Méltányosság

Agytröszt a társadalmi kohézióért

Macron és Orbán

2020. július 06. 10:53 - Méltányosság Központ

Adott egy kutatás Angela Merkel, Emmanuel Macron, Boris Johnson és Orbán Viktor válságkommunikációjáról. Akik arra tippelnének, hogy egyik oldalon Macron és Merkel, másik oldalon Johnson és Orbán megnyilvánulásai hasonlítottak legjobban egymásra, kénytelenek lennének csalódni.

lion-3057316_1920.jpg

Nem először találjuk ugyanis azt, hogy több a közös a francia köztársasági elnök, és a magyar miniszterelnök kommunikációjában, mint elsőre gondolnánk. Míg Boris Johnson arra használta a veszélyhelyzetet, hogy megváltoztassa a róla kialakított képet és botránypolitikusból nemzetegyesítő szereplővé váljon, Angela Merkel pedig 2017 óta nem volt ilyen népszerű a maga konszenzuskereső nyilatkozataival, addig Emmanuel Macron és Orbán Viktor a harci retorika széleskörű alkalmazásával került válságkommunikációs szempontból egy csoportba. Azonban ahogyan korábban is, most is azt látni, hogy nagyon más megközelítéssel jutottak közös nevezőre. Míg Macron esetében maga a vírus volt az ellenség, amely ellen nemzeti összefogással kell szembeszállni, addig Orbán Viktor “jól bevált dolgon ne változtass” elv alapján beépítette a vírust korábbi kommunikációs stratégiájába, és politikai ellenfelei a víruskezelést akadályozó szereplőkké léptek elő. Miközben jól követhető volt a váltás, amikor a vírus háttérbe szorította a korábbi témákat, a brüsszelezés, sorosozás nem került le repertoárjából. Ezzel szemben Emmanuel Macron, aki az európai és a nemzeti szuverenitás növelését a szolidaritás igényével egészítette ki beszédeinek többségében, egyáltalán nem volt konfrontatív. Kommunikációja nem volt pártpolitikai mezőben értelmezhető, egyetlen egyszer sem említette a pártokat vagy az ellenzéket. Ugyanakkor akárcsak Orbánnak, rendkívül konzisztens volt kommunikációja, talán túlságosan is, ahhoz képest, hogy kommunikációs stratégiájával épp a sárgamellényes tüntetések politikai veszteségeit próbálta volna kiegyenlíteni.

Hogyan lehet, hogy látszólag ugyanarról beszél két politikus és mégis teljesen más eredménye lesz?  Elvégre miközben a francia állampolgárok többsége elégedett volt a válságkezelés végeredményével, kifejezetten elégedetlenek voltak Macron válságkezelői képességeivel. Hiába vezényelte a vírus elleni harcot, mégis megbüntették az olyan kezdeti nehézségekért, mint a maszkok hiánya. Ugyanakkor az is valószínűsíthető, hogy Macron két fő üzenetéből – szuverenitás és szolidaritás – az utóbbit biztosan annak a politikának a folytatásaként látják, amely épp a tüntetésekhez vezetett, hiszen sokan úgy vélték, hogy reform elképzelései túlzott áldozatvállalást várnak az állampolgároktól. Habár Macron szorgalmazta a nagyobb függetlenséget a globális ellátórendszerektől, különösen az olyan termékek esetében mint a szájmaszkok és a lélegeztetőgépek; látni kell, hogy kommunikációja ugyan rendelkezett ellenségképpel, de valódi számonkérhető ellenféllel nem. A vírus elleni harc önmagában még nem volt elég. Míg Orbán esetében a konzisztens kommunikáció egy alapvetően bevált stratégiát vitt tovább és alkalmazott a rendkívüli helyzetre, addig Macron egy eleve veszteségeket okozó narratívát próbált a vírusra alkalmazni, sikertelenül. Az jelenleg még nem látszik, hogy hosszútávon megtérül-e kitartása koncepciója mellett, annyi biztos, hogy a vírushelyzet gazdasági következményének kommunikálásához várhatóan valamiféle csavarral kell majd előállnia, ami talán épp a szuverenitás előtérbe helyezése lesz a szolidaritás igényével szemben.     

Lakatos Júlia

131 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://meltanyossag.blog.hu/api/trackback/id/tr5415984408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2020.07.06. 23:56:53

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: idehaza náci médiatúlsúly van az adófizetőktől való lopás tekintetében mindenképpen. Orbán a tőlünk lopott pénzből teríti az idióta hazugságait az országban.

2020.07.07. 00:00:40

@nincs1agy: ezek egyike sem az adófizetők pénzét lopja, mint Orbán. ez a különbség. a sajtószabadság nem az, hogy minden faszságot ugyanúgy nyomatnak az újságok, tévék és portálok. ellenben az, hogy Orbán baromságait a mi pénzükből szórja, az NEM sajtószabadság. az az elnyomás.

2020.07.07. 00:01:56

@nincs1agy: ezek egyike sem az adófizetők pénzét lopja, mint Orbán. ez a különbség. a sajtószabadság nem az, hogy minden faszságot ugyanúgy nyomatnak az újságok, tévék és portálok. ellenben az, hogy Orbán baromságait a mi pénzükből szórja, az NEM sajtószabadság. az az elnyomás.

birka menet 2020.07.07. 00:30:12

@nincs1agy:

Látom hülyegyerek, friss fidióta troll toborzás vagy. Te anyaszomorító, 3-4 havonta cseréli rogán a troll granitúrátokat, 3-4 havonta ugyanazokra az agyhalálotokra kell reagálnia az értelmes embernek.

luis5 2020.07.07. 06:01:04

A magyar helyzet is egyedülálló annyiban h ilyen hazaarulo virusdrukker balféknek sehol máshol nincsenek. Az anyjukat eladnak egy nagyobb fertozeshullamert.

midnightcoder2 2020.07.07. 07:23:22

@Matthias Corvinus: Matyika, ha egy hozzászólást 20x küldesz el egymás után, azzal nem vagytok többen.

2020.07.07. 07:34:03

@midnightcoder2: attól, hogy 20 álnéven leírjátok ugyanazt a baromságot, és soha nem válaszoltok érvekre, attól se többen nem lesztek, se igazatok nem lesz.

midnightcoder2 2020.07.07. 07:35:00

@kvadrillio: A nép alatt általában a nép tömeget értjük, azaz az átlagpolgárt. A demokrácia lényege az, hogy a takarítónéni szavazata is egyet ér, és a tudományos akadémia elnökéé is. És ugye az MTA-nak csak egy elnöke van, takarító néni viszont elég sok. Ez lenne az igazi baj a demokráciával, ha létezne. Ha a takarító néninek kellene döntenie Pl. arról, hogy épüljön-e újabb blokk a paksi atomerőműhöz, akkor elég komoly baj lenne, mert hogy ehhez a döntéshez neki sem képzettsége, sem információi, sem erre allokált ideje nincsen. Illetve képességei sem feltétlenül. Volt anno egy kísérlet, ahol egy sakkmester játszott egy rakás ember ellen. Az egyik oldalon volt a sakkmester aki lépett valamit, a másik oldalon a sok ember mindegyike léphetett egyet-egyet, és a számítógép azt a lépést választotta, amire a legtöbben szavaztak. Persze a sakkmester nyert, mert az átlagpolgár annyira nem tud sakkozni.
De szerencsére erről igazából szó sincs. Az átlagpolgár válláról leveszi a döntés terhét a jó média. Jucika néni a takarítóasszony nem fog energetikáról szóló cikkeket böngészni a világhálón, esetleg elmenni iskolába fizikát tanulni, hanem megnézi az Index címlapját, ahol a jó Atomcsapda blog elmondja neki, hogy az atony az egy szar dolog mert hogy sugározik.

2020.07.07. 07:35:27

@midnightcoder2: ezek egyike sem az adófizetők pénzét lopja, mint Orbán. ez a különbség. a sajtószabadság nem az, hogy minden faszságot ugyanúgy és kötelezően nyomatnak a magán újságok, tévék és portálok. ellenben az, hogy Orbán baromságait a mi pénzükből szórja, az NEM sajtószabadság. az az elnyomás.

2020.07.07. 07:38:06

@luis5: Magyarországon egyetlen vírusdrukker van, Orbánék, akik nem akarták bezárni az iskolákat, nem akarnak tesztelni, vagy kevesebbet akartak tesztelni, akik tesztelés nélkül küldték haza a betegeket a kórházból, és nem akartak maszkot hordani, vagy azt ajánlani. Orbánék hazaárulók.

ertelemblog.wordpress.com/2020/03/28/mi-mindent-rontott-el-az-orban-kormany-a-koronavirus-jarvany-kezeleseben/

midnightcoder2 2020.07.07. 07:38:10

@Matthias Corvinus: Matyika, itt egyenlőre te vagy az, aki különféle álneveken írogat. Legutóbb Pl. math0 néven boldogítottad a közönséget.

2020.07.07. 07:40:01

@midnightcoder2: a népnek pontosan annyi szakképzettsége van az atomerőműhöz, mint a menekültekhez, te mongolFidióta elmebeteg! az atomerőműről kellene népszavazást tartani, meg konzultálni, nem a menekültekről, te atombuzi, náci fasz!

2020.07.07. 07:43:01

@midnightcoder2: "itt egyenlőre (sic!) te vagy az"

Itt egyelőre te vagy az, aki olyan hülye, hogy még magyarul sem tud, te mongolFidióta, náci barom!

2020.07.07. 07:45:19

@midnightcoder2: ezek egyike sem az adófizetők pénzét lopja, mint Orbán. ez a különbség. a sajtószabadság nem az, hogy minden faszságot ugyanúgy és kötelezően nyomatnak a magán újságok, tévék és portálok. ellenben az, hogy Orbán baromságait a mi pénzükből szórja, az NEM sajtószabadság. az az elnyomás.

2020.07.07. 07:46:03

@midnightcoder2: "itt egyenlőre (sic!) te vagy az"

Itt egyelőre te vagy az, aki olyan hülye, hogy még magyarul sem tud, te mongolFidióta, náci barom!

midnightcoder2 2020.07.07. 07:48:15

@Matthias Corvinus: Mondjuk az iskolákat speciel elég gyorsan bezárták. Orbánék inkább ott kúrták el nem kicsit, de nagyon, amikor kiürítették a kórházakat. És persze ott, hogy az előző kormányokkal kéz a kézben hagyták lerohadni az egészségügyet. Ami azért is érdekes, mert a nyugdíjasok, akik ezt legsűrűbben veszik igénybe, pont az ő szavazóbázisuk. És ők sokkal többen vannak, mint a stadionok törzsközönsége.

midnightcoder2 2020.07.07. 07:53:33

@Matthias Corvinus: Abban az országban, ahol képviselők tiltakoznak olyan táblával a kezükben, hogy "Képviselőkbe belefolytani a szót illendő ?" egy blogpost hozzászólásában ez azért nem akkora tragédia. Nem is beszélve az Indexről, ahol a címlapon vannak néha akkora helyesírási hibák, hogy a fal adja a másikat.
De ha mégis, akkor legközelebb teszek félre némi hamut a grillezés után, hogy a fejemre szórhassam.

2020.07.07. 07:54:18

@midnightcoder2: a népnek pontosan annyi szakképzettsége van az atomerőműhöz, mint a menekültekhez, te mongolFidióta elmebeteg! az atomerőműről kellene népszavazást tartani, meg konzultálni, nem a menekültekről, te atombuzi, náci fasz!

2020.07.07. 07:57:22

@midnightcoder2: majd kormányváltás után Orbánékat dobjuk ki az tévé székházból, te kis náci selejt! És ha majd megint kordont bontanak, mennek a börtönbe! Aztán szórhatsz hamut a fejedre, te kis mongolFidióta elmebeteg! Neked a helyesírás a szólásszabadság, miközben az előbb mutattad meg, hogy "egyenlőre" te se tudtál még magyarul megtanulni.

2020.07.07. 07:58:03

@midnightcoder2: "itt egyenlőre (sic!) te vagy az"

Itt egyelőre te vagy az, aki olyan hülye, hogy még magyarul sem tud, te mongolFidióta, náci barom!

2020.07.07. 08:00:08

@midnightcoder2: "az iskolákat speciel elég gyorsan bezárták."

HAZUDSZ, náci selejt, az ellenzék nyomatta a témát, és Orbán több napot késett vele.

" Orbánék inkább ott kúrták el nem kicsit, de nagyon, amikor kiürítették a kórházakat. "

OTT IS.

"hagyták lerohadni az egészségügyet."

OTT IS.

Meg még sok helyen elbaszták Orbánék. Te mégis erre a selejtre szavazol, mert egy mongolFidióta vagy.

2020.07.07. 08:00:40

@midnightcoder2: ezek egyike sem az adófizetők pénzét lopja, mint Orbán. ez a különbség. a sajtószabadság nem az, hogy minden faszságot ugyanúgy és kötelezően nyomatnak a magán újságok, tévék és portálok. ellenben az, hogy Orbán baromságait a mi pénzükből szórja, az NEM sajtószabadság. az az elnyomás.

midnightcoder2 2020.07.07. 08:02:12

@Matthias Corvinus: Őszintén szólva, nem tudom ezt miért nekem címezted, de a sajtószabadság az, amikor bárki kiadhat sajtóterméket akinek pénze van rá. Ilyen van ma, és nem volt Pl. a Rákosi rendszerben, ahol volt hogy az írógépeket is lezárták a hétvégére, nehogy valaki ellenzéki röplapokat írogasson rajtuk. Amúgy pedig minden pártsajtó állami pénzből megy, az ellenzéki legfeljebb az előző ciklusok, vagy a gengszterváltás alatt megszerzett állami pénzből. Csak mivel a baloldal már nagyon régen volt hatalmon, és nem is nagyon várható, így az ellenzéki sajtó most kicsit éhezik. Szegény Népszabó konkrétan éhen is halt. Jóval olcsóbb ugyanis egy 444.hu-t fenntartani, a szavazóbázishoz pedig ez is eljut. Érdemi mondanivaló pedig amúgy sincs.

2020.07.07. 08:03:32

@midnightcoder2: majd kormányváltás után Orbánékat dobjuk ki az tévé székházból, te kis náci selejt! És ha majd megint kordont bontanak, mennek a börtönbe! Aztán szórhatsz hamut a fejedre, te kis mongolFidióta elmebeteg! Neked a helyesírás a szólásszabadság, miközben az előbb mutattad meg, hogy "egyenlőre" te se tudtál még magyarul megtanulni.

midnightcoder2 2020.07.07. 08:07:20

@Matthias Corvinus: "HAZUDSZ, náci selejt, az ellenzék nyomatta a témát, és Orbán több napot késett vele."
Matyika, ebben a történetben pár nap akkor nem sokat osztott vagy szorzott. Nézd meg ellenpéldaként a derék svédeket vagy az angolokat.

"Meg még sok helyen elbaszták Orbánék. Te mégis erre a selejtre szavazol"
Már a legutóbbi parlamenti választáson sem rájuk szavaztam, hanem a Jobbikra.

2020.07.07. 08:07:50

@midnightcoder2: ezek egyike sem az adófizetők pénzét lopja, mint Orbán. ez a különbség. a sajtószabadság nem az, hogy minden faszságot ugyanúgy és kötelezően nyomatnak a magán újságok, tévék és portálok. ellenben az, hogy Orbán baromságait a mi pénzükből szórja, az NEM sajtószabadság. az az elnyomás.

midnightcoder2 2020.07.07. 08:09:22

@Matthias Corvinus: "majd kormányváltás után Orbánékat dobjuk ki az tévé székházból"
Na te büdös kulák! Látod azt a gerendát? Oda fogunk felakasztani! Majd ha egyszer lesz szögünk...

2020.07.07. 08:11:27

@midnightcoder2: a népnek pontosan annyi szakképzettsége van az atomerőműhöz, mint a menekültekhez, te mongolFidióta elmebeteg! az atomerőműről kellene népszavazást tartani, meg konzultálni, nem a menekültekről, te atombuzi, náci fasz!

2020.07.07. 08:11:33

@midnightcoder2: "az iskolákat speciel elég gyorsan bezárták."

HAZUDSZ, náci selejt, az ellenzék nyomatta a témát, és Orbán több napot késett vele.

" Orbánék inkább ott kúrták el nem kicsit, de nagyon, amikor kiürítették a kórházakat. "

OTT IS.

"hagyták lerohadni az egészségügyet."

OTT IS.

Meg még sok helyen elbaszták Orbánék.

ertelemblog.wordpress.com/2020/03/28/mi-mindent-rontott-el-az-orban-kormany-a-koronavirus-jarvany-kezeleseben/

Te mégis erre a selejtre szavazol, mert egy mongolFidióta vagy.

2020.07.07. 08:13:29

@midnightcoder2: no, hogy vinnyog a kis náci geci, ha valaki csak kilátásba helyezi, hogy úgy bánunk az ő képviselőikkel, mint ahogy ők bántak az ellenzékkel. rögtön jön a kis náci geci a kis akasztós szövegével!

2020.07.07. 08:15:25

@midnightcoder2: attól, hogy 20 álnéven leírjátok ugyanazt a baromságot, és soha nem válaszoltok érvekre, attól se többen nem lesztek, se igazatok nem lesz.

2020.07.07. 08:33:27

@midnightcoder2: ezek egyike sem az adófizetők pénzét lopja, mint Orbán. ez a különbség. a sajtószabadság nem az, hogy minden faszságot ugyanúgy és kötelezően nyomatnak a magán újságok, tévék és portálok. ellenben az, hogy Orbán baromságait a mi pénzükből szórja, az NEM sajtószabadság. az az elnyomás.

midnightcoder2 2020.07.07. 08:33:50

@Matthias Corvinus: "az atomerőműről kellene népszavazást tartani, meg konzultálni, nem a menekültekről"
Egyikről sem kellene konzultálni. Az atomerőművet fel kell építeni, a migriket pedig vissza kell zavarni a saját kontinesükre. Ezt diktálja a józan ész, aminek te állítólag nagy híve vagy.

2020.07.07. 08:37:37

@midnightcoder2: "az iskolákat speciel elég gyorsan bezárták."

HAZUDSZ, náci selejt, az ellenzék nyomatta a témát, és Orbán több napot késett vele.

" Orbánék inkább ott kúrták el nem kicsit, de nagyon, amikor kiürítették a kórházakat. "

OTT IS.

"hagyták lerohadni az egészségügyet."

OTT IS.

Meg még sok helyen elbaszták Orbánék.

ertelemblog.wordpress.com/2020/03/28/mi-mindent-rontott-el-az-orban-kormany-a-koronavirus-jarvany-kezeleseben/

Te mégis erre a selejtre szavazol, mert egy mongolFidióta vagy.

2020.07.07. 08:41:15

@luis5: Magyarországon egyetlen vírusdrukker van, Orbánék, akik nem akarták bezárni az iskolákat, nem akarnak tesztelni, vagy kevesebbet akartak tesztelni, akik tesztelés nélkül küldték haza a betegeket a kórházból, és nem akartak maszkot hordani, vagy azt ajánlani. Orbánék hazaárulók.

ertelemblog.wordpress.com/2020/03/28/mi-mindent-rontott-el-az-orban-kormany-a-koronavirus-jarvany-kezeleseben/

midnightcoder2 2020.07.07. 08:42:07

@Matthias Corvinus: "a sajtószabadság nem az, hogy minden faszságot ugyanúgy és kötelezően nyomatnak a magán újságok"

De pontosan az. Ha valaki valamit mondani akar, és van rá pénze, akkor mondhatja, akár jobbról, akár balról. De azt fogja mondani, amit a tulaj akar. Közszolgálati médiának pedig léteznie sem lenne szabad, pont azért mert állami pénzből nem kellene propagandát nyomatni.

midnightcoder2 2020.07.07. 08:43:02

Tényleg kellene egy matyikaszűrő.

2020.07.07. 08:44:21

@midnightcoder2: majd kormányváltás után Orbánékat dobjuk ki az tévé székházból, te kis náci selejt! És ha majd megint kordont bontanak, mennek a börtönbe! Aztán szórhatsz hamut a fejedre, te kis mongolFidióta elmebeteg! Neked a helyesírás a szólásszabadság, miközben az előbb mutattad meg, hogy "egyenlőre" te se tudtál még magyarul megtanulni.

2020.07.07. 08:48:18

@midnightcoder2: "az iskolákat speciel elég gyorsan bezárták."

HAZUDSZ, náci selejt, az ellenzék nyomatta a témát, és Orbán több napot késett vele.

" Orbánék inkább ott kúrták el nem kicsit, de nagyon, amikor kiürítették a kórházakat. "

OTT IS.

"hagyták lerohadni az egészségügyet."

OTT IS.

Meg még sok helyen elbaszták Orbánék. Te mégis erre a selejtre szavazol, mert egy mongolFidióta vagy.

2020.07.07. 08:51:05

@midnightcoder2: "Ha valaki valamit mondani akar, és van rá pénze, akkor mondhatja, akár jobbról, akár balról. De azt fogja mondani, amit a tulaj akar."

Pontosan. Semmiben nem mondasz ellent annak, amit én írtam. Én azt írtam, hogy az nem sajtószabadság, hogy a magánmédiának valaki elő akarja írni, hogy ne arról írjon, amiről akar, és amiről az olvasók olvasni akarnak, hanem fűnyíró elven mindenről ugyanannyit kelljen írni. Ez nem sajtószabadság.

A sajtószabadság az, amikor a magánmédia ezt maga dönti el. És ennek az eredménye nem feltétlenül az, hogy náci szarból ugyanannyi van, mint értelmes hírekből. A sajtószabadságnak tökéletesen megfelel az, ha az újságok egy jelentős többsége nem Fideszes szennymédia, mert a faszom sem akarja a Fideszes hazugságokat olvasni. Legfeljebb az a 2 milliós zsákfalusi selejt, aki a Fideszre szavaz, de ők meg kevesebb újságot olvasnak. Ennyikeh.

"állami pénzből nem kellene propagandát nyomatni."

A Fidesz ezt csinálja 10 éve, és nemcsak a közmédiában, de az óriásplakátokon is. Százmilliárdos nagyságrendben.

De szerinted ez a médiaszabadság, mert te egy mongolFidióta selejt vagy.

2020.07.07. 08:52:10

@midnightcoder2: "az iskolákat speciel elég gyorsan bezárták."

HAZUDSZ, náci selejt, az ellenzék nyomatta a témát, és Orbán több napot késett vele.

" Orbánék inkább ott kúrták el nem kicsit, de nagyon, amikor kiürítették a kórházakat. "

OTT IS.

"hagyták lerohadni az egészségügyet."

OTT IS.

Meg még sok helyen elbaszták Orbánék. Te mégis erre a selejtre szavazol, mert egy mongolFidióta vagy.

2020.07.07. 08:53:10

@midnightcoder2: Egyszerűbben a te kis paraszti szinteden:

1) Az nem sérti a sajtószabadságot, ha az indexet többen olvassák, mint a náci szennylapokat, mert ez az olvasók döntése, és mert az index nem adófizetők pénzéből működik.

2) Az sérti a sajtószabadságot, ha Orbán az emberek döntésétől függetlenül közpénzből nyom hazugságokat a tévében, újságokban és óriásplakátokon.

2020.07.07. 08:53:43

@midnightcoder2: majd kormányváltás után Orbánékat dobjuk ki az tévé székházból, te kis náci selejt! És ha majd megint kordont bontanak, mennek a börtönbe! Aztán szórhatsz hamut a fejedre, te kis mongolFidióta elmebeteg! Neked a helyesírás a szólásszabadság, miközben az előbb mutattad meg, hogy "egyenlőre" te se tudtál még magyarul megtanulni.

2020.07.07. 08:57:28

@midnightcoder2: majd kormányváltás után Orbánékat dobjuk ki az tévé székházból, te kis náci selejt! És ha majd megint kordont bontanak, mennek a börtönbe! Aztán szórhatsz hamut a fejedre, te kis mongolFidióta elmebeteg! Neked a helyesírás a szólásszabadság, miközben az előbb mutattad meg, hogy "egyenlőre" te se tudtál még magyarul megtanulni.

2020.07.07. 09:00:46

@midnightcoder2: Egyszerűbben a te kis paraszti szinteden:

1) Az nem sérti a sajtószabadságot, ha az indexet többen olvassák, mint a náci szennylapokat, mert ez az olvasók döntése, és mert az index nem adófizetők pénzéből működik.

2) Az sérti a sajtószabadságot, ha Orbán az emberek döntésétől függetlenül közpénzből nyom hazugságokat a tévében, újságokban és óriásplakátokon.

2020.07.07. 09:05:23

@midnightcoder2: "Ha valaki valamit mondani akar, és van rá pénze, akkor mondhatja, akár jobbról, akár balról. De azt fogja mondani, amit a tulaj akar."

Pontosan. Semmiben nem mondasz ellent annak, amit én írtam. Én azt írtam, hogy az nem sajtószabadság, hogy a magánmédiának valaki elő akarja írni, hogy ne arról írjon, amiről akar, és amiről az olvasók olvasni akarnak, hanem fűnyíró elven mindenről ugyanannyit kelljen írni. Ez nem sajtószabadság.

A sajtószabadság az, amikor a magánmédia ezt maga dönti el. És ennek az eredménye nem feltétlenül az, hogy náci szarból ugyanannyi van, mint értelmes hírekből. A sajtószabadságnak tökéletesen megfelel az, ha az újságok egy jelentős többsége nem Fideszes szennymédia, mert a faszom sem akarja a Fideszes hazugságokat olvasni. Legfeljebb az a 2 milliós zsákfalusi selejt, aki a Fideszre szavaz, de ők meg kevesebb újságot olvasnak. Ennyikeh.

"állami pénzből nem kellene propagandát nyomatni."

A Fidesz ezt csinálja 10 éve, és nemcsak a közmédiában, de az óriásplakátokon is. Százmilliárdos nagyságrendben.

De szerinted ez a médiaszabadság, mert te egy mongolFidióta selejt vagy.

midnightcoder2 2020.07.07. 09:05:29

@Matthias Corvinus: "Az nem sérti a sajtószabadságot, ha az indexet többen olvassák, mint a náci szennylapokat, mert ez az olvasók döntése, és mert az index nem adófizetők pénzéből működik."

Azt te honnan tudod Matyika, hogy az Indexnek miből van a pénze ?

midnightcoder2 2020.07.07. 09:07:32

@Matthias Corvinus: "Én azt írtam, hogy az nem sajtószabadság, hogy a magánmédiának valaki elő akarja írni, hogy ne arról írjon, amiről akar"

Miért, ki mondja meg az Indexnek vagy a HVG-nek hogy miről írjon, a tulajokon kívül ? Illetve bizonyos korlátok azért vannak, Pl. pedofil képeket nem lehet kihozni a címlapon. De Orbán karikatúrákat igen.

2020.07.07. 09:10:11

@midnightcoder2: "Ha valaki valamit mondani akar, és van rá pénze, akkor mondhatja, akár jobbról, akár balról. De azt fogja mondani, amit a tulaj akar."

Pontosan. Semmiben nem mondasz ellent annak, amit én írtam. Én azt írtam, hogy az nem sajtószabadság, hogy a magánmédiának valaki elő akarja írni, hogy ne arról írjon, amiről akar, és amiről az olvasók olvasni akarnak, hanem fűnyíró elven mindenről ugyanannyit kelljen írni. Ez nem sajtószabadság.

A sajtószabadság az, amikor a magánmédia ezt maga dönti el. És ennek az eredménye nem feltétlenül az, hogy náci szarból ugyanannyi van, mint értelmes hírekből. A sajtószabadságnak tökéletesen megfelel az, ha az újságok egy jelentős többsége nem Fideszes szennymédia, mert a faszom sem akarja a Fideszes hazugságokat olvasni. Legfeljebb az a 2 milliós zsákfalusi selejt, aki a Fideszre szavaz, de ők meg kevesebb újságot olvasnak. Ennyikeh.

"állami pénzből nem kellene propagandát nyomatni."

A Fidesz ezt csinálja 10 éve, és nemcsak a közmédiában, de az óriásplakátokon is. Százmilliárdos nagyságrendben.

De szerinted ez a médiaszabadság, mert te egy mongolFidióta selejt vagy.

midnightcoder2 2020.07.07. 09:11:58

@Matthias Corvinus: "De szerinted ez a médiaszabadság"
A médiaszabadság az, hogy lehet-e olyan médiát alapítani, ahol el lehet mondani amit akarsz (kivéve Pl. a fent említett pedofília). Ilyen egyszerű. Észak-Korea ma: nem. Magyarország ma: igen. Ennyi.

A kiegyensúlyozott média az egy másik kérdés. De az sem arról szól, hogy állami pénzből vagy magán pénzből finanszírozzák, hanem arról hogy az egyik oldalnak ennyi sajtója van, a másik oldalnak meg annyi. Hogy aztán azt most lopott pénzből fizetik, vagy régebben ellopott pénzből, vagy kockázati befektetők pénzéből akik a jövőbeli lopás reményében fektetnek a dologba, más kérdés.

2020.07.07. 09:14:51

@midnightcoder2: "Ha valaki valamit mondani akar, és van rá pénze, akkor mondhatja, akár jobbról, akár balról. De azt fogja mondani, amit a tulaj akar."

Pontosan. Semmiben nem mondasz ellent annak, amit én írtam. Én azt írtam, hogy az nem sajtószabadság, hogy a magánmédiának valaki elő akarja írni, hogy ne arról írjon, amiről akar, és amiről az olvasók olvasni akarnak, hanem fűnyíró elven mindenről ugyanannyit kelljen írni. Ez nem sajtószabadság.

A sajtószabadság az, amikor a magánmédia ezt maga dönti el. És ennek az eredménye nem feltétlenül az, hogy náci szarból ugyanannyi van, mint értelmes hírekből. A sajtószabadságnak tökéletesen megfelel az, ha az újságok egy jelentős többsége nem Fideszes szennymédia, mert a faszom sem akarja a Fideszes hazugságokat olvasni. Legfeljebb az a 2 milliós zsákfalusi selejt, aki a Fideszre szavaz, de ők meg kevesebb újságot olvasnak. Ennyikeh.

"állami pénzből nem kellene propagandát nyomatni."

A Fidesz ezt csinálja 10 éve, és nemcsak a közmédiában, de az óriásplakátokon is. Százmilliárdos nagyságrendben.

De szerinted ez a médiaszabadság, mert te egy mongolFidióta selejt vagy.

2020.07.07. 09:26:19

@midnightcoder2: ezek egyike sem az adófizetők pénzét lopja, mint Orbán. ez a különbség. a sajtószabadság nem az, hogy minden faszságot ugyanúgy és kötelezően nyomatnak a magán újságok, tévék és portálok. ellenben az, hogy Orbán baromságait a mi pénzükből szórja, az NEM sajtószabadság. az az elnyomás.

2020.07.07. 09:30:12

@midnightcoder2: majd kormányváltás után Orbánékat dobjuk ki az tévé székházból, te kis náci selejt! És ha majd megint kordont bontanak, mennek a börtönbe! Aztán szórhatsz hamut a fejedre, te kis mongolFidióta elmebeteg! Neked a helyesírás a szólásszabadság, miközben az előbb mutattad meg, hogy "egyenlőre" te se tudtál még magyarul megtanulni.

2020.07.07. 09:33:33

@midnightcoder2: ezek egyike sem az adófizetők pénzét lopja, mint Orbán. ez a különbség. a sajtószabadság nem az, hogy minden faszságot ugyanúgy és kötelezően nyomatnak a magán újságok, tévék és portálok. ellenben az, hogy Orbán baromságait a mi pénzükből szórja, az NEM sajtószabadság. az az elnyomás.

2020.07.07. 09:36:58

@midnightcoder2: ezek egyike sem az adófizetők pénzét lopja, mint Orbán. ez a különbség. a sajtószabadság nem az, hogy minden faszságot ugyanúgy és kötelezően nyomatnak a magán újságok, tévék és portálok. ellenben az, hogy Orbán baromságait a mi pénzükből szórja, az NEM sajtószabadság. az az elnyomás.

2020.07.07. 09:40:53

@midnightcoder2: attól, hogy 20 álnéven leírjátok ugyanazt a baromságot, és soha nem válaszoltok érvekre, attól se többen nem lesztek, se igazatok nem lesz.

2020.07.07. 09:48:43

@midnightcoder2: "Ha valaki valamit mondani akar, és van rá pénze, akkor mondhatja, akár jobbról, akár balról. De azt fogja mondani, amit a tulaj akar."

Pontosan. Semmiben nem mondasz ellent annak, amit én írtam. Én azt írtam, hogy az nem sajtószabadság, hogy a magánmédiának valaki elő akarja írni, hogy ne arról írjon, amiről akar, és amiről az olvasók olvasni akarnak, hanem fűnyíró elven mindenről ugyanannyit kelljen írni. Ez nem sajtószabadság.

A sajtószabadság az, amikor a magánmédia ezt maga dönti el. És ennek az eredménye nem feltétlenül az, hogy náci szarból ugyanannyi van, mint értelmes hírekből. A sajtószabadságnak tökéletesen megfelel az, ha az újságok egy jelentős többsége nem Fideszes szennymédia, mert a faszom sem akarja a Fideszes hazugságokat olvasni. Legfeljebb az a 2 milliós zsákfalusi selejt, aki a Fideszre szavaz, de ők meg kevesebb újságot olvasnak. Ennyikeh.

"állami pénzből nem kellene propagandát nyomatni."

A Fidesz ezt csinálja 10 éve, és nemcsak a közmédiában, de az óriásplakátokon is. Százmilliárdos nagyságrendben.

De szerinted ez a médiaszabadság, mert te egy mongolFidióta selejt vagy.

midnightcoder2 2020.07.07. 09:49:12

Valaki igazán tehetne egy olyan feltételt a blog.hu-ba, hogy ha egy nick 3x küld be 70%-ban azonos tartalmú hozzászólást, azt tiltsák ki az egész rendszerből. És csak az elsőt jelenítsék meg.

birkamenet 2020.07.07. 09:52:39

@midnightcoder2: "A demokrácia lényege az, hogy a takarítónéni szavazata is egyet ér, és a tudományos akadémia elnökéé is. És ugye az MTA-nak csak egy elnöke van, takarító néni viszont elég sok. Ez lenne az igazi baj a demokráciával, ha létezne. Ha a takarító néninek kellene döntenie Pl. arról, hogy épüljön-e újabb blokk a paksi atomerőműhöz, akkor elég komoly baj lenne, "

Neked lövésed sincs ahhoz a korszakhoz élsz, lövésed sincs ahhoz a dolgokhoz, amelyek által a világ boldogabbik fele már ezer éve elhúzott a magyar ugar mellett. Neked csak az illiberális birkalét való, különben összesesel az életben ha egyszer kineveznének polgárrá és úgy kellene élned.

Okostóni, a takarítőnő is állja Paks számláját és az összes KOCKÁZATÁT, tehát nehogy már kitúrja akárkit is a döntéshozatal és a KRIKTIKA lehetőségéből. Nem degenerált illiberált országokban úgy müködnek a dolgok, hogy a közszolgálati média korlátlan és egyenlő lehetőségeket bioztsosít minden félnek, hogy a polgárok előtt vitatkozzanak a témákról. A polgár meg ha nem ért semmit úgyse fog véleményt nyilvánítani, ha meg érti akkor meg alapvető joga véleményt alkotni, egyetérteni vagy tiltakozni.

Tudom, hogy nálatok ostoba diktáror imádó fidessbirkáknál ez már anarchia, csak hát nem a nyugati polgár van rendszeresen a történelem szopórollerén, hanem ti, az ostoba, igénytelen magyarbirka.
De legalább jól érzed magad a rendszerben, mert neked ez a lét való.

konrada 2020.07.07. 10:53:05

@midnightcoder2: "Tényleg kellene egy matyikaszűrő. "
...mi a francnak etetted???;))

midnightcoder2 2020.07.07. 11:51:23

@birkamenet: "Okostóni, a takarítőnő is állja Paks számláját és az összes KOCKÁZATÁT, tehát nehogy már kitúrja akárkit is a döntéshozatal és a KRIKTIKA lehetőségéből"

Nem azt mondtam hogy ki van túrva, hanem azt, hogy ő nem tud döntést hozni, mert nincs meg hozzá sem a tudása, sem az információi, sem az erre allokált ideje. Ergo nincs döntési pozícióban, max. ismételgetni tud különféle véleményeket amiket a médiából hall. És ez kb. a mai demokrácia lényege. Juci néni nem az alapján fog dönteni, hogy legyen-e Paks2 hogy tanulmányozza a döntéshez szükséges cikkeket különböző forrásból, hanem párthűség illetve a média alapján.

2020.07.07. 12:34:34

@midnightcoder2: te már rég repültél volna, mivel a hozzászólásaid 90%-a 70%-ban ugyanaz a faszság.

2020.07.07. 12:35:34

@midnightcoder2: ezek egyike sem az adófizetők pénzét lopja, mint Orbán. ez a különbség. a sajtószabadság nem az, hogy minden faszságot ugyanúgy és kötelezően nyomatnak a magán újságok, tévék és portálok. ellenben az, hogy Orbán baromságait a mi pénzükből szórja, az NEM sajtószabadság. az az elnyomás.

2020.07.07. 12:38:32

@midnightcoder2: "hanem arról hogy az egyik oldalnak ennyi sajtója van, a másik oldalnak meg annyi."

nem, a kiegyensúlyozott média NEM erről szól. a kiegyensúlyozott médiában természetes az, hogy a hülye, ostoba, náci baromságnak nincs ugyanannyi sajtója, mert kevesebben olvassák, kevesebb sajtó akar egyáltalán hülye náci dolgokat nyomni. ahogy a lapos Föld elméletnek sincs ugyanolyan sajtója, mint a tudománynak.

és az nem sajtószabadság, meg nem kiegyensúlyozott média, ha a diktátor ezt a természetes dolgot közpénzből és erőszakkal akarja a maga javára billenteni.

2020.07.07. 12:41:08

@midnightcoder2: "ki mondja meg az Indexnek vagy a HVG-nek hogy miről írjon"

te akarod megmondani, azt akarod mondani, hogy a kiegyensúlyozott média az csakis az, ha a te náci baromságod is hasonló szinten jelenik meg a sajtóban, mint az értelmes dolgok. pedig a kiegyensúlyozott média az az, ha a sajtóban a dolgok aszerint jelennek meg, hogy azok a sajtóorgánumok meg az olvasóik mit tartanak fontosnak, és nem az, ha te, a náci fasz ugrálsz, egyetlen olvasóként.

2020.07.07. 12:43:08

@midnightcoder2: ""Az nem sérti a sajtószabadságot, ha az indexet többen olvassák, mint a náci szennylapokat, mert ez az olvasók döntése, és mert az index nem adófizetők pénzéből működik."

Azt te honnan tudod Matyika, hogy az Indexnek miből van a pénze ?"

Ha Orbán az indexnek is lopna közpénzt, azt tudnánk, te elmebeteg, náci selejt, mert a szennymédia már sírna, hogy miért lop másnak, miért nem csak nekik lop?!

2020.07.07. 12:45:31

@luis5: Magyarországon egyetlen vírusdrukker van, Orbánék, akik nem akarták bezárni az iskolákat, nem akarnak tesztelni, vagy kevesebbet akartak tesztelni, akik tesztelés nélkül küldték haza a betegeket a kórházból, és nem akartak maszkot hordani, vagy azt ajánlani. Orbánék hazaárulók.

ertelemblog.wordpress.com/2020/03/28/mi-mindent-rontott-el-az-orban-kormany-a-koronavirus-jarvany-kezeleseben/

2020.07.07. 12:46:53

@midnightcoder2: majd kormányváltás után Orbánékat dobjuk ki az tévé székházból, te kis náci selejt! És ha majd megint kordont bontanak, mennek a börtönbe! Aztán szórhatsz hamut a fejedre, te kis mongolFidióta elmebeteg! Neked a helyesírás a szólásszabadság, miközben az előbb mutattad meg, hogy "egyenlőre" te se tudtál még magyarul megtanulni.

2020.07.07. 12:48:20

@midnightcoder2: "az iskolákat speciel elég gyorsan bezárták."

HAZUDSZ, náci selejt, az ellenzék nyomatta a témát, és Orbán több napot késett vele.

" Orbánék inkább ott kúrták el nem kicsit, de nagyon, amikor kiürítették a kórházakat. "

OTT IS.

"hagyták lerohadni az egészségügyet."

OTT IS.

Meg még sok helyen elbaszták Orbánék.

ertelemblog.wordpress.com/2020/03/28/mi-mindent-rontott-el-az-orban-kormany-a-koronavirus-jarvany-kezeleseben/

Te mégis erre a selejtre szavazol, mert egy mongolFidióta vagy.

2020.07.07. 12:51:06

@midnightcoder2: "az iskolákat speciel elég gyorsan bezárták."

HAZUDSZ, náci selejt, az ellenzék nyomatta a témát, és Orbán több napot késett vele.

" Orbánék inkább ott kúrták el nem kicsit, de nagyon, amikor kiürítették a kórházakat. "

OTT IS.

"hagyták lerohadni az egészségügyet."

OTT IS.

Meg még sok helyen elbaszták Orbánék. Te mégis erre a selejtre szavazol, mert egy mongolFidióta vagy.

2020.07.07. 12:53:57

@midnightcoder2: majd kormányváltás után Orbánékat dobjuk ki az tévé székházból, te kis náci selejt! És ha majd megint kordont bontanak, mennek a börtönbe! Aztán szórhatsz hamut a fejedre, te kis mongolFidióta elmebeteg! Neked a helyesírás a szólásszabadság, miközben az előbb mutattad meg, hogy "egyenlőre" te se tudtál még magyarul megtanulni.

2020.07.07. 13:00:04

@midnightcoder2: a népnek pontosan annyi szakképzettsége van az atomerőműhöz, mint a menekültekhez, te mongolFidióta elmebeteg! az atomerőműről kellene népszavazást tartani, meg konzultálni, nem a menekültekről, te atombuzi, náci fasz!

2020.07.07. 13:02:45

@midnightcoder2: "Ha valaki valamit mondani akar, és van rá pénze, akkor mondhatja, akár jobbról, akár balról. De azt fogja mondani, amit a tulaj akar."

Pontosan. Semmiben nem mondasz ellent annak, amit én írtam. Én azt írtam, hogy az nem sajtószabadság, hogy a magánmédiának valaki elő akarja írni, hogy ne arról írjon, amiről akar, és amiről az olvasók olvasni akarnak, hanem fűnyíró elven mindenről ugyanannyit kelljen írni. Ez nem sajtószabadság.

A sajtószabadság az, amikor a magánmédia ezt maga dönti el. És ennek az eredménye nem feltétlenül az, hogy náci szarból ugyanannyi van, mint értelmes hírekből. A sajtószabadságnak tökéletesen megfelel az, ha az újságok egy jelentős többsége nem Fideszes szennymédia, mert a faszom sem akarja a Fideszes hazugságokat olvasni. Legfeljebb az a 2 milliós zsákfalusi selejt, aki a Fideszre szavaz, de ők meg kevesebb újságot olvasnak. Ennyikeh.

"állami pénzből nem kellene propagandát nyomatni."

A Fidesz ezt csinálja 10 éve, és nemcsak a közmédiában, de az óriásplakátokon is. Százmilliárdos nagyságrendben.

De szerinted ez a médiaszabadság, mert te egy mongolFidióta selejt vagy.

2020.07.07. 13:06:45

@midnightcoder2: "az iskolákat speciel elég gyorsan bezárták."

HAZUDSZ, náci selejt, az ellenzék nyomatta a témát, és Orbán több napot késett vele.

" Orbánék inkább ott kúrták el nem kicsit, de nagyon, amikor kiürítették a kórházakat. "

OTT IS.

"hagyták lerohadni az egészségügyet."

OTT IS.

Meg még sok helyen elbaszták Orbánék.

ertelemblog.wordpress.com/2020/03/28/mi-mindent-rontott-el-az-orban-kormany-a-koronavirus-jarvany-kezeleseben/

Te mégis erre a selejtre szavazol, mert egy mongolFidióta vagy.

2020.07.07. 13:07:57

@midnightcoder2: Egyszerűbben a te kis paraszti szinteden:

1) Az nem sérti a sajtószabadságot, ha az indexet többen olvassák, mint a náci szennylapokat, mert ez az olvasók döntése, és mert az index nem adófizetők pénzéből működik.

2) Az sérti a sajtószabadságot, ha Orbán az emberek döntésétől függetlenül közpénzből nyom hazugságokat a tévében, újságokban és óriásplakátokon.

2020.07.07. 13:09:18

@midnightcoder2: ""Az nem sérti a sajtószabadságot, ha az indexet többen olvassák, mint a náci szennylapokat, mert ez az olvasók döntése, és mert az index nem adófizetők pénzéből működik."

Azt te honnan tudod Matyika, hogy az Indexnek miből van a pénze ?"

Ha Orbán az indexnek is lopna közpénzt, azt tudnánk, te elmebeteg, náci selejt, mert a szennymédia már sírna, hogy miért lop másnak, miért nem csak nekik lop?!

2020.07.07. 13:10:31

@midnightcoder2: "az iskolákat speciel elég gyorsan bezárták."

HAZUDSZ, náci selejt, az ellenzék nyomatta a témát, és Orbán több napot késett vele.

" Orbánék inkább ott kúrták el nem kicsit, de nagyon, amikor kiürítették a kórházakat. "

OTT IS.

"hagyták lerohadni az egészségügyet."

OTT IS.

Meg még sok helyen elbaszták Orbánék.

ertelemblog.wordpress.com/2020/03/28/mi-mindent-rontott-el-az-orban-kormany-a-koronavirus-jarvany-kezeleseben/

Te mégis erre a selejtre szavazol, mert egy mongolFidióta vagy.

2020.07.07. 13:11:44

@midnightcoder2: no, hogy vinnyog a kis náci geci, ha valaki csak kilátásba helyezi, hogy úgy bánunk az ő képviselőikkel, mint ahogy ők bántak az ellenzékkel. rögtön jön a kis náci geci a kis akasztós szövegével!

2020.07.07. 13:12:56

@midnightcoder2: "az iskolákat speciel elég gyorsan bezárták."

HAZUDSZ, náci selejt, az ellenzék nyomatta a témát, és Orbán több napot késett vele.

" Orbánék inkább ott kúrták el nem kicsit, de nagyon, amikor kiürítették a kórházakat. "

OTT IS.

"hagyták lerohadni az egészségügyet."

OTT IS.

Meg még sok helyen elbaszták Orbánék.

ertelemblog.wordpress.com/2020/03/28/mi-mindent-rontott-el-az-orban-kormany-a-koronavirus-jarvany-kezeleseben/

Te mégis erre a selejtre szavazol, mert egy mongolFidióta vagy.

2020.07.07. 13:14:07

@midnightcoder2: a népnek pontosan annyi szakképzettsége van az atomerőműhöz, mint a menekültekhez, te mongolFidióta elmebeteg! az atomerőműről kellene népszavazást tartani, meg konzultálni, nem a menekültekről, te atombuzi, náci fasz!

2020.07.07. 13:18:26

@midnightcoder2: ezek egyike sem az adófizetők pénzét lopja, mint Orbán. ez a különbség. a sajtószabadság nem az, hogy minden faszságot ugyanúgy és kötelezően nyomatnak a magán újságok, tévék és portálok. ellenben az, hogy Orbán baromságait a mi pénzükből szórja, az NEM sajtószabadság. az az elnyomás.

2020.07.07. 13:20:01

@midnightcoder2: "az iskolákat speciel elég gyorsan bezárták."

HAZUDSZ, náci selejt, az ellenzék nyomatta a témát, és Orbán több napot késett vele.

" Orbánék inkább ott kúrták el nem kicsit, de nagyon, amikor kiürítették a kórházakat. "

OTT IS.

"hagyták lerohadni az egészségügyet."

OTT IS.

Meg még sok helyen elbaszták Orbánék.

ertelemblog.wordpress.com/2020/03/28/mi-mindent-rontott-el-az-orban-kormany-a-koronavirus-jarvany-kezeleseben/

Te mégis erre a selejtre szavazol, mert egy mongolFidióta vagy.

2020.07.07. 13:24:26

@midnightcoder2: a népnek pontosan annyi szakképzettsége van az atomerőműhöz, mint a menekültekhez, te mongolFidióta elmebeteg! az atomerőműről kellene népszavazást tartani, meg konzultálni, nem a menekültekről, te atombuzi, náci fasz!

2020.07.07. 13:27:11

@midnightcoder2: ezek egyike sem az adófizetők pénzét lopja, mint Orbán. ez a különbség. a sajtószabadság nem az, hogy minden faszságot ugyanúgy és kötelezően nyomatnak a magán újságok, tévék és portálok. ellenben az, hogy Orbán baromságait a mi pénzükből szórja, az NEM sajtószabadság. az az elnyomás.

2020.07.07. 13:28:28

@midnightcoder2: ""Az nem sérti a sajtószabadságot, ha az indexet többen olvassák, mint a náci szennylapokat, mert ez az olvasók döntése, és mert az index nem adófizetők pénzéből működik."

Azt te honnan tudod Matyika, hogy az Indexnek miből van a pénze ?"

Ha Orbán az indexnek is lopna közpénzt, azt tudnánk, te elmebeteg, náci selejt, mert a szennymédia már sírna, hogy miért lop másnak, miért nem csak nekik lop?!

2020.07.07. 13:29:57

@midnightcoder2: "Ha valaki valamit mondani akar, és van rá pénze, akkor mondhatja, akár jobbról, akár balról. De azt fogja mondani, amit a tulaj akar."

Pontosan. Semmiben nem mondasz ellent annak, amit én írtam. Én azt írtam, hogy az nem sajtószabadság, hogy a magánmédiának valaki elő akarja írni, hogy ne arról írjon, amiről akar, és amiről az olvasók olvasni akarnak, hanem fűnyíró elven mindenről ugyanannyit kelljen írni. Ez nem sajtószabadság.

A sajtószabadság az, amikor a magánmédia ezt maga dönti el. És ennek az eredménye nem feltétlenül az, hogy náci szarból ugyanannyi van, mint értelmes hírekből. A sajtószabadságnak tökéletesen megfelel az, ha az újságok egy jelentős többsége nem Fideszes szennymédia, mert a faszom sem akarja a Fideszes hazugságokat olvasni. Legfeljebb az a 2 milliós zsákfalusi selejt, aki a Fideszre szavaz, de ők meg kevesebb újságot olvasnak. Ennyikeh.

"állami pénzből nem kellene propagandát nyomatni."

A Fidesz ezt csinálja 10 éve, és nemcsak a közmédiában, de az óriásplakátokon is. Százmilliárdos nagyságrendben.

De szerinted ez a médiaszabadság, mert te egy mongolFidióta selejt vagy.

2020.07.07. 13:31:07

@midnightcoder2: no, hogy vinnyog a kis náci geci, ha valaki csak kilátásba helyezi, hogy úgy bánunk az ő képviselőikkel, mint ahogy ők bántak az ellenzékkel. rögtön jön a kis náci geci a kis akasztós szövegével!

2020.07.07. 13:33:38

@midnightcoder2: "itt egyenlőre (sic!) te vagy az"

Itt egyelőre te vagy az, aki olyan hülye, hogy még magyarul sem tud, te mongolFidióta, náci barom!

2020.07.07. 13:35:00

@midnightcoder2: "ki mondja meg az Indexnek vagy a HVG-nek hogy miről írjon"

te akarod megmondani, azt akarod mondani, hogy a kiegyensúlyozott média az csakis az, ha a te náci baromságod is hasonló szinten jelenik meg a sajtóban, mint az értelmes dolgok. pedig a kiegyensúlyozott média az az, ha a sajtóban a dolgok aszerint jelennek meg, hogy azok a sajtóorgánumok meg az olvasóik mit tartanak fontosnak, és nem az, ha te, a náci fasz ugrálsz, egyetlen olvasóként.

2020.07.07. 13:36:13

@midnightcoder2: "az iskolákat speciel elég gyorsan bezárták."

HAZUDSZ, náci selejt, az ellenzék nyomatta a témát, és Orbán több napot késett vele.

" Orbánék inkább ott kúrták el nem kicsit, de nagyon, amikor kiürítették a kórházakat. "

OTT IS.

"hagyták lerohadni az egészségügyet."

OTT IS.

Meg még sok helyen elbaszták Orbánék.

ertelemblog.wordpress.com/2020/03/28/mi-mindent-rontott-el-az-orban-kormany-a-koronavirus-jarvany-kezeleseben/

Te mégis erre a selejtre szavazol, mert egy mongolFidióta vagy.

2020.07.07. 13:37:29

@midnightcoder2: "az iskolákat speciel elég gyorsan bezárták."

HAZUDSZ, náci selejt, az ellenzék nyomatta a témát, és Orbán több napot késett vele.

" Orbánék inkább ott kúrták el nem kicsit, de nagyon, amikor kiürítették a kórházakat. "

OTT IS.

"hagyták lerohadni az egészségügyet."

OTT IS.

Meg még sok helyen elbaszták Orbánék.

ertelemblog.wordpress.com/2020/03/28/mi-mindent-rontott-el-az-orban-kormany-a-koronavirus-jarvany-kezeleseben/

Te mégis erre a selejtre szavazol, mert egy mongolFidióta vagy.

2020.07.07. 13:38:40

@midnightcoder2: "Ha valaki valamit mondani akar, és van rá pénze, akkor mondhatja, akár jobbról, akár balról. De azt fogja mondani, amit a tulaj akar."

Pontosan. Semmiben nem mondasz ellent annak, amit én írtam. Én azt írtam, hogy az nem sajtószabadság, hogy a magánmédiának valaki elő akarja írni, hogy ne arról írjon, amiről akar, és amiről az olvasók olvasni akarnak, hanem fűnyíró elven mindenről ugyanannyit kelljen írni. Ez nem sajtószabadság.

A sajtószabadság az, amikor a magánmédia ezt maga dönti el. És ennek az eredménye nem feltétlenül az, hogy náci szarból ugyanannyi van, mint értelmes hírekből. A sajtószabadságnak tökéletesen megfelel az, ha az újságok egy jelentős többsége nem Fideszes szennymédia, mert a faszom sem akarja a Fideszes hazugságokat olvasni. Legfeljebb az a 2 milliós zsákfalusi selejt, aki a Fideszre szavaz, de ők meg kevesebb újságot olvasnak. Ennyikeh.

"állami pénzből nem kellene propagandát nyomatni."

A Fidesz ezt csinálja 10 éve, és nemcsak a közmédiában, de az óriásplakátokon is. Százmilliárdos nagyságrendben.

De szerinted ez a médiaszabadság, mert te egy mongolFidióta selejt vagy.

2020.07.07. 13:41:31

@midnightcoder2: "hanem arról hogy az egyik oldalnak ennyi sajtója van, a másik oldalnak meg annyi."

nem, a kiegyensúlyozott média NEM erről szól. a kiegyensúlyozott médiában természetes az, hogy a hülye, ostoba, náci baromságnak nincs ugyanannyi sajtója, mert kevesebben olvassák, kevesebb sajtó akar egyáltalán hülye náci dolgokat nyomni. ahogy a lapos Föld elméletnek sincs ugyanolyan sajtója, mint a tudománynak.

és az nem sajtószabadság, meg nem kiegyensúlyozott média, ha a diktátor ezt a természetes dolgot közpénzből és erőszakkal akarja a maga javára billenteni.

2020.07.07. 13:42:49

@midnightcoder2: a népnek pontosan annyi szakképzettsége van az atomerőműhöz, mint a menekültekhez, te mongolFidióta elmebeteg! az atomerőműről kellene népszavazást tartani, meg konzultálni, nem a menekültekről, te atombuzi, náci fasz!

2020.07.07. 13:45:33

@midnightcoder2: Egyszerűbben a te kis paraszti szinteden:

1) Az nem sérti a sajtószabadságot, ha az indexet többen olvassák, mint a náci szennylapokat, mert ez az olvasók döntése, és mert az index nem adófizetők pénzéből működik.

2) Az sérti a sajtószabadságot, ha Orbán az emberek döntésétől függetlenül közpénzből nyom hazugságokat a tévében, újságokban és óriásplakátokon.

2020.07.07. 13:48:16

@midnightcoder2: Egyszerűbben a te kis paraszti szinteden:

1) Az nem sérti a sajtószabadságot, ha az indexet többen olvassák, mint a náci szennylapokat, mert ez az olvasók döntése, és mert az index nem adófizetők pénzéből működik.

2) Az sérti a sajtószabadságot, ha Orbán az emberek döntésétől függetlenül közpénzből nyom hazugságokat a tévében, újságokban és óriásplakátokon.

2020.07.07. 13:49:44

@midnightcoder2: attól, hogy 20 álnéven leírjátok ugyanazt a baromságot, és soha nem válaszoltok érvekre, attól se többen nem lesztek, se igazatok nem lesz.

2020.07.07. 13:51:14

@midnightcoder2: a népnek pontosan annyi szakképzettsége van az atomerőműhöz, mint a menekültekhez, te mongolFidióta elmebeteg! az atomerőműről kellene népszavazást tartani, meg konzultálni, nem a menekültekről, te atombuzi, náci fasz!

2020.07.07. 13:53:57

@midnightcoder2: ezek egyike sem az adófizetők pénzét lopja, mint Orbán. ez a különbség. a sajtószabadság nem az, hogy minden faszságot ugyanúgy és kötelezően nyomatnak a magán újságok, tévék és portálok. ellenben az, hogy Orbán baromságait a mi pénzükből szórja, az NEM sajtószabadság. az az elnyomás.

nincs1agy 2020.07.07. 20:35:29

@morph on deer: Hidd el a parasztok paraszt módjára ették ,te sznob köcsög..