinek kellene vezetni az országot?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 08:10:14

@midnightcoder2: "Mi megvédjük a határainkat, és csak mi fogjuk eldönteni, kikkel élünk együtt. Kerítést építettünk, és megállítottuk az illegális migránsok százezreit, megvédtük Magyarországot, és megvédtük Európát."

Ez nemcsak ostoba hazugság, de bizony személyi kultusz, főleg, hogy a csuti geci maga nyalja a saját seggét. Saját seggét nyalja, mert nem Józsi döntötte el a kerítés építését, nem a Józsi határőr munkáját dicsérte, hanem a saját döntését.

Tette ezt a Sargentini-jelentésről szóló beszédben totálisan mellé beszélve, mert a Sargentini-jelentés nem erről szólt, nem ez volt a fő vádja. Tehát nem a jelentésre válaszolt, hanem terelt, és fényezte magát.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 08:11:59

@miért baj ha telefon vagyok: az országot egy olyan kormánynak kellene vezetnie, amely bírja a szavazók tényleges többségét. ha ilyen kormány nem tud alakulni, új választásokat kell kiírni. ez az igazi demokrácia.

az, hogy 48%-kkal kétharmad van, az kurvára nem demokrácia.

ennyikeh.

mit nem sikerült felfogni ezen, te barom?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 08:12:54

@midnightcoder2: ha te heteroszexuális volnál, akkor nem volnál buzi.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 08:15:24

@midnightcoder2: nem, a személyi kultusz nem az, amit te mondasz. a kis színes, az a személyi kultusz kimaxolása. te a lényeget nem látod. téged a kis színes érdekel. te idióta vagy.

de még abban is tévedsz, hiszen Orbánnak kis színes személyi kultusza is van, tehát duplán is tökön szúrtad magad, már megint semmiben sincs igazad.

te mazochista vagy?! miért jársz te ide minden nap szopni?!

miért baj ha telefon vagyok 2018.10.25. 08:18:43

@math0:

Köszönöm a megtisztelő válaszod!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 08:18:52

@midnightcoder2: a személyi kultusz nem csak kis színesekkel irányul személyre, sokkal fontosabb az, amikor az egész rendszer érdemeit irányítják a személyre. Sztálin, Hitler, Lenin személyi kultusza elsősorban nem abban nyilvánult meg, hogy kis színeseket adtak ki róluk. a személyes életükről sokkal kevesebbet reklámozták, mint manapság. ettől még személyi kultusz volt, mert a rendszer valós és vélt érdemeit irányították rájuk. és ez durván veszélyes agymosás volt.

ezt te nem fogod fel, mert egy elmebeteg idióta vagy, ezért vagy náci Fideszes.

citrix 2018.10.25. 08:19:43

A fidesz egy bolsevista pártból lett pártállam, nemzeti színű mázzal leöntve. Törvényesített (a 2/3 erejével) lopás, az enyveskezű napi igénye szerint megszavazott törvények 24 órán belül, személyi kultusz, nemzeti hazugsággyárrá silányított, közpénzen (80 milliárd) virágzó közmédia. Stadion és kisvasút a hátsó kertben, százmilliárdok focira mert az enyveskezű szereti. Retyerutya milliárdos közpénzekkel (EU forrásokból) kistafírozva, cserébe az EU pocskondiázása a médiában. Nyugat ellenesség minden kormányzati megnyilvánulásban és teljes azonosulás, imádat Moszkva, Erdogan és a hasonló autokráciák irányába. Az enyveskezű lángoló szíve az '59-os forradalom iránt teljesen hihető, nyilván az mszmp párttitkár édesapa otthon minden évben megünnepelte a családdal, a kis KISZ titkárral. Megtudtuk hogy a nyugat a hibás mindenért és minket Moszkva szeretetből mentett meg a hanyatló kapitalisták karmaiból. Ez van.

miért baj ha telefon vagyok 2018.10.25. 08:20:00

@math0:

"ha ilyen kormány nem tud alakulni, új választásokat kell kiírni"
Hányszor?
Meddig?

miért baj ha telefon vagyok 2018.10.25. 08:20:05

@math0:

"ha ilyen kormány nem tud alakulni, új választásokat kell kiírni"
Hányszor?
Meddig?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 08:20:41

@miért baj ha telefon vagyok: sajnálom, de ha a demokráciáról alkotott fogalmad olyan hiányos, hogy el kell neked magyarázni a koalíciós kormány vagy a választások megismétlésének fogalmát, akkor inkább olvasgass, és ne idagasíts másokat az okoskodásaiddal!

legyetek 2018.10.25. 08:22:21

végre egy normális aspektus

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 08:23:25

@math0: Mindig példálóznak ezek a kretén fideszfasszopó-seggnyalók az angol választási rendszerrel, hogy ott is ugyanez van. Valahogy nem emlékszem arra, hogy Cameronnak korlátlan hatalma lett volna kisebbségi győzelemmel. Ott választást lehet nyerni ezzel a rendszerrel, de hogy totális elnyomást gyakorolni nem, az totál biztos. Ráadásul ott a teljes társadalom támogatásával, több évtizedes hagyományok alapján vezették be ezt a választási rendszert nem egy csuti jogászparaszt kénye-kedvére választások előtt, három nap alatt. És akkor még Angliában ott van a hatalmi ágak szétválasztása, hogy ha esetleg mégis ilyen kretén orbáncféle húgyagyú korlátlan hatalmat szerezne, megfékezze.

miért baj ha telefon vagyok 2018.10.25. 08:25:50

@math0:

Értem, szóval a kérdésemre nem tudsz válaszolni!
Hányszor kell(ene) megismételni a választásokat?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 08:31:11

@miért baj ha telefon vagyok: ameddig tud. te tényleg ilyen idióta vagy, vagy csak megjátszod?!

nu pagagyí 2018.10.25. 08:31:29

A cikk írója sikeresen belebonyolódott a demokrácia értelmezésébe. Az eszmei zűrzavart az okozza, hogy írója még mindig elhiszi, hogy egy demokráciában él. Sajnos azonban, a demokráciának nem az az ismérve, hogy a hatalom minek nevezi a rendszerét. Ez a rendszer nyomokban sem tartalmaz demokráciát, annak ugyanis az a feltétele, hogy valós alternatívák közül lehet választani, az alternatívák pedig a gazdasági és társadalmi élet minden szektorát érinthetik. Diktatúrában viszont csak egyetlen kérdés van, ki gyakorolja a hatalmat, mert minden társadalmi, gazdasági, kulturális területen kizárólag a hatalom illetékes és aki még mindig úgy gondolja, hogy nagy nyilvánosság előtt szabadon elmélkedhet például arról, milyen iskolarendszer lenne jó az országnak, az hamar rendszerellenes, hazaáruló lehet, jobb esetben csak buzi, kábítószerfogyasztó, vagy valami köztörvényes bűnöző. A diktatúra tehát az, ahol csak egy fő kérdés van, a hatalom maga, azzal szemben viszont nem lehet legális alternatívát állítani. Na, ez utóbbi van nálunk. A cikk írója bátran elhiheti, hogy ahol már választási programok sincsenek, ott nincs demokrácia, csak valami bábpártokkal imitált szerepjáték, ami persze bármikor bedurvulhat, mert nem véletlen a hatalom folyamatos ellenség keresése, uszítása, mindennek célja van, csak még nem tudjuk pontosan mi,de majd megtudjuk, ha már polgárok helyett csak beszélő szerszámokká degradálták a népet.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 08:31:38

@miért baj ha telefon vagyok: válaszoltam a kérdésedre, te hazug disznó, a jó édes kurva anyádnak hazudozzál!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 08:32:54

@GIeccsertetű: Nagy Britannia egy egészen más rendszer, az sem egy jó rendszer, kritizálják is, de egészen más is a rendszer. teljesen értelmetlenség összevetni a magyar rendszerrel.

2018.10.25. 08:34:18

@Androsz:

"Nekünk nincs semmi objektív alapunk ahhoz, hogy Észak-Korea demokráciáját szélsőségesen rossznak kiáltsuk ki, és ellenségként kezeljük őket. Mi nem tudhatjuk, hogy az a rendszer jó-e vagy rossz, hiszen nem ott élünk"

Aha, mi nem tudhatjuk.

444.hu/2018/08/21/68-ev-utan-lathatta-ujra-fiat-egy-92-eves-del-koreai-no

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 08:34:45

@midnightcoder2: Te az erkölcsöt, becsületet nem ismered faszfej? Biztos valami szakmájára alkalmatlan fideszjogász politikus lehetsz, hogy az áljogról papolsz itt nekem. Kádár jogállam? Elmész te a vérvörös híg fosba a csuti jogászpatkány führereddel együtt. A jogot nem orbánc és seggnyaló hada írja, ahogy neki tetszik, azt több évtizedes vagy százados események alkották. Azt nem lehet naponta változtatgatni, ahogy a szotyizó, nyelvöltögető, zakógombot birizgáló, szemrángatózó, vonyító csuti disznó teszi.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 08:37:00

@midnightcoder2: Adolf Hitler személyi kultusza például nagyrészt abban nyilvánult meg, hogy neki tulajdonították a gazdasági válságból való kilábalás sikerét, és aztán egyre inkább abban, hogy a német hadsereg minden sikerét az ő zsenialitásának tulajdonították, a tévedéseket meg elhallgatták.

Adolf Hitler személyi kultusza a tévedhetetlen, zsenális Führer szerepéből állt. és ehhez nagyjából semmiféle olyan kis színes dolog nem kapcsolódott, amiről te beszélsz, elege voltak a beszédek, a kiállása, a gyűlések, amit mások mondtak róla, stb. stb. Adolf Hitler személyes életéről a német média viszonylag keveset közölt.

de hát egy idióta Fideszes náci ezt honnan is tudná, meg miért is fogná fel?!

2018.10.25. 08:37:06

@Ad Dio:

Ha konkrét kérdést kaptál, minek terelsz? It nem lehet "Boldog Karácsonyozni", mert hamar az érdektelen kategóriába kerülsz.
Mit jelent az, hogy a többség akarata és ez hogyan érvényesül a demokráciában szerinted?

miért baj ha telefon vagyok 2018.10.25. 08:37:21

@math0:

Köszönöm a válaszod! (édesanyám nevében is!)
Nyugi, ne idegesítsd fel magad!
Vedd be a gyógyszereidet szépen, aztán próbálj meg a KÉRDÉSEIMRE koncentrálni!

Előre is köszönöm!

Szóval az a válaszod a hányszor kérdésemre, hogy: "ameddig tud"
Felhívom a figyelmedet, hogy ez így nem értelmezhető válasz.
Ha most tanulsz magyarul, szívesen segítek!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 08:38:10

@midnightcoder2: " Rákosi elvtárs mosolyog a búzamezők előtt"

ennek meg már, mint mondtam, simán megfelel az Orbán-paraszt gumicsizmában a gáton fényképsorozat.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 08:39:10

@miért baj ha telefon vagyok: " ez így nem értelmezhető válasz."

akkor 80-as IQ-ra diagnosztizáltalak.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 08:40:34

@math0: Nem egészen más, hasonló, mint amit a csuti kretén kitalált a választások előtt két nappal , a stadionja árnyékában, egy kisvasút füttyére, egy ködös márciusi reggelen az ágyából ballábbal felkelve.

torró 2018.10.25. 08:40:59

@math0:
"Mészárosék nagyságrendekkel többet lopnak. te, mint Fidióta elmebeteg ezt persze letagadod. meg a napot is az égről. "
Van egy komoly különbség! A Mészáros egy rakás lepusztult területet vett meg amit pontosan a szocik hagytak lerobbanni. Helyre állították és üzemeltetik. Körül kell csak nézni, Csak nehéz úgy hogy nem mozdulok ki!
@rallus:
Mélyséáges tévedés az otthon ülő nyaraló. Az idén a Balatonnál, már majdnem nem kaptál szobát. És nem külföldiekkel volt tele! Amúgy a Horváth országi tengerparton több volt a Magyar mint a német. A Vir sziget 80%-a Maqgyar tulajdonban van. Jártam ott, van egy barátunk akinek ott van háza. És mindenki nyaraltat, és többségében Magyar vendég van. Új hír, az osztrákoktól kezdenek a kint dolgozók visszaszivárogni, mert itthon is kezdenek olyan fizetést kapni.
Ha itt olyan diktatórikus rendszer lenne, mint amit itt egyesek felvázolnak, öcsém ilyen hozzászólások nem sokáig íródnának, mert úgy csuknának le perceken belül, mint öreganyám este a tyúkól ajtót. Az ellenzék meg jobban tenné, ha felmutatna némi normalitást, mert így olyan esélytelenek mint némelyik magát sztárnak képzelő versenyző az X faktorban!!

rallus 2018.10.25. 08:45:02

@math0: Végezhetnél egy gyors számítást, hogy mire jutsz ezzel az esztelen bolsevik gyűlölettel...
Impotens leszel és gyomorfekélyes...
S a karaván egyre gyorsuló ütemben halad...

lenörd hofstadter 2018.10.25. 08:45:05

@rallus:

Stimm.
Ez a következménye annak, amikor az agymosott barmok tapsikolnak annak, hogy 2010 óta a 200 forintos kenyér lassan eléri az 500 ruppót.

rallus 2018.10.25. 08:46:28

@torró: Olvasd el még egyszer...

lenörd hofstadter 2018.10.25. 08:47:01

@midnightcoder2:

Csak az egyszerű, nagyon buta fajtád azt felejti el, hogy a rendszerváltás óta 2010-ig a kisember is megélt, azóta viszont a fideszses bűnözők mindenkit nyomorba taszítanak, hogy minél többet tudjanak lopni. Tőled is, csak túl hülye vagy, hogy észrevedd.

szikenszöcske 2018.10.25. 08:51:01

polt péter a legnagyobb fekély a nemzet f*szán.
miatta nem derülnek ki olyan disznóságok, amelyek tizede miatt is elzavarná a birkatömeg a főkolompost.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 08:53:52

@GIeccsertetű: Ezek amúgyis mindent utánoznak, mert önálló gondolkodásra képtelenek. Ez abból is látszik, hogy előre megírt választási programjuk, tervezett lépéseik sincsenek. És mivel kapkodnak, a végeredmény egy napok alatt összebaszkodott gennyszilárdságú kutyulmány lesz belőle. Például a választási törvényt az angolokról másolták, a rendszer magját a putyini autokrácia jelenti(civilek elnyomása, ellenzék ellehetetlenítése, hatalmi ágak megszüntetése, média bekebelezése), a gazdasági lépéseket(kamatcsökkentés, pénzpumpa) a 10 évvel ezelőtti USA intézkedésekről kopírozták többéves késéssel, a rabszolgamunkára alapozott termelési módszereket pedig Kínától vették át.

Larrikin 2018.10.25. 08:54:52

@math0: "a másik oldalon a székházfelgyújtás, autók felgyújtása, kirakatok betörése, tank elkötése sokkal sokkal sokkal durvább dolgok voltak, amikért sokkal kevesebbet kapott a csőcselék. a 2006-os zavargásokban a csőcselék volt a fő bűnös, és a csőcseléket nem büntették meg emiatt igazságosan."
A rendőrök a névtelenségnek hála kevés kivételtől eltekintve mindent megúsztak, holott a nyilvánosságra került esetek alapján százával kellett volna elítélni őket. Ellentétben a környező utcákból találomra összeszedett, társadalomra veszélyesen hazafelé sétálgató járókelőkkel, akik a járókelés általános büntetési tételéhez képest jól megkapták a magukét, hamis rendőri tanuzásra alapozott bírósági ítéletek formájában. Természetesen az utcai randalírozás üldözendő és büntetendő, bár kevésbé aggasztó, mint az egyenruhás bűnözés. A csőcselékbe a randalírozókon túl a leszerepelt készenlétisek, cinikus és jogsértésre buzdító elöljáróik, és a bűzlő hal feje, személyesen szakszerű és jogszerű igazbeszélő gyurcsány is beleértendő. Ha nem esik le, mennyire rombolja egy ilyen történet a közbizalmat, meg a demokráciába vetett hitet, akkor inkább ne is firtasd a liberális demokrácia mibenlétét.

miért baj ha telefon vagyok 2018.10.25. 08:54:53

@math0:

A válaszaidat elnézve, azt hiszem itt az ideje, hogy benyújtsak egy törvényjavaslatot a választási korhatár 30 év fölé emeléséről, kisfiam!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.25. 08:55:59

@math0:

Szavazni jogosult: 7960280 fő.
Szavazott: 5481149 fő.

MSZP: 1781867 fő = 32,51 % = 22,38 % .
SZDSZ: 1066074 fő = 19,45 % = 13,39 %.

Ad Dio 2018.10.25. 08:56:20

@morph on deer:

"Demokráciában a többség soha nem kényszerít(het)i rá az akaratát a kissebbségre, ott megegyeznek egymással a felek, kölcsönös kompromisszumok segítségével!"

Példának okáért a kleptomániások megegyeznek a többséggel, hogy szombat este fél kilenc és kilenc közt nem számít lopásnak az, ha elveszik valaki más tulajdonát? Esetleg a nácik megegyeznek a zsidókkal, hogy minden évben áprlis 20.-án ér egy kicsit idézni a mein kampf szaftosabb részeiből nagyközönség előtt? Esetleg a pedok kaphatnak egy kis kedvezményt a választottaikkal a kiskorúsági határból? Így gondolod? Csinos kis kompromisszumok, csak hogy ne kelljen a többségnek elnyomnia szegény kisebbséget?

"Ez demokrácia!"

Ugye hogy nem.

Egy normális társadalomban zajlik a diskurzus, és azokban a kérdésekben, amiket a TÖBBSÉG kompromisszumképesnek tart, köttetnek is kompromisszumok. Amiket a többség erre nem tart alkalmasnak, abban meg nem. Mi érvényesül? A TÖBBSÉG AKARATA. EZ a demokrácia. Nem pedig az, amikor egy kisebbség megmondja, hogy mit szabad és mit nem a'la PC és "liberális demokrácia".

A libdem a baloldal demokrácia korlátozása. Amíg a cenzusban mindenbe bele lehetett szólni, csak épp nem mindenkinek, most a libdem arra törekszik, hogy mindenki beleszólhasson, de nem mindenbe. Mindkét korlátozás (jobb és bal) ugyan abból indul ki: mindenki egyenlő, de MI egyenlőbbek vagyunk... és hát mégis... ugyebár... nemárhogy...

Hát nem. A demokrácia az demokrácia. Ha jól működik, akkor a többség akaratát viszi keresztül. Vezérelni pedig nem lehet "felülről", csak "belülről" a diskurzus által.

Ad Dio 2018.10.25. 08:57:25

@math0:

Gyógyszer Matykó. Gyógyszer...

:-)

$pi$ 2018.10.25. 09:01:52

@GIeccsertetű: "a rabszolgamunkára alapozott termelési módszereket pedig Kínától vették át."

Gondolom a közmunkára célozgatsz finom utalással. Gondolom azt nem tudod, hogy közmunka a Gyurcsány alatt is volt, csak keveseknek adatott meg a lehetőség. A többieknek be kellett érniük fele annyi pénzzel, viszont az igaz, hogy dolgozni nem kellett érte. :D

$pi$ 2018.10.25. 09:02:16

@Ad Dio: "Gyógyszer Matykó. Gyógyszer..."

Késő, már késő... :(

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 09:03:10

@lenörd hofstadter: Azért a csóringer pórnép vehet magának kulimászból gyúrt, kivűlről ropogósra sütött(de lehet barna festékkel bekent) kenyérnek látszó tárgyat 200-ért, hogy az infláció ne ugorjon hirtelen akkorát. És vehet százötvenért kukoricából kotyvasztott, buborékosított, szénsavasított sörnek látszó, és annak nevezett folyadékot lezárt alumíniumdobozban. Vagy fehér színű vizet 180-ért amire a tej feliratot pingálta az orbánc által milliárdossá tett fideszoligarcha.

Ad Dio 2018.10.25. 09:04:59

@$pi$:

Gondolod. Én örök optimista vagyok. Egy megfelelően nagy adag Nirvanoszpirin csak-csak megtenné... legalébb egy próbát megérne.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 09:05:07

@$pi$: Nem a közmunkára gondoltam, hanem a gazdaság teljes egészére.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 09:07:52

@GIeccsertetű: De az is lehet, hogy ez az állami milliárdokból felhízlalt fideszoligarcha, az általa gyártott occsó sört huggyal sárgásítja a költségek csökkentése érdekében.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 09:13:31

@math0: Ha Hitlerre vagy orbáncra ránézek minden jut eszembe csak a jókiállású vezető képe nem. Az előbbi egy üvöltöző, elmebeteg mitugrászra hasonlít, aki a beszédei közben befosott, annyira erőlködik. Az utóbbi pedig egy testi kényszerbetegségekkel küzdő, skizofrén sunyi, hazudozó, csaló becstelen kreténre, aki az eu támogatásokat úgy köszöni meg hogy ócsárolja azok fizetőit.

torró 2018.10.25. 09:16:44

@rallus:
Jogos! Elolvastam. Sory!
Csak feltolom magam mert olyan dolgokat állítanak sokanami nem egészen úgy van. Lopnak!? Ki nem lop? Ez egy össznépi játék, ezt nevelték bele ebbe a népbe évtizedeken keresztül. Az ügyeskedést. A létért! Ki kicsihez fért hozzá ki nagyhoz. Ez persze nincs rendbe, de próbálj változtatni. Az ellenzék úgy szintén pénzügyi manipulációkat hajt végre. Szabálytalan? Igen! Senki, vagy csak kevesen élnek minden szabályt, törvényt betartva. Állandóan ellenőrizni kell a vállalkozókat, autósokat, horgászokat stb. De ki fogja elkezdeni, hogy na holnaptól nem leszek kurva!? Ezért nem zúgolódik a nagy többség, mert azt mondják nincs értelme energiát pazarolni rá.Orbán meg nem hülye, tudja ezeket a dolgokat és meg lovagolja. Ha az ellenzék elkezdene normálisan politizálni és viselkedni Akkor ő is változásra kényszerülne. De így? Itt is ha az ellenzéket preferálók nem parasztoznák le a másikat, mert ez is parasztság, így ugyanolyan mint az akit leparasztozott. Az igaz, hogy szabad vélemény nyilvánítás van! De ha semmibe veszem a másikat, milyen jogon várok el bármit a másiktól?!
Ezt most csak úgy elmondtam Neked mint saját véleményt. Nem veled kapcsolatban, csak úgy általánosságban.

midnightcoder2 2018.10.25. 09:20:41

@GIeccsertetű: Errõl szól a mai világ. De ez nem hazai specialitás. A cégek optimalizálják a költségeket, de nem csak itt.

midnightcoder2 2018.10.25. 09:24:32

@lenörd hofstadter: Ennek csak a statisztikák mondanak ellent. A nettó bér elég szépen emelkedett. Ma már 400 ezerért keres a BKV sofõrt 8 osztállyal. Pesten szakit találni mûvészet, és a normálisra fél éveket kell várni. A vízvezetékszerelõ azzal dicsekedett, hogy megkeresni a havi egy milkát és fizet rá havi 50 ezer KATA-t.

Etniez 2018.10.25. 09:26:12

@tothh: "3. Jogállam - fékek és ellensúlyok rendszere. "

Pont ezért nem demokrácia. A fékek és ellensúlyokat Orbán kiiktatta. Mindenki számára egyértelmű, hogy a Fideszesek lopnak. Nem csak a parlamentiek, a helyiek is. Ez több tízezer embert és a barátaikat jelenti. Akár lehetnek több százezren is összesen.
Ehhez képest 2 darab fideszest állítanak bíróság elé 9 év alatt. Ismétlem, állítanak bíróság elé, egy sincs még elítélve.

Média! Egyik szerepe a közélet tisztaságának ellenőrzése, bemutatása, kontrollálása lenne. A Fidesz kiiktatta. Létrehozta az adófizetők pénzéből fentartott állami propaganda média-t. Az állam által hivatalosan működtettet tv nem hív meg ellenzéki politikusokat, csak ha ekézni lehet őket. Híreket hamisítanak vagy gyártanak.
A Magyar Távirati Iroda nem hozza le az ellenzék sajtóközleményeit random indokokra hivatkozva.
Az Állami Számvevőszék követlenül a választások előtt megbünteti a legnagyobb ellenzéki pártot egy gigabírsággal.

Napestig sorolhatnám.
Orbán rendszere nem demokrácia. Egy átmeneti időszakban vagyunk, de kb 6-7 éve ez a rendszer már biztosan nem demokrácia.

arckönyv 2018.10.25. 09:29:20

a választók nagy része a kommunizmusban ragadt, nem csoda, hogy komálják a kommunista maffiát.

torró 2018.10.25. 09:31:06

@lenörd hofstadter:
200 forintos kenyér 500 lesz? Ezt honnan veszed? Hétfőn Jászberényben vettem kenyeret, azt az igazi régi kovásszal készült kerek formájút, ha lehetne ide a képet felrakni meglátnád milyen gusztusos. Öcsém! 350 forint, és kétkilós bakke! Miről beszélsz? De tudnék még árakat mondani a feleségem ugyanis boltban dolgozik. De ne menjünk bele. Igaz, vannak dolgok amiket én is nehezményezek Orbánéknál, de m egyenlőre többre képesek mint amire a szocik voltak. A lopás dologba ne menjünk bele mert az nem fehér vagy fekete. Nem mindegy forgatom, vagy ülök rajta.

rallus 2018.10.25. 09:31:21

@torró: A "lopnak"-on is érdemes elgondolkodni. A 2010-es választás után zseniális agyvelejű ballib szaktekintélyek bizonyították be kristálytiszta logikával, hogy Orbánék gazdaságpolitikája csődbe viszi az országot. Ez nem jött be..
Aztán kiderítették, hogy az elnyomott nép a választáson, vagy ahelyett elűzi a Fideszt. Az eredmény ugyanaz.
Akkor végre kieszelték, hogy a legjobb vád a bizonyíthatatlan és a konzumidióták úgysem gondolkodnak arra, hogy ezek most mindent ellopnak, az emberek mégis jobban élnek, szemben a dicsőséges és feddhetetlen ballib kormányokkal. Ennyi maradt nekik remény helyett...

Etniez 2018.10.25. 09:34:29

Kimaradt:

@Etniez: Az orbáni demokrácia csúcspontja az volt, amikor a kopasz verőemberk megakadályozták a népszavazási kezdeményezés benyújtását...

Hidvégi Mihály 2018.10.25. 09:41:05

@rallus: Uram, uram, Ön elhiszi ezt amit ír?

Lopnak, ezt nekem elhiheti, sem bal sem lib. nem vagyok, illetve liberális természetesen, mindenki liberális egy bizonyos mértékig kivéve a rabszolgatartókat, na meg persze ezt a szar orbánt. Tessék megnyugodni: lopnak.

torró 2018.10.25. 09:41:09

@Etniez:
Csak annyit, hogy ez így ebben a formában nem igaz!Van az ellenzéknek média felülete, és vannak jómódú emberei. Miért nem fektetnek be?L Újságot miért hagynak tönkre menni? A Jobbiknál most kezdenek kiderülni a marhaságaik pénzügyekben. Akkor?Én eddig az életben ha el akartam érni valamit, azt el is értem! Nem másra vártam, hanem dolgoztam rajta!

Hidvégi Mihály 2018.10.25. 09:42:38

@rallus: s a lopás természetesen meg is látszik az országon, ez már csak ilyen, ahol lopnak, csalnak és hazudnak, ott a fejlődés csak csíra állapotban van. S ez sok csírának még épp megfelelő...

invalid user name 2018.10.25. 09:45:04

a posztnak végülis igaza van -- gondolkodni lusta nép számára jó vezető amelyik helyette gondolkodik.

csak az ilyen nép lemarad az önállóan gondolkodó emberek mögött

agarik 2018.10.25. 09:45:31

Édesem, attól hogy "sokaknak tetszik" - egyébként nem, talán 30% a támogatottságuk, szóval ez is hazugság -, attól még nem lesz elfogadható.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.10.25. 09:50:10

Magyarországon szabad és demokratikus választásokon zsinórban harmadszor 2/3-dal győzött Orbán és a Fidesz. Tessék mutatni még egy olyan EU-s országot, ahol ez megesett. Hozzáteszem, az EU-ban nincs olyan választási rendszer, amelyben a választások után nem a Fidesz alakíthatott volna kormányt.

Innentől nem sok értelme van hallgatni az ellenzék gágogását arról, hogy csalás, lejt a pálya, megvezették/megfélemlítették a szavazókat, diktatúra meg hasonló hazugságok. Végtére is azt már csak nem ismerhetik be, hogy minden ágálásuk ellenére a Fidesz a legnagyobb támogatottságot élvező párt. Tetszik vagy nem.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 09:50:56

@rallus: "Orbánék gazdaságpolitikája csődbe viszi az országot."
Fontos az időtényező. Ugyanis a mondatban nincs ott, hogy mikor. Senki nem állította ugyanis, hogy holnapra összeomlik minden. Kádár, Horthy és hasonló orbánc klónok rendszerei sem azonnal buktak meg, hanem pár évtized elteltével. Ezeknek a rendszereknek a sajátja ugyanis, hogy pillanatnyi fellendülést produkál valaminek a hatására(támogatások, hitelek, világgazdasági fellendülés stb, stb) De mivel nem megalapozott, ahogy a fasizmus és a szocializmus sem tulajdonképpen egy hazárdjátéknak tekinthető, ahogy a keresztyénilliberista diktatúra is. A hazárdjátékok pedig hosszútávon mindig elbuknak, csak rövidtávon jelentenek pillanatnyi sikert elég csak a rulettre, pókerre és társaikra gondolni. Aki nem áll le ezekről a hazárdjátékokról időben a végén összességében mindig bukik.

Kivlov 2018.10.25. 09:56:47

"Ehhez azonban első sorban az kell, hogy kicsit kevesebbet foglalkozzanak azzal, hogy az Orbán-rendszer diktatúra vagy sem, és többet azzal, hogyan tudnák azt, amit a választók díjaznak az Orbán-rendszerben számukra vállalható és erkölcsös módon megújítani."

Erről beszélek évek óta! Nem orbánozni kell, meg azt lesni mit csinál a kormány. Tökmindegy. Azt kéne hitelesen felmutatni a választóknak, hogy az adott (ellenzéki) párt mit csinálna és az miért lenne jobb, mint orbánék. Mert a választók döntő része szerint még mindig orbánék a kisebbik rossz.

2018.10.25. 09:56:50

@GIeccsertetű:

Pókernél nem, mert ott a tudás számít.
Hogy jobb vagy-e, mint másik.

Hidvégi Mihály 2018.10.25. 09:57:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Dehogynem lehet beismerni, hogy a Fidesz a legnagyobb támogatottságú párt. Ez tutti így van. Csak hogy hogyan lett a legnagyobb támogatottságú? Mennyi aljasság, hazugság, megfélemlítés árán, hm, eszond meg néköm, barátom, avagy barátnőm, he?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.10.25. 09:59:34

"Vagy ahogy arról már máshol írtam, egy demokratikusabb demokráciát, amely kétségtelenül sokkal inkább támaszkodik a többségi demokráciára, mint ami a liberális demokráciák ízlésének megfelelne."

Az ún. liberális demokrácia a legtöbb országban már rég önmaga paródiájává torzult. Elrettentő példák Svédország és Németország:

www.origo.hu/nagyvilag/20181024-az-utolso-sved-tobbsegu-generacio.html

"Nem úszta meg a neves amerikai professzor asszony, Linda Gottfredson klinikai pszichológus sem, akinek a meghívását visszavonták a „Need for Change” nevű oktatásügyi konferenciára, melyet még október elején tartottak Göteborgban. A meghívást azért vonták vissza, mert a szervezők tiltakozó leveleket kaptak kifogásolva a tudós hölgy egyik kutatását, amelyben tudományosan kimutatta, hogy különböző csoportok és egyének között jelentős különbségek vannak az IQ-t tekintve. Ráadásul kiállt azon elmélet mellett, miszerint az IQ jelentős tényező a sikeresség előrejelzésében a társadalomban betöltött pozíciókat tekintve. "

Hihetetlen. Egy liberális demokráciában durván korlátozzák a kutatási szabadságot, emellett tilos kimondani, hogy az értelmi képességek befolyásolják az illető sikerességét az életben. Elképeszto anti-píszí álláspont, kötelet neki.

Etniez 2018.10.25. 09:59:55

@torró: amit te írsz, az nem cáfolja azt, amit írok.
Szerinted egyes embereknek a saját pénzüket kellene arra áldozni, hogy ellensúlyozzák az adófizetők pénzéből létrehozott propaganda gépezetet. Egyenlőtlen verseny, érzed te is.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 09:59:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ilyen rendszerek voltak már a történelem során, ahol irányított propagandával irányították a buta, megfélemlített, elkeseredett tömegeket. Nem újdonság ez kéremszépen, hogy a butákat átbasszák. Elég csak Hitlerre, Rákosira, Kádárra gondolni. Mindegyik demokratikusan került hatalomra, aztán szép lassan úgy alakították a dolgaikat, hogy örökre hatalmon maradjanak. Voltak persze fegyveresen megszállt hatalmak, Castro, Chile, Kambodzsa is, de orbáncképű nem ezeket utánozza, mert ahhoz gyáva. Inkább, hazudozik, lop, csal, az az ő sunyi műfaja. Ez még megvetendőbb, mint a harcos forradalmárok. Ők legalább szembe mertek fegyverrel szállni valami ellen.

torró 2018.10.25. 10:04:51

@Hidvégi Mihály:
Utálok cáfolni! De! Járt ön olyan helyen ahol a Mészáros "úgymond " ellopott egy területet? Történetesen Balaton part, Fonyód Camping! Nos! Hosszú ideje szinte üresen állt. Mert nem gondozta senki. Most ezek valóban megvették, hogy mennyiért, az más kérdés. De! Gépek jöttek munkások, a házakat és a területet szépen rendbe rakták. És nem egy zsebkendőnyi területről beszélünk, hanem egy hektárról! És az idén,"mit ad Isten,illetve, hogy hogy nem elvtársak" , majdnem telt házzal üzemelt. Vissza tértek a campingezők . Ott volt a Gyurcsányék idejében is. Csak ők zsebre rakni szerettek, de befektetni nem. De ott van a Balatonfenyvesi POSTÁS üdülő. Tudja ki kapta meg a rendszer váltáskor? Nem tudja? Ingyen az MSZP-s képviselő úr. Nagy üdülőt képzeljen el. Ott volt a feleségem akkor élelmezés vezető. Tudja mi lett a sorsa? Mármint az üdülőnek? Lerohasztották.Évekig ott verte fel a szép parkot a gaz, hullott a vakolat. Most azt is a Mészárosék vették meg, és most tartanak a felújítások. Miért nem vette meg valaki az előző kormányzatból? Ott volt! Volt persze befektetés a Gyurcsány alatt is, kutyakozmetika, meg 1 méter magas kilátó! De az rendbe van? Amúgy a Feri a rokoni körömhöz tartozik, de nem tartja vele senki a kapcsolatot.

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.10.25. 10:05:39

@GIeccsertetű:
Horthy nem bukott meg hanem a német megszállók őrizetbe vették és deportálták. Kádár se bukott meg hanem a felindulástól meghótta magát Nagy Imre temetése után.

Kádár rencere meg azért bukott, mert a szovjetek kivonultak, anélkül nem műxik az egész. Sargentininek eleve nincsenek tankhadosztályai, ezért most nincs kit behívni

rallus 2018.10.25. 10:08:57

@GIeccsertetű: Ezért volt korrekt a Gyurcsány kormány! Nem sumákolt évtizedekig, hanem villámgyorsan csődbe vitte az országot!

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 10:09:40

@MikeBoy: Hát nem tudom, én pókereztem már, de mindig az számított, mennyit nyersz, hogy milyen lapjaid vannak. Ha szarok, nem fogsz sokat nyerni, akármennyit blöffölsz egy hasonló kaliberű játékos ellen, mint te magad. Balekokat lehet meg tudsz kopasztani, ahogy orbánc teszi a birkáival, de azokat akik tudnak is, azokhoz jó lapok kellenek.

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.10.25. 10:16:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Felnőtt egy új generációja a baller forradalmárnak, akik most nem a bolsevizmusban, hanem a libsizmusban élik ki magukat.

Sztálin múlhatatlan érdeme, hogy kiirtotta ezeket annak idején, és helyükbe a szintén kártékony, de hozzájuk képest még élhető apparátxsikokat ültetett. Most újra itt rágja a küszöböt a sok világforradalmár, alig várva hogy eldördülje magát az Auróra cirkáló. Addig is az ő agyuk durran el valami nagy hülyeséggel időről időre

felső határ nincs 2018.10.25. 10:18:44

kb senkinek sincs elege Orbanbol a 10%nyi szelsoseges terroristan kivul, akiket megint szarravert a valasztason, es akiknek remenyuk sincs a szovjet katonasag nelkul ujra hatalomra kerulni

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 10:21:06

@rallus: Semmilyen csőd nem volt. Ilyen alapon orbánc is csődbe vitte az országot, mert ha nem lopja el a magánnyugdíjpénztári megtakarításokat, amit elődei spóroltak későbbi kormányoknak, akkor összeomlik a gazdaság. De mivel felélte az elkövetkező évtizedeket, megmenekült. Gyurcsány semmivel több hitelt nem vett fel, mint orbánc. A két kúrmány tevékenysége nagyjából ugyanaz, csak most nincs az évszázad világválsága, és százszor annyi eus pénz van, mint előtte. Ha ezeket levesszük a két kúrmányt gazdaságilag azonosnak tekinthetjük. A hangsúly nem a gazdaságon van, hanem azon, hogy az orrbáni politika politikailag, erkölcsileg züllesztette le az országot pakisztán szintjére, ahonnan már sosem fog a mi életünkben kikecmeregni. Marad tudatilag a balkán szintjén, és ott is marad.

Netuddki. 2018.10.25. 10:23:47

Nincs olyan, hogy illiberális demokrácia. Valami vagy demokrácia, vagy nem az.

hu.wikipedia.org/wiki/Demokr%C3%A1cia_(politikai_rendszer)
"A demokrácia a társadalom jelentős számú, szavazati joggal rendelkező tagjainak hatalmából eredő politikai rendszer,[1] egy közös területen, ahol hatalmi fékekkel és ellensúlyokkal biztosítják a társadalom jól szabályozott működését, mint például a közhatalom gyakorlóinak kizárólagos hatalomra törésének a megakadályozását, a társadalmi igazságosságot és a jóléti társadalom megvalósulását."

Ízlelgessétek csak, majd rájöttök, ez a posztkommunista mutyializmus milyen politikai rendszer mi is valójában...

rallus 2018.10.25. 10:28:10

@GIeccsertetű: Ha nem volt csőd, akkor mi a f...ért vettük fel az IMF gyorssegélyt és miért ültették Bajnai nyakára Irina Ivaschenkót, ha nem azért, hogy legalább a kölcsönpénzt ne tudják ellopni.
Természetesen ha úgy látod, hogy egy kormány gazdasági teljesítményének csúcsa az IMF kölcsön felvétele, akkor nincs köztünk vita...

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.25. 10:28:50

@Ad Dio: Hülyeséget beszélsz. A TV székház ostroma indította el az egészet Ha a te házadat támadja meg egy csapat, és felgyújtják, behatolnsk, igenis elvárom a hstóságoktól, hogy akár erőszakkal védjenek meg téged. Amiről te beszélsz, az anarchia.

Kicsit más, mint a demokrácia. Az is, amikor a többség elveszi a vagyonodat. Kulákok? Megvan? Szerinted jogos volt, mert a többség elvette a kisebbség vagyonát?

tothh · http://polizis.blog.hu 2018.10.25. 10:30:36

@GIeccsertetű: Az elszámoltathatóság nem ez. Az csupán annyit mond, hogy általános, titkos választáson választják a törvényhozást, a kormány meg neki felelős.
A főbírót (ahogy a főügyészt is, akire e helyütt utalni akartál) pedig ez a törvényhozás választja minősített többséggel. Az már a pillanatnyi politikai helyzet, hogy a kormánypárt minősített többséggel bír. De az egész '89-90-ben létrehozott rendszer erre lett kitalálva. Hogy a két oldal majd kontrollálja egymást. De az egyik oldal szépen legyalulta saját magát, a másik meg kontroll nélkül maradt...

$pi$ 2018.10.25. 10:31:58

@Igazamvanvagyigazamvan?: "A TV székház ostroma indította el az egészet Ha a te házadat támadja meg egy csapat, és felgyújtják, behatolnsk, igenis elvárom a hstóságoktól, hogy akár erőszakkal védjenek meg téged."

Elvárhatod, de a TV székházat nem védték meg. Ehelyett másutt, egy másik napon más emberek jól megvertek. Ezt várod el? Tényleg?!

tothh · http://polizis.blog.hu 2018.10.25. 10:34:05

@MikeBoy: 1. Azt senki nem állította, hogy Korea jogállam. Saját öndefiníciója szerint sem tekinthető annak a szó megszokott értelmében. Másrészt, nem is demokrácia, hiszen nincsenek szabad, többpárti választások.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 10:35:29

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: Nem kell senkit behívni, ez a szarkupac magától fog összeomlani, amikor az utolsó értelmes ember nyugatra távozván bezárja maga mögött az ajtót. Ennek jelei már most látszanak. Például építettél már valamit mostanában? AZ ORBÁNI szocialista mentalitás már most kezd befurakodni ebbe a területbe. Én építettem a kilencvenes években is meg most is, ég és föld a különbség. Hónapokat kell várni egy adott, megrendelt anyagra. A vállalkozók, legyen az kereskedő vagy kivitelező nagyívben leszarják a fejed, majd akkor jönnek, amikor kedvük szottyan, majd akkor szállítanak, amikor ráérnek. Még szerencse, hogy értek mindenhez, így magam megcsinálom amit kell, az obáni seggnyaló, semmihez nem értő, dilettáns monopóliumokat meg leszarom. Sajnos azonban építőanyagot gyártani nem tudok és nyergesvontatóm sincs, hogy a hónapok óta a raktárakban porosodó árut leszállítsam magamnak, így szívok és várakozom, mint anno a trabantot rendelők a Merkurnál. Ugyanaz az idő fog eljönni orbán alatt, mint kádár idejében már nem is kell olyan sokat várni rá.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.25. 10:35:40

@rallus: Az IMF hitel felvétele nem a csőd miatt volt. Csőd az, ha egy ország nem tud fizetni. Például az államkötvények lejártakor, avagy a rendőrök bérét.
Legfeljebb a csőd elkerüléséről beszélhetünk.
AzIMF hitel felvétele egy gazdasági/pénzügyi válság okán következett be. A forint támadhatóvá vált.
Később sokkal közelebb voltunk a csődhöz, amikor a fidesz kormány által kibocsájtott államkötvényeket nem jegyezték le...
A manyup pénz einstandolása is a csőd elkerülése miatt kellett. Abban nincs vita, hogy a maszop alatt veszteség halmozódott fel.
De a csőd fogalmát illik helyesen használni.

$pi$ 2018.10.25. 10:36:20

@GIeccsertetű: "A két kúrmány tevékenysége nagyjából ugyanaz, csak most nincs az évszázad világválsága, és százszor annyi eus pénz van, mint előtte."

Az ún. "eu-s pénz" a GDP cirka 4%-a szokott lenni. Az MSZP kormány csak 2006-ban a GDP 9,5%-ának megfelelő hiányt halmozott fel.

Ráadásul azt magyarázod, hogy a GDP cirka 4%-ának megfelelő EU-s támogatás olyan hatalmas, hogy abból élünk, nem a másik 96%-ból, ami egy agymenés.

És nem, nincs "százszor annyi" EU-s támogatás. Az egész világképed egy beteg lázálom.

torró 2018.10.25. 10:37:28

@GIeccsertetű: Pontosan 4 órányira voltunk a teljes államcsődtől. Este 11 óra körül egyeztettek a IMF-l.Ezt a Feri saját szájából hallottam. Erről ennyit. És nem volt semmilyen komolyabb világválság. Na a politikáról meg nem fogok veled vitatkozni. Nem értek veled egyet. Legyen ennyi elég.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.25. 10:41:41

@$pi$: Talán az elkerülte a figyelmedet, hogy egy tömeg ment szembe a rendőrökkel. Hogy megtámadták őket, kövekkel, molotov koktéllal.
Hogy az egész már korábban elkezdődött, az RTL kòzvetítőkocsijának megtámadásával. Rendőri brutalitás? Elfogadom. Voltak túlkapások? Igazad van. De az alapgondolatot, hogy minden álkam erőszakszervezete azért van, hogy megvédje az államot és annak polgárait, függetlenül attól, hogy demokrácia-e, neked kell elfogadnod. Lásd migránsok.

midnightcoder2 2018.10.25. 10:43:54

@Etniez: "A fékek és ellensúlyokat Orbán kiiktatta." A fékek, ellensúlyok nem tartoznak a demokrácia kritériumai közé.

"Mindenki számára egyértelmű, hogy a Fideszesek lopnak. "
Ahogy az is, hogy a baloldal is ezt tette. Ezért nem érdekel ez különösebben senkit. Ha a polgár A tolvaj vagy B tolvaj között választhat, nem ez lesz a fõ szempont.

"Média! Egyik szerepe a közélet tisztaságának ellenőrzése, bemutatása, kontrollálása lenne. A Fidesz kiiktatta."
98 elõtt mi volt ? Ugyanez, csak akkor a baloldal privatizélt és az õ médiája kussolt errõl. Most viszont még ez sem igaz, te magad mondtad, hogy mindenki számára egyértelmû, hogy a fideszesek lopnak.

$pi$ 2018.10.25. 10:48:24

@torró: "Pontosan 4 órányira voltunk a teljes államcsődtől. Este 11 óra körül egyeztettek a IMF-l.Ezt a Feri saját szájából hallottam."

Semmi sem szépül olyan gyorsan, mint a bolsevik múlt. :D Már hallottuk, hogy

1) Feri nem hazudott, akkor sem, amikor azt mondta, hogy hazudott és akkor sem, amikor azt mondta, hogy nem hazudott.
2) Igazságbeszéd volt, nem hazugság, minden szava igaz.
3) Nem kúrták el, de amikor azt mondta, hogy elkúrták akkor az igazságbeszéd volt.
4) Csak a gazdasági válság miatt voltak bajok, igaz, a gadasági válság előtt évekkel.
5) Nem volt csőd, csőd közelbe sem volt, de nagyon kellett, a pénz, nem tehettek mást.
6) Igaz, nagyon kellett a pénz, de nem költötték el, odaadták az orbánnak, mert ők olyanok.
7) Bajnai egy zseni, kihúzta az országot a bajból, csak a libákhoz nem értett.
8) Amikor orbán azt mondta, hogy le a kalappal az eroszág előtt, hogy zokszó nélkül elviselte a bajnai megkésett megszorítócsomagját, akkor azt úgy kell érteni, hogy bajnai egy zseni.

Ezek után nyolc éve az megy, hogy tiszta hülye, aki nem rájuk szavaz. Meg persze aki nem hisz nekik, hiszen ők makulátlanok, becsületesek és a világért sem korruptak. Merthogy:
1) Gyurcsány Feri panelproliból teljesen legálisan lett baromi gazdag.
2) A Bajnai teljesen jóhiszeműen forgatta ki a gazdákat a vagyonukból, mert nem "értett hozzá".
3) A megyónak véletlenül volt egy kis káeftéje, aki metrókérdésben 600 000 000 forintos tanácsot tudott adni annak a másik cégnek... amelyik meg metrókocsikat épít.
4) Na jó, imitt-amott lehetett találni pár száz milliót a számlákon, de attl még a számlatulajdonos teljesen jogosan vezette az éhségmenetet. Annyi mondjuk, hogy a mai nap nem mondta meg, hogy honnan van a pénz, de nyilván nem ők a korruptak.

2018.10.25. 10:49:45

@tothh:

1. Azt senki nem állította, hogy Korea jogállam. Saját öndefiníciója szerint sem tekinthető annak a szó megszokott értelmében.

Azért van benne a demokratikus a nevében, mert saját öndefiníciója szerint sem demokratikus. Ezen kicsit még csiszolj szerintem.
Szóval, de igen. Korea azt állítja.

"Másrészt, nem is demokrácia, hiszen nincsenek szabad, többpárti választások. "
Valóban? És ettől már nem lesz demokrácia?
Hány olyan demokrácia ismérvet tudsz mondani, ami Magyarországon nincs meg, de a demokrácia alapvető feltétele?
Mondjuk Te pl. azt állítod rendszerszinten nálunk működik a fékek és ellensúlyok alapvető demokratikus követelménye.
Na most "rendszerszinten" biztosan. Nagyjából úgy, ahogy Koreában a demokrácia.
A valóságban meg semmi köze ahhoz, ami a demokratikus funkciója lenne.

Ad Dio 2018.10.25. 10:50:13

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Kicsit más, mint a demokrácia. Az is, amikor a többség elveszi a vagyonodat. Kulákok? Megvan? Szerinted jogos volt, mert a többség elvette a kisebbség vagyonát?"

Először is: NEM a többség vette el a kisebbség vagyonát, hanem egy kisebbség uralta le az egész társadalmat és kezdett el úgy (f)osztogatni, ahogy neki tetszett. Ez volt a kommunizmus. Ennyit a történelmi háttérről.

Ha a kérdést elméletileg közelítjük meg, akkor a válaszom IGEN (amint azt már le is írtam). Amennyiben a többség úgy dönt, hogy elveszi a vagyonomat (vagy bárki másét), akkor az a válaszom, hogy igen, a demokrácia akkor marad demokrácia, ha ilyen esetben is a többség akarata érvényesül. Nekem pedig abban a helyzetben nem marad más lehetőségem, mint kisebbségként ellenállni, megpróbálni a többséget meggyőzni. Magyarán a diskurzus útján megfordítani a folyamatokat.

A többség azonban ma nem nincstelen, így a saját tulajdonukhoz fűződő kapcsolatuk miatt érdekük az, hogy másét is megvédjék, így a többség egy modern társadalomban nem fog ilyet akarni. Ahogy zsidó irtást vagy épp papok guillotin alá hordását sem. Hogy ez így maradjon, a társadalom nagy utat tett meg és a diskurzus eztán sem mellőzhető. Azonban a posztmodern demokráciákban nincs és nem is lehetséges olyan kitüntetett pozíció, amiből normatívan lehetséges igazgatni a társadalmat, tekintet nélkül a többségi vélekedésre. A demokrácia egyetlen authoritása a többségi vélemény.

2018.10.25. 10:50:59

az a helyzet hogy még szép hogy él az orbán rendszer, mert a cél osztály az aluliskolázottak, akikből nagyon sok van és vigyáznak hogy még több legyen. őket lehet ámítani álhírekkel, elhitetni velük, hogy orbán édheti csak meg az országot. amíg nem nem fog össze az ellenzék egy centrumpártban, nem békül ki a a jobb és baloldal, kitaszítva magából az neoszittyákat meg a gyurcsányistákat volt komcsikat, addig nem lehet orbánt legyőzni.

de van remény.

torró 2018.10.25. 10:52:01

@GIeccsertetű:
Hú vazze! De szarul megy neked!:DDD Az persze eszedbe sem jut, hogy nem egyedül építkezel igaz? Gondolom minden beszállító a te telefon hívásodra vár! Hogy kevés szaki van az mégis miért van? Amúgy meg mindent lehet kapni, csak utána kell nézni egy kicsit. Én még mindig dolgozom történetesen vízvezeték szereléssel. És sok munka van.Így sorban állás van, mert nem lehetünk ott mindenütt egyszerre. Anyag is van és ki is hozzák. Szervezés kérdése minden! Ne az Orbánra várj, az nem fog neked szállítani! Birom ezt az Orbán a hibás mindenért hülyeséget.Amerikában is biztos a Trumpf-a várnak az építkezők.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.10.25. 10:53:07

@GIeccsertetű:

"Ugyanaz az idő fog eljönni orbán alatt, mint kádár idejében már nem is kell olyan sokat várni rá."

Valóban nem sokat, csak úgy pár évtizedet, amíg Orbán megbukik és helyébe lép valami szoclib forradalmár.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.25. 10:53:44

@$pi$: A válság 2006-ban kezdődött Amerikában. 2008 közepére Európa recesszióban. A hitel megállapodás 2008 őszén történt.
"megszületett, összesen 20 milliárd eurós hitelkeretet szavaztak meg hazánknak. Ebből 11,9 milliárd eurót az Európai Bizottság, 6,5 milliárd eurót az IMF, egymilliárdot pedig a Világbank bocsátott rendelkezésre. Illetve csak bocsátott volna, hiszen a harmadik szervezettel soha nem született meg a konkrét keretről a megállapodás, így lehívás sem történt.

A fenti keretből két év alatt összesen 14,2 milliárd eurót hívott le Magyarország,"

Tehát az egyharmadát fel sem vette...

"
2011-ben már elkezdődött a nemzetközi hitelcsomag visszafizetése, viszont a korábban lehívott összeg elköltése sem maradt abba. A még fel nem használt devizabetétből vásárolták meg ugyanis a Mol részvényeinek 25 százalékát az orosz Szurgutnyeftegaztól 498,6 milliárd forintért, az ÁKK éves jelentése elismeri, hogy ennek fedezetét az IMF-hitel jelentette."

2011. A fidesz még vesz fel imf hitelt...

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.25. 10:55:18

@Ad Dio: minden esetben igaz, amit mondtál. Ma sem a többség kormányoz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.10.25. 10:55:25

@Ad Dio:

"Azonban a posztmodern demokráciákban nincs és nem is lehetséges olyan kitüntetett pozíció, amiből normatívan lehetséges igazgatni a társadalmat, tekintet nélkül a többségi vélekedésre."

Nekem úgy tűnik, hogy Svédország és Németország a legjobb úton halad efelé.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.25. 10:56:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne: tehát úgy látod, Orbán nélkül nincs fidesz többség? Nincs keresztény-demokrácia? Nincs illiberális állam?

Hidvégi Mihály 2018.10.25. 10:58:56

@torró: Kedves Uram, engem nem érdekel Gyurcsány, majdnem annyira rosszul kormányzott, mint orbán.

Az viszont egyáltalán nem mellékes, hogy mennyiért vette meg Lőrinc a vagyonelemeit. Mert tökéletesen igaz, a vagyonnak dolgoznia kell. De nem mindegy, hogy az állam mennyiért szabadul meg a vagyontárgyitól, olyan kezekbe kerülnek-e aki kockáztat, befektet s nyereséget termel.

Ha valakinek odaadjuk (tehát nem értéken, hanem csak jelképes összegért) az nem jó helyen van. Ebből nincs gazdasági fellendülés, uram. Ideig-óráig tűnhet úgy, hogy működik, mert építeni mindenki tud, üzemeltetni, nyereséget kihozni, abból újabban befektetni, nos ehhez polgári metalitás szükséges.

S a Mészáros Lala, nem éppen mintapolgár. Mert az nem lop, hanem vesz.

tothh · http://polizis.blog.hu 2018.10.25. 11:00:23

@Etniez: Felhívom a figyelmet, hogy én mindenütt az intézményrendszerről beszélek. Mert az, amit tisztán össze lehet hasonlítani. Az, hogy a rendszer miként működik a valóságban, emellett függ a szereplők viselkedésmódjától is. Ha úgy tetszik, a politikai kultúrától. Épp tegnap értem végére Levitsky és Ziblatt a "Demokráciák halála" című könyvének. Ők épp ezeket a kérdéseket feszegetik. És szerintem alapvetően jó keretrendszert alkottak ezen "puha" kategóriák vizsgálatára.
Ahhoz, hogy egy demokratikus rendszer úgy is működjön, két további dolog kell: 1. Ellenfelek kölcsönös tisztelete és elismerése, 2. Intézményes önkorlátozás.
Na ez a két dolog, ami alapvetően hiányzott és hiányzik a magyar politikai rendszerből, lényegében a rendszerváltozás óta. Csak 2010-ben mindez találkozott az intézményrendszer "kulcsával" a kétharmados többséggel is.
Az már csak hab a tortán, hogy Európában szinte példátlan - legalábbis a kontinensen - hogy az összes fék, ellensúly, garancia, stb. erre a kétharmados határra volt felfűzve. Értsd, aki ezt viszi, az mindent visz. Ez, párosulva az intézményes önkorlátozás, illetve az ellenfelek kölcsönös elismerése hiányával eredményezi azt, hogy nagyon sokan úgy érzik, ez az ország nem demokrácia. Csakhogy, pont az intézményes feltételek léteznek. Ha nincs kétharmad, akkor egész másként néz ki a rendszer működése...

torró 2018.10.25. 11:01:31

Amúgy most is csak azért érek rá vitatkozni, mert várom az Orbánt, hogy kicserélje a villany órámat. Nem tudom hol kujtorog ennyi ideig. Na további jó eszmecserét. Megyek ki befűtök egy kicsit, mert kezd hűvös lenni idebent.

Andy73 2018.10.25. 11:02:18

Ez az egész csak játék a szavakkal, valóban csak definíció kérdése.

Ha úgy definiáljuk a liberális demokráciát, hogy többpártrendszer és szabad választások vannak, akkor ma Magyarországon is az van, ahogy az egész EU-ban. Szabad választásokon egy csomó párt indult, és azok közül nyer fölényesen Orbán és a Fidesz-KDNP, mert ők kapják messze a legtöbb szavazatot az összes párt közül.

Ha a definíciót leszűkítjük, és úgy definiáljuk a liberális demokráciát, hogy balliberális pártok vannak hatalmon, és az történik, amit ők akarnak, akkor persze nincs Magyarországon liberális demokrácia. Ahogy az USÁ-ban sem, mert most éppen Trump és a republikánusok vannak hatalmon, nem Clintonné és a demokraták.
Ebből a szempontból érdekes és tanulságos volt a konzervatív amerikai nagykövet látogatása a CEU-n, amiről az index is beszámolt. Hiába akarták ott azt hallani az egyetem liberális szellemiségű oktatói, diákjai és szimpatizánsai, hogy Magyarországon diktatúra van, meg nyilván azt is, hogy Trump is milyen szörnyű diktátor, Cornsteinnek esze ágában sem volt ilyesmit mondani, mert őt már Trump küldte ide, nem Obama.

index.hu/belfold/2018/10/10/david_cornstein_ceu/

Corsnstein máshol is azt nyilatkozta, hogy nem tapasztalja a szabadságjogok csorbulását Magyarországon.

index.hu/belfold/2018/08/30/magyarorszag_amerikai_nagykovet_david_cornstein/

tpl 2018.10.25. 11:02:56

A magyarok többsége elismeri Orbán munkáját és ha nem is mindenki rajong érte, de a többség számára egyértelmű, hogy ma ő az egyetlen alkalmas politikai vezető, aki ebben a magyar szarkupacban képes ellavírozni az országunkat.

Ad Dio 2018.10.25. 11:04:22

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"A TV székház ostroma indította el az egészet Ha a te házadat támadja meg egy csapat, és felgyújtják, behatolnsk, igenis elvárom a hstóságoktól, hogy akár erőszakkal védjenek meg téged. Amiről te beszélsz, az anarchia."

Na, egy újabb hipppppperérzékeny demokrata :-/.

Csak a rend kedvéért.

1. indokolt esetben a rendőrség fellépése törvényes
2. a fellépéskor kényszerítő eszközök használata törvények útján szabályozott.

Mindkét pont sérült. Először is nem csak indokolt esetben lépett fel a rendőrség, hanem olyan helyzetben is alkalmaztak kényszerítő és tömegoszlató eszközöket, amikor az nem volt indokolt, hovatovább simán olyan demokratikus alapelvek ellen tettek, mint a gyülekezési szabadság. Ráadásul a fellépéskor olyan elemi jogállami alapvetésekre is tettek magasról, mint a felelősségre vonhatóság (azonosíthatatlan rendőrök), vagy épp az eszközök bevetésének megalapozása.

Nem kedves barátom. Ha én történetesen baloldali érzelmű lennék, akkor is az volna a véleményem, hogy 2006 okt. az újkori magyar demokrácia mélypontja volt, amikor a rendfenntartó erők nyíltan, törvénytelen eszközökkel, polgárháborút kockáztatva bevédtek egy hatalmat, megmentve a szarból a miniszterelnöki széket. Ezért végül meg is kapták amit megérdemeltek: kitüntetést, plecsnit, luxusnyugdíjat. Ma már látjuk mire volt elegendő mindez: hogy a kormány valahogy kihúzza a ciklus végéig. Utána pedig az egész baloldallal együtt akkorát zakózzon, amire még nem volt példa talán a világ történelmében sem.

Jó ez nekünk? Aligha. Bűnözni nem kifizetődő... bevédeni a bűnözőket és mosdatni a szerecsent tizenév távlatából pedig több mint bűn: hiba.

tothh · http://polizis.blog.hu 2018.10.25. 11:04:43

@MikeBoy: Azt én nem állítottam, hogy nem mondja magáról, hogy demokrácia. De azt nem állítja, hogy jogállam, a mi fogalmaink szerint.
Demokrácia és jogállam nem azonos értelmű fogalmak, könyörgöm. A demokrácia annyit tesz, hogy általános, titkos, ténylegesen többpárti választásokon választjuk a törvényhozást, és a kormány annak felelős. Semmi többet.
Mint az előző hozzászólásomban is említettem, én amikor azt mondom, hogy az intézményrendszerben jelen vannak a fékek és ellensúlyok, én nem utaltam a működésre. Csakhogy a kettőt válasszuk már el egymástól.
Ez a különbség aközött, hogy kétharmad van, vagy nincs. De ez az egész az egyébként sokak által visszasírt 89-90-es konstrukció következménye.

2018.10.25. 11:08:53

@tothh:

Látom, igazad van. De mondjuk nem tudom, minek hoztad fel ezt.

tpl 2018.10.25. 11:09:30

@KUNTYI: a jobboldal jelenleg kormányon van, a baloldal, mint olyan kvázi nem létezik. A Fidesz minden társadalmi osztályban többségi támogatást szerzett. Bp-n a proli kerületekben gyengébb, amíg a budai középosztály és elit lakta kerületekben sziklaszilärd a támogatottsága. Ne reménykedj abban, ami nem létezik.

Ad Dio 2018.10.25. 11:10:11

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Egy képviseleti demokráciában az emberek választások útján adnak hangot annak, hogy mit szeretnének.A Fidesz immár 3. alkalommal szerzi meg a társadalom legnagyobb csoportjának támogatását.

Ettől persze lehet azt állítani, hogy nem a többség kormányoz, csak sajnos ennél közelebb ehhez az ideához egy képviseleti demokráciában nem tudunk kerülni. Ez baj volna? Szerintem is. Nem véletlenül vagyok a közvetlen(ebb) demokrácia lelkes híve...

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.10.25. 11:12:22

@GIeccsertetű:
Sok évig ment a nyígás amiatt, hogy nincsen munka és azért kell nyugatra menekülni. Most meg hogy konjunktúra van az építőiparban az a baj, hogy nincs rendes munkaerő, jó ha egy tetves cigányt lehet találni aki úgy végzi a munkát ahogy leírod. Most meg emiatt kéne szerinted nyugatra menekülni.

Szerintem meg nem a nyígás viszi előre a dolgokat, az csak súlyosbítja a bajt. Sok mindenben változtatni kéne a mentalitáson, politikai ügyekben is mert ott is a nyígás megy ezerrel. Tök alkalmatlan hobbipolitikusok nyígják tele az étert miután nem őket választotta a nép. Nyilván a diktatúra lehet az ok, mert ők annyira tökéletesek hogy csak másban ehet a hiba

Ad Dio 2018.10.25. 11:12:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ez csak addig megy így, ameddig nincs alternatíva.

tothh · http://polizis.blog.hu 2018.10.25. 11:18:01

@MikeBoy: Pontosan azért akarom szétválasztani a következő szinteket: 1. Intézményrendszer 2. Gyakorlati működés 3. Szereplők viselkedése (politikai kultúra) 4. Ideológiák szintje 5. Szakpolitikák szintje, mert a differenciálatlan diktatúrázás meg fasisztázás nem vezet sehova. Külön-külön, pontonként kellene vizsgálni amiket itt felsoroltam, és megnézni, ha változást szeretnénk - felteszem Te azok közé tartozol, akik szeretnének, ahogy egyébként én is - akkor melyik elemben hol a probléma. De amíg ezeket egybegyúrva, csomagban próbálják meg megmagyarázni, hogy ez itt milyen diktatórikus rendszer (ahogy a Sargentini-jelentés is teszi egyébként), addig itt nem lesz változás. Legfeljebb, de legfeljebb hatalomváltás. Csak avval nem hinném, hogy beljebb lennénk....

werinter 2018.10.25. 11:21:26

Tényleg nagyon érdekelne, hogy akik a Fideszre, Orbánra szavaznak, megválasztották immár harmadszor, ráadásul mindegyik alkalommal 2/3-os parlamenti többséggel ruházták fel, hogy ők mégis miért tették ezt?

Szerintük mi olyan jót tett Orbán és bandája az ország érdekében amiért megérdemlik az ilyen mértékű bizalmat?
Szóval azon túlmenően, hogy "nem a gyúúúcsány", meg "büdös lippsikk" milyen racionális érveik vannak a hőn szeretett pártjuk és vezérük mellett?

Mert Orbánék "áldásos" tevékenységéből igazából egy nagyon szűk társadalmi réteg profitál csak. Illetve egy valamivel nagyobb réteg számára elszórnak pár morzsát, de ennyi. Vagy annak a két köbméter tűzifának ekkora ereje van?

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.10.25. 11:21:56

@Ad Dio:
Igazából a politika hibázott 2006-ban, és ebben élen járt a Kurcsányi (bár mit lehet várni egy ilyentől?)

Aztán amikor tüntetők egy kisebb csoportja Toroczkay vezetésével a TV székházhoz vonult azzal, hogy olvassák be a követeléseiket, rögtön rájuk hívták a rendőröket, ahelyett, hogy megpróbáltak volna szóba állni, legalább látszatra egyezkedni, ember számba venni őket.

Lényegében azóta se veszik emberszámba a balibbantak aki nem közéjük tartozik, egy mindinkább szűkülő kasztot képeznek

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.10.25. 11:25:22

@werinter:
Egyetlen tűzifát is jobb kapni a kályhába, mint tonfával verést a fejedre Kúrcsányi receptje szerint. Ez máris nyomós érv Orbán mellett

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2018.10.25. 11:47:33

A szavazók egy részének tetszik, ez tény, de ez a rész kisebbség, akárki akármit mond. Más kérdés, hogy van - e kormányzóképes alternatíva, reális - e a választási rendszer sajátosságai mellett legyőzni a Fideszt, stb., de ezek erősen lerágott csontok.
Az téves kiindulási pont, hogy ez a többségi akarat.

$pi$ 2018.10.25. 11:49:51

@MikeBoy: "Mint ahogy a Demokrácia sem pipa csak azért, mert vannak választások Kóreában."

Koreában nincsenek választások, mint ahogyan a szocializmusben nálunk sem voltak. Attól, hogy valamit úgy hívnak, hogy "választások" az még nem lesz választás. Ezért szokták úgy mondani, hogy "szabad választások".

Ahol vannak szabad választások, ott demokrácia van, ahol nincsenek, ott nincs demokrácia. Ilyen egyszerű, nem kell kavarni, nem kell összekeverni. Nem kell azzal trollkodni, hogy "mert korában is vannak választások". Nincsenek. Ha valahol nincsenek választások az épp Észak Korea, ahol egy halott csávó az államhatalom első embere.

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2018.10.25. 11:50:06

@werinter: erre most több alkalommal is választ kaptam Fidesz-fanoktól. Annyi, hogy úgy élik meg, hogy persze, lopnak meg diktatúra, ami nem szép dolog, de ha nem ők lennének, akkor, idézem az egyiket, "a lipsik kötelezővé tennék a buzulást és a pedofíliát. A migránsok meg megbasznák a feleségeinket és a lányainkat."
És ezt komolyan is gondolják.

$pi$ 2018.10.25. 11:54:03

@werinter: "Szerintük mi olyan jót tett Orbán és bandája az ország érdekében amiért megérdemlik az ilyen mértékű bizalmat?"

1) Stabil a gazdaság, nincs az, hogy mindjárt tönkremegyünk, nincs pánik.
2) Az alapkamat nem 12%, nem kell svájci frankban számolnia mindenkinek.
3) 5% adót fizetek cuzammen. Tizedannyit mint gyurcsány alatt.
4) A cigányok söprik az utat közmunkába. Ha megboldogult nagyapám látná sírna örömében. Már ennyi megérte! ;)

midnightcoder2 2018.10.25. 11:55:40

@werinter: "Szóval azon túlmenően, hogy "nem a gyúúúcsány", meg "büdös lippsikk" milyen racionális érveik vannak a hőn szeretett pártjuk és vezérük mellett? "

Orbán mellett csak egyetlen érv szól: az ellenzéke.

felső határ nincs 2018.10.25. 11:56:27

@werinter: Orbannak semmi kulonoset nem kell tennie, hogy ot valasszak a leszerepelt ellenzekkel szemben. Eleg ha nem qrja el, es betartja a valasztasi igereteinek legalabb egy reszet - nem adocsokkentest iger, majd a valasztas utan rogton adot emel, ugye.

Etniez 2018.10.25. 11:57:49

@midnightcoder2: már megint mutogattak a bukott szocikra. Bukott. Vágod miért?

Hidvégi Mihály 2018.10.25. 11:59:43

@Ad Dio: "Ez csak addig megy így, ameddig nincs alternatíva. "

Nem lesz alternatíva. Amíg Orbán s Polt szabadlábon van , addig nem lesz alternatíva, ez a szar gondoskodik arról, hogy még csak véletlenül se jusson eszébe a "népnek" mást választania.

Tehát vagy börtönben lesz (kurva jól őrizve) vagy a föld alatt, de addig itt más hatalom el nem képzelhető.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 12:03:38

@felső határ nincs: Orbáncnak nincs választási igérete, ad-hoc politizál, mindig éppen amilyen ballábbal kel fel.

Ad Dio 2018.10.25. 12:04:28

@Hidvégi Mihály:

:-/

Németországról, Svédországról volt szó.

De ha már: Magyarországra is igaz... és ugye nem azt akarod sugallni, hogy az ellenzék töketlenkedéseiért OV lenne a hibás?... ugye nem?...

$pi$ 2018.10.25. 12:06:04

@MikeBoy: "Egyszerűen megnevezhető a nevem."

ja, nem tudtam. akkor neked van igazad. :D

Zoltán Rádi 2018.10.25. 12:06:51

Szerintem azért nem érti meg a két oldal egymást, mert sokan, akik itt Orbán mellett érvelnek, azok az úgynevezett középosztály tagjai, akiket már nem érinti az orbáni ámokfutás. Nem multinál dolgoznak, igy nem érinti őket, amikor meg akarják emelni a munkaidőkeretet egyről (ami már magában is mocsokság) három évre. Nem különösebben érdekli őket, hogy az Orbán kormány első intézkedése volt, hogy a munkavállalók jogait csorbitsa a multik és a nagytőkések javára. Nem igazán érdekli őket, hogy mi lett a manyuppal, mert a középosztály nyugdija már biztositva van. Cserébe jól járnak az SZJA csökkentéssel meg KATA-val.
Nekem panelprolinak viszont ezek az intézkedések nagyon ellenszenvesek, mert én multinál dolgozok és közel sincs biztositva a nyugdijam. Még egy nyamvadt családi házra sem futja és 15 évnyi három meg négy szakban robotolás után sem vagyok közelebb hozzá, mert közben meg duplájára nőttek az árak.
Ha igy nézitek, nekem rohadtul mindegy, hogy bal vagy jobb, mert én mindig az alján leszek, tök mindegy, éppen ki fosztogat. Én az olyan apróságok alapján tudok választani, amiket fentebb irtam, meg olyanok alapján, hogy lehet-e cigizni a kocsmában. Bizony, én alkalmanként kocsmába is járok, mint a többi proli és nekem hiányoznak a füstös kocsmák.
Engem hidegen hagy, hogy az Orbán mit menősködik az EU-val, az viszont nagyon zavar, amikor egy engem is érdeklő kérdésre jópofáskodni kezd, holott én is kiváncsi lennék a válaszra.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 12:08:25

@$pi$: "cigányok söprik az utat közmunkába"
Ez jó, értelmes munka. Főleg amikor 120 kilométeres szél fúj, akkor hatásos. Az se rossz, amikor a duna vizét gereblyézik, vagy napi 8 órában a lapátjuk támasztja őket.

werinter 2018.10.25. 12:08:39

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: Nagyon sajnálom, hogy Gyurcsány tonfával ütlegelt, de az ajándék tűzifa biztosan kárpótolt.
@felső határ nincs: @midnightcoder2: szóval nincs érvetek.
@gusthy1: valahogy én is ezt látom csak, magyarán semmi érvük sincs. Csak amit írtam, hogy "nem a gyúcsány meg büdös lippsik".
@$pi$:
"1) Stabil a gazdaság, nincs az, hogy mindjárt tönkremegyünk, nincs pánik.
Ehhez semmi köze sincs ORbánnak. Neki kahoz van közük, hogy az ország potenciális fejlődési lehetősége, hála az EUs pénzeknek elúszik, mivel ők ellopják és / vagy baromságokra költik...
2) Az alapkamat nem 12%, nem kell svájci frankban számolnia mindenkinek.
3) 5% adót fizetek cuzammen. Tizedannyit mint gyurcsány alatt" Ez neked, hogyan jött össze? 27%-os "világbajnok" ÁFA, 15% SZJA MINDENKINEK és egyéb nyalánkságok...

felső határ nincs 2018.10.25. 12:15:09

@werinter: Nem tudom mirol beszelsz, nekunk nem kell erv, mert a Fideszre szavaztunk, es a Fidesz gyozott. Ma is ugyanugy a Fidesz nyerne, mint tavasszal.

Az ellenzeknek kellenenek ervek, vagyis ennel sokkal tobb, mert nem azzal van a baj amit mondanak, hanem az a problema hogy kik mondjak. Elhasznalt, kmpromittalodott emberek, a kozeleben nincsenek Orbannak semmilyen teren.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 12:15:48

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: Figyelj faszikám, én leszarom a buzi országodat, amit akarok, elvégzem magam tizedannyi idő alatt, mint a kretén munkájukat összebaszó buzi orbáncbérencek. Az ország nem azért nem működik, mert nincs aki dolgozzon, hanem azért mert a seggnyaló, korrupt fideszpatkányok mindenben elsőbbséget élveznek. Azt hiszik ezek az agyalágyultak,hogy attól működőképes egy ország, ha egy bizonyos réteg gazdagszik meg fejlődik. Hát ki kell ábrándítsalak húgyagy, egy ország akkor fejlődik, ha minden polgára gyarapszik.

felső határ nincs 2018.10.25. 12:17:01

@Zoltán Rádi: Soha nem dolgoztam csakis multinal, es meg sem fordult a fejemben hogy a Fideszen kivul masra szavazzak, mar csak a penzem miatt se. Pedig meg gyerekem sincs.

Zoltán Rádi 2018.10.25. 12:19:44

@felső határ nincs: Miért, milyen pénzt kaptál a Fidesztől? Lemaradtam valami pénzosztásról?

Hidvégi Mihály 2018.10.25. 12:19:46

@Ad Dio: Honnét tudtad, hogy ezt akarom mondani? Csak nem te is úgy érzed?

A diktátorok, legalábbis itt Európában nem engedhetik meg azt, hogy ne legyen ellenzékük. Így kell egy kis ellenzék, egy kis zsebellenzék, mit gondolsz, a cocik miért olyan balfaszok, az LMP képviselője miért nem szavazta meg a Sargentini jelentést, a Jobbik miért osztódik?

Na, na, kapisga?

werinter 2018.10.25. 12:25:22

@felső határ nincs: Értem ,szóval neked nem kell érv, hogy valami mellett dönts.
Figyu van eladó 200kg lószarom, légyszíves vedd már meg, neked úgyse kell érv, hogy miért...

Egyébként nem akarlak elkeseríteni, de Orbán ugyanolyan elhasználódott, bukott ember, mint a "baloldali" személyek. 2002 ugyanúgy megbukott, sőt utána 2006-ban is. És tudod mi a legfurcsább? A magyar lakosság folyamatosan és drasztikus mértékkel csökken, magyarul kevesebb a választópolgár, tehát a hős Viktorkátok és a Fidesz is úgy tudott csak szavazatot szerezni, ráadásul 2/3-hoz elegendőt hogy az egykori "nagy balosok" szépen átpártoltak hozzá. Lehet, hogy te is köztük voltál? Hmmmm...

A magyar társadalom birkaként az egyik pofontól a másikig rohan.

$pi$ 2018.10.25. 12:25:25

@werinter: "Ez neked, hogyan jött össze? 27%-os "világbajnok" ÁFA, 15% SZJA MINDENKINEK és egyéb nyalánkságok..."

Menj el a könyvelődhöz és kérdezd meg hogyan adózz. Vagy olvasd el az index cikkét:
index.hu/gazdasag/2016/11/16/adozzon_on_is_csupan_2_5_szazalekot/

Amúgy az a"világbajnok" ÁFA 2%-al több, mint amit a Bajnai idejében fizettünk. Sok, de a 25% is sok volt. Ennyit megér az, hogy 5%-ot fizetek. Ja, és tárgyi adómentes a tevékenységem. :)

felső határ nincs 2018.10.25. 12:25:27

@Zoltán Rádi: Az atlagnal sokkal jobban keresek, egyeni vallalkozokent dolgozom egy multinal informatikuskent, KATAskent, csaknem a teljes fizum netto. Koszonhetoen a fidesznek.

Ha alkalmazottkent dolgoznek akkor olyan brutto 600 korul keresnek, akkor is evente tobb mint 1 milliot sporolnek csak az egykulkcsoson.

Csaladi adokedvezmenyt eddig nem vettem igenybe, CSOKot se, de az is potencialis plusz penz.

Ad Dio 2018.10.25. 12:26:06

@Hidvégi Mihály:

És akkor a gyíkembereket még meg sem említetted.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 12:26:20

@felső határ nincs: Egy törpe közelébe ereszkedni, és egy szellemi toprongy erkölcsi szintjére süllyedni tényleg nehéz feladat. De a fidesz fasiszta és kommunista birka szavazóinak ez nem okoz problémát.

$pi$ 2018.10.25. 12:27:01

@felső határ nincs: "Az atlagnal sokkal jobban keresek, egyeni vallalkozokent dolgozom egy multinal informatikuskent, KATAskent, csaknem a teljes fizum netto. Koszonhetoen a fidesznek."

Úgy ám, me2. :) És még hány villanyszerelő, vízvezetékszerelő meg mittudomén ki nem nyomja ugyanígy.

felső határ nincs 2018.10.25. 12:27:11

@werinter: Ha Orban elhasznalodott, akkor mit vergodtok itt?

Zoltán Rádi 2018.10.25. 12:28:06

@felső határ nincs: Látod, éppen erről beszéltem. A te helyedben, én is a Fideszre szavaztam volna.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 12:28:29

@felső határ nincs: Melyik átlagnál keresel sokkal jobban? A csóringer orrbanisztáninál mindenképp. Nyugaton még aprópénzre se lenne elég a fizetésed. Minden viszonyítás kérdése.

felső határ nincs 2018.10.25. 12:30:50

@GIeccsertetű: Igy van, de hogy jon ez ide? Ha karacsony vagy bajnai lenne a vezer, akkor nem lenne nyugaton magasabb ber? Haggyama.

felső határ nincs 2018.10.25. 12:31:57

@Zoltán Rádi: Ennyi. De a minimalberesek, kozmunkasok tobbsege is Orbanra szavazott, jo lenne ha elgondolkodna ezen az ellenzek.

werinter 2018.10.25. 12:36:22

@$pi$: Tudod a legtöbb ember nem vállalkozó ebben az országban. Egyébként meg mit csinálsz nagyokos ha a te te imádott vezéred egyik napról a másikra (mint pl. a ltp esetében) úgy, dönt, hogy bevezet valami különadót, vagy egyszerűen valamilyen mondvacsinált okból kriminalizálja a tevékenységed (mint pl. a hajléktalanok esetében, hogy aktuális témáknál maradjunk)? Na akkor mivan? Mert ha nem tűnt volna fel, mindent megtehet az elmebeteg diktátorod, mivel olyan mértékű hatalmat kapott a kezébe... jaaa tudom, addig míg neked jó a többi le van szarva. Ez a tipikus fideszes mentalitás...

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 12:38:24

@felső határ nincs: A legújabb, hogy emelik a csokot. Már a kétgyerekes is kaphat 15 milliót egy 40 milliós új lakáshoz. A maradék 25 milliót meg vegye fel 45 évre egy orbánbankban. A 300 ezres átlagos jövedelméből fizetheti a 150 ezres részleteket.Vagy ha nem vesz lakást akkor fizesse a 150-200 ezres albérletet. Szép kilátások. Oszt csodálkoznak, hogy mindenki menekül, meg nem vállal gyereket. Azt hiszik ezek a húgyagyúak hogy minden mnegvásárolható pénzzel. Biztos korrupt önmagukból indulnak ki. Lesz itt akkora bukás, hogy öröm lesz nézni. Megint az utcán söprögetik a matolcsy forint bankókat, mint Horthyék.

felső határ nincs 2018.10.25. 12:39:29

@GIeccsertetű: Nem kotelezo felvenni, ne hisztizz.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 12:40:12

@werinter: A kutakat is azért irogatják össze, mert meg akarják majd adóztatni. Remélem a sok fideszbirka bevallja, hogy a többszázezres jövedelméből le tudják azt is vonni.

Zoltán Rádi 2018.10.25. 12:42:13

@felső határ nincs: Na, ezt viszont elsőkézből tudom, hogy nem feltétlenül igaz. Lehet, hogy vannak minimálbéresek, akik rá szavaztak, de vannak olyanok is, akik nem.
A közmunkások meg gondolom azért szavaztak rá, mert muszáj volt, különben még az a kis pénz is ugrik. A közmunka egy vicc.

felső határ nincs 2018.10.25. 12:45:29

@Zoltán Rádi: A kozmunka nem 2010ben indult, hanem Bajnai idejen, es tudtommal senki nem kiseri a kozmunkasokat a szavazofulkebe. Nyilvan nem mindenki szavazott a kormanyra, ez altalaban igy mukodik.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 12:48:07

@felső határ nincs: Nem hisztizek, inkább az tűnik hisztinek, ahogy minden gondolatomra kétségbeesetten válaszolgatsz. Amit én csinálok, az gondolkodás. Eddig a többévtizedes élettapasztalatom alatt eddig ez mindig bevált. 50 éves koromra mindenem megvolt, amiről te csak álmodozhatsz egész életedben kisfiam. Láttam már ilyen vállalkozókat összeomlani a 90-es évek után, meg a 2000-es évek végén. Tudod, egyszer fenn egyszer meg lenn. Dicsekedtek a magas jövedelmükkel a 90-es években, most meg öregkorukra olyan csórók, mint a templom egerei. Ezek főleg azok, akik annak idején a most KATA szerű adókat fizették, vagy nem fizették, és felélték a plusz pénzeket, most meg kenyérre sincs pénzük. No így jársz te is ha tolvajokat támogatsz.

Zoltán Rádi 2018.10.25. 12:50:23

@felső határ nincs: Nekem úgy rémlik, hogy a Fidesz baxta szét a szociális hálót és kényszeritette az embereket arra, hogy havi 50 000 Ft-ért, teljes állásban dolgozzanak.

$pi$ 2018.10.25. 12:50:46

@werinter: "Tudod a legtöbb ember nem vállalkozó ebben az országban."

Én a magam életéről tudok véleményt mondani, a magam érdekeit tudom képviselni, a magam nevében tudok szavazni. Senki sem várhatja el túlem, hogy ne a magam érdekeinek megfelelően döntsek.

Aztán majd a végén összeszámolják a szavazatokat. Így megy ez, az jött ki, hogy az én érdekeim a tömegek érdekeivel nagyjából megegyeznek.

"Egyébként meg mit csinálsz nagyokos ha a te te imádott vezéred egyik napról a másikra (mint pl. a ltp esetében) úgy, dönt, hogy bevezet valami különadót,"

Akkor majd nem szavazok rá. Ilyen egyszerű öregem. De a másik oldala is egyszerű: addig, amíg nekem jó rá szavazok, nem fogok azokra szavazni, akik kizsigerelnek csak azért, mert mi van, ha majd egyszer az orbán is kizsigerel. Normális vagy amúgy? Ugorj bele a pöcegödörbe, mert mi van, ha beleesel? :D :D

"vagy egyszerűen valamilyen mondvacsinált okból kriminalizálja a tevékenységed (mint pl. a hajléktalanok esetében, hogy aktuális témáknál maradjunk)?"

És mi van, ha a gyurcsányra szavazok és agyonveretnek a rendőrökkel? Te tényleg azt hiszed, hogy rettegnem kellene az orbántól csak mert nyolc éve azt nyökögitek, hogy egyszer majd valami nagyon szörnyűt fog csinálni velem? :D

"Na akkor mivan? Mert ha nem tűnt volna fel, mindent megtehet az elmebeteg diktátorod,"

Ezt mondjátok ti. De nektek én nem hiszek, mert ti annyit hazudtatok az elmúlt másfél/két évtizedben, hogy az kilóg a sorba.

Mondom: el tudom dönteni, hogy én kit akarok, ne akard megmondani nekem, hogy kire kell szavaznom. Ne akard megmondani nekem, hogy nekem mi a jó. Te sem tudsz többet a jövőről mint én, rólam viszont semmit nem tudsz.

"mivel olyan mértékű hatalmat kapott a kezébe... jaaa tudom, addig míg neked jó a többi le van szarva. Ez a tipikus fideszes mentalitás..."

Én a magam érdekében szavazok. Te nem? Te a mások érdekében szavazol? Fasza, akkor szavazz az orbánra, szavazz az én érdekemben... ma már a sajátodban nem akarsz.

"tipikus fideszes mentalitás"

Ez meg a többségi bolsevik mentalitás. Egyszerűen nem tudjátok elviselni, hogy másoknak másak az érdekeik és másokra szavaznak. Demokrácia van, mindenki arra szavaz, akire akar, próbáld meg elfogadni.

felső határ nincs 2018.10.25. 12:54:11

@Zoltán Rádi: Be is valt a dolog, ma 700ezerrel tobb ember dolgozik, mint a valsag elott. Ezert kell pl. nekem kevesebb adot fizetnem, aminek orulok.

felső határ nincs 2018.10.25. 12:55:16

@GIeccsertetű: Ketsegbe akkor lennek esve, ha lenne esely az Elqro politikusok visszateresere, de inkabb nyugodtsag van most.

$pi$ 2018.10.25. 12:57:39

@felső határ nincs: "Be is valt a dolog, ma 700ezerrel tobb ember dolgozik, mint a valsag elott."

Meg mondjuk nem beszélve arról a másfél millióról, akik az mszp alatt 0 adót fizettek a bevételeik után. Amikor az orbán azt mondta, hogy másfél millióval több az adófizető, akkor kikérte magának az ellenzék, merthogy szerinte az is "adófizető" aki nem fizet adót. :D Ezért tartottunk ott, ahol tartottunk, mert az "adófizető" nem az volt, aki adót fizetett, hanem az akit politikailag korrekt módon adófizetőnek kellett hívni. :D

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 12:59:08

@felső határ nincs: Lakni kell valahol, szerencsére én építek magamnak, amit akarok, ha még időben megkapom az árut. A szomszédomban most épített egy fideszfaszkalap egy házat, 50 millióba fájt neki, és még mindig sehol nincs, mert a kertjében méteres gazok nőnek. Az elmúlt 3 év alatt öregedett vagy 15 évet a faszikám, mert fingja nincs semmihez, ahogy a fideszfaszkalapoknak általában csak a seggnyalás jut. Az én házam 5 milkából épült 30 éve, de technikai színvonalon ugyanazon a szinten van, vagyis az is ér vagy 50 milkát. Állandóan kérődzik itt mellettem, hogy ezt meg azt adjak neki, én meg elhajtom a halál faszára, vegyen magának, ha annyi pénze van, vagy csináltassa meg fideszvállalkozókkal. De azért seggnyalókám nem nagyon érti, minden héten a seggemet akarja nyalni, biztos már megszokta a dörgölőzést. Én meg kifejezetten rühellem a seggnyalókat.

morph on deer 2018.10.25. 13:02:02

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe:
“Egyetlen tűzifát is jobb kapni a kályhába, mint tonfával verést a fejedre Kúrcsányi receptje szerint. Ez máris nyomós érv Orbán mellett”

Aha! Szóval ha most felgyújtod a TV-székházat, akkor most tüzifát kapsz, akkor meg fejbevertek.
Hááát, ez valóban nem ugyanaz!
Neked ezen túl is orbánra kell szavaznid, ez nem kérdés!
Neked való...

felső határ nincs 2018.10.25. 13:02:42

@GIeccsertetű: Leirtam mibol elek, szerinted az seggnyalas? En is fideszfaszkalap vagyok? Sirni fogok.

$pi$ 2018.10.25. 13:04:08

@GIeccsertetű: "Az elmúlt 3 év alatt öregedett vagy 15 évet a faszikám, mert fingja nincs semmihez, ahogy a fideszfaszkalapoknak általában csak a seggnyalás jut."

Ó igen, mindenki faszkalap, csak te vagy a helikopter.

"Az én házam 5 milkából épült 30 éve, de technikai színvonalon ugyanazon a szinten van, vagyis az is ér vagy 50 milkát. "

Álmodik a nyomor. Egyszer hívj rá egy ingatlanost, azmajd elmagyarázza neked, hogy mennyit ér a 30 éves házad. Meg azt, hogy milyen technikai színvonalon van. :D

"Állandóan kérődzik itt mellettem, hogy ezt meg azt adjak neki,"

50 milllióból épít házat és tőleg kér dolgokat? Elég hihető...

$pi$ 2018.10.25. 13:06:32

@morph on deer: "zóval ha most felgyújtod a TV-székházat, akkor most tüzifát kapsz, akkor meg fejbevertek. "

Akik a tévé székháznál voltak, azoknak nem verték beafejüket.

mcsipos.hu/wp-content/uploads/2017/10/rendori-brutalitas-2006-foto-balint-mezo-1024x576.jpg

Zoltán Rádi 2018.10.25. 13:10:24

@felső határ nincs: Lehet, hogy többen dolgoznak, de olyan kevés pénzért, amiből nem lehet megélni. Örülök, hogy neked kevesebb adót kell fizetni a havi 1 millából vagy mennyit irtál, de ettől még a probléma továbbra is fennáll.

morph on deer 2018.10.25. 13:11:42

@Ad Dio:
“...nem csak indokolt esetben lépett fel a rendőrség, hanem olyan helyzetben is alkalmaztak kényszerítő és tömegoszlató eszközöket, amikor az nem volt indokolt,”

Például?
Ha a melleted álló kockakövet hajigál, de téged is eltávolítanak a helyszínről “kényszerítő eszköz” alkalmazásával?
Vagy mire gondolsz?

Tangooo 2018.10.25. 13:12:35

@GIeccsertetű: "Elég csak Hitlerre, Rákosira, Kádárra gondolni. Mindegyik demokratikusan került hatalomra,"
Ekkora baromságot csak egy teljesen tájékozatlan egyén írhat le. VISSZA AZ ÓVODÁBA!

werinter 2018.10.25. 13:18:26

@$pi$: Te egy kicsit gyengeelméjű vagy ha jól látom, ahogy egyébként a legtöbb fideszes kommentelő is :D
Szerintetek aki nem Orbán és az elmebajos agymenése mellett áll az Gyurcsány imádója, bolsevik, liberális... bocsánat "libsi" stb...
És nem azt mondtam, hogy nem a saját érdekeim melett szavazok, hanem azt, hogy az Orbán féle rezsimek mellett előbb vagy utóbb nem leszo lyan, hogy BÁRKI is érdekelt legyen. Képzeld anno Hitler és Sztálin mellett is sok ember jól járt és érdekük volt abban, hogy ők legyenek hatalmon és lám mire jutottak.
Érted már?
Ha az önös egyéni célokért, amik PILLANATNYILAG jónak TŰNNEK feláldozzuk a józan ész és logika mentén kialakult és a világ gazdagabbik részében jól bevált rendszereket (ilyen például a demokrácia is) abból soha nem sült még ki semmi jó.
Orbán rendszere tipikusan azt az utat járja be, mint a 20. század diktatúrái, csak sokkal szofisztikáltabban és lassabban, ráadásul (egyelőre) fizikai erőszakmentesen.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.10.25. 13:19:47

"számukra vállalható és erkölcsös módon megújítani"

Talán ki kellene dobni a kormányból a KDNP-t, mert már eddig is tol sok kárt okoztak.
Főként Erkölcs TERÉN.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 13:21:59

@GIeccsertetű: bocs nem harminc, 25 éve építkeztem közvetlenül a rendszerváltás után, amikor már minden modern építőanyag rendelkezésre állt(Ytong, Bramac, Lindab, Schiedel stb.). Azóta semmit nem fejlődött az egész az orbánchoz hasonló seggnyaló parlamenterek jóvoltából, sőt inkább lepusztult az egész az ilyen miészaroshoz hasonlatos tulajdonosok jóvoltából, akik próbálják leutánozni a nyugati top termékeket silány minőségben. Mint a kínaiak a BMW-ket. Tehát szerintem az én 25 éves házam jobb minőségű, mint a mostanában épült társasházak, családi házak javarésze, amik szemétből vannak tákolva. Ezt onnan tudom, hogy nekem is van pesti és győri társasházban lakásom, a pesti 10 éve épült, és 3 évig tartott mire minőségire felpofoztam, a győri meg vadonatúj, de a közelébe sincs a 25 éves házam minőségének. Nem is építkeznék most itthon, inkább külföldön vennék vagy építenék, mert ott ég és föld a különbség. A németek évtizedekkel előrébb járnak, a szlovákok meg olcsóbbak, a következő lépés egy olyan beszerzése lesz.

Sajtó Mortále 2018.10.25. 13:22:37

@Netuddki.: Ha nincs illiberális demokrácia, akkor nyilván liberális demokrácia sincs! Ugye?
Igazad van, valami vagy demokrácia vagy nem. De, hogy mi a demokrácia, az is kérdés! Mert az athéni sem éppen olyan volt, mint amit ma annak hívunk...

Minden jelzős demokrácia, egy szűkítése, lehatárolása a demokráciának!
A liberális demokrácia semmivel nem jobb vagy több jogon van hatalmon, mint egy keresztény demokrácia, vagy egy "illiberális" demokrácia.
Mindegyik VALAMILYEN demokrácia.
Ha nem tetszik a liberálisoknak, hogy másféle demokrácia is lehet, akkor UGYANOLYAN jogon nem tetszhet pl. egy kereszténydemokratának, ha nem keresztény demokrácia van!
Mert nem felsőbb vagy alsóbb rendű egyik demokrácia-értelmezés sem a másiknál!

Ma a liberálisok elvárják mindenki mástól, hogy akár ők vannak hatalmon, akár nem, mindenki építse az általuk elképzelt liberális rendszert. De ugyan milyen jogon várják ezt el másoktól, akiknek más a felfogása?...

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 13:28:05

@Tangooo: Tulajdonképpen Hitlert ugyanannyian támogatták mint most a fideszfasisztákat, csak hitler nem volt annyira patkány mint orbán, hogy megmanipulálja a szavazásokat, így akkor még nem lett korlátlan hatalma, csak később. Orbánctetű is Hitler sorsára jut, mert a mostani helyzetéből már csak előrefelé tud menekülni, és egyre jobban bele fog zavarodni, a saját maga által kutyult szarba.

inteligencs elenzeki 2018.10.25. 13:34:06

@torró:
"És sok munka van."

Ahogy az én szakmámban is. Össze sem lehet hasonlítani a 90-es évek elejének keresletével, vagy a 2000-es évek állapotával.

$pi$ 2018.10.25. 13:35:56

@werinter: "Érted már?"

Ne hízelegj magadnak, nem nehéz megérteni a primitív gondolatmenetedet. Csak baromság.

Az van, hogy akinek jó az orbán, annak azt magyarázod, hogy most ugyan jó, de majd előbb-utóbb nagyon sz@r lesz. Mert azt már nem tudod bemesélni nekik, hogy nekik most nagyon sz@r. :D

$pi$ 2018.10.25. 13:37:20

@GIeccsertetű: "Tulajdonképpen Hitlert ugyanannyian támogatták mint most a fideszfasisztákat, csak hitler nem volt annyira patkány mint orbán"

Tehát akit sokan támogatnak, az fasiszta. Sőt fasisztább mint a hitler, mert... mert te mondod. :D

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 13:37:40

@Tangooo: Tanulj tinó, hátha ökör lesz belőled:
hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_1945%E2%80%931956_k%C3%B6z%C3%B6tt
Idézet belőle: "Az 1947-ben lezajló második, nyíltan manipulált, úgynevezett „kékcédulás választások” még nagyobb befolyáshoz juttatták a baloldali pártokat. "
Vagyis választottak, de nem demokratikusan, ahogy orbánt sem demokratikusan választották meg, hanem manipulációval. És ezt követően is minden 4 évben a szocializmusban is választásokat tartottak Kádár 96-99%-os győzelmével.
Itt egy másik szösszenet, hogyan voltak akkor a "demokratikus" választások. Tulajdonképpen ahogy most orbánc idejében is ez van:
hu.wikipedia.org/wiki/1947-es_magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1s

Sajtó Mortále 2018.10.25. 13:41:28

@morph on deer: A kulcs az ARÁNYOSSÁG! Minden törvénytelen cselekedetre a hatóságnak arányosan kell reagálnia. Tehát egy ünnepségről hazatérő tömeget nem verünk végig, nem nézve, hogy ki a randalírozó, ki az ünnepségről éppen hazatérő...
Az nem vita téma, hogy randalírozók ellen, fel kell lépni. A kérdés a hogyan és a mérték.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 13:41:28

Orbánc ezek alapján semmiben sem különbözik a kommunista és a fasiszta elnyomó tetvektől.

Sajtó Mortále 2018.10.25. 13:41:54

@morph on deer: A kulcs az ARÁNYOSSÁG! Minden törvénytelen cselekedetre a hatóságnak arányosan kell reagálnia. Tehát egy ünnepségről hazatérő tömeget nem verünk végig, nem nézve, hogy ki a randalírozó, ki az ünnepségről éppen hazatérő...
Az nem vita téma, hogy randalírozók ellen, fel kell lépni. A kérdés a hogyan és a mérték.

Minden ballib bérretteg 2018.10.25. 13:41:57

@$pi$:

Hagyd már szerencsétlent..
HA nem az elkúró nyer a maga 6%-val, akkor csalást ordít. Az ÁVH-s apja váladékából ennyi jutott az ő agyába. :))

Péter51 2018.10.25. 13:44:18

@GIeccsertetű: Ennyire az agyadra ment az Orbánfóbia?
Szerintem elmebeteg vagy.
Ennyi hülyeséget,hazugságot,mocskot épeszű ember nem hord össze.
Nem kellett volna elhagynod a gyógyszereidet.
Ja igen,ezért is OV a hibás,hogy nem találod őket:))))

$pi$ 2018.10.25. 13:44:46

@GIeccsertetű: "tt egy másik szösszenet, hogyan voltak akkor a "demokratikus" választások. Tulajdonképpen ahogy most orbánc idejében is ez van:"

Akkor egypártrendszer volt, most meg több párt közül választhatsz. Még te is beláthatod, hogy ez egy igencsak lényeges különbség. Főleg, hogy "választásról" van szó, ahol elep, hogy több dolog közül lehet választani. Gondolkodj! Választás... akkor nem volt választásod, most meg van. Gondolkodj! Koncentrálj!

Ehhhhh....

Minden ballib bérretteg 2018.10.25. 13:45:14

@Sajtó Mortále:

Mindenki pontosan tudja, hogy Gyurcsány beazonosíthatatlan karhatalmistákat uszított több tízezer emberre, mert ellene tüntetni merészeltek.

Agyatlan hívei ezt a tettét az elkúrónak (és persze a többit is), mosdatják, súrolják, relativizálják, feledteteni szeretnék.
Nem fog menni.
Ma már történelem, hogy Gyurcsány egy Rákosival versengő patkány, ami a másként gondolkodók vegzálását illeti.

Sajtó Mortále 2018.10.25. 13:46:04

@GIeccsertetű: Mintha akkoriban az SA verte volna végig az ellenzéket, meg mindenkit aki útban volt...
De biztosan igazad van, a két helyzet nyilván tökre azonos.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 13:46:27

@$pi$: Nem. Azért mert valakit sokan támogatnak, még nem jelenti azt, hogy jó az amit csinál. Erre gondoltam. Hitlert is rengetegen támogatták, mert félrevezette őket. Orbánc ugyanezt csinálja. Ha nem látod az egyezőséget, az nem az én bajom. Hitler népe is jól élt, a gazdaság szárnyalt, ahogy Rákosi és Kádár népe is boldog volt. Egy darabig, amíg ki nem derült, hogy hazudnak. Orbáncra ugyanez a sors vár, mert addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik. Ez nem egy dakota közmondás, hanem magyar, mivel én magyar vagyok és nem dakota, mint orbánctetű.

$pi$ 2018.10.25. 13:46:52

@Minden ballib bérretteg: "Hagyd már szerencsétlent.. "

Mehhh, meetingen vagyok, valami ukrán csávó rettenetes angol kiejtéssel beszél skype-on egy olyan doloról, ami még akkor sem érdekelne, ha félmeztelen lányok táncolnák el. :( Kínomban itt hentergek a sárba... :D

werinter 2018.10.25. 13:47:40

@$pi$:
"Ne hízelegj magadnak, nem nehéz megérteni a primitív gondolatmenetedet. Csak baromság."
Eléggé bénán forgatod ki mindenki érvelését úgy, hogy neked megfelelő legyen, ebben jó vagy. De felfogni még a "primitív" gondolatmenetet sem sikerül ahogy látom. De tudod amikor már külföldről IS látják a problémát akkor már tényleg bajok vannak. És tudom, tudom, ismerem, Soros és a libsik meg az ő csicskásaik a külföldi kritizálók.

"Az van, hogy akinek jó az orbán, annak azt magyarázod, hogy most ugyan jó, de majd előbb-utóbb nagyon sz@r lesz. Mert azt már nem tudod bemesélni nekik, hogy nekik most nagyon sz@r. :D"

Mert szerinted az jó, hogy az ország 2/3-a, de legalább a fele nyomorban él? Attól még, hogy te nem látod ez így van. Esetleg az is normális neked, hogy néhány milliárdos oligarcha kezében van az egész ország? Illetve egy szűk elit réteg dőzsölhet ami mellett van egy vékony "közép" osztály akik viszonylag jól jártak Orbánckával?
Azt sem sikerült felfogni ahogy elnézem, hogy NEM A fidesz és Viktor érdeme az, hogy most elvileg(?) "... jól megy... minden" (tegyük fel így van), hanem az EU pénzek tömeges lehívásának. Majd meglátjuk ha elzáródnak a csapok mennyire fogsz örömködni az 5%-os adódnak...mert hát más pénzét nem nehéz baromságokra elkölteni, ellopni meg főleg nem.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 13:48:51

@$pi$: Olvasd végig, nem egypártrendszer volt, ahogy most sem az van. Indultak is a választásokon a pártok, csak elnyomták őket, ahogy most is teszi orbánc.

$pi$ 2018.10.25. 13:50:19

@GIeccsertetű: "Hitlert is rengetegen támogatták, mert félrevezette őket. Orbánc ugyanezt csinálja. Ha nem látod az egyezőséget, az nem az én bajom. "

A gondolatmenetedben csak annyit tudtál összehozni, hogy hitlerre is sokan szavaztak meg orbánra is. Ez az összes érved.

És ráadásul ezis hibás. Történelemből megtanulhattad volna, hogy Hitler soha nem érte el a kormányalakításhoz szükséges támogatottságot ami az akkori törvények alapján ahhoz kellett volna, hogy kormányt alakíthasson.

Orbán háromszor elérte a szükséges támogatottságot, hitler egyszer sem. Amikor hitler hatalomra került azonnal elkezdett pártokat betiltani. Orbán egy pártot sem tiltott be. Nem is akart. Tudod ki akart?! Az SzDSz b+.

Hát ennyit az orbán-hitler tengelyről.

$pi$ 2018.10.25. 13:53:26

@werinter: "De tudod amikor már külföldről IS látják a problémát akkor már tényleg bajok vannak."

Ha azt mondod, hogy a parlament tetején egy hatalmas arany sütőtök van, akkor is fogsz találni embereket akik látják. A politika így működik: van egy csomó elmebeteg, az ő szavazatuk is számít. Így aztán lesz egy pár politikus, akik ezeknek az elmebetegeknek a dolgait hozsannázza.

Már külföldről is látják? Öreg, a gyíkembereket is látják külföldről, meg azt is, hogy lapos a föld.

Minden ballib bérretteg 2018.10.25. 13:54:37

@werinter:

Az egyetlen probléma a szövegeddel, hogy egy ballib bullshit az egész. Magyarul hazugság.

A gazdasági mutatók az MSZP-SZDSZ-es elkúrók szerint Eu szerte a legrosszabbak voltak. Minden mutató szerint.
Ma minden mutató szerint az EU átlagánál jobbak vagyunk. Legyen szó adósságcsökkentésről, munkanélküliségről, kivándorlásról, GDP növekedésről, ....

A Fideszre pedig éppen azok szavaznak, akik szerinted nyomorban vergődnek. A vidékiek, a közmunkások, a romák, és mindenki más is, akit az MSZP-SZDSZ alatt kizsigereltek.
Vagy szerintd azok, akik az elkúrók alatt 140 ezer bruttó felett 40% SZJA-t fizettek, tényleg visszasírják őket, mikor most az átlagkereset 300 ezer felett van, és 15% az SZJA ?
A minimálbér nagyobb, mint az a mérték amire a ballibek azt mondták egykoron hogy fizessenek a gazdagok !

Szóval retteghetsz kedvedre, sírhatsz, hazudhatsz, az elkúrókat soha senki nem fogja soha többé megválasztani.

$pi$ 2018.10.25. 13:56:59

@werinter: "Mert szerinted az jó, hogy az ország 2/3-a, de legalább a fele nyomorban él? Attól még, hogy te nem látod ez így van. Esetleg az is normális neked, hogy néhány milliárdos oligarcha kezében van az egész ország? Illetve egy szűk elit réteg dőzsölhet ami mellett van egy vékony "közép" osztály akik viszonylag jól jártak Orbánckával?"

Bolsevik beállítottságú vagy, szocialista jelszavakat ismételgetsz, a proletárokat akarod előtérbe tolni. Ez is egy vélemény, jogod van hozzá, miért is ne? De ne kérd már másokon számon, hogy ők miért nem a szocializmust akarják visszahozni.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 13:57:13

@Minden ballib bérretteg: "Mindenki pontosan tudja, hogy Gyurcsány beazonosíthatatlan karhatalmistákat uszított több tízezer emberre, mert ellene tüntetni merészeltek."
Rossz az értelmezés. Gyurcsány nem azért vezénylet rendőröket az utcákra mert tüntettek ellene, hanem azért, mert pár nappal előtte felgyújtották pestet, a tv székházat, utcaköveket hajigáltak meg hasonlók. De szerintem ezt nem is gyurcsány tette, hanem a pest biztonságáért felelős rendőri vezető. Tudod akkoriban nem a miniszterelnök határozta meg milyen irányban sikálják ki a klotyót, mint most. Voltak a területeknek felelősei, azok intézkedtek.

werinter 2018.10.25. 13:59:40

@Minden ballib bérretteg: Öhm, ki a faszom írta, hogy az "elkúrókat" bárki is visszasírja?
Ez is csak a fideszes agyakban él, de már sokszor leírtam, szerintük kétpólusú a világ, fekete-fehér. Aki nem Orbán az Gyurcsány, aki nem szopja be a Fideszes maszlagot az szocialista maszlagot szopja, aki nem keresztény az buzifelvonuláson vonagló idióta stb. Annyira egysíkú gondolkodás ez...

"Ma minden mutató szerint az EU átlagánál jobbak vagyunk. Legyen szó adósságcsökkentésről, munkanélküliségről, kivándorlásról, GDP növekedésről, ..."
Na ne röhögtess...

"egy ballib bullshit az egész. Magyarul hazugság."
A tied meg egy jobblib bullshit :D :D bármit is jelentsen. Vagy mondjuk "illiberális" bullshit.

werinter 2018.10.25. 14:00:21

@$pi$: Ki akarja visszahozni a szocializmust? :D Hol írtam ilyet?

werinter 2018.10.25. 14:02:38

@$pi$: "Bolsevik beállítottságú vagy, szocialista jelszavakat ismételgetsz, a proletárokat akarod előtérbe tolni. "

Egyébként te tisztában vagy e szavak (fogalmak) jelentésével vagy csak, mint "szitokszó" ismételgeted őket? Mert előbb nézz utána fogalmak jelentésének és utána dobálózz velük.

$pi$ 2018.10.25. 14:02:55

@GIeccsertetű: "Tudod akkoriban nem a miniszterelnök határozta meg milyen irányban sikálják ki a klotyót, mint most. Voltak a területeknek felelősei, azok intézkedtek."

Hazugság. Konkrétan Gyurcsány mondta, hogy az események során folyamatosan telefonos kapcsolatban votl a belügyminiszterrel és utasításokat adott neki.

Én úgy látom, hogy valamiféle torz szemüvegen keresztül vizsgálódsz, ami egyezik a véleményeddel,azt figyelembe veszed, ami meg nem illik a képbe azt elveted. Innen jöhet a 2/3 nyomoró magyar meg a hasonlók.

$pi$ 2018.10.25. 14:03:31

@werinter: "Egyébként te tisztában vagy e szavak (fogalmak) jelentésével vagy csak, mint "szitokszó" ismételgeted őket? Mert előbb nézz utána fogalmak jelentésének és utána dobálózz velük."

Igen, tisztában vagyok velük.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 14:03:38

@$pi$: A szocializmust orbánc hozza vissza. Elég csak végignézni az intézkedéseit. Államosítás, volt szocialista és kommunista kémvezetőkkel bratyizás, a saját elvtársak előnyben részesítése, törvényekkel tulajdon elkobzások, az eltérő nézetűek elnyomása, ellehetetlenítése(színészek, rendezők darabjainak törlése) civil mozgalmak, akik kritikusak vele elnyomásastb.stb. Napokig lehetne sorolni a hetente meghozott kommunista és fasiszta intézkedések katyvaszait.

werinter 2018.10.25. 14:04:52

@$pi$: Nem úgy tűnik :D
Egyébként meg miért baj ha valaki szocialista beállítottságú? Ez talán bűn?

$pi$ 2018.10.25. 14:05:18

@werinter: "Ki akarja visszahozni a szocializmust? :D Hol írtam ilyet?"

Az a bajod, hogy vannak szegények meg gazdagok. El akarod törölni a társadalmi különbségeket. Ezt hívják úgy, hogy "baloldali" álláspont. A baloldali álláspont uralomra jutása minden országban, ahol megtörtént szocializmust hozott létre.

$pi$ 2018.10.25. 14:06:24

@werinter: "Egyébként meg miért baj ha valaki szocialista beállítottságú? Ez talán bűn?"

Leírtam, hogy nem baj, jogod van hozzá. Azt is leírtam, hogy viszont az sem bűn, ha valaki nem szocialista beállítottságú és ezt neked kellene figyelembe venned.

Sajtó Mortále 2018.10.25. 14:07:08

@GIeccsertetű: Ezt az álnaivitást!: "Tudod akkoriban nem a miniszterelnök határozta meg milyen irányban sikálják ki a klotyót, mint most. Voltak a területeknek felelősei, azok intézkedtek. "

Szinte magam előtt látom Görgényiéket, ahogy dilemmáznak, hogy végigveressük-e Budapestet, bevessünk-e több tonna könnygázt, gumilövedéket... vagy sem, és előbb FELHÍVJUNK-E egy illetékes minisztert/belügyminisztert/min. elnököt vagy ne? Aztán nem hívnak senkit...

werinter 2018.10.25. 14:08:57

@$pi$: Nem az a bajom h vannak szegények meg gazdagok. Ez megint két pólusú gondolkodás. És nem akarom eltörölni a társadalmi különbségeket, főleg nem "mesterségesen", ahogy a szocializmusban akarták (mert ugye ha mindenkitől elveszünk mindent akkor mindenki egyenlő lesz, nagyon leegyszerűsítve :D).
De attól még CSÖKKENTENI lehet ezeket a különbségeket, főleg, úgy, hogy nem néhány oligarcha kezébe adunk minden pénzügyi és politikai hatalmat (Orbánc is egy oligarcha, a legfőbb ráadásul).

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.25. 14:09:54

@Ad Dio: mi sérült? A rendőrök lezárták a Rákóczit. Nem kellett volna arra vonulni a tömegnek. Tudom, arra mentek haza. Mind Budán lakott. Vagy hajóra akart szállni. A rendőrök sokáig vesztegeltek, miközben kövekkel dobálták őket. Ez szerinted demokrácia? Ne magyarázd azzal, hogy azonosító nélkül, mert ez nem indok a dobálásra. Ne magyarázd, hogy ki kell szűrni a tömegből, mert ez nem megvalósítható. A rendőrök adtak vagy 2 órát, hogy oszoljon a tömeg. Hangosbemondón figyelmeztettek az attakra. A tömeg úgy gondolta, hogy úgysem merik megtenni, mert a TV székháznál sem tették. Ami érdekes: a TV székháznál nem volt bejelentett tüntetés. Az a Kossuth téren volt. Calahogy a Hír tv kocsija mégis ott táborozott...

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 14:09:55

@$pi$: Biztos te voltál a vonal másik végén, azért tudod ennyire mit mondott gyurcsány és mit nem. Szerintem meg csak a führered szavait ismételgeted jóllakott seggnyalóként. Nem tudjuk mit mondott gyurcsány és mit nem, felvételt ugyanis nem készítettek róla orbánc sunyító kémei, ahogy korábban. Meg amúgyis ha molotov koktélokat hajigálnak, autókat borogatnak és tv székházakat rombolnak utcakövekkel, azért hadd legyen már egy pár szava a mindenkori miniszterelnöknek is. Ennyit én megengedek neki. De nemcsak gyurcsánynak, hanem orbánnak is. Azt viszont, hogy még a klotyó pucolásának irányába is beleugat, nem egy miniszterelnökhöz méltó, hanem egy diktátorhoz.

Minden ballib bérretteg 2018.10.25. 14:10:03

@werinter:

Látod - látod.. Az a probléma, hogy alapvetően tényleg annyi a sztori, hogy ellentmondunk egymásnak.

Az egyetlen különbség, hogy engem igazolnak a statisztikák, grafikonok, Eurostat adatok. Téged meg nem:
www.google.com/publicdata/directory

Itt láthatod, hogy az elkúrók az egész EU legszarabb gazdasági mutatóit produkálták. A Fidesz meg az EU-s átlagtól jobb, mint ahogyan azt írtam.
Ha nem menne az EU-s átlag értelmezése, kattintsd be a grafikonon az EU checkbox-ot.

Választhatsz bármilyen grafikont mindenhol azt fogod látni, hogy hazudtál, és én meg igazat mondtam.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.25. 14:12:49

@Ad Dio: nem mondtam, hogy a fidesz nem jogszerűen kormányoz. Azt mondtam, hogy nem többségi. De ettől a módszerei lehetnek rosszak.

Minden ballib bérretteg 2018.10.25. 14:13:53

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Ez is hazugság. A rendőrök felszólítás és figyelmezetetés nélkül indították a rohamot az Astóriánál véget ért ünneplésről maradt tömegre.
Az Astóriánál nem állt meg se busz, se metró, se villamos, semmi se ezidőtájt, amivel akárcsak 1 órán belül is el tudtak volna menni több tízezren.

A Kossuth térieket pedig reggel 6 óra óta terelték tudatosan az Astória irányába, elöttük minden más utat lezárva, hogy egyként üthessenek mindenkit aki az elkúró ellen tüntetni merészelt.

Ellenzéki Fideszes képviselőt a rendőrök "Mocskos Fideszes" felkiáltások között rugdosták bordatörésig, és ájulásig. Másnap a parlamentben komránypártiak gúnyolódtak rajta.

Ez a baloldal demokráciája, és ezért nem kérünk belőletek soha többet, kommunista ÁVH-s patkányok !

ogli dzsí 2018.10.25. 14:14:13

@werinter: S mibol gondolod, hogy a tarsadalmi kulonbsegek nem csokkennek?

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.25. 14:15:46

@Minden ballib bérretteg: rosszul értelmezed a számokat. A statisztikával bebizonyítom, hogy az orosz átlagbér jobban nőtt, mint a német, tehát az oroszok jobban élnek.
Azt is bebizonyítom, hogy az olasz gdp ugyanannyi, mint az orosz, tehát Olaszország nagyhatalom...

Minden ballib bérretteg 2018.10.25. 14:18:19

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Ennyit tudsz mondani ?

www.google.com/publicdata/directory

Grafikon. Nem kell értelmezni. Az neked magas. Elég ha megnézed, hogy Magyarország vonala a grafikonon, mindenben az EU átlag alatt van az utolsó helyen az elkúrók regnálása alatt, és mindenben az EU átlag felett, a Fidesz alatt.

A többi csak duma.

werinter 2018.10.25. 14:18:23

@Minden ballib bérretteg:
Nem állítottam, hogy Orbánék előtt jobbak lettek volna az adatok, szóval ennek: "Az egyetlen különbség, hogy engem igazolnak a statisztikák, grafikonok, Eurostat adatok. Téged meg nem:" most így semmi értelme.

"Itt láthatod, hogy az elkúrók az egész EU legszarabb gazdasági mutatóit produkálták."
Így igaz.
"A Fidesz meg az EU-s átlagtól jobb, mint ahogyan azt írtam. "
Ez is igaz, de tudod nem mindegy a kiinduló bázis. A 0-ról nem nehéz jó eredményt produkálni. Csak közben utolért minket minden téren Szlovákia, Lengyelország és nemsokára Románia is.
De itt van pár cikk, böngészd át őket:
index.hu/gazdasag/2017/12/13/eurostat_a_magyarok_harmada_sulyos_nelkulozesben_el/
index.hu/gazdasag/2018/01/24/gki_leszakadtunk_a_regiorol/
index.hu/gazdasag/defacto/2018/02/08/mikor_erjuk_vegre_utol_nemetorszagot/
index.hu/gazdasag/2018/07/02/a_tobbsegunk_rosszabbul_el_mint_az_atlag/
index.hu/gazdasag/2018/08/26/kivandorlas_politika_fidesz_publicus_politika/

Minden ballib bérretteg 2018.10.25. 14:19:25

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Én is ott voltam. És minden így történt, ahogy leírtam. Ez már történelem. Gyurcsány és Rákosista verőlegényei, meg a magadfajta ÁVH-s fasszopók lejáratták magukat egy életre.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 14:21:00

@Sajtó Mortále: Ezen nem akkor dilemmáztak szerintem, hanem megvolt a forgatókönyv arra előre lezsírozva, hogy ha randalírozás van, akkor mit kell tenni. Minden faszért hugyért nem egy akció közben telefonálgatnak, mint a fideszesek. Képtelenség is lenne minden faszság miatt a miniszterelnököt hívni, mert mi van ha például nem veszi el, mert lemerült a telefonja. Korábban nem úgy működött az állam hogy egy egyszemélyi csuti disznó mondott meg mindent. Jóváhagyott akciótervek voltak, amit ha kellett alkalmaztak. Erről előtte tartottak eligazítást, nem az esemény után, ahogy most teszik. Emlékszem arra a szituációra, amikor már orbánc volt hatalmon és márciusban lefagyott az ország, mert orbánc épp nem volt itthon. Két napig álltak az autók az M1-en, mert arra várt a sok lököttagyú fideszbarom, hogy mi a führerük utasítása. De ugyanez történt 2015-ben is amikor menekültek lepték el a keletit. Orbánc tökkelütött csipet-csapatának egy hétig tartott eldönteni, hogy mit tegyenek, mert orbánc éppen a faszát napoztatta valahol Mljet környékén. Aztán végül Merkel mama kisegítette őket. Azóta is szidják érte a férgek, ahogy az EU-s támogatásokat is minden héten megköszönik.

Minden ballib bérretteg 2018.10.25. 14:22:14

@werinter:

Megint hülyeséget beszélsz, és relativizálsz, valamint ballib hazugságokat, bullshiteket hozol fel példának.

Az Eurostat adatokat akárhogy nézed, akárhogy relativizálod, az jön ki, hogy Magyarország vonala a grafikonon, mindenben az EU átlag alatt van az utolsó helyen az elkúrók regnálása alatt, és mindenben az EU átlag felett, a Fidesz alatt.

www.google.com/publicdata/directory

Ezek a tények. Szlovákia egyébként 2002-2010 között hagyott le minket, Lengyelországgal cirka egymás mellett haladunk, Románia meg le van maradva most is.

$pi$ 2018.10.25. 14:22:59

@werinter: "Csak közben utolért minket minden téren Szlovákia, Lengyelország és nemsokára Románia is."

Próbálj meg leállni a ballib bárblogok olvasásáról. Nem tesz jót neked, teljesen elhülyít. Ez a "lassan utolér minket románia" például egy akkora baromság, hogy kilátszik a ház mögül. Hadd ne soroljam most a statisztikákat meg adatokat, olyan, mintha azt bizonygatnám, hogy a föld nem lapos.

werinter 2018.10.25. 14:28:26

@Minden ballib bérretteg: @$pi$: Hűha nektek komoly problémáitok vannak. :)
"Próbálj meg leállni a ballib bárblogok olvasásáról." "Megint hülyeséget beszélsz, és relativizálsz, valamint ballib hazugságokat, bullshiteket hozol fel példának."
Indexes cikkeket linkeltem amelyekben ott vannak a további hivatkozások (is). Érdemes megnézni, elolvasni.
De tudom nektek minden ballib ami nem Fidesz vagy Orbán.
És azt is tudom, hogy az álomvilágotokban a "ballib" az a sátán megfelelője.
Szóval akármit mondhat, írhat az ember mindenre ez tökéletes "náci kártya", hogy "ballib, gyúcsány". Unalmas. Próbáljatok valami mást kitalálni. Orbán legalább mindig új ellenségeket keres. Pl. az EU, Soros, a migránsok, ugye hát az összes ellenzéki ember, mindenféle civilszervezet, vagy nemzetközi intézmény, szervezet. Szóval legyetek egy kicsit kreatívabbak! Hajrá!

ogli dzsí 2018.10.25. 14:30:03

@Minden ballib bérretteg: Ez nem igaz, egy dolog van amiben relative szarok vagyunk nem az EUhoz, hanem a regiohoz kepest, a GDP aranyos adossag.

Ami a ballib elQrok bune 100%-ban.

$pi$ 2018.10.25. 14:30:52

@GIeccsertetű: "Ezen nem akkor dilemmáztak szerintem, hanem megvolt a forgatókönyv arra előre lezsírozva, hogy ha randalírozás van, akkor mit kell tenni. Minden faszért hugyért nem egy akció közben telefonálgatnak, mint a fideszesek. "

Mondom, maga Gyurcsány mondta, hogy végig kapcsolatban állt a felelősökkel, a rendőri vezetőkkel és azoknak utasításokat adott. Ne telerlj, az ilyen "ez történt szerintem" nem menő, főleg, ha *tudjuk* hogy nem az történt.

ogli dzsí 2018.10.25. 14:30:57

@werinter: Na mar rajottel, mitol nonek a tarsadalmi kulonbsegek?

Etniez 2018.10.25. 14:31:13

@Ad Dio: vahahaaa, gyülekezési szabadság? Fidesz megszüntette. Tudtál gyülekezni pl Erdogan ellen? Nem.

$pi$ 2018.10.25. 14:31:58

@werinter: "Indexes cikkeket linkeltem"

Ez most komoly? :D Mondjuk viccnek durva lenne! :D

$pi$ 2018.10.25. 14:33:28

@werinter: "Orbán legalább mindig új ellenségeket keres. Pl. az EU"

Baromság, orbán soha nem mondta, hogy az eu az ellenségünk lenne. Látod, ezt is valami ballib blogon olvastad. Mi a francért hiszed el ezeket, megvezetnek, hát nem látod?

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 14:35:42

@$pi$: Ja, kapcsolatban állt, be volt kapcsolva a telefonja, ha elakadtak meg utasítást adott. Ne terelj fideszszokásodhoz híven. Többféle értelmezése is lehet a dolognak, és mivel nem készítettél róla felvételt, így te sem tudod mi történt valójában, meg én sem. Ahogy írtam bármi történhetett, csak próbálod befeketíteni, én meg próbálom a támadottat védeni, pedig semmi közöm hozzá. Általában mindig a támadott mellé állok. Mindig a gyengébbet védem, és próbálom felhozni az erőszakos mellé, mert így demokratikus.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 14:38:47

@$pi$: Orbánc soha nem mondta, hogy az EU az ellenségünk, csak kiplakátolta vele fél pestet. Te elhiszed amúgy amiket írkodsz? Az tény hogy mondta azt is hogy nem az ellenségünk max. egyszer, és kétszázszor azt, hogy az ellensége. Mindenki döntse el hogy mi ennek a pojácának a valódi véleménye.

werinter 2018.10.25. 14:38:53

@$pi$: Nem vagy valami kreatív ezek szerint. Kár. Pedig reménykedtem.
"Baromság, orbán soha nem mondta, hogy az eu az ellenségünk lenne." Állítsuk meg Brüsszelt, üzenjük Brüsszelnek? :D

$pi$ 2018.10.25. 14:38:58

@GIeccsertetű: "Jóváhagyott akciótervek voltak, amit ha kellett alkalmaztak."

Az volt a jóváhagyott terv, hogy le fognak esni az azonosítók? Azt ki hagyta jóvá?

Azt, hogy viderával vernek embereket, megbilincselt magatehetetlen embereket rugdosnak azt vajon ki hagyta jóvá?

Azt, hogy nem rendszeresített gumilövedékeket használnak, azt ki hagyte jóvá? Azt, hogy a tv székházat védő pár rendőrt megukra hagyják azt ki hagyta jóvá? Azt, hogy éles fegyvereket meg lőszereket hagytak rendőrautóban, azt ki hagyta jóvá? Azt, hogy egy üzemképes tankot hagynak az utcán, amit csak úgy elindíthat egy nyugdíjas bácsi azt ki hagyta jóvá?!

Ember! Gondolkodj!

Zoltán Lukács 2018.10.25. 14:40:11

Miért van az az érzésem, hogy Lakatos elvtársnő értekezése semmivel nem vitte előre egyszerű mackóagyamat a helyzet megértéséhez?

GyMasa 2018.10.25. 14:42:55

@math0:
"...az állami és lakájmédiában állandóan csak azt hallod..."
Te valami mazochista vagy?
Mi a fenenek nezed az allami mediat egyaltalan?

$pi$ 2018.10.25. 14:42:56

@werinter: "Állítsuk meg Brüsszelt, üzenjük Brüsszelnek? "

Brüsszel nem az EU és nem mondta róla, hogy az ellenségünk. Ezt mind a baloldali propagandagépezet nyomja orbánról. Próbáld már megérteni, hogy hazudnak, te meg ismételgeted amit mondanak.

@GIeccsertetű: "Orbánc soha nem mondta, hogy az EU az ellenségünk, csak kiplakátolta vele fél pestet."
Nem, ilyet nem tett. Képzelődsz.

"Többféle értelmezése is lehet a dolognak, és mivel nem készítettél róla felvételt, így te sem tudod mi történt valójában, meg én sem."

Azt mondtad, hogy nem voltak utasítások, nem volt telefonálgatás. Gyurcsány azt mondta, hogy volt. Nincs ezen mit értelmezni. Le akarják tagadni a múltat, te meg segítesz nekik ebben. A hazugságokat ismételgeted.

$pi$ 2018.10.25. 14:46:00

@Etniez: "vahahaaa, gyülekezési szabadság? Fidesz megszüntette. Tudtál gyülekezni pl Erdogan ellen? Nem."

Gyülekezési jog, nem "gyülekezési szabadság". Soha nem jelentette azt, hogy bárhol és bármikor lehet gyülekezni. Soha! Megint egy ordas ballib hazugság, hogy amikor ők nyomták, akkor bármikor és bárhol lehetett tüntetni. Fóf@szt mama, nem lehetett! Nincs olyan ország, ahol ne lennének korlátai a gyülekezésnek.

werinter 2018.10.25. 14:47:47

@$pi$: Jajjjajj te nagyon fárasztó vagy, atyaég.
img3.hvg.hu/image.aspx?id=8dbd348e-f09f-4d92-9382-f282653004fb&view=da658e97-86c0-40f3-acd3-b0a850f32c30
i.ytimg.com/vi/gAKlnTZkVf8/maxresdefault.jpg
"Brüsszel nem az EU és nem mondta róla, hogy az ellenségünk." Mi a fasz? És kik hazudnak? Miről beszélsz? Időközben a maradék eszed is elment? :D

GyMasa 2018.10.25. 14:53:58

@miért baj ha telefon vagyok:
""ha ilyen kormány nem tud alakulni, új választásokat kell kiírni"
Hányszor?
Meddig?"
Hat, ez igen erdekes kerdes...
Mondjuk, hamarabb fog egy 51%-os fidesz komrany alakulni, mint egy 51%-os ellenzeki - akar osszefosassal is.
Ugyanis, egyreszt ez a modszer a demokracia szemenkopese, (marmint, hogy addig szavaztatunk, amig nekunk megfelelo lesz az eredmeny) masreszt egy ilyen jellegu ellenzeki hoznges kb. a kovetkezo hatast erne csak al:
- Minden valasztason csokkenne a reszvetel, ahogy az embereknek kezd telelenni a fasza a folytonos vegzalassal. (ez a mostani 49%-os fidesz aranynal igen hamar 50% fole emelne az eredmenyt, es akkor vege lehetne a dolgnak)
- Esetleg elmennek azok is leszavazni a fideszre, - mint pl. en is, aki iden nem szavaztam, mert engem nem kepvisel senki - csakhogy minel elobb vege legyen az ostoba, demagog ellenzeki fingreszelesnek, ami megmergezi az emberek lelket a valasztasok elott.
Tehat az a baj, hogy nincs olyan scenario a tarsolyban, amely azt eredmenyezi esszeru idotartamon belul, hogy a fideszt levaltja 50%+ szavazattal az ellenzek.

$pi$ 2018.10.25. 15:08:40

@werinter: Azt mondod, hogy orbán ez eu-t az ellenségünknek nevezte. Bizonyítékul belinkelsz egy képet, amin az van, hogy "üzenjünk brüsszelnek, hogy ők is megértsék" meg az, hogy "állítsuk meg brüsszelt".

Hát igen, igaz, ha tényleg *kreatív* vagy, akkor akármit ki lehet ezekből olvasni. Orbán tényleg azt mondta, hogy az eu az ellenségünk. Igaz, sem az eu, sem az ellenség szót nem használta, de mindegy.

"Időközben a maradék eszed is elment?"
Ja, nekem ment el az eszem. Menj és keress valami forrást, ahol orbán TÉNYLEG azt mondja, hogy "az eu az ellenségünk" vagy szerinem halgass, mentsd azt a kis büszkeségedet, amit még lehet.

virgo 2018.10.25. 15:12:26

@morph on deer:
"Demokráciában a többség soha nem kényszerít(het)i rá az akaratát a kissebbségre, ott megegyeznek egymással a felek, kölcsönös kompromisszumok segítségével!
Ez demokrácia!"

Tévedsz, ezt anarchiának hívják. Mégpedig azért, mert mindenben nem tudsz megegyezni, ha megfeszülsz akkor sem. Az pedig döntésképtelenséghez vezet.

werinter 2018.10.25. 15:12:38

@$pi$: "mentsd azt a kis büszkeségedet" hűha, kemény gyerek vagy te :D

GyMasa 2018.10.25. 15:13:14

@$pi$:
"Ehelyett másutt, egy másik napon más emberek jól megvertek. "
Ja, majd' egy honap telt el a ket esemeny kozott...
hu.wikipedia.org/wiki/Zavarg%C3%A1sok_az_1956-os_forradalom_50._%C3%A9vfordul%C3%B3j%C3%A1n

GyMasa 2018.10.25. 15:13:50

@GyMasa:
Akarom mondani tobb, mint egy honap, na!

werinter 2018.10.25. 15:17:11

@$pi$: MEg ha már ezen lovagolsz, szerinted a kék óriásplakátok amelyeken ezek a mondatok szerepelnek, hogy "állítsuk meg Brüsszelt" nem arra enged következtetni, hogy az EU az ellenségünk? Mikor állandóan azt harsogja a "Kedves Vezető", hogy a nyugati típusú, liberális demokrácia helyett ő "illiberális" demokráciát épít? Amikor Erdogan és Putyinféle embereket tekint szövetségesének? Akkor az nem nyílt szembehelyezkedés úgy amblokk a nyugati világgal és benne az EU-val is? Aminek egyébként része vagyunk már elég régóta?

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 15:26:04

@werinter: Ja, az EU nem az ellensége, csak Brüsszel, az EU központja. Ha nem az ellensége mi a faszért ellenkezik vele állandóan? Általában az ellenséggel szoktak hadakozni, fülkeforradalmat vívni, barátokkal nem. Ez olyan mint amikor azt ugatja, hogy ő Magyarország, meg hogy a magyarokat támadják. Nem őt személyesen, hanem a magyar embereket.

miért baj ha telefon vagyok 2018.10.25. 15:27:31

@werinter:

Szerinted amit az EU (Brüsszel) tesz az csak jó lehet, pusztán CSAK azért mert "Ő" teszi?
Szóval ha te valakinek üzensz, vagy felhívod a figyelmét, hogy álljál már le mert ez így szerintem nem jó, az már neked ellenség?

Már értelek:
Aki nincs velünk az ellenünk!

Ez ki(k)nek is volt a jelmondata?

kvadrillio 2018.10.25. 15:37:36

Pompeo: Az USA egyesíti új jeruzsálemi nagykövetségét és palesztinai főkonzulátusát
2018. október 18. 17:17

Az Egyesült Államok egyesíti új jeruzsálemi nagykövetségét és a palesztinokat kiszolgáló főkonzulátusát – jelentette be Mike Pompeo amerikai külügyminiszter.

Az Egyesült Államok egyesíti új jeruzsálemi nagykövetségét és a palesztinokat kiszolgáló főkonzulátusát – jelentette be Mike Pompeo amerikai külügyminiszter Washingtonban.

Az amerikai diplomácia irányítója hangsúlyozta: az egyetlen, összevont diplomáciai misszió célja a diplomácia hatékonyságának előmozdítása.

Mike Pompeo ugyanakkor hangsúlyozta: a döntés nem jelent változást az Egyesült Államok Izraellel, Ciszjordániával vagy Gázával kapcsolatos politikájában. Hozzátette: az új jeruzsálemi nagykövetség palesztinokkal foglalkozó részlegénél továbbra is folytatódik a Ciszjordániában, Gázában vagy Jeruzsálemban élő palesztinokkal kapcsolatos diplomáciai tevékenység.

A tárcavezető megerősítette, hogy Donald Trump kormányzata továbbra is elkötelezett az izraeliek és palesztinok közötti megbékélés előmozdítása mellett.

Az Egyesült Államok tavaly decemberben helyezte át izraeli nagykövetségét Tel-Avivból Jeruzsálembe, elismerve ezzel Jeruzsálemet Izrael fővárosának. Izrael az 1967-es háborúban foglalta el és kebelezte be Kelet-Jeruzsálemet, amelyet a palesztinok is leendő fővárosukként tartanak igényt. A nemzetközi közösség nem ismeri el Kelet-Jeruzsálem bekebelezését, a városrészt megszállt területként tartja számon. A Trump-kormányzat álláspontja szerint a város határaiban az érintett feleknek kell megállapodniuk.

(MTI)
KÉT KOMMENT KÖZÖTT VÁRNOM KELLENE, HA LENNE ELSŐ KOMMENTEM ITT UGYEHHHH !!! DE NINCS !!! :o))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.25. 15:37:55

@virgo: Már miért ne lehetne mindenben megegyezni? Csak akarat kérdése. Valamiből én is engedek meg a tárgyalófelem is kölcsönösen. Pont erről beszélt a minap Weber az EU néppárt elnöke. Kultúrált, civilizált vezető tud engedni. No ez nem orbánc természetesen. A minap is, amikor az EU néppárt leült orbánnal beszélgetni, ez a fafejű szittyaparaszt orbánc semmiben nem engedett az EU javára, így az EU is elhajtotta őt a halál faszára. Egy jó politikust pont az kompromisszumkézsége különbözteti meg az átlagtól. Ha meg ez a vezető még korlátlan hatalommal is rendelkezik, és úgy tud engedni az ellenfeleinek, no az a csúcs. De hát egy korlátlan hatalmú vezetőnek mi vesztenivalója is lehetne? Már amit szeretett volna, azt megkapta, megelégedetten hátradőlhetne, és engedményeket tehetne a politikai ellenfeleinek, ezzel téve magát naggyá mindenki szemében. De mivel orbánc erre képtelen, mindig is csak egy szarkupac marad, aki a saját hívein kívül mást nem tudott soha meggyőzni.

kvadrillio 2018.10.25. 15:39:59

...HMMM----------minha csökkenne Izrael jelentősége nemdebár ????? :)

$pi$ 2018.10.25. 15:59:07

@werinter: "ezek a mondatok szerepelnek, hogy "állítsuk meg Brüsszelt" nem arra enged következtetni, hogy az EU az ellenségünk? "

Arról volt szó, hogy orbán azt mondta az eu az ellenségünk. Nem arról, hogy neked arra enged következtetni, hogy az ellenségünk.

Egyébként meg nem, nem jelenti azt, hogy az eu az ellenségünk. Ha valamelyik ismerősödbutaságot csinál és meg akarod állítani, akkor az azt jelenti, hogy az ellenséged? Ha a gyerekedetmeg akarod állítani, hogy ne szaladjon ki a busz elé, akkor az ugyanaz, mintha azt mondtad volna, hogy a gyereked az ellenséged?

Ne legyél már ennyire elfogult. Orbán számtalanszor elmondta, hogy európa a barátunk, mi is része vagyunk európának, stb., csak vannak dolgok amikben nem értünk egyet.

Ha már itt tartunk az eu parlamenti közvetítésekből pont az jön le, hogy brüsszel ellenségesen viselkedik a magyarokkal, nem az, hogy orbán ellenséges brüsszellel. Olyan hangnemet engednek meg maguknak a képviselők, hogy kinyílik a bicska a zsebemben, miközben folyamatosan magyarország szuverenitását fenyegetik.

Ha itt valaki ellenségesen viselkedig az egyértelműen a ballib megmondóemberek tömege, nem orbán, nem a fidesz. Orbán soha nem fenyegette az EU parlamentet, azok meg mást sem csinálnak csak gyalázkodnak meg fenyegetőznek.

$pi$ 2018.10.25. 16:04:00

@GIeccsertetű: "Egy jó politikust pont az kompromisszumkézsége különbözteti meg az átlagtól."

Hányszor mondták el az eu parlamentben, hogy zéró tolerancia, nincs kompromisszum meg ebből-abból nem engedünk?! Hisz ez a kedvenc szavajárásuk, ahányszor a magyarok előkerülnek mindjárt azzal jönnek, hogy ezek mega azok a kérdésekben nem alkuszunk? Még a CEU lektora is azt üzente a kormánynak, hogy "nincs kompromisszum". Egy külföldi senki, akit befogadtunk üzente a magyar kormánynak. Ízlelgesd kicsit!

Miért mondott ilyet? Mert megszokta, mert ez a szokás mostanában, mert mások is mind megengedhetik maguknak a magyar kormánnyal szemben.

virgo 2018.10.25. 16:13:06

@GIeccsertetű: Azért nem lehet mindenben megegyezni, mert túl sokfélék az érdekek, főleg többszereplős játszmában. Viszont vannak olyan szituációk, amikor dönteni kell, ott és akkor. Olyankor igenis a többségnek kell dönteni, a többinek meg alkalmazkodni. Ez a legkisebb rossz.

Az orbánfóbiádat meg kezeltesd...

dsts 2018.10.25. 16:19:32

@$pi$: "Ha valamelyik ismerősödbutaságot csinál és meg akarod állítani, akkor az azt jelenti, hogy az ellenséged? Ha a gyerekedetmeg akarod állítani, hogy ne szaladjon ki a busz elé, akkor az ugyanaz, mintha azt mondtad volna, hogy a gyereked az ellenséged?"

Most az egyszer egyetértünk. Brüsszel kiadott egy állásfoglalást (nem az elsőt), hogy a magyar kormány hülyeségeket csinál. Még Orbán szövetségesei szerint is. Erre a Fidesz elkezdi tépni a száját, hogy Brüsszel a Sorosista ballib összeesküvés hatására Magyarországra támadt, mert ellenzi a bevándorlást, "Állítsuk meg Brüsszelt!". Nekem is kinyílik a bicska a zsebemben.

kvadrillio 2018.10.25. 16:20:23

Újra lehet ingyenpénzt kérni elektromos autóra
-ef-
2018.10.25. 15:24

Újra lehet pályázni elektromos autó beszerzések támogatására, a programban 3 milliárd forintos keret áll rendelkezésre hazai költségvetési forrásból – írja az MTI jelentette be Weingartner Balázs, sajtótájékoztatója alapján. Állítólag most már egyszerűbb lesz a procedúra is, mint az előző pályázati körben.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, a Millenáris Park Elektromobilitás Látogatóközpontban mondta el, hogy a magánszemélyek, gazdasági társaságok, önkormányzatok október 29-én 8 órától adhatják be a pályázatot a vissza nem térítendő támogatásra a www.e-mobi.hu honlapon.

A kormány 2016 októberben hirdette meg először az elektromos autók vásárlására a támogatást, az elmúlt két évben 1200 pályázatot nyújtottak be 1600 tisztán elektromos hajtású jármű vásárlásának a támogatására. 2018 szeptember 30-áig 1,129 milliárd forint támogatást fizettek ki 781 autóra.

énisénis !!!...n ekem is kell ilyen ingyenpénz, a lakásomat akarom felújíttatni !!!!! :)Ö nekem is jááááár !

Ad Dio 2018.10.25. 16:36:49

@morph on deer: @Igazamvanvagyigazamvan?:

Mosogassátok csak a szerecsent. Részemről ez egy lezárt történet. Ismerem minden oldalról (rendőr, töntető, járókelő). Az a szégyen egyetlen dologról szólt: GyF székének mentéséről. A karhatalom bevédte a hatalmon levő kormányt. Pont. Mindezt vastagon törvénytelenül.

De mivel Ti balhitűek vagytok, hát körmötök szakadtáig fogjátok védeni a védhetetlent, mivel azt hiszitek, számít ez bármit is. De hát nem számít. Magyarország választópolgárai meghozták az ítéletet: az Szdsz megszűnt, az Mszp azóta zuhan, GyF pedig 12 év után is őrzi a helyét Mo legelutasítottabb politikusai közt. Tök mindegy mit nyomattok.

Egyedül a párbeszéd miatt lenne jó, ha szembe tudnátok nézni az oldalatok bűneivel, hibáival, de ha nem megy az sem tragédia, csak a fene nem fog veletek szóba állni :-).

dsts 2018.10.25. 16:37:02

Egyébként a demokrácia lényege, hogy a szavazók tudjanak JÓ döntést hozni. Ehhez tájékozottnak kell lenni.
És mi van ma Magyarországon?
Az MTI a Fidesz utasításai szerint szerkeszti a híreket, az állami TV-k és a TV2 a Fidesz propagandát nyomja ezerrel, a Fideszé a megyei lapok 90%-a, ami nem tetszik, azt felvásárolják (közpénzből) és átalakítják vagy megszüntetik (Origó, HírTV, Népszabadság...). A neten meg nyomulnak a bérkommentelők. Ez így nem igazi demokrácia.
És a korrektség kedvéért: nem kétharmad támogatja őket, országos listán kevesebb, mint 50%-ot kaptak, a választási rendszer átalakítása nélkül nem lett volna meg a kétharmad.

Nagy Anita Sv 2018.10.25. 16:38:37

@$pi$: Szóval amíg nem baszakszik vele a mindenkori kormányzat, addig leszarja, hogy az unokájának már nem lesz nyögdíja, nem lesz állami egészségügyi ellátása, sem pedig oktatása.
Amikor végre felébred, hogy jól átbaszták és leamortizálták az agyát a stop sorossal, a migránccsal, meg a többi egybites üzenettel, már késő lesz.

Ad Dio 2018.10.25. 16:39:10

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Ha többségi alatt azt érted, hogy 50%+ szavazattal kell kormányozni, akkor - légy erős - Európában nincs egyetlen kormány sem, ami így kormányoz :-P. De a világban is inkább csak olyan helyeken, ahol látszatdemokrácia van :-).

A Fidesz felhatalmazása nagyon stabil és erős, így a legitimitása is. A képviseleti demokráciákban kb. ennyit lehet elérni.

$pi$ 2018.10.25. 17:04:25

@Nagy Anita Sv: "Szóval amíg nem baszakszik vele a mindenkori kormányzat, addig leszarja, hogy az unokájának már nem lesz nyögdíja, nem lesz állami egészségügyi ellátása,"

Jajj, de szép trollkodás, az ember könnye kicsordul. Mert ha a zorbán van hatalmon, akkor vége lesz a világnak, ha meg nem a zorbán, akkor nem lesz vége. Ez olyan elegáns, hogy ferenc testvér is megirigyelhette volna.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.25. 17:05:38

@Ad Dio: nekem nincs oldalam. Ez csak neked lett bebeszélve, hogy aki nincs velünk az ellenünk.

$pi$ 2018.10.25. 17:08:16

@dsts: "Most az egyszer egyetértünk. Brüsszel kiadott egy állásfoglalást (nem az elsőt), hogy a magyar kormány hülyeségeket csinál. Még Orbán szövetségesei szerint is."

Szabad világban élünk, mindenki elmondhatja a véleményét. Ezt senki sem akarja elvenni sem tőled sem "brüsszeltől". A baj az, hogy sokszor nem állásfoglalásokat akarnak kiadni, hanem parancsokat.

lenörd hofstadter 2018.10.25. 17:44:06

Tiszta kabaré az agymosott orbánisták óvódás szintű érveit olvasgatni. Ennyi hülyét is csak itt találni.

Tangooo 2018.10.25. 17:47:46

@GIeccsertetű: Ha szerinted a "kékcédulás" választások és a szovjet tankok segítségével szerzett "választási győzelem" legitimálta Rákosi és Kádár hatalmát, akkor hülyébb vagy még egy ovisnál is, vagy egyszerűen egy ótvaros bolsi.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.10.25. 17:47:59

@lenörd hofstadter:

Tiszta kabaré a múltból semmit nem tanuló "demokratikus ellenzékiek" óvodás szintű "érveit" olvasni. Mikor tanuljátok már meg, hogy a veletek egyet nem értő szavazókat nem fogjátok azzal meggyőzni, hogy becsmérlitek őket?

GyMasa 2018.10.25. 18:06:56

@Zoltán Rádi:
" A közmunka egy vicc."
Nem annyira...
A penzen felul van neki meg egypar egyeb hozadeka:
- A munkanelkuli nem szokik el tole, hogy el kell jarni dolgozni
- A gyerekei nem azt latjak, hogy a penz csak ugy jon, hanem megertik, hogy meg kell erte dolgozni.
- Amig kozmunkan van, nincs a kocsmaban
- Tartast ad neki, hogy nem teljesen haszontalan. (termeszetesen ez csak azokra vonatkozik, akiknek erre alapvetoen igenyuk van. Vannak ugyanis olyanok, akiknek barmit csinalsz, csak a napot akarjak lopni)

legyetek 2018.10.25. 18:15:44

@GIeccsertetű: Hazudsz. Nem csúsztatsz, nem eufémikusan fogalmazol, nem elhallgatsz, hanem konkrétan hazudsz.

GyMasa 2018.10.25. 18:22:04

@morph on deer:
"Ha a melleted álló kockakövet hajigál, de téged is eltávolítanak a helyszínről “kényszerítő eszköz” alkalmazásával?"
Nos, egyreszt a "kockakohajigalas", es az "eltavolitas" az helyben (TV szehaz vs belvaros) es idoben is (szept 18 vs oktober 23) kisse tavol allt egymastol.
Tehat az en sejtesem az, hogy nem, nem volt indokolt a "kenyszerito eszkoz hasznalat" oktober 23-an...
Ezen felul a rendoroknek a dolga ilyen esetekben elsodlegesen a hangadok kiemelese a tomegbol, mert nelkuluk konnyebb lesz kezelni a tomeget.
Tehat, ha nem voltak kepesen felismerni a hangadokat, akkor szarok a munkajukban,
ha pedig csak talalomra vettek ki elmbereket a tomegbol, akkor szarok voltak a munkajukban.
Vegul, ha a tobb, mint 1 honappal azelotti - amugy ugye tudatosan eloidezett helyzet (tudod, a keszenleti rendorok ott vartak par sarokra a TV szekhaztol, csak fleto nem engedte oda oket, hadd eszkalalodjon a helyzet) - esetet probaltak megbosszulni, akkor nem csak szarok voltak a munkajukban, de meg gerinctelen, szanalmas fergek is.

Zoltán Rádi 2018.10.25. 18:29:48

@GyMasa: Mindegy, nagyon eltávolodtunk a témától. De ha szerinted az normális, hogy apróért dolgoztatnak embereket, akkor szerintem nincs is miről beszélni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 18:45:26

@GyMasa: feleseges itt bepróbálkoznod egy csapdába behúzni, kicsi vagy te ahhoz. normális, racionális ember annyit néz meg a szennymédiából, amennyi ahhoz kell, hogy azt mondhassa, igazoltan tekinti szennymédiának a dolgot.

értem, kicsihuszár?! ha egyáltalán nem néznék szennymédiát, akkor a Fidióta jöhetne azzal, hogy milyen alapon nevezem annak, fingom nincs róla.

úgyhogy hagyjál békén a baromságaiddal, fáraszd a Fidiótákat ilyenekkel, ők lehet, hogy beszopják.

GyMasa 2018.10.25. 18:46:23

@Zoltán Rádi:
"Mindegy, nagyon eltávolodtunk a témától."
Nem en kezdtem...
"De ha szerinted az normális, hogy apróért dolgoztatnak embereket, akkor szerintem nincs is miről beszélni."
Miert az rendben van, ha fele annyi penzert csak otthon mereszti a segget, es azt a peldat mutatja a gyerekenek, hogy munka nelkul is meg lehet elni?

GyMasa 2018.10.25. 18:48:28

@math0:
En egy percet sem nezek az allami mediabol, sem nem olvasok az indexen kivul semmilyen mas hirportalt.
Ha te ilyen hulye vagy, akkor csak egeszsegedre, nem az en idegeimet teszik tonkre.
Es, ahogy teged elnezlek, nalad mar elkezdodott a szellemi leepules, mar attol a kevestol is, amit nezel.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 18:57:11

@$pi$:

"Brüsszel nem az EU és nem mondta róla, hogy az ellenségünk."

1) aha, tehát az állítsuk meg Brüsszelt kampány, az nem az EU-ra vonatkozott, Orbánék a várost akarták megállítani. szoktunk mi ezzel viccelődni, de, hogy egy Fidióta barom, mint te komolyan jöjjön ezzel, az már nem semmi. ennyit tudtok, Fidióták, ti elmebeteg debilek vagytok, a magyar selejt.

www.google.com/search?q=%C3%A1ll%C3%ADtsuk+meg+br%C3%BCsszelt&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjV277XhqLeAhVRL1AKHZGvA84Q_AUIDigB&biw=1193&bih=614

2) Orbán postolta a videót a videó címe: "Irány Brüsszel, harcolni fogunk".

ki a faszommal harcol szerinted Orbán, a barátaival?!

www.origo.hu/itthon/20171214-orban-viktor-a-repuloterrol-uzent.html

továbbá a másik lakájmédia ki is mondja, hogy Brüüsszel ellen:

888.hu/article-orban-brusszel-ellen-elo-kozvetites

akkorákat hazudozol, te Fidióta köcsög, hogy még a kurva anyád is pironkodik helyetted.
Ezt mind a baloldali propagandagépezet nyomja orbánról. Próbáld már megérteni, hogy hazudnak, te meg ismételgeted amit mondanak.

@GIeccsertetű: "Orbánc soha nem mondta, hogy az EU az ellenségünk, csak kiplakátolta vele fél pestet."
Nem, ilyet nem tett. Képzelődsz.

"Többféle értelmezése is lehet a dolognak, és mivel nem készítettél róla felvételt, így te sem tudod mi történt valójában, meg én sem."

Azt mondtad, hogy nem voltak utasítások, nem volt telefonálgatás. Gyurcsány azt mondta, hogy volt. Nincs ezen mit értelmezni. Le akarják tagadni a múltat, te meg segítesz nekik ebben. A hazugságokat ismételgeted.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 19:03:05

@$pi$: "Gyülekezési jog, nem "gyülekezési szabadság". Soha nem jelentette azt, hogy bárhol és bármikor lehet gyülekezni. "

a másik oldalon az nem gyülekezési jog és szabadság, ha bárhol lehet csinálni, ahol Orbánékat nem zavarja.

továbbá még valamit, ha Erdogan mellett lehet tüntetni, de ellene nem, az biztosan nem gyülekezési szabadság, te Fidióta geci patkány!

Zoltán Rádi 2018.10.25. 19:07:26

@GyMasa: Azt nem mondtam, hogy az jobb, csak azt, hogy a közmunka nem megoldás semmire.
De nem is annyira a közmunka a lényeg, csak megemlitettem, hogy szerintem az sem igazán sikertörténet.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 19:10:35

@GyMasa:

A = "ha ilyen kormány nem tud alakulni, új választásokat kell kiírni" ezt én mondtam

B = "Ugyanis, egyreszt ez a modszer a demokracia szemenkopese, (marmint, hogy addig szavaztatunk, amig nekunk megfelelo lesz az eredmeny)"

ez a te fogalmazásod. köze nincs A-hoz.

te mi a faszommal vitázol, te idióta?!

masreszt egy ilyen jellegu ellenzeki hoznges kb. a kovetkezo hatast erne csak al:
- Minden valasztason csokkenne a reszvetel, ahogy az embereknek kezd telelenni a fasza a folytonos vegzalassal. (ez a mostani 49%-os fidesz aranynal igen hamar 50% fole emelne az eredmenyt, es akkor vege lehetne a dolgnak)
- Esetleg elmennek azok is leszavazni a fideszre, - mint pl. en is, aki iden nem szavaztam, mert engem nem kepvisel senki - csakhogy minel elobb vege legyen az ostoba, demagog ellenzeki fingreszelesnek, ami megmergezi az emberek lelket a valasztasok elott.
Tehat az a baj, hogy nincs olyan scenario a tarsolyban, amely azt eredmenyezi esszeru idotartamon belul, hogy a fideszt levaltja 50%+ szavazattal az ellenzek.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 19:12:12

@GyMasa: a hozzászólásod többi része nem tényeken alapul, hanem a képzelődéseiden. ezek semmit nem érnek azzal szemben, hogy igenis az a demokratikus, ha egy olyan kormány alakul, amely többségi, és ha kell, ehhez többször is lehet választásokat tartani, ahelyett, hogy a kisebbség diktátorkodik.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 19:13:45

@$pi$: csak egy Fidióta lehet olyan elmebetg, hogy azt higgye, Orbán Brüsszelt azért akarta megállítani, mert barát, és meghívja egy kávéra. és ezt előadod itt nyilvánosan.

dolgozzál még a Fidesz égetésén, te idióta barom!

Ellenzéki Tüntető 2018.10.25. 19:14:49

@Zoltán Rádi: Ez esetben érthetetlen, hogy a közmunkások miért a Fideszre szavaznak, és miért nem a "szüntessük be a közmunkát" ellenzékre. Már-már mágikus.

Zoli8181 2018.10.25. 19:15:59

@MikeBoy: és ki nyert pont a lényeget nem írták

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 19:16:36

@miért baj ha telefon vagyok: "ha te valakinek üzensz, vagy felhívod a figyelmét, hogy álljál már le mert ez így szerintem nem jó, az már neked ellenség?"

Ha sokmilliárdból plakátolom tele az országot ezzel, évekig ezt csinálom, és harcolni megyek ellene, akkor a hülye is látja, hogy ellenség. A Fidióta adott esetben letagadja, mert a Fidióta van olyan baromállat.

Zoltán Rádi 2018.10.25. 19:17:35

@Ellenzéki Tüntető: Felejtsük már el a közmunkát, csak egy példa volt :). Vágom, szerintetek tök szuper dolog, de attól még az egész hozzászólásom csak egy pici, kiragadott része.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 19:17:59

@$pi$: Ha sokmilliárdból plakátolom tele az országot ezzel, évekig ezt csinálom, és harcolni megyek ellene, akkor a hülye is látja, hogy ellenség. A Fidióta adott esetben letagadja, mert a Fidióta van olyan baromállat.

Ellenzéki Tüntető 2018.10.25. 19:19:40

@math0: Öreg attól hogy az EU egy jó koncepció, attól a jelenlegi vezetésével még lehetnek bajok. Ezt komolyan ennyire nehéz felfogni a gyurcsányistáknak? Érdekes, az emberek nagy többsége érteni véli, hiszen MO-n nagy az EU pártiak aránya, és nagy a Fideszre szavazók aránya is. Csak a magadfajta faszok verik a nyálukat.

Ja tényleg amúgy, te érveltél azzal, hogy augusztusban akkora volt az ÁH hiánya, hogy majd Orbán rohanni fog szopni Brüsszelbe. Ehhez mit szólsz?

index.hu/gazdasag/2018/10/08/szeptemberben_pozitivban_az_allamhaztartas/

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 19:20:24

@Ad Dio: a karhatlom törvényesen védte Budapestet egy a közrendet megzavaró, polgárháborús csőcseléktől. amikor a tankkal mentek a rendőrségnek, onnantól a hadsereg

bevetése is törvényszerű lett volna, te Fidióta baromállat!

midnightcoder2 2018.10.25. 19:20:57

@Etniez: Bukott ? A Jobbik után a legerősebb ellenzéki párt, még mindig. És nem mellesleg Fletóék mellett a legnagyobb akadályai Orbán leváltásának.

midnightcoder2 2018.10.25. 19:22:06

@math0: Van az a szint barátom ami alá már nem érdemes menni, és örömmel jelenthetem hogy ezúttal sikerült azt átlépned. Innentől kezdve ez galambbal sakkozás lenne a részemről.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 19:22:31

@Ad Dio: "Ha többségi alatt azt érted, hogy 50%+ szavazattal kell kormányozni, akkor - légy erős - Európában nincs egyetlen kormány sem, ami így kormányoz"

Németország. tudjuk, hogy a Fidióták totál hülyék, de nem kell azzal reklámoznod, hogy 5 másodperc alatt cáfolható baromságokkal égeted magad és a pártod.

de.wikipedia.org/wiki/Bundestagswahl_2017

Ellenzéki Tüntető 2018.10.25. 19:23:53

@math0: Muhaha hirdesd ezt minél több fórumon, kell az az újabb kétharmad :D Szerencsétlen :D

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 19:24:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "a veletek egyet nem értő szavazókat nem fogjátok azzal meggyőzni, hogy becsmérlitek őket? "

nem titeket, FIdiótákat akarunk meggyőzni. nem nektek szól. ezt te nem fogod fel, mert idióta vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 19:25:24

@GyMasa: " Amig kozmunkan van, nincs a kocsmaban"

de, pontosan, hogy ott van. már itt elbasztad. fingod nincs a közmunka valóságáról.

Ellenzéki Tüntető 2018.10.25. 19:26:09

@math0: ja értem akkor azzal se lenne bajod, ha minden választás után mindig az összes párt összeállna egy nagy koalícióba, hiszen akkor mindig 100% lenne a támogatottsága minden kormánynak :D Miért nem gondolt erre még senki sem :D

Fú bazdmeg de sötét vagy te :D

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 19:26:31

@GyMasa: és mivel a közmunkás a kocsmában van, ezért mindaz hazugság, amit állítottál, mert züllik, tartást nem ad neki, azt a képzetet adja neki, hogy ő dolgozik, és nem kell munkát keresnie, és jól van ez így, minek erőltesse meg magát.

Ellenzéki Tüntető 2018.10.25. 19:27:14

@math0: "nem titeket, FIdiótákat akarunk meggyőzni."

Az jó, akkor viszont sosem lesz kormányváltás. Nekem oké :D

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 19:28:05

@GyMasa: "Nos, egyreszt a "kockakohajigalas", es az "eltavolitas" az helyben (TV szehaz vs belvaros) es idoben is (szept 18 vs oktober 23) kisse tavol allt egymastol."

volt ott egy tank, amivel nekimentek a rendőröknek, te faszfej! nem csak kockadobálás volt, hanem harci cselekmény, te idióta barom!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 19:29:13

@GyMasa: a hülye te vagy, hiszen olyan médiáról mondasz véleményt, amit nem olvasol. azaz hasból hazudozol, és még be is ismered.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 19:32:03

@Ellenzéki Tüntető:

"attól hogy az EU egy jó koncepció, attól a jelenlegi vezetésével még lehetnek bajok."

szerintem ez nem így van, de ez kurvára nem volt kérdés. az miért van, hogy ti Fidióták csak mellébeszélni tudtok?!

már megbeszéltük, hogy attól, hogy szeptember mérlege pozitív, az éves mérleg negatív marad.

de te, a Fidióta ezt nem képes ezt se felfogni, mert 80-as az IQ-d.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 19:33:10

@midnightcoder2: mondod ezt, miután hülyeségedben összeszartad a sakktáblát, te faszfej, Fideszes barom!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 19:33:54

@Ellenzéki Tüntető: Muhaha hirdesd ezt minél több fórumon, segíted Orbán bukását, te idióta!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 19:35:09

@Ellenzéki Tüntető: gy irreális helyzetet vázolsz fel, amivel nem tudom, hogy lenne-e bajom, mert felesleges ilyet meggondolni, de te idióta vagy, ha ezt érvnek hiszed.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 19:36:07

@Ellenzéki Tüntető: az ellenzéki szavazók meg a Fidiótákon kívül vannak még emberek. csak megsúgom, te Fidióta barom, mert neked nem sikerült kisakkoznod a 80-as IQ-ddal.

GyMasa 2018.10.25. 19:53:47

@Zoltán Rádi:
"Azt nem mondtam, hogy az jobb, csak azt, hogy a közmunka nem megoldás semmire."
Nem érzed az ellentmondást a sajét állításaid között?
Felsoroltam pár dolgot, amire pl pont jó.
AMit eddig nem soroltam fel, az meg még az, hogy arra is jó, hogy le lesz nyírva a fű a faluban, ki lesz takarítva az árokpart, meg a 15 évnél gyakrabban lesz újrafestve a falusi óvoda/iskola kerítése.
Ez sokkal jobb, mintha valaki csak úgy, a puszta léte miatt kap pénzt.
"De nem is annyira a közmunka a lényeg, csak megemlitettem, hogy szerintem az sem igazán sikertörténet. "
Ez a te vélaményed, mert neked más véleményed van a sikerről. Nem vagyunk egyformák.

GyMasa 2018.10.25. 19:59:00

@math0:
"ez a te fogalmazásod. köze nincs A-hoz."
Már hogyne lenne!
Sőt, már az 1x megismételt választás is a demokrácia szemenköpése!
Merugye, kisebbségi kormányzásról még nem is hallottál, ugye?
Mellesleg, egy kis adalék hozzá, hogy mennyire illuzórikus az elképzelésed:
Az egész EU-ban orbánék eredménye volt a legközelebb egy pártként az 50%-hoz, azaz a te javaslatod alapján ma mindegyik EU-s országban meg kellett volna ismételni a választást.
Ja, és aztmondd már el nekem, hogy szerinted egy azonnal megismételt választáson mekkora eséllyel nyert volna a kb 11%-o kapott mszp, vagy a 6%-os DK?
"te mi a faszommal vitázol, te idióta?!"
Egy értelmi fogyatékossal.
Ha nem érted a matematikát, az nem baj, csak ne próbálj olyanokkal vitatkozni abban a témában, akik viszont igen.

GyMasa 2018.10.25. 20:08:05

@math0:
"a hozzászólásod többi része nem tényeken alapul, hanem a képzelődéseiden."
Azaz semmivel nem a földtöl elrugaszkodottabb, mint a te idióta ötleted!
Ugyanis eze Lehetséges forgatókönyvek, amit pedig te akarsz, az ma Európa egyik országában sem működne.
" ezek semmit nem érnek azzal szemben, hogy igenis az a demokratikus, ha egy olyan kormány alakul, amely többségi, ..."
Figyelj csak:
A fidesz mostani kormánya TÖBBSÉGI kormány, ugyanis a fidesz számbeli többségben van a parlamentben.
A választások óta még erősödött is a fidesz, te nyomorult!
"és ha kell, ehhez többször is lehet választásokat tartani,"
Akkor mégis csak helyes volt az eredeti feltevésem, hogy többször akarsz választatni!
AMúgy az is érdekelne, hogy szerinted hány választást kellene tartani?
5-öt, 10-et, százat?
Szerinted mibe kerülne az?
És, mi van, ha még 20 évig félévente csak választgatunk, és senki nem jut 50% fölé?
Mert, ugye azt tudod, hoyg akkor a fidesz marad az ügyvezető kormány egészen addig!
" ahelyett, hogy a kisebbség diktátorkodik. "
Amit te csinálsz itt, na pont az a kisebbség diktátorkodása, az, hogy a saját igányeidnek megfelelően elferdített valóságért hisztizel.
Te pöcs.

GyMasa 2018.10.25. 20:09:07

@Ellenzéki Tüntető:
" Már-már mágikus. "
Nem: Internalizált fideszfóbia!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.10.25. 20:12:09

@GyMasa:

Brendel Matyóval hiába vitatkozol. Ahogy mondani szokás, lehúz a maga szintjére, ott meg legyőz a rutinjával.

"Te pöcs."

Azt meg végképp nem értem, miért dicséred. :)

GyMasa 2018.10.25. 20:13:17

@math0:
"volt ott egy tank, amivel nekimentek a rendőröknek, te faszfej! nem csak kockadobálás volt, hanem harci cselekmény, te idióta barom! "
Akkor nem a kockakodobalast kell felhozni peldanak, te nyomorek.
AZ tobb, mint egy honappal korabban volt.
Arrol mar nem is beszelve, ahogy már más is megírta, egy működőképes tankot őrizetlenül otthagyni, amit egy nyugdíjas bácsi is be tud indítani, az a feleltőlenség netovábbja, és ugyancsak a rendőrség inkompetenciáját bizonyítja!
De folytasd csak, meglesz a 4. 2/3- is a fidesznek, amíg te itt vagy!

morph on deer 2018.10.25. 20:18:29

@Ad Dio:
“Mosogassátok csak a szerecsent. Részemről ez egy lezárt történet.”

Na ja, ez sokkal egyszerűbb mint akár a kérdésemre válaszolni, nem vitás.
Szerinted nyilván Gyurcsány rendelte azt a hírtévés balfaszt is a Szabadság térre, hogy pátosztól remegő hangon tudósítson a “forradalom” kitöréséről, már az első pár tucat geci megjelenésekor!
Most - is - mondom, hogy még a legtöbb civilizált országban sem úszták volna meg ennyivel! Svédországban voltam, amikor a G10 találkozó ellen tiltakozók egyike hősiesen eldobott egy kockakövet a rendőrsorfal felé, fejbe is talált egy rendőrt, aki véres fejjel esett össze, - mire a kollégája szemrebbenés nélkül lelőtte a “hőst”, ahogy illik. Nem halt bele, de nem irigylem, mert tüdőlövés volt.
És képzeld, az is jogszerű volt, egy demokráciában!
És szerinem is!

Szóval szónokolhatsz tovább a jogszerűségeől, csak az elvakult híveken kívül senki nem kedveli a hőzöngő, randalírozó csőcseléket, akik egy szépen megtervezett koreográfia mentén próbálkoztak valódi felfordulást gerjeszteni, hogy viktorka a színre léphessen.
Tudom, téged zavar, hogy elmaradt a siker, de a többség akkor még nem volt a maihoz hasonló agymosott állapotban.
Ezért is dobta oda orbán a “civil” fideszeseket - szemben a hivatásos focihuligán bandával korábbról, - mert szükség volt az “áldozatokra” ahhoz, hogy nagyobb legyen a felhördülés.

Ugyanis pontosan tudták, hogy mi zajlik a Deák térnél, mivel legalább négyszer beszéltek a rendőrök az illetékes rendezőkkel, mondván: fejezzék be a rendezvényt amilyen hamar csak lehet, mert nem tudják a végtelenségig tartani a randalírozókat, - de nem lehetett, mert épp viktorka tartotta szóval az egybegyülteket, és az ugye fontosabb.
Aztán már csak azt kérték, hogy mondják be az ünneplőknek, hogy inkább a másik irányba menjenek, mert ott gáz van!

Egy szó nem hangzott el erről!
Mint ismeretes, pár perccel később, a beszéd és az ünnepség végeztével orbán már sehol sem volt, mert elvitte a fekete autó, az átlag fideszes meg elindult megnézni, hogy mi az a lárma.

Igen, az ünnepség után ballagtak a balhé felé, és nem a rendőrök “nyomták rá” a barmokat az ünnepségre, ahogy a fideszes narratíva a mai napig hazudja!
Van egy teljes videó, ahol nem a lovasrohammal kezdődnek az események, hanem a nézők csoportos vonulásával a Madách tér felé, ami jóval később lett csak a lóhalálában szaladgálás meg a zűrzavar helyszíne.

Tehát csak szólni kellett volna a híveknek, hogy másfelé menjenek, mert a béközép megint rendőrt akar verni, de nem az volt a cél, hogy megússzák.
Ez sem volt véletlen, meg a tankot elkötő jópofa akciója sem, a halmokban ott álló térköveket nem is említve!

Ami az egész történetben igaz, az az, hogy voltak durva rendőri túlkapások, - én is láttam az egyenes adások egyikén, hogy teljesen vétlen, zászlóba burkolózó személyt kaptak el, látható ok nélkül, és vertek el alaposan, és hasonlók, és ez bevengedhetetlen. Még akkor is, ha közben tank volt meg kockakő.

Aki bűnös, azt felelősségre kell vonni, ez nem vitás, de mindkét oldalon!
Semmi nem igazolja ugyanis a tankot meg a kődobálást, és akár elő se hozd, hogy “a nép jogos felháborodásában” kővel dobálta a rendőröket, és csak szerencsén múlott, hogy csupán akkumulátort vittek “spontán” a tankhoz, de üzemanyagot nem, mert akkora azért nem volt a felháborodás...

A rendőrök meg pont olyan bunkók voltak, mint húsz évvel korábban, gondolom hagyománytiszteletből.

Az viszont biztos, hogy maga a tény, hogy karhatalommal akádályozzák meg a város meg a TV székház szétdúlását, az nem csak joga, de kötelessége is egy demokratikus ország rendvédelmének!
Ez a dolguk, ezért fizeted őket!

És ezen az sem változtat, hogy te vagy orbán éppen mit hord össze 2006-ról.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.10.25. 20:20:31

@GyMasa:

"egy működőképes tankot őrizetlenül otthagyni, amit egy nyugdíjas bácsi is be tud indítani, az a feleltőlenség netovábbja"

A tankban mindig szoktak hagyni pár liter üzemanyagot, ezért lehetett elindítani. Ezt csak egy harckocsizó tudhatta, és a nyugdíjas bácsi történetesen egy egykori harckocsizó volt, ezért tudta. Lőszer természetesen nem volt benne, így nagy veszélyt nem jelentett, na meg nem is volt szándékában bármire lőni.

Ettől függetlenül igazad van, felelőtlenség volt üzemképesen ott hagyni. Nem hiszem, hogy ne lett volna mód lehetetlenné tenni az elindítást. De "harci cselekmény" csak Brendel Matyó beteg agyában volt.

GyMasa 2018.10.25. 20:20:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Brendel Matyóval hiába vitatkozol."
Tudom. ;-)
Azt hiszem Ben Shapiro mondta, hogy "semmi szükség rá, hogy egy regresszív balosból hülyét csináljunk. Megteszik azok maguktól!"
Csodálatos nézni, ahogy egyre jobban sűlyed el a saját maga mocskában.
" Ahogy mondani szokás, lehúz a maga szintjére, ott meg legyőz a rutinjával."
Én most szórakozom, értem?
(Ma éppen ilyen perverz napom van :-D )
"Te pöcs."
"Azt meg végképp nem értem, miért dicséred. :) "
Olvasgass egy kicsi Ferengi bölcsességet:
hu.wikipedia.org/wiki/A_vagyongy%C5%B1jt%C3%A9s_szab%C3%A1lyai_(Star_Trek)
"57. Érdemes néha békét kötni. Összezavarja az ellenséget."

morph on deer 2018.10.25. 20:27:28

@GyMasa:
“...ahogy már más is megírta, egy működőképes tankot őrizetlenül otthagyni, amit egy nyugdíjas bácsi is be tud indítani”

A tankból hiányzott az akkumulátor, és csak egy köpetnyi üzemanyag volt benne, amennyi a trailerre le meg fel kellett.

A nyugdíjas bácsinál meg - hogy, hogynem, - éppen volt egy megfelelő akkumulátor, és CSAK azért tudta beindítani, mert készült rá!

Azért lásd be, hogy minden agyament fideszesre nem lehet felkészülni, akármilyen kompetens is a rendőrség..!

Amúgy a kődobálásra teljesen jogos és indokolt a gumilövedék, a könnygáz meg a vízágyú, kérdezd csak meg Ali H. véleményét a dologról!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.10.25. 20:35:10

@morph on deer:

"minden agyament fideszesre nem lehet felkészülni"

Láttad a bácsi fideszes párttagkönyvét?

miért baj ha telefon vagyok 2018.10.25. 20:53:38

@math0:

Rendkívül ostoba és beszűkült vagy!
Minden szavadból süt az egxügyűséggel vegyes buta arrogancia!
Te, szerencsétlen kis szellemi fogyatékos lúzer!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 20:55:14

@GyMasa:

"Sőt, már az 1x megismételt választás is a demokrácia szemenköpése!"

a kurva anyád a demokrácia szembeköpése.

"Merugye, kisebbségi kormányzásról még nem is hallottál, ugye?"

kisebbségi kormány az, amikor a parlamenti többség megszavazza a miniszterelnököt és a kormányprogramot, illetve évenként a költségvetést. azaz ez is 50%-os többségen alapul, csak a többség nincs koalícióba vésve. ennyit se tudsz, te agyalágyult faszbarom?!

másrészt meg ez egy fikció, nem történt meg. nem szavazta meg ellenzéki képviselő Orbán kormányprogramját.

"Az egész EU-ban orbánék eredménye volt a legközelebb egy pártként az 50%-hoz"

ez kurvára nem volt kérdés, és nem érv. ilyen versenyszám nem volt. a demokrácia nem azt jelenti, hogy aki legközelebb van az 50%-hoz de alatta, az kormányoz. ez baromság.

" azaz a te javaslatod alapján ma mindegyik EU-s országban meg kellett volna ismételni a választást."

a jó édes kurva anyádnak hazudozzál, te faszbarom! Németországban koalíciós kormány a szavazatok 53%-át birtokolja. ami tökéletesen megfelel a javaslatomnak, te agyalágyult, senkiházi idióta barom!

"Ja, és aztmondd már el nekem, hogy szerinted egy azonnal megismételt választáson mekkora eséllyel nyert volna a kb 11%-o kapott mszp, vagy a 6%-os DK?"

nem volt ilyen kérdés, terelsz, Fidióta barom vagy.

"Ha nem érted a matematikát"

X={(x_1,x_2,...,x_n): n \in N, x_i \in {1,2} and \sum_{i=1}^{i=n}x_i=50 }

and

(\forall x \n X and y \in Y) (x \neq y)

|X|=?

ha erre tudod a választ, akkor nyertél egy belépő a kiérti a matematikát vitár, addig maradjunk abban, hogy te hozzám képest egy makákó szintjén vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 20:58:51

@GyMasa:

"Azaz semmivel nem a földtöl elrugaszkodottabb, mint a te idióta ötleted!"

nem, az én ötletem a valóság, többször előfordult Európában, de hát ezt egy Fidióta honnan a faszból tudná?! fingod nincs semmiről.

"A fidesz mostani kormánya TÖBBSÉGI kormány, ugyanis a fidesz számbeli többségben van a parlamentben."

értem, tehát ha az MSZP olyan választási rendszert csinált volna, hogy ők 1%-os eredménnyel 99%-ot szereznek a parlamentben, akkor szerinted az demokrácia.

Fidióta állat vagy.

"És, mi van, ha még 20 évig félévente csak választgatunk, és senki nem jut 50% fölé?"

mi van, ha piros hó esik?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 21:01:27

@GyMasa: "nem a kockakodobalast kell felhozni peldanak, te nyomorek."

én nem is hoztam fel, a kurva anyádat baszogasd a baromságaiddal!

"Arrol mar nem is beszelve, ahogy már más is megírta, egy működőképes tankot őrizetlenül otthagyni, amit egy nyugdíjas bácsi is be tud indítani, az a feleltőlenség netovábbja, és ugyancsak a rendőrség inkompetenciáját bizonyítja!"

lehet, de ettől még ha a nagykörúton a rendőrség ellen indítanak egy tankot, akkor a rendőrség bármit bevethet a rend fenntartása érdekében.

és ez volt a kérdés, te Fidióta barom, és erre nincs kurvára semmi érved, úgyhogy fogod, és seggbe baszod a jó édes kurva anyádat, hogy mi a fasznak szült egy ekkora selejtet a világra, mint te!

Ad Dio 2018.10.25. 21:08:57

@math0:

A választásra jogosultak 76.2%-a ment el szavazni. A CSU/CDU ennek a részhalmaznak a 32,9%-át szerezte meg, míg az SDP 20,6%-ot. A teljes jogosult népességre kivetítve tehát mindössze 40,5%-os támogatottsággal kormányoznak.

Ne edd magad. Mindenki elszámolhatja magát. Főleg ha nem szedi a gyógyszerét sem rendesen.

miért baj ha telefon vagyok 2018.10.25. 21:15:00

@math0:
Sajnos pont az ilyen balfasz kis lúzerkék hajtják legjobban a Fidesz szekerét mint te, kis pöcs!

Ad Dio 2018.10.25. 21:19:26

@morph on deer:

Ásít...

Ez a fejezet nálam már régen lezárt. Ahogy a többségben is. Csak pár gyomorbalos vergődik rajta, hogy bebizonyítsa, hogy a csík tolja a repülőt. Teljesen hiába.

www.youtube.com/watch?v=LKjANFAnVdY

A CNN nem vádolható jobbos elhajlással ;-).

A demokrácia elméleti párbeszédünk izgalmasabb és termékenyebb volt ennél a bornírt szerecsenmosogatásnál. Ez már nekem is kínos...

GyMasa 2018.10.25. 21:49:02

@morph on deer:
"A tankból hiányzott az akkumulátor, és csak egy köpetnyi üzemanyag volt benne, amennyi a trailerre le meg fel kellett."
Értem, akkor tehát nem volt működőképes?
Mert mostmár tényleg nem értem, hogy akkor most mi van. Matyika a hadsereget vetette volna be, te meg itt jösz azzal, hogy csak a trélerig kellett elmennie.
Akkor most mi van?
"A nyugdíjas bácsinál meg - hogy, hogynem, - éppen volt egy megfelelő akkumulátor, és CSAK azért tudta beindítani, mert készült rá!"
Látod, ezért baszta el a rendőrség/rendezőség, mert NEM ŐRIZTÉK AZT A KURVA TANKOT, a bácsika odamehetett egy hozzávaló akkuval, beszerelhette, és elindíthatta!

"Azért lásd be, hogy minden agyament fideszesre nem lehet felkészülni, akármilyen kompetens is a rendőrség..!"
A rendőrség nem volt kompetens. Ha az lett volna, akkor ez a dolog nem történik meg.
- Nem teszünk üzemanyagot egy működőképes tankba. Vonórúddal az odaszállító teherautó is pozícióba tudta volna húzni.
- Nem hagyunk örizetlenül egy nem 100%-ban hatástalanított tankot egy tömeg közepén.
Szánalmas ez a picsogás, hogy mindig a másik hibája minden.
"Amúgy a kődobálásra teljesen jogos és indokolt a gumilövedék, a könnygáz meg a vízágyú, kérdezd csak meg Ali H. véleményét a dologról! "
Tudod mikor indokolt?
Ha minden más - kevesebb kárt okozó - megoldás csődöt mondott!
De ezt már leírtam:
- Az MTV-nél a kődobálás szeptember 18-án éjjel volt. (az mondjuk egy érdekes adalék, hogy egyes vélemények szerint a titkosszolgálat volt az, aki felheccelte a tömeget.)
- Október 23-a meg ugye több, mint egy hónappal később.
Akkor már nem indokolt.
Hacsak nem az általános üzenetküldés, és megfélemlítés volt a cél.
Ami viszont, sajnálatos módon nem feladtat a rendőrségnek!
Ali H esetén pedig a könnygáz és a vízágyúzás- amúgy nagyon helyesen - AZONNAL a kődobálás után történt, és nem egy hónappal később.
De nyugodtan huzzál csak lapot 19-re.

GyMasa 2018.10.25. 21:50:36

@Zoltán Rádi:
"Lényegtelen."
Ahogy akarod, de attól hogy kihátrálsz a rossz példád mögül, még nem lesz egyből jó példa...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 21:52:15

@Ad Dio:

0) Feltételezed, hogy aki nem szavazott, az nem szavazott volna a CDU-ra, CSU-ra, SPD-re. AZ állításod tehát számszerűen is baromság.

1) Senki nem mondta, hogy az 50%-nak a távolmaradókkal együtt kell meglennie. AZ állításod tehát tartalmilag terelés.

2) De, ha elvégzünk egy ugyanilyen számítást, akkor a Fidesz meg 34%-kkal kétharmadoz, te Fidióta selejt!

Komolyan, bazdmeg, ez a Fidesz színvonal. Csak hazudni, és tökön szúrni tudjátok magatokat, ti vagytok a magyar selejt. A legalja.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 21:53:22

@miért baj ha telefon vagyok: Szerencsére pont az ilyen balfasz kis lúzerkék buktatják a legjobban a Fidesz szekerét mint te, kis pöcs!

Ad Dio 2018.10.25. 22:03:21

@math0:

:-)

Ne hergeld magad. Még megárt a szépségednek :-P.

Aludjál inkább. Az jót tesz. Ha alszol, mindenkinek jobb ;-).

GyMasa 2018.10.25. 22:15:08

@math0:
"a kurva anyád a demokrácia szembeköpése."
Nem, egy megismételt népszavazás az.
Ugyanis azzal azt üzened a népnek, hogy nem képesek felelős döntést hozni.
Mondjuk túlságosan nem vagyok rajtad meglepődve, mert te aztán sokminden vagy, de egy demokrata igazán nem.
Ha rajtad múlna egy kommunista diktatúra lenne Magyarország, ahol a tőled másképpengondolkodók már annak is örülhetnek, ha csak munkatáborba zárják őket.
"kisebbségi kormány az, amikor a parlamenti többség megszavazza a miniszterelnököt és a kormányprogramot, illetve évenként a költségvetést."
Nem, a kisebbségi kormányzásnak pont az a lényege, hogy a kormányzó pártnak nincs meg az 50%+1 szavazata a parlamentben, így egymaga nem képes vezetni az országot.
A parlament nem szavaz meg semmilyen minszterelnököt, a pártoknak van egy jelöltjük, és a köztáársasági elnök annak a jelöltnek ad kormányalakítási megbízást, akit a legalkalmasabbnak tart arra, hogy kormányt alakítson.
Ennek az embernek joga van ezt visszautasítani, és akkor a K.e. választ egy másik jelöltet.
azaz ez is 50%-os többségen alapul, csak a többség nincs koalícióba vésve. ennyit se tudsz, te agyalágyult faszbarom?!"
"másrészt meg ez egy fikció, nem történt meg. nem szavazta meg ellenzéki képviselő Orbán kormányprogramját."
És, akkor mi a faszom van? a hozzád hasonló nyomiknak köszönhetően a fideszenk nincsen szüksége a töketlen ellenzéki képviselők szavazatára, szóval ez miért lenne baj?
"ez kurvára nem volt kérdés, és nem érv."
de igen, mert éppenhogy csak alatta maradt. SEMELYIK "fejlett demokráciával rendelkező" Nyugat Európai országban nincs egy párt, amelyik ezt megközelíti.
Tehát, az "50% felett" ötleted SEHOL nem működne Európában.
" ilyen versenyszám nem volt. a demokrácia nem azt jelenti, hogy aki legközelebb van az 50%-hoz de alatta, az kormányoz. ez baromság."
De simán jelentheti, mert akkor most Merkelnek is új választást kellene kiírnia a saját, 37% körüli eredményével, hsizen a te meglátásod szerint nem kormányozhatna!
"a jó édes kurva anyádnak hazudozzál, te faszbarom!"
AZ hadd ne az én bajom legyen már, hogy képtelen vagy kifejezni a fejedben kavargó gondolatokat!
" Németországban koalíciós kormány a szavazatok 53%-át birtokolja."
ÉS, hány pártból is áll a koalíciós kormány? Mert eredetileg te egyetlen párttól vártad el az 50% feletti szavazatot!
Ja, és majd ki kell ám várni, hogy végig megmarad-e a német kormány...
AZ lehet, hogy az 53%-ot birtokolja, de a koalíció miatt nem az emberek 53%-ának az ideológiáját és elképzeléseit képviseli, hanem a koalíciós pártok összeségéét.
" ami tökéletesen megfelel a javaslatomnak, te agyalágyult, senkiházi idióta barom!"
Nem felel meg, mert te egy pártot szeretnél 50% feletti eredménnyel.
"nem volt ilyen kérdés, terelsz, Fidióta barom vagy."
Valóban nem volt, de ha a fidesznek van 48%-a, akkor gyakorlatilag az ÖSSZES többi pártnak kellene összefognia, és elhitetni az ország népével, hogy:
- képesek lesznek kormányt alakítani
- képesek éesznek végigcsinálni a 4 évet
- képesek lesznek érdemi kormányzati munkát végezni.
Hát, erre én nem tenném fel a tökeidet, hogy a kormányalakításig is eljutnának...
"X={(x_1,x_2,..."
Látom tudod használni google keresőjét. Ügyes vagy!

GyMasa 2018.10.25. 22:23:21

@math0:
"nem, az én ötletem a valóság, többször előfordult Európában, de hát ezt egy Fidióta honnan a faszból tudná?! fingod nincs semmiről."
Figyeljélmár, te kurvára nem Európáról hadováltál, hanem Magyarországról!
EZ tehát egy irreleváns tény.
"értem, tehát ha az MSZP olyan választási rendszert csinált volna, hogy ők 1%-os eredménnyel 99%-ot szereznek a parlamentben, akkor szerinted az demokrácia."
Hát, ha lenne nekik 2/3-uk, akkor megcsinálhatták volna.
ELegáns nem lett volna, ,ert az is ugyanúgy a demokrácia szembeköpése lenne, mint a mostani újraszavazós javaslatod, de ezen már csak a bal szemöldökömet húzom fel.
Másrészt meg olyan törvényt nem hozhat, ami szerint "az mszp 1%-os szavazattal a mandátumok 99%-át megszerezheti" Ugyanis egy ilyen törvény csak akkor működne, ha nevesítve lenne benne az mszp, mert a kétfarúak is elérték a 3%-ot, szóval akkor hogy döntöd el, hogy ki alakítson kormányt?
Ja, és ezzel a törvénnyel is a fidesz alakított volna kormányt, és az övé lett volna a 99%.
"Fidióta állat vagy."
Te meg csak simán egy Turret-szindrómás pöcs.
"mi van, ha piros hó esik? "
Pirosak lesznek az utcák.
Nem a kedvenc színem, de a véltozatosság miatt OK!
AKkor most válaszoljál végre:
Mi van, ha 20 éveig nem sikerül elérni a célodat, és 4 év múlva a 20 év lejártáig a fidesz marad az ügyvezető kormány a sok révénytelen választás miatt?

morph on deer 2018.10.25. 22:23:59

@GyMasa:
“a kődobálás után történt, és nem egy hónappal később.
De nyugodtan huzzál csak lapot 19-re.”

Te most azt állítod, hogy 23-án a Madách tés környékén nem volt kődobálás?
Talán nézz utána, mielőtt még annyira beleélnéd magad, hogy te is elhiszed!
Épp az volt a gond, hogy a parképítés miatt halmokban állt a térkő, míg oda nem ért a csőcselék!

“Szánalmas ez a picsogás, hogy mindig a másik hibája minden.”

Tehát az, hogy egy begőzölt vén fasz ámokfutni készült egy tankkal, az nem az ő hibája? Mi van?

GyMasa 2018.10.25. 22:27:49

@math0:
"én nem is hoztam fel, a kurva anyádat baszogasd a baromságaiddal!"
OK, felírhatjuk a leírt szöveg értelmezésének hiányát is az értelmi fogyatékosságaid közé.
Egész jó, hamarosan elérjük azt a rokkantsági szintet, ahol már leszázalékolhatnak!
"lehet, de ettől még ha a nagykörúton a rendőrség ellen indítanak egy tankot, akkor a rendőrség bármit bevethet a rend fenntartása érdekében."
Nem, nem bármit. Az olyan helyeket nem demokráciának hívják, hanem diktatúrának.
Megind tökönszúrtad magad a példáddat.
Főleg, hoyg a tank meg is tudott tenni mennyi? 20m-t mielőtt kifogyott belőle az üzemanyag.
Tényleg, szerinte ezellen a tett ellen az atombomba lett volna az arányos visszavágás.
De ismétlem: Semmi gond nem lett volna, ha kompetens a rendőrség és vigyáz ara a tankra.
"és ez volt a kérdés, "
Nem kéréds volt, te szerencsétlen!
Kijelentetted.

GyMasa 2018.10.25. 22:29:46

@Ad Dio:
"A választásra jogosultak 76.2%-a ment el szavazni. A CSU/CDU ennek a részhalmaznak a 32,9%-át szerezte meg, míg az SDP 20,6%-ot. A teljes jogosult népességre kivetítve tehát mindössze 40,5%-os támogatottsággal kormányoznak.

Ne edd magad. Mindenki elszámolhatja magát. Főleg ha nem szedi a gyógyszerét sem rendesen. "
ÓóóTE!
Nem oldottad meg matyika matematikai érvelésre feljopgosító feladvnyét, így neked (sincs) itt semmi jogod holmi számokkal dobálózni!
Makákó!
(üdv a klubban!)

GyMasa 2018.10.25. 22:37:45

@morph on deer:
"Te most azt állítod, hogy 23-án a Madách tés környékén nem volt kődobálás?"
Nem én azt állítom, hogy az MTV székház "ostroma" több, mint egy hónappal okt 23 előtt volt.
"Talán nézz utána, mielőtt még annyira beleélnéd magad, hogy te is elhiszed!"
minek, teljesen felesleges veled érvelni.
"Épp az volt a gond, hogy a parképítés miatt halmokban állt a térkő, míg oda nem ért a csőcselék!"
És a rendőrség miért hagyta, hogy odaérjen a tömeg?
Elképzelhető, hogy kellett nekik egy kis Casus belli?
Az érdekes, hogy mindenhol olyan légmentesen sikerült lezárni a menekülési utakat, hoyg a trafikba egy doboz cigiért papucsba leugró ember már enm tudott hazajutni, de egy egés Madách térnyi kockakövet azt sikerül őrizetlenül hagyni.
Ugyan már!!!
"Tehát az, hogy egy begőzölt vén fasz ámokfutni készült egy tankkal, az nem az ő hibája? Mi van? "
Bazzeg, ntényleg nem veszed észre, hogy minden egyes "példád" egyre jobban a teljesen inkompetens/széndékosan verető rendőrség képét erősíti csak?

miért baj ha telefon vagyok 2018.10.25. 22:43:10

@math0:
Drága kis szellemi fogyatékos csillagocskám!
Elfogytak a központból kapott válaszok?
Semmi önálló gondolat?
Szánalmas kis bértroll!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 22:43:33

@GyMasa: a vitatott kérdés az volt, hogy 2006-ban a rendőrség helyesen járt el a csőcselékkel szemben. tekintve, hogy egy tankkal mentek a rendőrségnek neki, helyesen járt el, akár sokkal erélyesebb eszközökkel is élhetett volna. ennyikeh. erre te, Fidióta barom nem is tudsz mit mondani, helyette levágsz több sornyi mellébeszélést. ennyit tudnak a Fidióták. elmebeteg, geci kis barmok vagytok, a magyar selejt. aljanépség.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 22:54:22

@GyMasa:

"Figyeljélmár, te kurvára nem Európáról hadováltál, hanem Magyarországról!"

Aha, te Down-kóros selejt, ha Európa országaiban van ilyen, akkor teljesen reális. Ennyikeh.

""értem, tehát ha az MSZP olyan választási rendszert csinált volna, hogy ők 1%-os eredménnyel 99%-ot szereznek a parlamentben, akkor szerinted az demokrácia."
Hát, ha lenne nekik 2/3-uk, akkor megcsinálhatták volna.
ELegáns nem lett volna, ,ert az is ugyanúgy a demokrácia szembeköpése lenne"

így van. hasonlóan a demokrácia szembeköpése a kétharmad a 48%-ból.

a választások megismétlése viszont tökéletesen demokratikus, és meg is történik a demokráciákban. az égadta világon semmi érved nincs ellene, csak egy Fidióta barom vagy, és nyüszítesz.

"Másrészt meg olyan törvényt nem hozhat, ami szerint "az mszp 1%-os szavazattal a mandátumok 99%-át megszerezheti" Ugyanis egy ilyen törvény csak akkor működne, ha nevesítve lenne benne az mszp"

A faszt. Te Fidióta létedre tényleg nem sok ésszel rendelkezel, és nem bírsz kitalálni ilyet, de például mondjuk az a törvény, hogy a mandátumok 99%-át a 13. kerületben osztják szét. és nincs nevesítve az MSZP. És a 13. kerületben az MSZP nyer. A képviselők 1%-át a többi kerületben választják meg. Ennyikeh, te fidióta barom!

"Mi van, ha 20 éveig nem sikerül elérni a célodat"

nem szükséges válaszolnom irreális agymenéseidre. ennyi erővel azt is megkérdezhetnénk, mi van, ha a mostani választási rendszerben nem sikerül 20 évig kormányt alakítani. mert logikailag ez is lehetséges.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 22:54:55

@miért baj ha telefon vagyok: Drága kis szellemi fogyatékos csillagocskám!
Elfogytak a központból kapott válaszok?
Semmi önálló gondolat?
Szánalmas kis bértroll!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 22:56:28

@morph on deer: "Tehát az, hogy egy begőzölt vén fasz ámokfutni készült egy tankkal, az nem az ő hibája? Mi van? "

ja, ez olyan, mint az, hogy a választók Gyurcsány miatt kénytelenek voltak Orbánra szavazni. ilyen idióták ezek.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 23:11:59

@GyMasa:

"Nem, egy megismételt népszavazás az."

a kurva anyád se beszélt népszavazásról. már megint csak arra vagy képes, hogy összefüggéstelenül beszélj, mint egy elmebeteg. mert az vagy. egy Down-szindrómás selejt.

"Ha rajtad múlna egy kommunista diktatúra lenne Magyarország, ..."

te buzi vagy.

"Nem, a kisebbségi kormányzásnak pont az a lényege, hogy a kormányzó pártnak nincs meg az 50%+1 szavazata a parlamentben, így egymaga nem képes vezetni az országot."

De a kormánynak megvan. A kormány volt a kérdés, te Fidióta fasz, nem a párt!

"A parlament nem szavaz meg semmilyen minszterelnököt"

De. A kormány úgy alakul, hogy a parlament megszavazza a miniszterelnököt és a kormányprogramot. Neked fingod nincs a parlament és a kormány működéséről sem, te Fidióta Down-szindrómás kis köcsög!

"A miniszterelnököt az Országgyűlés a köztársasági elnök javaslatára választja meg."
www.keh.hu/magyarorszag_alaptorvenye/1515-Magyarorszag_Alaptorvenye&pnr=10

éspedig 50%-kkal. kisebbségi kormány tehát csak úgy lehet, hogy ellenzéki pártoktól kap szavazatot egy miniszterelnök. azaz a miniszterelnöknek és a kormányának ekkor is többséget kell kapnia a parlamentben.

"És, akkor mi a faszom van?"

az, hogy semmire nem érv, az van, Down-szindrómás Fidióta!

"de igen, mert éppenhogy csak alatta maradt. SEMELYIK "fejlett demokráciával rendelkező" Nyugat Európai országban nincs egy párt, amelyik ezt megközelíti."

ilyen kritérium nincs. alatta maradt, alatta maradt. ez a kritérium. nem az, hogy az alatta maradtak közül hányadik.

"Tehát, az "50% felett" ötleted SEHOL nem működne Európában."

de, és Németországban pontosan ez a helyzet.

"De simán jelentheti, mert akkor most Merkelnek is új választást kellene kiírnia a saját, 37% körüli eredményével"

Merkel 53%-os koalíciós támogatottsággal kormányoz.

"ÉS, hány pártból is áll a koalíciós kormány? Mert eredetileg te egyetlen párttól vártad el az 50% feletti szavazatot!"

a kurva anyád várta egyetlen párttól a seggbebaszást, hazudozol itt állandóan.

"Ja, és majd ki kell ám várni, hogy végig megmarad-e a német kormány..."

megint nem érv, megint csak fikció.

"AZ lehet, hogy az 53%-ot birtokolja, de a koalíció miatt nem az emberek 53%-ának az ideológiáját és elképzeléseit képviseli, hanem a koalíciós pártok összeségéét."

de. pontosan, hogy de.

"Nem felel meg, mert te egy pártot szeretnél 50% feletti eredménnyel."

a kurva anyád szeretne egyetlen párttól seggebaszást. folytonosan csak hazudozol, mert egy Fdeszes genetikai selejt vagy.

"Valóban nem volt, de ha a fidesznek van 48%-a, akkor gyakorlatilag az ÖSSZES többi pártnak kellene összefognia, és elhitetni az ország népével, hogy:
- képesek lesznek kormányt alakítani
- képesek éesznek végigcsinálni a 4 évet
- képesek lesznek érdemi kormányzati munkát végezni.
Hát, erre én nem tenném fel a tökeidet, hogy a kormányalakításig is eljutnának..."

a demokráciának vannak szabályai, és lehetőségei, ezek között ez szerepel. tehát ez is egy lehetőség. akár reális, akár nem. és az új választás is egy lehetőség.

""X={(x_1,x_2,..."
Látom tudod használni google keresőjét. Ügyes vagy! "

1) nem onnan van.
2) amilyen hülye vagy, te a google-t se tudod használni, mert ha tudnád, akkor tudnád, hogy nem onnan van
3) amilyen hülye vagy, te a google-t se tudod használni, mert ha onnan lenne, és tudnád hazsnálni, akkor tudnád a választ

de én nem vagyok olyan hülye, hogy google-lal megválaszolható matematikai kérdéssel teszteljelek. ilyen hülye ötleted csak neked van.

4) és végül, a válaszhoz hülye vagy, mert egy Down-szindrómás genetikai selejt vagy. pontosan ezért vagy Fideszes. akárcsak a többi 2,8 millió idióta. ti vagytok a magyar selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.25. 23:46:09

@GyMasa:

A) teszerinted demokratikus az, ha egy kormány a parlamentben kisebbségi támogatással kormányoz (te azt hiszed, hogy a kisebbségi kormányzás ilyen, nem, nem ilyen, de te ezt hiszed, és demokratikusnak gondolod)

B) Ezzel szemben az szerinted nem demokratikus ha egy kormány 2-3 párt koalíciójának támogatásával, az ország választói 53%-ának szavazatával kormányoz. Ez a helyzet Németországban. EZ szerinted nem demokratikus, pedig nagyobb támogatottsága van a kormánynak.

Az ilyeneknek, mint neked jár az elmegyógyintézeti beutaló. Te egy tényleges kretén vagy. Egy Down-szindrómás, vízfejű makákó.

morph on deer 2018.10.25. 23:56:48

@GyMasa:
“Nem én azt állítom, hogy az MTV székház "ostroma" több, mint egy hónappal okt 23 előtt volt.”

Te tényleg fideszes vagy, aki ahhoz szokott, hogy senki nem néz utána az állításai valóságtartalmának!
Merthogy ezt írtad:

“- Október 23-a meg ugye több, mint egy hónappal később.
Akkor már nem indokolt.”

Nyomjad csak nyugodtan, csak figyelj oda, nehogy véletlenül a nem orbánhitű olvasó elé is kerüljön a lózungjaidból...!

Mert akkor rövid úton kiderül, hogy meg egy fideszeshez képest is gyengék az érveid! :p)

0dzsud0 2018.10.26. 02:13:11

ehh, matyi ismét izzad a fidesz újabb kétharmadáért.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.10.26. 06:15:52

@GyMasa: ha 4 év múlva megismétlik a választásokat, pedig ugye van kormány, nem volna feltétlenül szükséges, az demokratikus. mindenki szerint. gondolom, szerinted is.

ha azért ismétlik meg, mert kell, mert a választás nem volt eredményes, az csak szerinted nem demokratikus. miért? mert egy Down-szindrümás genetikai selejt vagy. ekkora baromságra nem tudok más magyarázatot.

Zoltán Rádi 2018.10.26. 08:56:11

@GyMasa: Azt nem is mondtam, csak azt, hogy lényegtelen.

Etniez 2018.10.26. 09:01:45

@$pi$: Cukifalat :D

Tehát ha mondjuk nekem nem tetszik Erdogan jelenléte, akkor nem mehetek ki tüntetni oda, ahol nyílvánosan szerepel.
De jogom van kimenni a Hortobágy pusztáira.. :)

Annak idején a Fidesz hol nem tüntetett? Emlékeim szerint hónapokig táboroztak a Kossuth téren, javíts ki ha nem így volt.
Na, most menjél ki tüntetni a Kossuth térre, amikor ülésezik az országgyűlés. Elzavarnak a faszba és meg is büntetnek.

Annyira gusztustalanul hazudozol folyamatosan, hogy már hányingert kapok, amikor a nicked látom.
Az összes hozzászólásod relativizálás, csúsztatás vagy nettó hazugság. Tudsz tükörbe nézni? Vagy tényleg elhiszed, amit leírsz?

GyMasa 2018.10.26. 09:16:14

@math0:
"a vitatott kérdés az volt, hogy 2006-ban a rendőrség helyesen járt el a csőcselékkel szemben."
EZ a kerdes nem vitatott.
Sem helyes, sem szakszeru, sem torvenyes nem volt, amit csinaltak, es fleto kijelentesei, amikben buszken kerkedett vele, hoyg elo, telefonos kapcsolatban allt gergenyekkel meg a politikai motivaciot is megerositi.
" tekintve, hogy egy tankkal mentek a rendőrségnek neki, helyesen járt el, akár sokkal erélyesebb eszközökkel is élhetett volna."
Figylej, bazdmeg!
a rendorseg az nem ovodas hiszticsoport, akiknek jogaban all talalomra megverni ellenallast nem tanusito embereket. Nekik megvannak az eszkozeik ra, hogy az ilyen helyzeteket szakszeruen kezelni tudjak.
Ennek legfontosabb eleme, hogy profi modjara, a leheto legkisebb jarulekos karral intezzek a dolgot.
Csak, hogy az altalanos velemeny a rendorsegrol pozitiv legyen/maradjon.
"ennyikeh."
Attol, hogy ismetelgeted a hulyeseged, meg ugy beszelsz, mint egy 17 eves plazacsipa, meg nem lesz igazad.
" aljanépség."
Mekkora szerencse, hogy itt vagy nekunk, te, a FAKLYA, a vilagitotorony a magya mucsai sotetsegben!

Etniez 2018.10.26. 09:20:04

@GyMasa: A rendőrség mára annyit változott, hogy a jogszerűtlen és béna intézkedéseket jogszerű és szakszerű intézkedések váltották fel, csak időközben átírták a jogot és ma már jogszerűtlen az, ami régen jogszerű volt.

Ez mondjuk nem a rendőrség hibája, csak gondoltam megemlítem. Tudtál gyülekezni Erdogan vagy a kínai miniszter ellen? Nem.
Ha belépsz Felcsútra és nem odavalósi vagy, két rendőr már egyből igazoltat. Szép új világ.

GyMasa 2018.10.26. 09:36:29

@math0:
"Aha, te Down-kóros selejt, ha Európa országaiban van ilyen, akkor teljesen reális. Ennyikeh."
De, ha Magyarorszagorl kezdesz el beszelni, akkor nem kellene hirtelen Europara valtani, amikor kiderul, hogy faszsagot beszelsz, ugye?
"így van. "
Hogyhogy egyet ertesz?
"hasonlóan a demokrácia szembeköpése a kétharmad a 48%-ból."
Nem nem az.
TUdom, hogy nagyon faj a helyzet, de ez a rendszer nem all szemben a demokraciaval.
Amivel szemben all, az a te hisztis kis lelkecsked.
De bevallom, te hasznoasbb katonaja vagy orbannak, mint a omplett magar allami kozmedia!
Orban nyugodtan aludhat '22 miatt, amig te ezt az ordenare taknyodzast folytatod!
"a választások megismétlése viszont tökéletesen demokratikus, és meg is történik a demokráciákban."
Milyen demokraciaban tortenik meg, te nyomorult?
Fleto is milyen demokratikusan elengedte a hatalmat 2006 utan, pedig akkorra nyilvanvalova valt, hoyg elveszitette a hazugsaggal, csalassal, es az EU haverok aktiv kozremukodesevel elcsalt valasztason megnyert hetelmet is.
Ja, nem is!
Azert ki is huzta meg a 4 evet, pedig elegge egyertelmuen a tudtara adta a nep, hogy nem ker belole.
" az égadta világon semmi érved nincs ellene, csak egy Fidióta barom vagy, és nyüszítesz."
Hat, ha a jelenlegi torvenyi/alkotmanyos kornyezetet, illetve azt a tenyt nagyvonaluan figyelmen hagyjuk, hogy a vilagon SEMELYIK orszagban nem ilyen a valasztasi rendszer, akkor igazad van, tenyleg SEMMI ervem nincs ellene!
"A faszt."
Nem, nem "faszt"
Ahhoz, hogy torvenyt, hozzal valasztast kell nyerni.
Jelenleg ettol az mszp egyre messzebb van.
Valasztasi torvenyt hozni pedig 2/3-os tobbseg kellene.
Persze, tudom, hisz Karigeri is elmondta, hogy ok, gyozelem eseten ezt le fogjak szarni, es akar kisebbsegbol is alkotmanyozni, meg valasztasi torvenyt fognak majd modositani.
Meg szerencse, hogy a magukat melyen demokratanak vallo erok szarnak pont leginkabb a sajat elveikre.
Aztan meg megy a csodalkozas, hogy nem szavaznak ratok, az idiota nacik, akiknek meg jelentenek valamit a torvenyek...
"Te Fidióta létedre tényleg nem sok ésszel rendelkezel, és nem bírsz kitalálni ilyet, de például mondjuk az a törvény, hogy a mandátumok 99%-át a 13. kerületben osztják szét."
En ki tudok talalni valamit, csak en figyelembe veszem a jelenlegi jogszabalyi kornyezetet is.
Ugyanis egydemokrata a szabalyok keretein belul harcol, azokat veresen komolyan veszi es megtalalja a modjat annak, hogy nyerjen ezeken a kereteken belul.
A magadfajta kriptokommunistak azok, akik rinyalnak, hoyg "jajj, a _DEMOKRACIA_ aztan az elsok vagytok benne, hogy sarabtiporjatok barmit, ami az utatokba all.
"és nincs nevesítve az MSZP."
Te fasz, ha nem nevesited az MSZP-t a "nagyszeru" torvenyedben, akkor hogy fogja tudni a valasztasi bizottsag, meg a koztarsasagi elnok, hogy az mszp-nek kell adnia akormanyalakitasi megbizast?
" És a 13. kerületben az MSZP nyer."
MOndjuk, ez nem akkora meglepetes, mert ott altalaban tenyleg ok nyernek...
"A képviselők 1%-át a többi kerületben választják meg."
EZt nem lehet, mert pont ez volt a problema az elozo valasztasi rendszerrel, hoyg nem kepviselte megfeleloen az orszag nepesseget a parlamentben!
Tudod, amirol meg az alkotmanybirosag is kimondta, hogy meg kell valtoztatni, de erdekes modon, mivel kenylelmes volt az mszp-nek tosztak megtenni.
" Ennyikeh, te fidióta barom!
Attol, hogy ismetelgeted a hulyeseged, meg ugy beszelsz, mint egy 17 eves plazacsipa, meg nem lesz igazad.
"nem szükséges válaszolnom irreális agymenéseidre."
Nem, te nem TUDSZ valaszolni a kerdesemre, ami semennyire nem irrealis.
Mert fogalmad sincs arrol, hogy mukodik a magyar valasztasi rendszer.
" ennyi erővel azt is megkérdezhetnénk, mi van, ha a mostani választási rendszerben nem sikerül 20 évig kormányt alakítani. mert logikailag ez is lehetséges."
Igen, pontosan ezt kerdeztem.
Csak, mivel egy retardalt amoba vagy (ami nem mellesleg most egysertes volt az amobakra nezve) meg a kerdest sem vagy kepes ertelmezni.

GyMasa 2018.10.26. 09:44:17

@morph on deer:
Te tényleg fideszes vagy, aki ahhoz szokott, hogy senki nem néz utána az állításai valóságtartalmának!
Merthogy ezt írtad:

“- Október 23-a meg ugye több, mint egy hónappal később.
Akkor már nem indokolt.”
hu.wikipedia.org/wiki/Zavarg%C3%A1sok_az_1956-os_forradalom_50._%C3%A9vfordul%C3%B3j%C3%A1n
Tessek utana neztem, de ezt mar idezten elobb is.
"... a rendőrök fellépése időnként meghaladta a jogszerű szintet, mert már ellenállásra képtelen személyekkel szemben is erőszakot alkalmaztak.[1] Az aránytalan mértékben, részben szükségtelenül és törvénysértően alkalmazott erőszak,[2][3][4] a több esetben megvert vagy letartóztatott jelenlevők, illetve a fogvatartás során elkövetett további bántalmazások[5][6] jogi, erkölcsi és politikai vitát robbantottak ki, s tovább polarizálták a közvéleményt."
Erted, meghaladta a jogszeru szintet!!!
Meg ilyen szavak, hogy "torvenysertoen"...
AKkor ugye tehat az a kovetkeztetes, hogy mindek OK volt, es en vagyok hulye?
"Nyomjad csak nyugodtan, csak figyelj oda, nehogy véletlenül a nem orbánhitű olvasó elé is kerüljön a lózungjaidból...!"
Szomoru vagyok.
Eddig te legalabb egy olyan ellenzekinek tuntel, akivel lehetett erdemben megvitatni dolgokat, de ez a szint most nagyon melyre sikerult.
Latszik, hogy kezd neked is az agyadra menni az aprilisi bukta miatti frusztracio.
Kar lenne!
"Mert akkor rövid úton kiderül, hogy meg egy fideszeshez képest is gyengék az érveid! :p)"
Nem vagyok fideszes. Bar ezt, ahogy latom keptelen vagy te is meg maytika is felfogni.

GyMasa 2018.10.26. 09:50:35

@Brendel Mátyás:
"ha azért ismétlik meg, mert kell, mert a választás nem volt eredményes, az csak szerinted nem demokratikus. miért? mert egy Down-szindrümás genetikai selejt vagy. ekkora baromságra nem tudok más magyarázatot."
Ember!
A mai magyar valasztasi rendszerben nincs olyan, hogy a "valasztas nem volt ervenyes" nem erted?
Tehat az ertelmezhetetlen, hogy egy nem letezo helyzet "nem demokratikus".
Mit nem lehet ezen erteni ertelmi fogyatekos?
Mindenkeppen kialakul egy sorrend a leadott szavazatok szama alapjan.
Ezutan a koztarsasagi elnok kormanyalakitasi megbizast ad annak a jeloltnek, akit o, szemely szerint alkalmasnak itel meg arra, hogy kormanyt tud alakitani.
Ezt az illeto visszautasithatja, es ekkor a kovetkezo jelolt kapja meg ezt a lehetoseget.
Tehat, pl. Ader adhatna kormanyalakitasi lehetosegek Karigerinek is, meg a 12%-os eredmenyevel is, csak abbol nem lenne kormanyalakitas a megadott idon belul, es akkor tenyleg fel kellene oszlatni a parlamentet, es uj valasztast kiirni.
De ebben az esetben sem marad kormany nelkul az orszag, ugyanis az addigi kormany fogja folytatni ugyvezeto kormanykent.
Remelem, erzed mar a kulonbseget a VALOSAG es a sajat otleted kozott?

GyMasa 2018.10.26. 09:55:55

@GyMasa:
Es, ebben a cikkben eddig nem sikerul utalast talalni semmifele "kockakodobalasra a Madach teren".
Ellenben volt kockakodobalas, meg vizagyu elfoglalas az MTV szekhaz elott.
SZEPTEMBER 18-ara virrado ejszaka, azaz tobb, mint egy honappal korabban!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.26. 11:10:31

@GyMasa:

de, 2006-ban a rendőrség egy fosztogató, rendbontó, tankkal támadó csőcselék ellenében biztosította a rendet. a lovasroham, a gumilövedék használata jogos volt, az általános fellépés jogos volt. egyéni túlkapások voltak, amely ügyekben sokszor indult bírósági eljárás, tehát ez is jogállami módon lett kezelve.

ennyikeh, Fidióta baromkám!

aki nem jogszerűen járt el, az a csőcselék volt, ők szisztematikusan törvényt sértettek.

"a rendorseg az nem ovodas hiszticsoport, akiknek jogaban all talalomra megverni ellenallast nem tanusito embereket."

A RENDŐRSÉG ilyet nem csinált. egyes rendőrök lehet, és ezen ügyekben bírósági eljárás indult. jogállamban ez így van.

A CSŐCSELÉK viszont több esetben, szisztematikusan sértette a törvényt, hiszen engedély nélkül tüntettek, nem oszoltak fleszólításra, romboltak, kukákat gyújtottak fel, kirakatokat törtek be, randalíroztak, támadták a rendőrséget, tankkal is. ezek szisztematikus rendbontások.

2006-ban szisztematikusan a csőcselék sértette a törvényt, a rendpőrség nem.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.26. 11:15:55

@GyMasa:

"A mai magyar valasztasi rendszerben nincs olyan, hogy a "valasztas nem volt ervenyes" nem erted?"

1) megint. a kurva anyád sem beszélt érvényességről, te hazudozós Fidióta görény! te miért vagy olyan debil elmebeteg, hogy azt se tudod megjegyezni, hogy mit írtam?! mindenesetre azért vagy Fideszes, mert egy ekkora genetikai selejt vagy.
2) a választási törvény szerint nyilván van olyan, hogy egy választás nem érvényes, például, ha az NVI megállapítja, hogy olyan választási csalás történt, ami érvényteleníti
3) de én nem érvényességről, hanem eredményességről beszéltem, nevezetesen, hogy nem tud kormány alakulni. ez pedig megint szintén lehetséges a mai választási rendszerben is. és akkor te sem tudsz mást mondani, mint, hogy meg kell ismételni a választást.

"Tehat, pl. Ader adhatna kormanyalakitasi lehetosegek Karigerinek is, meg a 12%-os eredmenyevel is, csak abbol nem lenne kormanyalakitas a megadott idon belul, es akkor tenyleg fel kellene oszlatni a parlamentet, es uj valasztast kiirni.
De ebben az esetben sem marad kormany nelkul az orszag, ugyanis az addigi kormany fogja folytatni ugyvezeto kormanykent."

no, és Fidióta Down-szindrómás elmebetegkém, pontosan ekkor van az, hogy a köztársasági elnüknek végül ki kell írnia új választásokat. ahhoz, hogy te idáig eljuss, neked kellett egy nap, mert te egy ekkora elmebeteg vagy. és pontosan ezért vagy Fideszes.

azt mutatod, hogy a Fidesz szavazók a magyar társadalom selejtje.

$pi$ 2018.10.26. 11:20:12

@math0: "a gumilövedék használata jogos volt"

A rendőrségnél nem rendszeresített eszközök használata nem jogos, éppen ellekezőleg, jogsértő. Butaságokat beszélsz már megint, elvakít a buzgó bolsevik hited.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.10.26. 11:52:10

@GyMasa:

Aha, te Down-kóros selejt, ha Európa országaiban van ilyen, akkor teljesen reális. Ennyikeh. Ezt nem sikerül felfognod, erre nem tudsz válaszolni, itt game over van, ezért mellébeszélsz, mert egy görény vagy, mint az összes Fidesznyik.

""hasonlóan a demokrácia szembeköpése a kétharmad a 48%-ból."
Nem nem az."

de az. a Fidióta görények persze ezt kézzel-lábbal tagadják, de ordítóan antidemokratikus a dolog.

""a választások megismétlése viszont tökéletesen demokratikus, és meg is történik a demokráciákban."
Milyen demokraciaban tortenik meg, te nyomorult?"

például Spanyolországban.

en.wikipedia.org/wiki/Spanish_general_election,_2016

tudom, hogy idióta Fidszes vagy, és fingod nincs semmiről, megint csak ez bizonyosodott be. demonstrálod, hogy a Fideszesek a magyar genetikai selejt.

"Hat, ha a jelenlegi torvenyi/alkotmanyos kornyezetet, illetve azt a tenyt nagyvonaluan figyelmen hagyjuk, hogy a vilagon SEMELYIK orszagban nem ilyen a valasztasi rendszer, akkor igazad van"

a világon mindenütt olyan a választási rendszer, hogy ha nem sikerül kormányt alakítani, akkor új választásokat írnak ki. ez logikai szükségszerűség. ezt 80-as IQ-val fel is lehetne fogni, de te elmebeteg vagy, neked annyi nincs.

"En ki tudok talalni valamit, csak en figyelembe veszem a jelenlegi jogszabalyi kornyezetet is."

Mondtam egy példát egy más választási rendszerre, amire te csak azt tudod mondani, hogy a jelenlegi jogszabályi környezet nem ez. Tehát egy trivialitást, amit senki nem vitatott. A példát felfogni, értelmezni, az érvet felfogni, azt nem tudod, mert egy elmebeteg vagy., EZért vagy Fideszes.

"Te fasz, ha nem nevesited az MSZP-t a "nagyszeru" torvenyedben, akkor hogy fogja tudni a valasztasi bizottsag, meg a koztarsasagi elnok, hogy az mszp-nek kell adnia akormanyalakitasi megbizast?"

úgy, hogy a legtöbb képviselője az mszp-nek lesz. komolyan, olyan értetlen vagy, mint egy Down-kóros óvodás. pontosan ezért vagy Fideszes, mert ennyire húgyagyú vagy.

"EZt nem lehet"

ha ez a választási rendszer, akkor lehet. te meg ugye azt mondtad, hogy demokrata ne hisztizzen a választási rendszer miatt, úgyhogy kuss!

" mert pont ez volt a problema az elozo valasztasi rendszerrel, hoyg nem kepviselte megfeleloen az orszag nepesseget a parlamentben!"

a mostani még rosszabb, mert még torzabb.

"Nem, te nem TUDSZ valaszolni a kerdesemre, ami semennyire nem irrealis."

de. nulla a valószínűsége. és soha nem volt még a világon.

"" ennyi erővel azt is megkérdezhetnénk, mi van, ha a mostani választási rendszerben nem sikerül 20 évig kormányt alakítani. mert logikailag ez is lehetséges."
Igen, pontosan ezt kerdeztem."

nem, ezt én kérdezem tőled. te nem ezt kérdezted tőlem. válaszolj erre a kérdésre!

te olyan retardált vagy, hogy állandóan még azt is elfelejted, mit kérdeztél, és mit állítottam én.

ezért vagy Fideszes. mivel genetikai selejt vagy, akárcsak a többi Fideszes.

$pi$ 2018.10.26. 12:09:10

@math0: "rendszeresített és jogos volt."

"Az Rtv. – 2006 őszén hatályos – 59. §-a (1) bekezdésének b) pontja szerint jogellenes magatartást tanúsító tömeggel szemben – felszólítást követően – a Rendőrség, többek között, gumilövedéket alkalmazhatott. A törvény 49. §-ának (2) bekezdése szerint a rendőr a szolgálatban rendszeresített gumilövedéket ... alkalmazhat. A rendőrség által a tömegoszlatások során használt sörétes vadászpuskákat, gumilövedékes, illetve granulátumos lőszereket a Belügyminisztérium Rendszeresítési Szabályzatáról szóló 24/2002. (BK.17.) BM utasítás 6. számú melléklete – ahogy azt a Budapesti Nyomozó Ügyészség több ügyében beszerzett egyesített igazságügyi fegyverszakértői és orvosszakértői vélemény is rögzítette – nem tartalmazta a rendszeresített termékek és tárgyi eszközök között. A Budapesti Nyomozó Ügyészség a Be. 63/A. §-a alapján jelezte az ORFK REBISZ vezetőjének, hogy a vizsgált eszközök a rendszerbevételi eljárás befejezéséig jogszerűen nem használhatók."

Nem volt, ne hazudj!

GyMasa 2018.10.26. 13:20:19

@math0:
" ...sem beszélt érvényességről,..."
Aha, es egy ervenyes valasztas eseten miert akarsz ujat tartani?
"...hogy azt se tudod megjegyezni, hogy mit írtam?!"
Hulyesegeket irsz, nincs szukseg megjegyezni.
"választási törvény szerint nyilván van olyan, hogy egy választás nem érvényes, például, ha az NVI megállapítja, hogy olyan választási csalás történt, ami érvényteleníti"
Es, gondolom, van is peldad ra, hogy mi lehet az az "olyan valasztasi csalas", ugye?
Mert, ahhoz, hogy az egesz valasztas ervenytelen legyen oriasi merteku csalasra kellene bukkanni.
Attol, hogy 1-10-100 korzetben problema volt, csak ott fognak uj valasztast kiirni, nem az egesz orszagban.
"de én nem érvényességről, hanem eredményességről beszéltem, "
A mostani valasztas eredmenyes volt.
"nevezetesen, hogy nem tud kormány alakulni."
Ezt mar megbeszeltuk. Ha az ellenzek nyert volna, akkor ok nem tudtak volna kormanyt alakitani, de a fidesz tudodtt.
"ez pedig megint szintén lehetséges a mai választási rendszerben is."
A rendszer lehetove teszi, de nem arra az esetre, ha "4., csupasztoku, nagysagfelseges istencsaszar Brendel Mathias ofelsege" nem tartja megfelelonek az eredmenyt.
Akkor teszi lehetove, ha van 5 db, 19%-os part, akik egyikuk sem kepesek egyedul kormanyozni, es adott idon belul egy koaliciot sem tudnak osszehozni.
" és akkor te sem tudsz mást mondani, mint, hogy meg kell ismételni a választást."
Igen, de te eredetileg nem ezt irtad, hanem azt, hogy a fidesz csak 48%-ot ert el, ezert nincs abszolut tobbsege, tehat addig kell valasztasokat tartani, amig nem lesz valaki, aki ezt teljesiteni tudja.
"no, és Fidióta Down-szindrómás elmebetegkém, pontosan ekkor van az, hogy a köztársasági elnüknek végül ki kell írnia új választásokat."
Es eppen ezert NEM fogja semelyik felelos allamfo egy 12%-os partnak adni a kormanyalakitasi megbizast, hanem annak, akinek a legtobb kepviseloje van.
Sot, egy igazi allamferfi a jobbiknak is adna kormanyalakitasi megbizast, ha nekik lenne a legtobb kepviselojuk.
"ahhoz, hogy te idáig eljuss, neked kellett egy nap, mert te egy ekkora elmebeteg vagy. és pontosan ezért vagy Fideszes."
Az, hogy ossze vissza beszelsz, a te problemad. Amit eredetileg leirtal, az ma sem nem idoszeru, sem nem torvenyes. Szoval fantazialj nyugodtan, mert az egesz gondolatmeneted a regressziv hisztibal gondolatmenetet koveti, ami szerint ha ok vannak hatalmon, akkor minden OK, ha meg nem, akkor nekik kell hatalomra jutniuk barmi aron.
"azt mutatod, hogy a Fidesz szavazók a magyar társadalom selejtje."
Te meg az emberiseg szegyene vagy.

GyMasa 2018.10.26. 13:24:52

@math0:
"...de az...:"
Nem, nem az.
A fidesz a vilag barmelyik valasztasi rendszereben kormanyt alakithatott volna. Annyi csak a kulonbseg, hogy a legtobb helyen nem lett volna meg a 2/3-a.
Tehat, nyugodtan rinyalj csak emiatt, akkor sem az lesz, amit akarsz.

GyMasa 2018.10.26. 13:27:25

@math0:
"a világon mindenütt olyan a választási rendszer, hogy ha nem sikerül kormányt alakítani, akkor új választásokat írnak ki. ez logikai szükségszerűség. ezt 80-as IQ-val fel is lehetne fogni, de te elmebeteg vagy, neked annyi nincs."
De bazdmeg, te nem arrol beszeltel, hogy nem sikerul valakinek kormanyt akaitania, hanem, arrol, hogy ha senki nem eri el az 50% feletti szavazati aranyt, akkor automatikusan uj valasztas kellene, azaz megtagadnad egyaltalan az eselyt is a kormanyalakitasra MINDENKITOL, akinek nincs meg az 50%.
Tehat a te vilagodban esely sinc a kormanyalakitasra, amig nincs meg az 50%.

GyMasa 2018.10.26. 13:31:26

@math0:
"Mondtam egy példát egy más választási rendszerre, amire te csak azt tudod mondani, hogy a jelenlegi jogszabályi környezet nem ez."
Mert nem az. A valosag nem a te kenyed-kedved szerint mukodik, hanem neked kell hozza alkalmazkodnod.
" Tehát egy trivialitást, amit senki nem vitatott."
Dehogynem, te kozolted, hogy "szerinted" addig kellene ismetelni a valasztasokat, amig lenne valami politikai ero, aki megszerzi a szavaazatok 50%-at.
"A példát felfogni, értelmezni, az érvet felfogni, azt nem tudod, mert egy elmebeteg vagy., EZért vagy Fideszes."
Ismerkedni a vilaggal, ellatogatni egy pszichiaterhez, es beallitani a gyogyszerezesedet.
Es, akkor majd elkezded idovel a valosagot latni, es lejossz errol az illuziorol.

GyMasa 2018.10.26. 13:36:15

@math0:
"úgy, hogy a legtöbb képviselője az mszp-nek lesz. komolyan, olyan értetlen vagy, mint egy Down-kóros óvodás. pontosan ezért vagy Fideszes, mert ennyire húgyagyú vagy."
OK, latom, jol haladunk, a gyalazkodas/mondanivalo aranyod egyre magasabb.
Csinalj csak magadbol tovabbra is hulyet. Nagyon erdekes!
"ha ez a választási rendszer, akkor lehet."
Csak akkor az a valasztasi rendszer nem lesz demokratikus, tudod, mint mondjuk Eszak Koreaban, ahol lehet "valasztani" Kim-et.
Tehat vegeredmenyben amit javasolsz a demokracia zaszlaja alatt az egy nyilt diktatura.
" te meg ugye azt mondtad, hogy demokrata ne hisztizzen a választási rendszer miatt, úgyhogy kuss!"
Mondjuk kettonk kozutl pont te vagy az, akinek eros kihivast jelent megbirkozni a valosaggal.
"a mostani még rosszabb, mert még torzabb."
Mondja ezt a diktatorpalanta :-)

GyMasa 2018.10.26. 13:38:11

@$pi$:
Mondom en, hogy egy istenkomplexusos diktatorpalantaval van dolgunk.

$pi$ 2018.10.26. 13:59:48

@GyMasa: "Mondom en, hogy egy istenkomplexusos diktatorpalantaval van dolgunk."

Ismerem ezekről a blogokról, súlyos eset az egyszer biztos. Eleve nagyon-nagyon okosnak képzeli magát, pedig igazából csak középszerű és nem is túl tájékozott. Sekélyes, felszínes az itteni hozzászólásai alapján.

Aztán ott van a bunkósága. Na az viszont páratlan, nem nagyon hiszem, hogy az indexen van bunkóbb mint a matyi. Mocskos szájú tirpák paraszt, és akkor elnézést kellkérnem a tirpák parasztoktól, mert rossz színben tüntettem fel őket.

De a legjellemzőbb tulajdonsága viszont a magabiztosság. Soha, semmiben sem ésmeri el a tévedését, soha semmiről nem ismeri el, hogy rosszul tudta vagy tévedett. A körme szakadtáig védi a legelvetemültebb fantazmagóráit is.