Méltányosság

Agytröszt a társadalmi kohézióért

Agytrösztök az energetikában – Nagy-Britannia

2013. június 05. 07:30 - Méltányosság Központ

Napjainkban olyan dinamikusan változó világban élünk, ahol a szénhidrogén kincsek már fogyóban vannak, és ahol egyre szűkebb az energetikai értelemben vett mozgástér. Részben ezért is szükségszerűek a szakpolitikai agytrösztök működése, melyek igyekeznek a legjobb és legésszerűbb megoldásokat felkínálni a felmerülő problémákra. Hazánkban az agytrösztöknek nincs olyan múltja, mint Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban, ahol több mint 100 éves történelmi tapasztalattal rendelkező intézeteket is találhatunk. Többek között ezért is fontos nyomon követnünk, és tanulnunk a tevékenységükből.

Az Oxford Institute for Energy Studies a nyolcvanas évek első felében alakult brit tudományos kutatóintézet, mely azt tűzte ki célul, hogy energetikai oldalról vizsgálja a gazdasági, társadalmi és politikai kérdéseket, mindezeket a teljes szellemi függetlenség szem előtt tartásával. Ezért az intézet egy non-profit egyesületként van bejegyezve, melynek tagjai két csoportra oszthatóak. Az egyik csoportot az Oxford Egyetem és további három főiskola alkotja, név szerint: St Antony’s, St Catherine’s, és a Nuffield, míg a másik oldalt különböző kormányszervek, állami intézmények, nemzetközi és regionális szervezetek, és különböző nációk képviselői adják. 

A teljes elemzés itt olvasható

ajanlohonlap.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://meltanyossag.blog.hu/api/trackback/id/tr345342499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása