Méltányosság

Agytröszt a társadalmi kohézióért

Az „igen” mint vízió

2018. március 12. 10:00 - Méltányosság Központ

Víz(ió)választó-blogsorozat - V. rész - Csizmadia Ervin

Vasárnap Karácsony Gergely bemutatta árnyékkormánya egy részét, amelynek tagjai szép sorban, néhány percben összefoglalták elképzeléseiket saját tárcáik munkájáról, ha megnyerik az április 8-ai választást. A tárcavezető-jelöltek bemutatkozása után pedig a miniszterelnök-jelölt úgy összegzett, hogy íme, itt a csapat, amely már nem csak „nemet” tud mondani, hanem „igent” is.

funny-629675_1280.jpg
És valóban: számos konkrét elképzelést vázoltak fel a leendő kormánytagok. Először is kijelenthetjük, hogy az igen lényegesen több mint a nem. 

A „nem” az elmúlt években amolyan össz-ellenzéki „Orbán takarodjként” funkcionált, s úgy léptünk be ebbe a kampányba, hogy ez volt és lesz a fő szólam. De vajon az „igen” mint vízió elegendő lesz-e?

Nem tudhatjuk.

Amit tudunk, az az, hogy az ellenzék egy markáns csoportja sok szakpolitikai elképzeléssel rendelkezik. Ez mindenképpen jó hír. Azt azonban nem tudjuk, hogy az ellenzék többi csoportja (és most a Jobbikról nem is beszélek) hogyan viszonyul mindehhez. Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltként jól teszi, hogy úgy viselkedik, mintha ő lenne az egyetlen jelölt. Vagy másképpen szólva, mintha kétpártrendszer lenne és ő lenne az ellenzék jelöltje. Egy annyira gomolygó, ködös, zavaros helyzetben, mint amilyenben ma a mai bal-liberális ellenzék van, azzal nem lehetne rendet vágni, ha egy önmagát komolyan miniszterelnök-jelöltnek tartó személy ezt mondaná: „bocsánat, most egy korlátozott érvényességű kis koncepciót terjesztek elő, s megvárom, mit mondanak rá a miniszterelnök-jelölt kollégák”.

Ugye, kissé abszurd lenne?

Márpedig az elmúlt időszakban ez így zajlott, és még most is van esély rá, hogy ez folytatódjék. Hiszen nem tudjuk, a többi kandidáló személy hogyan fogadja Karácsony árnyékkormányát. Elismeri-e azt például a sajátjaként. Szóval lesz itt még bőven egyeztetni való. De ez csak az egyik dilemma, ami most kirajzolódik.

 

Ennél talán fontosabb, hogy az „igen” mint vízió (értsd: a szakpolitikai vízió) elegendő-e? Lehet-e esélye az ellenzéknek Orbán Viktor pártja ellenében, hogy továbbra sincs mondandója Európáról? Érteni vélem persze, hogy Európa témáját miért veszik ki a képletből. Az lehet a megfontolás, hogy ha a kormányoldal migránsozik és sorosozik, akkor az ellenzéknek, „nekünk” ebbe nem lehet beleállni, mert oly annyira bornírt ez az egész.

Ám Európa többet érdemel!

Európánál nagyobb vízió ugyanis nincs. A kormányoldal eléggé leszállította a mércét a kampányban, de ez nem ok arra, hogy a kormányra készülő ellenzék ne mondjon valamit az európai folyamatokról, a kialakult helyzetről és arról a tengernyi problémáról, amellyel Európa küzd. ezeket a problémákat nem lehet kiváltani a magyar egészségüggyel, az önkormányzatokkal vagy az oktatással.


Március 15-ei jelszavam tehát: részletes Európa-víziót a kormányra készülő ellenzéktől!

Csizmadia Ervin

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://meltanyossag.blog.hu/api/trackback/id/tr8613731758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dunántúli gyerek 2018.03.13. 11:33:17

szerintem siman kiesnek a parlamentbol

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.13. 11:41:24

Karácsony helyett most Húsvét lesz. S ilyenkor a karácsonyfák csak bukni tudnak...

Kampfer 2018.03.13. 11:43:40

"Amit tudunk, az az, hogy az ellenzék egy markáns csoportja sok szakpolitikai elképzeléssel rendelkezik."

És amit azokról a 'szakpolitikai elképzelésekről' tudunk, azok alapján az elképzelések döntő része merő ostobaság! Lózungok...

"Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltként jól teszi, hogy úgy viselkedik, mintha ő lenne az egyetlen jelölt."

A kormányzat szempontjából mindenképp. Saját maga csinált totálhülyét magából! Egy mérhetetlen és kőkeményen elutasított, semmirevaló szervezet röhejes prominenseként fölkapaszkodott a 'maszop' rozzant bárkájára, ahonnan a gépész épp kihajította a kapitányt. Ott valami másik eszement rábízta a kapitányi posztot, míg a többiek ott duruzsolnak a fülébe a kapitányi hídon! Eközben a 'karigeri' szétküldi a rádióban, hogy ő most aztán nekimegy a fidesz csapásmérő flottájának és aki elég bátor, az kövesse őt! Röhej!

"Ugye, kissé abszurd lenne?"

:-D Lenne? Már önmagában az a szerencsétlen a 'maszop' ölelésében és a szánalmas 'árnyékkormánynak' becézett gyülekezetével egy abszurditás! Egy bohózat egy nagy kazalhajú, krumpliorrú szerencsétlennel a reflektorfényben.

"Hiszen nem tudjuk, a többi kandidáló személy hogyan fogadja Karácsony árnyékkormányát."

Na, vajon hogy? És miért ne tudnánk? Biztatják, bátorítják, miközben már tárazzák a lövegeket. Mögé sorakoznak, hogy onnan tudjanak szépen a háta közepébe lőni!
Vagy jobb esetben egyszerűen csak tesznek rá és mennek a maguk útján a többiek is.

"Elismeri-e azt például a sajátjaként."

Ha kellően idióták ehhez, akkor igen.

"Lehet-e esélye az ellenzéknek Orbán Viktor pártja ellenében, hogy továbbra sincs mondandója Európáról?"

Van nekik bőven mondandójuk erről, de annyira azért ők sem hülyék, hogy azzal kezdjenek kampányolni.

"Érteni vélem persze, hogy Európa témáját miért veszik ki a képletből."

Szerintem pedig rossz a 'tipp'! Európa témáját illetően ők is nagyon jól tudják, hogy amit képviselnek és támogatnak, az vállalhatatlan és az általuk megszólítani kívánt többség is elutasítja. A csótányfletóék talán annyiban 'korrektebbek' (te jó ég, ezt is leírtam?), hogy ők nyíltan megmondják, mit akarnak, mit támogatnak. Így aztán el is kívánja őket a pokol fenekére minden épeszű polgár! Persze, ebben ki is merül minden pozitívumuk! A 'karigeriék' viszont szépen 'kussolnak' arról, hogyan képzelik el az ország sorsát Európában. És ez a leginkább beszédes!

"Ám Európa többet érdemel!"

Egy francot! Európa jelenleg épp azt kapja, amit EZ az Európa érdemel!

"Európánál nagyobb vízió ugyanis nincs."

Ez hazugság! Hogyne volna nagyobb vízió! A magyarság és a nemzet sorsa, a régiónk sorsa sokkal komolyabb és lényegesebb vízió kell legyen számunkra! EZT nem látják (vagy nem akarják látni) a 'karigeri' és társai. Talán ezért pusztulnak az 1% körül, ahová valók!

"...ez nem ok arra, hogy a kormányra készülő ellenzék ne mondjon valamit az európai folyamatokról, a kialakult helyzetről és arról a tengernyi problémáról, amellyel Európa küzd. ezeket a problémákat nem lehet kiváltani a magyar egészségüggyel, az önkormányzatokkal vagy az oktatással."

Butaság! Egy magyar választót joggal érdekel sokkal jobban a magyar egészségügy, oktatás vagy munkaerőpiac, mint néhány 'ajrópéer' réveteg álmodozása egy olyan politikai célról, amit még azok kidolgozói sem látnak egységesen! Az európai folyamatokról épp eleget lát és hall bárki, aki csak fölmegy a netre (mert ott ugye nincs 'diktatúra')!

"Március 15-ei jelszavam tehát: részletes Európa-víziót a kormányra készülő ellenzéktől!"

Nos, az én március 15-ei jelszavam viszont: 'Éljen a magyar szabadság, éljen a Haza!' És emlékezzünk a márciusi ifjakra, a forradalomra és az azt követő szabadságharcra! Ez pedig az én jelszavam. Több Magyarország-víziót, több nemzettudatot és több nemzetpolitikát!
Kamp.

Duplaxiii 2018.03.13. 13:14:30

Megismerhettük a baloldali álmokat.
De mi van a nem fideszes, nem balos választókkal és a 60% passzív réteggel?
.
Ja!
és az aktuálpolitikusok és kiszolgáló médiájuk (pátállástól függetlenül!) pattanjanak már le a Nemzeti Ünnepünkről!
Nincs egy sem, aki méltó lenne arra, hogy alászervezze magát...

DFK 2018.03.13. 13:34:05

Hány hónap kéne ennek a csapatnak egy államcsődhöz? Talán max 6 hónap.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.03.13. 14:03:40

Mekkora nagy csodálkozás lesz itt hamarosan, már abban az esetben, ha nem a Fidesz győz.
a, Jobbik kormány szoci-DK_LMP támogatással
b, Fidesz kormány szoci-DK- LMP támogatással
Egyszerűen érthetetlen, hogy a kommentelők többségének még nem esett le, hogy a baloldalnak, meg a globalista liberálisoknak ma nincsen lap osztva.
Nem lesz Karácsony kormány, semmilyen opció nincsen, ami ezt lehetővé tenné.

n_dy 2018.03.13. 14:03:54

most verik be éppen az utolsó szöget az mszp koporsójába:
deformacio.blog.hu/2018/03/05/az_utolso_szog_963
süti beállítások módosítása