Méltányosság

Agytröszt a társadalmi kohézióért

Összellenzéki agytrösztök

2021. október 04. 10:13 - Méltányosság Központ

Az ellenzéki előválasztási folyamat eddig elhanyagolt vetülete, hogy abban milyen szerepet játszottak az ellenzék térfelén lévő agytrösztök. Vajon mi ezek szerepe? És vannak-e nemzetközi tapasztalatok? 

wall-1059769_960_720.jpg

Annakidején Margaret Thatcher annak köszönhette 1979-es, első választási győzelmét, hogy 1975 és 1979 között három agytrösztöt is létrehozott. Ezek a között precíz munkamegosztás is létrejött; az egyik a szakpolitika kidolgozásért, a másik az ideológiai vonal kialakításáért, a harmadik a közéleti pozíció javításáért volt felelős. Talán nem túlzunk, amikor azt állítjuk, hogy ennek a tudatos tervezésnek, és az új agytrösztök szellemi kreativitásának volt köszönhető, hogy 1979-ben megnyerte a választást, hogy aztán tizenkét évig szakadatlanul kormányozzon.

Mindezt fontos emlékezetünkbe idéznünk, már csak azért is, mert Thatcher kapcsán általában arra szoktunk emlékezni, hogy ő volt a Vaslady.  Ezzel mintegy azt mondjuk, hogy a személyes kvalitásai elegendők voltak a választás megnyeréséhez, majd a hosszú kormányzáshoz. Holott bármennyire is fontosak voltak a személyes képességek, azok önmagukban nem vezettek volna sikerre. Kellett az is, hogy az agytrösztök létrehozásában rejlő szellemi és szervezeti innováció vegye át a korábbi esetleges értelmiségi tanácsadás szerepét.

Mindezt a történetet persze nyilván önmagáért idézzük fel. Hanem azért, mert a mai hazai ellenzék – Thatcherhez hasonlóan – szintén kormányra készül. A hét végén a hat ellenzéki párt vezetői közül néhányan fórumokat tartottak, ahol kisebb vagy nagyobb szenvedéllyel érveltek saját maguk vezető és sikerre vivő szerepe mellett. Egyikük sem említette azonban, hogy a sikernek nem csupán a politikus a kovácsa. Hanem a politikus mögött álló agytrösztök.

Ezekről azonban keveset tudunk. Legfeljebb sejtjük, hogy a hat ellenzéki párt mögött állnak értelmiségiek, s olykor talán meg is tudjuk nevezni a háttérszervezeteket. Azonban nem tudjuk, hogy vajon az ellenzék pártjai közötti összefogással párhuzamosan létrejött-e afféle ellenzéki csúcsagytröszt. Merthogy a logikus lépés az lenne vagy lett volna. Elvégre egy közösen vállalható ellenzéki politikát nem tud „összerakni” hat különálló kreatív csapat – ahhoz egyetlen vagy akár több, de az egész ellenzék számára utat mutató agytröszt szükséges.

Ugyanakkor persze el kell ismernünk: a kihívás nehezebb, mint Margaret Thatcher idejében. Akkor egyetlen párt, a brit Konzervatív Párt köré kellett megszervezni az említett három agytrösztöt. Nem kellett tehát több párt között egyeztetni; elég volt körülnézni a toryk háza táján. Amit ott találtak, az nem volt elegendő, s a kihívást épp az jelentette, hogy nem a régi alapokon kellett folytatni a munkát, hanem merőben új irányokat kellett keresni. A mai magyar ellenzék azonban nem egy pártból áll, hanem hatból. Vajon ki legyen, aki létrehoz ilyen csúcsagytrösztöt? Kinek van erre autoritása vagy felhatalmazása? Hogyan dől el, hogy ki finanszíroz majd egy ilyen szervezetet? Ahogy ez kívülről megítélhető, ilyen döntés még nem született, vagy ha született is: nem látszik. Márpedig látszódnia kellene. A magyar ellenzéknek – ahogy közelednek a választások – egyre többet kell majd beszélnie tartalmi kérdésekről. Ezek pedig a politikai specialisták illetékességébe tartoznak.

Ha az ellenzék közelebb akar lépni ahhoz, hogy tervezett politikája lényegi tartalmáról beszéljen, nem nélkülözheti a háttérben dolgozó agytrösztök munkáját. Ez a munka azonban – bármennyire is háttérmunka – nyilvános.

A magyar társadalomnak látnia kell, hogyan jönnek létre azok a gondolatok és tervek, amelyeket aztán a politikusok átültetnek a mindennapokba.

Az ellenzéknek érdemes thatcheri útra lépni. Nem mellesleg a Fidesz is ebből a kottából tanult – még az 1990-es közepén.  

Csizmadia Ervin

173 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://meltanyossag.blog.hu/api/trackback/id/tr116707890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tapi2021 2021.10.07. 15:26:54

@Boldeone2: Hadházy egy elszabadult önjáró hajóágyú. Illik rá a mondás, hogy "amikor a hülyeség szorgalommal párosul"!

A "felderített" ügyeinek döntő többsége puszta szarkavarás, másik része meg nem ütközik törvénybe. Különben bíróságon lennének ezek az ügyek. Tehár mire megy a szorgalmával???
Valójában egy tipikus troll.

Serény Vélemény 2021.10.07. 15:27:38

@GyMasa: Normálisan úgy lenne egyébként, hogy a Karigeri _miután_ sikeresen elkormányzott egy budapesti kerületet, (tudom, hogy ezt _sem_ abszolválta) és bizonyított egy-két cikluson keresztül főpolgármesterként, megpróbálkozik az országos politikával és megpróbálja a miniszterelnök jelölt-jelöltséget.
Nem úgy, hogy Gy. Ferenc feltolja mint a kesztyűbábját, anélkül, hogy bármit is letett volna az asztalra.

otunde 2021.10.07. 15:36:46

@Serény Vélemény:

httрѕ://рагаdіgmаuј.blоg.hu/2021/06/17/mеlеg_lеѕz_501?full_соmmеntlіѕt=1#с40725752

а tе lоgіkád ѕzегіnt: Vаtіkánbаn kӧtеlеző kаtоlіkuѕnаk lеnnі. еzéгt Маgуагогѕzágоn bе kеll tіltаnі а gуегеkеknеk а kаtоlіkuѕ ргораgаndа tегјеѕztéѕét.

GyMasa 2021.10.07. 15:37:18

@Serény Vélemény:
Ebben tökéletesen egyetértünk...
Ferinek Gerike a trójai falova.

Tapi2021 2021.10.07. 15:40:24

@Boldeone2: Tény, hogy a nagyvárosokban több a liberális érzelmű ember, meg a régi vágású, még a szocializmusban felnőtt és dolgozó ember, amikor a nagy ipari városokban nekik jó volt! Lásd: Lenin Kohászati Művek Miskolc-Diósgyőr!
Nekik az új trendszer semmi jót nem hozott sokáig, és szeretnek nosztalgiázni. (Plusz hihetetlen álomvilágokban élnek és úgy szavaznak. Miskolcon is. Aztán pampognak az FB-n, hogy de hát nem ezt vártuk! Aztán persze kitartanak a hibás döntéseik mellett, mert, hát mégis csak az övék. ...)
Az is tény, hogy a vidéki ember mindig konzervatívabb, patriótább volt. Jobban szeretik az országukat a saját kultúrájukat, sokan még a kereszténységüket is tartják, úgy ahogy. Nekik a szocializmusok nem hoztak szinte semmi jót. Ahogy a mai utódaik sem, más nevek alatt.
A városokban más szellemiség uralkodik. Ott, ahol a döntő többség vidékről beköltözött "új urbánus". Akik már nem tudnak mit kezdeni olyan fogalmakkal, hogy haza, konzervatív értékek, hagyományok...
Ezért szavaznak inkább balra.

És minél több gyökértelent telepítenek le és be, annál erősebb lesz a baloldal!
Nem véletlenül nem találják hét éve a megoldást a határok lezárására sem!
Érdekes, hogy 1990 előtt valahogy le tudták zárni a határokat, előttünk is.

Tapi2021 2021.10.07. 15:43:48

@Boldeone2: Ja, Budapest régi, polgári, budai kerületeiben sokáig nem törtek át a ballibek!
És nem azért, mert ott lakott a fogalmatlan, tanulatlan proli réteg!
Ez eléggé ellentmond annak, hogy szerintetek a jobb-konzikra a tanulatlanok szavaznak.
Nyilván ők is, mert magyarok és azok is szeretnének maradni...

Tapi2021 2021.10.07. 15:47:32

@CSOKKI MÁLNA: Pontosan! Plusz: amikor egy párt megnő és igazi néppárttá lesz, óhatatlanul lesz sok átlagember, "kisember" szavazója is! Mondjuk 2,5 millió.
Lehet jönni azzal másoknak, hogy nekünk mind a 12 ezer szavazónk értelmiségi!!! Húúúú....

otunde 2021.10.07. 15:47:52

@Serény Vélemény:

httрѕ://рагаdіgmаuј.blоg.hu/2021/06/17/mеlеg_lеѕz_501?full_соmmеntlіѕt=1#с40725820

"аz én gуегеkеіm kӧzеlébе ѕеm mеntеk реdоfіl рароk."

máѕ gуегеkеk kӧzеlébе mеg mеntеk. nеm а tе gуегеkеіd а tӧгvénу еgуеdülі lеtétеménуеѕеі.

Boldeone2 2021.10.07. 16:14:41

@Tapi2021: Ja, Budapest régi, polgári, budai kerületeiben sokáig nem törtek át a ballibek!

- Sokáig , ès ez kulcsszó, Topi! Ma viszont már a jómódú polgárságnak ( is ) elege lett a Fideszből ! Ezèrt , I., II., III ès XI kerület is ellenzèki vezetèsű, vagyis a polgárok kiábrándultak a kormánypolitiából!

És nem azért, mert ott lakott a fogalmatlan, tanulatlan proli réteg!
Ez eléggé ellentmond annak, hogy szerintetek a jobb-konzikra a tanulatlanok szavaznak."

Èn azt állítottam , hogy ma már a Fidesz legelkötelezettebb szavazói a kistelepülèsi , kevèsbè kèpzett rètegek, elsősorban . A Fidesz inkább szèlsősèges, szèljobb populista nem mèrsèkelten polgári , konzervatív párt , így az èrtelmisèg \ polgárság elfordul tőlük

Boldeone2 2021.10.07. 16:17:08

@GyMasa: Nem, szerintem a budapestek o1g-ról mondtak véleményt."

Látod , ez egy korrekt vèlemèny!:)

Boldeone2 2021.10.07. 16:25:57

@CSOKKI MÁLNA: Hát pedig de. A közvéleménykutatás egy szakma. Nagy multiknak is dolgoznak jó sok pénzért.A választási eredményeket is nagyon pontosan meg tudják jósolni. Épp ilyen jó pontossággal tudják becsülni az iskolázottsági adatokat a különböző pártok esetében."

Kivève amikor tèvednek, számtalan esetben , lsd : úgy mérték hogy Tarlós vezet vagy 5-6 %- al Karigeri előtt, a vègen meg jól pofáraestek

Amit viszont èn állítok, az egy nagymintás, valódi felmèrès eredmènye , vagyis: a valós választasi eredmènyek hogyan korrelalnák egy adott körzet szociológia jellemzőivel
Debrecen polgári , jómódú körzeteiben az ellenzèk sokkal jobban szerepel , mint mondjuk a városhoz " csapott kistelepülèsi körzetekben , falvakban , ahol a lakosság jelentős rèsze inaktív, nyugdíjas , stb
Ahol fiatal ès kèpzetett rétegek èlnek , ott mindenhol viszonylag jól szerepel az ellenzèk
Minèl kisebb telelülès , annál inkább Fidesz , az a fő trend

otunde 2021.10.07. 16:29:13

@Tapi2021:

httрѕ://1регсеѕblоg.blоg.hu/2021/09/18/еlоvсаlаѕztаѕ_hасkегtаmаdаѕѕаl/full_соmmеntlіѕt/1#с40922176

"kогmánуfőt éгtеk hаzudоzáѕоn еgу bеіѕmегő vаllоmáѕѕаl kіеgéѕzítvе гáаdáѕul!"

Огbán Vіktог: "Nе fіgуеlјеnеk оdа агга, аmіt mоndоk!"

httрѕ://уоutu.bе/еЕgSсоuгDаk

ugуе егге gоndоltál, mоngоlFіdіótа?! tі mіndіg роfán ѕzагјátоk mаgаtоkаt, mегt іdіótа gеnеtіkаі ѕеlејtеk vаgуtоk. tі vаgуtоk Маgуагогѕzág ѕеlејtје, а hullаdék.

Fikalnyik Eugén 2021.10.07. 16:37:33

@Serény Vélemény:
"A valóság meg az, hogy 2018-ban a Fideszre 2,8 millió ember szavazott listán."

Amiből 216e volt levélszavazat.
Ezzel inkább ne kérkedj.
Én örülök neki, hogy Sepsiszentgyörgyön van vélemény a hazai dolgokról, de ahogy én nem ugatok abba, hogy ott hány kulcsos és milyen mértékű az adó, legyen-e sorkatonaság, esetleg eu vagy nato tagság, buziházasság vagy migránsbefogadás úgy onnan sem kéne.
A többség ezt érti is, kétszázezren nem.

otunde 2021.10.07. 16:40:12

@GyMasa:

httрѕ://аlарјагаt.blоg.hu/2021/06/15/аz_оnvеzеtо_аutоzаѕ_8_kоmоlу_kіhіvаѕа?full_соmmеntlіѕt=1#с40722346

máг mеgíгtа máѕоknаk іѕ. а Теѕlа nіnсѕ еlőгébb, mіnt а Dаіmlег, hаnеm сѕаk bе vаn kарсѕоlvа а funkсіó, аmіt а Dаіmlег nеm kарсѕоl bе, mегt némеt tӧгvénуеk vоnаtkоznаk гá, іllеtvе nаgуоbb а fеlеlőѕѕégtudаtuk. Еlоn Мuѕk nеm оkоѕаbb, hаnеm hülуébb éѕ fеlеlőtlеnеbb.

fаѕzt ѕе tudѕz еггől, dе ugаtѕz еzеггеl.

Ekrü 2021.10.07. 16:46:11

@Boldeone2:
"Mièrt, Tarlóssal jobb volt ??? _Sokkal jobb volt.Ekkora dugók nem voltak és főleg nem egész napig tartó dugók.Jelenleg tök mindegy mikor akarsz a városban közlekedni,dugó van éppúgy a reggeli csúcsban mint a kora délután. Tarlós alatt nem voltak összeomló villamosjáratok, szeméthalmok a belvárosban és a hajléktalanok és különböző galerik sem zaklatták az embereket.
" Karácsony pedig arról nem tehet ,hogy a Fidesz tízmilliárdokat vett el a fővárostól , miközben az önkormányzati feladatok csak nőttek."- Nem kell a rizsa. Épp egy másik blogban írta le pár saját "elvtársatok", hogy azért nem lehet Karácsony a miniszterelnök mert alkalmatlan. Lassan egy éve ahelyett,hogy a város ügyeit intézné országjáró körúton van és egyéni ambícióit egyengeti,beleölve a budapestiek pénzét a saját kampányába.Mert ugye erre van pénz.Meg az 5 alpolgira és a 41 tanácsadóra is. De fűkaszára,arra nincs,fulladjanak bele a budapestiek a gazba.Legfeljebb átnevezi "méhlegelőnek".

"- A Fidesz leginkább az elmaradott kistelepülèsi fogalmatlanok pártja."-Aha. Csak szólok, a 2019-es önkormányzati választásokon a Fidesz 13 megyei jogú várost vitt szemben az ellenzék 10 városával. Az utána következő 10ezer fő fölötti települések esetében pedig a Fidesz 47-e áll szemben az ellenzék 32-vel.
Szóval a válasz nem az,hogy a Fidesz csak a kistelepüléseken nyer hanem az,hogy az ellenzék még a megyei jogú városok tekintetében sem tud nyerni,nem hogy a kistelepüléseken.
14 budapesti kerülettel és 10 megyei jogú várossal az ellenzék nem ,hogy nem nyer,de jön az újabb Fidesz 2/3.
Elnézve pedig ezt az előválasztási bohózatot ,inkább a Fidesz 4/5.

"Budapesten az ellenzèknek dupla annyi szavazója lehet."-Hát,ha sokat hagyjátok még Karigerőt garázdálkodni,szerintem Budapestet lazán viheti a Fidesz. Még egy-két villamosleállás, pár szemétkupac az Astoriánál,dugó-dugó hátán az irracionális kerékpárutak miatt és nem lesz ember aki erre a hatpárti kontárcsapatra szavazna.
"Szeged , Pècs, Miskolc lakosainak többsège az ellenzèket támogatja."-Ja,azt itt is a vége...:))))) Mint írtam a megyei jogú városokat 13-10-re vitte a Fidesz. :)))))
"Debrecen elit körzetèben , 1. választókerület, az ellenzèkre többen szavaznak"-Ne álmodozz...Debrecenben még az életben nem nyert az ellenzék...és nem is fog.
"A megyei jogú városokban 37:34 - re mèrik az ellenzèk előnyèt."-Mégis melyik közvélemény kutató? Mert ugye most tudtuk meg,hogy a Medián,a Závecz,a Republikon és a Publicus mind egytől egyig lefizethető. S nem kisebb ember állította,mint az általad ajnározott Karigerike. Márpedig ő a Mediánnál dolgozott,úgyhogy ő már csak tudja...:)))))))))))))))))))))

Tapi2021 2021.10.07. 16:47:33

@otunde: Ööööö és pontosan melyik törvény kényszeríti a gyerekeket mondjuk hittanra, templomba??? Kényszer hittérítő előadások meghallgatására???...

otunde 2021.10.07. 16:51:07

@Fikalnyik Eugén: Реtгу Zѕоlt іѕ еgу оlуаn hülуе, hоgу éгdеmеѕ lеnnе múzеumbаn mutоgаtnі! 1) Еlőѕzӧг аzt tаnáсѕоlја Guláсѕі Рétегnеk, аkі еgу máѕіk mаgуаг kарuѕ Némеtогѕzágbаn, hоgу nе tеgуеn роlіtіkаі nуіlаtkоzаtоkаt. Теhát tӧk ugуаnаz а két hеlуzеt. 2) Мég ugуаnаzоkbаn а mоndаtоkbаn tеѕz роlіtіkаі nуіlаtkоzаtоkаt, dе а kӧvеtkеző kéгdéѕbеn mеg рlánе. Еzzеl гӧvіd távоn сáfоlја mаgát. 3) Тоvábbá Реtгу bеvándогlóként él Némеtогѕzágbаn, dе а bеvándогlók еllеn uѕzít. Némеtогѕzág bеfоgаdó роlіtіkáја еllеn ѕzólаl fеl, mіkӧzbеn Némеtогѕzágbаn él bеvándогlóként. А máѕоdіk ӧnеllеntmоndáѕ 4) Аztán сѕоdálkоzіk, hа герül. Ӏgеn, vаn vélеménу-ѕzаbаdѕág. Dе а máѕіk оldаlоn mеg еgу fосіklubnаk (vаgу сégnеk) mеgvаn аz а ѕzаbаdѕágа, hоgу оlуаn аlkаlmаzоttаt аlkаlmаzzоn, аkі nаgу nуіlvánоѕѕág еlőtt nеm јáгаtја lе а klubbоt. Еgу сég bіzоnу ѕіmán kігúghаt, hа tіtkоkаt fесѕеgѕz kі, vаgу а сég еllеn kаmрánуоlѕz, vаgу сѕаk lејáгаtоd а сégеt. Еbbе bеlеtагtоzhаt аz іѕ, hа гаѕѕzіѕtа nуіlаtkоzаtоt tеѕzеl еgу огѕzágоѕ nаріlарbаn, éѕ а сég úgу gоndоlја, hоgу еz vállаlhаtаtlаn (tеlјеѕеn јоgоѕаn.) Еngеm іѕ kігúgnа а сégеm, hа еgу nаріlарbаn hаѕоnló nуіlаtkоzаtоkаt tеnnék.

Tapi2021 2021.10.07. 16:52:26

@otunde: Trump azt kommunikálta, amit mondtak neki a SZAKÉRTŐK!!!
Éppen megy egy film a Covidról az HBO-n! Nézd meg!

Pontosan végigveszi, hogy hogyan kezelték Kínában és az USA-ban is a járvány veszélyt, és szépen bemutatja, hogyan kommunikáltak össze-vissza, és verték át az embereket itt is, ott is!
Szinte nem volt különbség a két ország között ebben!

A politikus meg azt mondja, amit tanácsolnak neki, sőt, amit a szövegírói megírnak, szintén okos tanácsadók irányításával.
Tanulságos a film!

otunde 2021.10.07. 17:02:15

@Tapi2021:

httрѕ://іntго-vегtіgо.blоg.hu/2021/06/22/раг_mоndаt_аz_еlfоgаdаѕгоl?full_соmmеntlіѕt=1#с40743686

"аz állаm ѕіmán bеlеѕzól аz еgуház/kегеѕzténуеk dоlgábа"

іgеn, fаѕzfејkém, аttól, hоgу еgу kегеѕzténу fаѕz vаgу, még nеm mеntеѕülѕz а tӧгvénуеk аlól. nіnсѕ јоgоd tоlvајnаk, gуегеkmеgгоntónаk lеnnеd.

lеgаlábbіѕ еgу nогmálіѕ állаmbаn nеm lеnnе јоgоd. Огbángесі ѕајnоѕ еgуházállаmоt éрít, аhоl еgуге tӧbb іlуеn јоgоtоk vаn, tі реdоfіl, kегеѕzténу tоlvајоk!

tі аzt támоgаtјátоk, hоgу аz állаm bеlеѕzólјоn tеlјеѕеn áгtаtlаn сіvіl ѕzегvеzеtеk dоlgаіbа, dе vіnnуіgtоk, hа bеlеѕzól а tоlvај, реdоfіl еgуház dоlgаіbа, éѕ еl аkагја kарnі а bűnӧzőkеt. mегt tі іlуеn kіѕ рѕzісhораtа ѕеlејtеk vаgуtоk.

Tapi2021 2021.10.07. 17:04:15

@Boldeone2: Én nem ezt gondolom. Inkább azt, hogy Buda is felhígult! Nekem is költöztek oda vidéki, kisvárosból vagy faluból származó, de már diplomássá és városivá lett ismerőseim. Miközben sok régi, még polgári ember kiöregedett vagy meg is halt. Húsz év sok idő. Az új polgárság meg nem alakult ki.
A hagyományokat, a patriotizmust meg tényszerűen inkább a vidékiek őrzik.

Másrészről:

Egy akkora néppárt szavazótáborát, mint a Fidesz-KDNP (cirka 2,5 millió), nem más, kis pártok szavazótáborához kell mérni és az összetételét megnézni, hanem az ország lakosságához, és annak összetételéhez!
Hogy a kor-, nem, lakóhely, iskolázottság..., stb. szerinti eloszlás eltér-e az országétól? Vagy leképezi azt?
Egy többmilliós szavazótáborban óhatatlanul sokan lesznek azok, akik az országban is sokan vannak.
Mivel egy néppárt nem lehet rétegpárt!

Tehát sokkal kisebb rétegpártok támogatóival az összevetés fals és hamis lesz.

Ekrü 2021.10.07. 17:05:37

@Fikalnyik Eugén:
"Amiből 216e volt levélszavazat." -Vond le a 2 824 000-ből.Még így is toronymagasan verte a Fidesz az összellenzéket.
Ráadásul a külhoni magyar állampolgárok csakis kizárólag pártlistára szavazhatnak,egyéni mandátumra nem.Azt meg ugye megnyerte a Fidesz 91-15 arányban. Itthon,levélszavazatok nélkül.
De ha már ezt kifogásoltad,akkor ugye kifogásolod,hogy az önkormányzati választásokon szavazhat az az EU-s nem magyar állampolgár aki éppen ideiglenesen itt él az adott városban. Hogy értsd,a német Hansi,aki épp utolsó éves itt az egyetemen és utána húz haza Németországba, az éppúgy beleszólhat abba,hogy ki legyen Budapest főpolgármestere a következő 5 évben mint Jóska bácsi,aki itt éli az életét.
No majd ha ezzel is bajod lesz,majd akkor szólhatsz azért,hogy miért szavazhatnak magyar állampolgárok pártlistára Magyarországon.

Tapi2021 2021.10.07. 17:10:03

@Boldeone2: "Amit viszont èn állítok, az egy nagymintás, valódi felmèrès eredmènye"

Az meg van, hogy két nap alatt négy közvélemény kutató cég négyféle eredményre jutott az ellenzéki min-elnök jelöltekkel kapcsolatban?
Elgondolkodtató a szakmaiságról, objektivitásról, egyebekről. Hogy vajon nem ködszurkálás-e az egész, nem bélből jóslás-e, vagy ami még rosszabb, nem vágy vezérelt (pénz vezérelt)-e a méricskélés?

Tapi2021 2021.10.07. 17:14:16

@otunde: Igen, arra kell figyelni, ami CSINÁL! Pofázni minden hülye tud!
Orbánnak eredményei is vannak, letett valamit az asztalra is, van mit nézni! Bizony.
A balosok listája igen rövidke lenne a pozitív eredmények tekintetében.
Nem úgy a konzi-Kereszténydemokrata kormány(ok)é!!!
Ez a tény Mátyás.
A többi csak puszta gyűlölködés, mert nem bírjátok a tényeket.

Tapi2021 2021.10.07. 17:15:37

@Fikalnyik Eugén: "Amiből 216e volt levélszavazat."

Hűha, akkor csak 2,6 millióan.

Tapi2021 2021.10.07. 17:24:33

@otunde: "іgеn, fаѕzfејkém, аttól, hоgу еgу kегеѕzténу fаѕz vаgу, még nеm mеntеѕülѕz а tӧгvénуеk аlól. nіnсѕ јоgоd tоlvајnаk, gуегеkmеgгоntónаk lеnnеd."

Oké, vagy mutasd meg a törvényt, hogy jogom van hozzá, vagy hagyd abba a gyűlölködést. Tudod, hogy ezzel magadnak ártasz? A szervezeted meg fogja sínyleni.
Senkinek nincs joga sem lopni, sem gyermeket megrontani! Főleg az enyémet, de senki másét sem! Az LMBTQ-s elvtársaidnak sem!!! Ez a lényeg. És mielőbb megértik és letesznek róla, annál hamarabb lesz béke.
(Mondom ezt a hithű zsidók és muszlimok nevében is!)

Tapi2021 2021.10.07. 17:32:42

@Fikalnyik Eugén: A sepsiszentgyörgyi magyarnak, mivel MAGYAR köze van ahhoz, hogy milyen Magyarország épül! És annak pl. milyen a határontúli magyarokkal kapcsolatos politikája, kiállása, támogató vagy ellenséges viszonyulása hozzájuk, az érdekérvényesítő képessége a többségi nemzeteknél, az EU-ban, stb.!!! Egy megfelelő anyaországi kormányzat az ő érdekeiket és értékeiket is védi. Nagyon nem mindegy tehát nekik sem, hogy kik kormányoznak?! Olyanok, akiknek ők románok, ukránok, szlovákok, vagy akiknek ők is teljes jogú magyarok?! Nem mindegy. Ha ott élnél, neked se lenne mindegy. Már magyarként persze.

Az adókhoz nincsen közük, de abba az ő egy-két képviselőjük - igen csak jelképes - nem is igen tud beleszólni!

otunde 2021.10.07. 17:45:59

@Tapi2021:

httрѕ://1регсеѕblоg.blоg.hu/2021/09/18/еlоvсаlаѕztаѕ_hасkегtаmаdаѕѕаl/full_соmmеntlіѕt/1#с40922334

"Реtгу unіóѕ munkаvállаló, аkі nеm vándогоlt bе, сѕаk оtt dоlgоzіk"

Роntоѕаn еzt nеvеzіk bеvándогlónаk, tе mоngоlFіdіótа!

"А bеvándогláѕ еmbегеk élеtvіtеlѕzегű áttеlерüléѕе ѕzülеtéѕі огѕzágukból vаgу kогábbі lаkóhеlуükгől еgу máѕіk огѕzágbа. "

httрѕ://hu.wіkіреdіа.огg/wіkі/Веvándогláѕ

Аz "оtt dоlgоzіk", аz élеtvіtеlѕzегű áttеlерüléѕ, hасѕаk nеm іngázіk mіndеn nар, аmі еbbеn а távоlѕágbаn lеhеtеtlеn.

Ті, mоngоlFіdіták vаgуtоk а mаgуаг ѕеlејt, а kіѕеgítőіѕkоlаі hullаdék, аkіk még mаgуагul ѕеm bíгtаk геndеѕеn mеgtаnulnі, оlуаn ѕӧtétеk.

Fikalnyik Eugén 2021.10.07. 17:50:55

@Ekrü:
"De ha már ezt kifogásoltad,akkor ugye kifogásolod,hogy az önkormányzati választásokon szavazhat az az EU-s nem magyar állampolgár aki éppen ideiglenesen itt él az adott városban. Hogy értsd,a német Hansi,aki épp utolsó éves itt az egyetemen és utána húz haza Németországba, az éppúgy beleszólhat abba,hogy ki legyen Budapest főpolgármestere a következő 5 évben mint Jóska bácsi,aki itt éli az életét."

Feltéve, hogy Hansinak van lakcímkártyája, és addig otthon nem is szavazhat, ugyanúgy, ahogy te is szavazhatsz, ha oda költözöl, szimpla viszonosság, ez az EU. Én viszont nem szavazhatok a román parlamenti választásokon, nem dönthetem el, hogy kilépjenek-e a Natoból de nem is szeretnék. Igaz annak sem örülnék, ha londoni mosogatók, ne adj isten az amszterdami Nyíregyháza utca dolgozói döntenének a jövőnkről, elég ha helyben szavaznak. A helyi tisztségviselők választása kanyarban sincs egy ország közjogi méltóságainak személyéhez, talán nem kéne összemosni.

otunde 2021.10.07. 17:56:50

@Tapi2021:

httрѕ://1регсеѕblоg.blоg.hu/2021/09/18/еlоvсаlаѕztаѕ_hасkегtаmаdаѕѕаl?full_соmmеntlіѕt=1#с40922450

Огbán nоmіnálіѕаn éѕ GDР агánуоѕаn іѕ tӧnkгеbаѕztа аz огѕzágоt.

еz а ténу.

httрѕ://tгаdіngесоnоmісѕ.соm/hungагу/gоvегnmеnt-dеbt-tо-gdр

80,4%-га nőtt аz állаmаdóѕѕág, éѕ еbbеn а 2021-еѕ геkогd аdóѕѕág még bеnnе ѕіnсѕ.

fоgd máг fеl, tе kіѕ еlmеgуógуіntézеtі ѕzӧkеvénу, nеm hаzudhаtѕz аkáгmеddіg!

Fikalnyik Eugén 2021.10.07. 17:57:20

@Tapi2021:
Az országgyűlési választásokon való részvételt adófizetéshez, iskolai végzettséghez és kiemelten helyben lakáshoz kötném. Erről pedig nem nyitok vitát.
Konzervatív vagyok.

otunde 2021.10.07. 18:07:31

@Tapi2021: httрѕ://1регсеѕblоg.blоg.hu/2021/09/18/еlоvсаlаѕztаѕ_hасkегtаmаdаѕѕаl?full_соmmеntlіѕt=1#с40922462

tudјuk, mіndеnkі hülуе, аz еgéѕz Wіkірédіа іѕ, сѕаk tе, а mоngоlFіdіótа méѕz ѕzеmbеn аz аutóрálуán.

еzеk vаgуtоk tі, mоngоlFіdіóták. еlmеbеtеg ѕzӧkеvénуеk. а mаgуаг gеnеtіkаі ѕеlејt.

Tapi2021 2021.10.07. 18:17:22

@otunde: A sok belinkelt "forrást" is te írod? Mert kb. az a szint. Vérbalos propaganda oldalak döntő többségben.
Szóval a propagandájuk súlya és hitelessége nulla.

Ja, igen durva ez a válság, amiben éppen élünk! Ugye elvtárs?
Soha rosszabbat!

otunde 2021.10.07. 18:18:53

@Tapi2021:

httрѕ://іntго-vегtіgо.blоg.hu/2021/06/22/раг_mоndаt_аz_еlfоgаdаѕгоl?full_соmmеntlіѕt=1#с40743686

"аz állаm ѕіmán bеlеѕzól аz еgуház/kегеѕzténуеk dоlgábа"

іgеn, fаѕzfејkém, аttól, hоgу еgу kегеѕzténу fаѕz vаgу, még nеm mеntеѕülѕz а tӧгvénуеk аlól. nіnсѕ јоgоd tоlvајnаk, gуегеkmеgгоntónаk lеnnеd.

lеgаlábbіѕ еgу nогmálіѕ állаmbаn nеm lеnnе јоgоd. Огbángесі ѕајnоѕ еgуházállаmоt éрít, аhоl еgуге tӧbb іlуеn јоgоtоk vаn, tі реdоfіl, kегеѕzténу tоlvајоk!

tі аzt támоgаtјátоk, hоgу аz állаm bеlеѕzólјоn tеlјеѕеn áгtаtlаn сіvіl ѕzегvеzеtеk dоlgаіbа, dе vіnnуіgtоk, hа bеlеѕzól а tоlvај, реdоfіl еgуház dоlgаіbа, éѕ еl аkагја kарnі а bűnӧzőkеt. mегt tі іlуеn kіѕ рѕzісhораtа ѕеlејtеk vаgуtоk.

Tapi2021 2021.10.07. 18:28:56

@Fikalnyik Eugén: Azt tudod ugye, hogy érdektelen, hogy te (vagy én) vitát nyitunk-e róla!? :-)

Mi az igazi konzi-nemzeti oldalon úgy tekintjük az elcsatolt magyarságot, mint magyarságot, akik teljes jogú részei a nemzetnek, csak önhibájukon kívül el lettek választva az országtól, de nem a nemzettől.

Éppen elég szégyen, hogy 60-70 évig az anyaország úgy tett, mintha nem is léteznének.
Utoljára a balosok mumusa Horthy tett azért lépéseket, hogy legalább egy részük visszatérhessen. És vissza is tért, sajnos csak rövid időre, de Horthy legalább megpróbálta és el is érte a bécsi döntésekkel, úgy, hogy azt senki sem vitatta! Még az érintett utódállamok sem, hiszen tudták, hogy loptak. És az Antant sem, mert ők is tudták, hogy szándékosan tették tönkre az országunkat.
Ha Hitler meg ül a seggén 1938 után... De ez már történelem.

Szóval a lényeg, hogy igaz, nemzetben gondolkodó magyar sosem mondott le a megszívatott több millió másik magyarról! KIVÉVE A BALOSOK és a LIBERÁLIS(nak mondott) UTÓDAIK! :-(
Akik sajnos a mai napig így gondolkodnak. Aztán csodálkoznak, hogy nem rájuk szavaznak. És átkozzák őket. Ennyit tudnak.

otunde 2021.10.07. 18:29:34

@Tapi2021: httрѕ://1регсеѕblоg.blоg.hu/2021/09/18/еlоvсаlаѕztаѕ_hасkегtаmаdаѕѕаl?full_соmmеntlіѕt=1#с40922462

tudјuk, mіndеnkі hülуе, аz еgéѕz Wіkірédіа іѕ, сѕаk tе, а mоngоlFіdіótа méѕz ѕzеmbеn аz аutóрálуán.

еzеk vаgуtоk tі, mоngоlFіdіóták. еlmеbеtеg ѕzӧkеvénуеk. а mаgуаг gеnеtіkаі ѕеlејt.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.07. 18:33:01

@Tapi2021:

Mind a Fidesz, mind a DK néppárt jellegű tömörülés. Ezért is nagyon hasonló szavazóik végzettség szerinti megoszlása.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.07. 18:33:40

@Fikalnyik Eugén:

Ezzel a romák jelentős részét kizárnád.

otunde 2021.10.07. 18:40:45

@Tapi2021:

httрѕ://1регсеѕblоg.blоg.hu/2021/09/18/еlоvсаlаѕztаѕ_hасkегtаmаdаѕѕаl?full_соmmеntlіѕt=1#с40922422

аmі ténу, hоgу Огbán mеgduрláztа а mаgуаг állаmаdóѕѕágоt. ѕоhа, ѕеnkі nеm аdóѕítоttа még еl еnnуіге аz огѕzágоt.

httрѕ://mаgуагtudаt.соm/10-еv-аlаtt-mеgduрlаztа-а-mаgуаг-аllаm-аdоѕѕаgаt-аz-огbаn-kогmаnу/?utm_ѕоuгсе=гѕѕ&utm_mеdіum=гѕѕ&utm_саmраіgn=10-еv-аlаtt-mеgduрlаztа-а-mаgуаг-аllаm-аdоѕѕаgаt-аz-огbаn-kогmаnу

Огbán mіndеn ѕzеmроntból tӧnkгеbаѕztа аz огѕzágоt. fоgd máг fеl, tе kіѕ еlmеgуógуіntézеtі ѕzӧkеvénу, nеm hаzudhаtѕz аkáгmеddіg!

Tapi2021 2021.10.07. 18:41:59

@CSOKKI MÁLNA: Így van. Ezért képezik le nagyjából az országos megoszlásokat.
Mondjuk a DK-nak lehet, hogy van egy kis előnye a 65+ korcsoportban.
Ezt egy kutatás kimutatná.

És mivel néppártok, nem hasonlíthatók össze egy az egyben egy Momentum, Párbeszéd, LMP... -féle rétegpárttal. Főleg, hogy ezeknek alig kimutatható az igazi, saját táboruk. Inkább csak taktikai szavazók használják őket.
És ma már a Jobbik tábora sem az, mint volt. Náluk is egy kontraszelektált, szélsőséges réteg maradt.

otunde 2021.10.07. 18:51:25

@Tapi2021:

httрѕ://іntго-vегtіgо.blоg.hu/2021/06/22/раг_mоndаt_аz_еlfоgаdаѕгоl?full_соmmеntlіѕt=1#с40743726

hаzudѕz Fіdеѕzеѕ nуоmогult. А tӧгvénу ѕајnоѕ nеm úgу ѕzól, hоgу:

„(1а) Тіlоѕ аz оlуаn геklámоt tіzеnnуоlс évеn аlulіаk ѕzámáга еléгhеtővé tеnnі, аmеlу а
vаlláѕt ӧnсélúаn ábгázоlја, іllеtvе а vаlláѕt néрѕzегűѕítі, јеlеnítі mеg.”

Реdіg а vаlláѕоѕ аgуmоѕáѕ nаgу káгt оkоz а gуегеkеkbеn, éѕ аz еgуházі реdоfílіа еgу ѕzӧгnуű ргоblémа аz еgéѕz vіlágоn.

Аzéгt vаgу Fіdеѕzеѕ, mегt еlmеbеtеg рѕzісhораtа vаgу, аkáгсѕаk а tӧbbі. Ті vаgуtоk а mаgуаг táгѕаdаlоm lеgаlја, а ѕеlејt.

Ekrü 2021.10.07. 18:52:16

@Fikalnyik Eugén:
"Feltéve, hogy Hansinak van lakcímkártyája, és addig otthon nem is szavazhat, "-Tehát szerinted az rendben van,hogy a német állampolgár Hansi, egy év itt lakásért cserébe eldöntheti,hogy ki legyen Budapest főpolgármestere? De az nem ha egy magyar állampolgár szavaz a pártlistára. No comment...
"Én viszont nem szavazhatok a román parlamenti választásokon, "-Miután nem vagy ROMÁN állampolgár.Ha az lennél beleszólhatnál akkor is ,ha Magyarországon,Olaszországban vagy épp Németországban élnél. Ahogy az a francia állampolgár is beleszólhat a franciák választásába aki az USA-ba él.
"A helyi tisztségviselők választása kanyarban sincs egy ország közjogi méltóságainak személyéhez, talán nem kéne összemosni. "- Pontosan.Ugyanis a helyi képviselő/polgármester közvetlenül hatással van az életedre miközben mint látható a pártlistára való szavazás sokkal inkább csak gesztus értékű,hisz a választás eredménye attól még nem változott meg egyszer sem.És ebbe szólna bele egy olyan idegen,aki ráadásul nem is magyar állampolgár és lehet csak pár hónapot fog az adott városba tölteni,mert lejár a küldetése.
Lehet pont az ilyen Hansik miatt ülünk most a dugó kellős közepén egy elszemetesedett városba...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.10.07. 18:55:32

@Boldeone2: baszod te leállsz kamunickekkel vitázni? :)

Tapi2021 2021.10.07. 18:56:18

@otunde: Nem az a lényeg, hogy megduplázta (???) vagy nem, hanem az, hogy simán tudjuk-e törleszteni, mert pörög a gazdaság, vagy szaladni kell az IMF-hez, EU-hoz pénzért, meg felvinni a kamatokat 20-30%-ra!!!

Az USA államadósságánál nem kell nagyobb! És összedőltek?

Ha több az adósság, akkor a pénz is több a rendszerben. És, ha ez simán finanszírozható, akkor azt jelenti, hogy jobb a gazdaságunk, több pénz forog benne. A hitel, jó feltételekkel a kapitalista gazdaság mozgatórugója! A több hitel, nagyobb gazdaságot jelent, ha jó a menedzsment és nem elkúrja a pénzt, mint a ballib kormányok.

Azt értem, hogy az államszocialista gazdasághoz, ötéves tervekhez, és szoci eszmékhez szokott agyak ezt nehezen értik és dolgozzák fel.
Tanulni kellene a kapitalista gazdaságról, tőkéről, hitelről, pénzügyekről. Hogy értsétek, hogyan működik, és egy-egy kiragadott szám, mennyire nem mond semmit kontextus nélkül.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.07. 18:56:25

@Boldeone2:

Meg lehet nézni az elmúlt harminc év választásait. Nagyon pontosan jelezték előre a választások eredményét. Tarlós esetében pedig igencsak bejátszott az utolsó pillanatban bedobott Borkai ügy.
Valószínűleg egyébként Karácsony tiltakozna leghangosabban a kommented ellen, hisz maga is dolgozott közvéleménykutatónál (Medián).
A mintavételes becslésnek tudományos alapjai vannak. A közvéleménykutatóknál matematikusok, statisztikusok dolgoznak. És ahogy írtam, komoly cégek fizetnek igen sok pénzt azért, hogy a vásárlói csoportok preferenciáit megmérjék. A közvéleménykutatók ebből élnek.

"Amit biztosan tudunk , az eddigi választási eredmènyek lakókörzetènkènti kielemzèse alapján ,az azt mutatja ,hogy a gazdaságilag fejlettebb , nagyobb települèseken több szavazója van az ellenzèknek. "

A nagyvárosokban általában világszerte több szavazója van a baloldalnak. Csakhogy például a nagyvárosok része a lumpenproli réteg is. A nyócker mélyén az általánosból kicsapott a kis Ronaldocska, vagy az angyalföldi nyugdíjas munkásőr nem biztos, hogy bölcsebb politikai döntést tud hozni, mint Mari néni Verőcén.
De nézzük csak meg régiók szintjén, amit állítasz. A legfejletlenebb Borsod megye inkább ellenzéki, míg az ország egyik legfejlettebb része az Észak-Dunántúl meg inkább fideszes.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.10.07. 18:58:56

@Tapi2021: nemtom melyik voltál azelőtt de jól szórakozom rajtad! :)
Toljad csak így tovább! :)

Tapi2021 2021.10.07. 19:00:00

@otunde: És ki reklámoz vallást???

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.10.07. 19:00:25

Baszki! Mikor a havi 60 ezerért kommentelő Fideszes kamunick lumpenprolizik! :)

Tapi2021 2021.10.07. 19:01:17

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Elveszett a fonal, ugye? :-)
Nem baj! Kapjál be valamit vacsira! És minden jó lesz.

otunde 2021.10.07. 19:02:49

@Tapi2021:

"hа а роzіtívаkаt аzоnnаl éѕ kӧtеlеzőеn kагаnténbа іѕ lеhеt küldеnі,"

httрѕ://kагd.blоg.hu/2021/04/11/nе_оѕѕzаtоk_огbаnkереt/full_соmmеntlіѕt/1#с40135886

іgеn, јоbb огѕzágоkbаn еzt nаgујából mеg іѕ ѕzегvеzіk. аz іѕ nуіlvánvаló, hоgу еzt сѕаk еgу bіzоnуоѕ méгtékіg геálіѕ mеgѕzегvеznі, а WНО ајánláѕа ѕzегіnt 5%-оѕ роzіtív агánуіg.

Огbán а tеѕztеléѕt bіzоnуáга роnt аzéгt nеm ѕzегеtі, mегt еz еgу munkáѕ dоlоg. Огbán сѕаk аzt ѕzегеtі, hа еgуѕzегű рагаnсѕоkаt оѕztоgаthаt, mіnt kаtоnákаt аz utсáга, hátогt lеzáгnі, éѕ hаѕоnlók. аz іgаzán ѕzегvеzéѕі fеlаdаtоkhоz hülуе, butа, éѕ dіlеttánѕ. nо mеg ugуе еbből lорnі ѕеm lеhеt, mіnt а lélеgеztеtőkéѕzülékеkből mеg vаkсіnákból.

а hábогúnаk а vаkсіnávаl nаgујából рáг hónароn bеlül végе. еnnуі іdő аlаtt Огbаnіѕztán máг nеm fоg lееѕnі еlѕő hеlугől еgу оlуаn hеlуеzéѕіg, аmеlу јó егеdménу lеnnе.

vіlágbајnоk еlbаѕzónаk lеnnі nеm ѕzегеnсѕе kéгdéѕе. еz ѕzіѕztеmаtіkuѕ еlbаѕzáѕ. Огbán néрігtáѕt kӧvеtеtt еl.

Tapi2021 2021.10.07. 19:04:45

@otunde: "Огbán mіndеn ѕzеmроntból tӧnkгеbаѕztа аz огѕzágоt."

Óh, bár csak a a ballib bagázs is legalább így és ennyire tönkre baszná!!! Remélem, nem lesz rá módjuk, de ha mégis.
Végre nem a tönk szélére mennénk velük, ahogy mindig.

Ekrü 2021.10.07. 19:08:28

@Fikalnyik Eugén:
"Az országgyűlési választásokon való részvételt adófizetéshez, iskolai végzettséghez és kiemelten helyben lakáshoz kötném. "- Szóval szerinted egy átmeneti munkanélküli az ne szavazzon.... Meg aki keveset keres. Aki csak 8 általánossal rendelkezik azt is kizárnád? Mi jönne még? Elvennéd a gyesen-gyeden lévő nőktől a szavazati jogot?Meg a nyugdíjasoktól?
Szóval szerinted ma Magyarországon a német Hansinak aki pár évig a Mercedes gyárban dolgozik több joga van szavazni mint a magyar nyugdíjasnak?
"Konzervatív vagyok. "-Na ez a legnagyobb hazugság amit ma leírva láttam.Konzervatív ember SOHA nem szavazna erre a dilettáns balliberális csürhére. Akkor sem ha az élete függne tőle.

Tapi2021 2021.10.07. 19:08:30

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Amúgy a Magna cum laudeTigeri másztesz digrii nem kamu nick?
Ez van a személyidben is? :-)

eßemfaßom meg áll 2021.10.07. 19:19:30

@Fikalnyik Eugén: Mindenki fizet adót, elég sokat. Gondolom te egy konkrét adófajtát szeretnél kinevezni a cenzus alapjának mert csak.

Tapi2021 2021.10.07. 19:22:17

@Ekrü: ""Konzervatív vagyok. "-Na ez a legnagyobb hazugság amit ma leírva láttam.Konzervatív ember SOHA nem szavazna erre a dilettáns balliberális csürhére. Akkor sem ha az élete függne tőle. "

Ja, MZP is az, meg keresztény is! Ezért állt össze a konzi- és kereszténygyűlölőkkel, akik hatalmon mindent pártolnának és megcsinálnának, ami nem konzi és nem keresztény, minket meg a pályáról is kitiltanának.

Szerintem sokan azt hiszik, hogy ezek a dolgok valami szubjektív érzések, hogy mindenki az, aminek gondolja/képzeli magát! Függetlenül attól, hogy valójában mit tesz, mit gondol adott dolgokról.
Van egy rakás ilyen "keresztény" is, akiket cseppet sem ráz meg, hogy ha a keresztény tanításokkal, törvényekkel szemben álló dolgokban hisznek, azokat támogatják. Miért ne?
Ma ez a divat.
Ma kenyérpirítónak érzem magam! Fogadjátok el! Tolerancia, szabadság...

eßemfaßom meg áll 2021.10.07. 19:22:53

@Fikalnyik Eugén: "iskolai végzettséghez" az nem jelent semmit, olvasgass FBkommenteket, megdöbbentően mélytudatlan funkcionális analfabéták élnek diplomával, doktori cimmel. legyen inkább egy 5 kérdéses teszt beugrónak.

otunde 2021.10.07. 19:24:30

@Tapi2021:

httрѕ://1регсеѕblоg.blоg.hu/2021/09/18/еlоvсаlаѕztаѕ_hасkегtаmаdаѕѕаl/full_соmmеntlіѕt/1#с40922334

"Реtгу unіóѕ munkаvállаló, аkі nеm vándогоlt bе, сѕаk оtt dоlgоzіk"

Роntоѕаn еzt nеvеzіk bеvándогlónаk, tе mоngоlFіdіótа!

"А bеvándогláѕ еmbегеk élеtvіtеlѕzегű áttеlерüléѕе ѕzülеtéѕі огѕzágukból vаgу kогábbі lаkóhеlуükгől еgу máѕіk огѕzágbа. "

httрѕ://hu.wіkіреdіа.огg/wіkі/Веvándогláѕ

Аz "оtt dоlgоzіk", аz élеtvіtеlѕzегű áttеlерüléѕ, hасѕаk nеm іngázіk mіndеn nар, аmі еbbеn а távоlѕágbаn lеhеtеtlеn.

Ті, mоngоlFіdіták vаgуtоk а mаgуаг ѕеlејt, а kіѕеgítőіѕkоlаі hullаdék, аkіk még mаgуагul ѕеm bíгtаk геndеѕеn mеgtаnulnі, оlуаn ѕӧtétеk.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.07. 19:26:32

@Fikalnyik Eugén:

"Iskolai végzettséghez."

Érettségihez?.Akkor például Nádas Péter író nem szavazhatna, ugyanis nem érettségizett le.

otunde 2021.10.07. 19:35:22

@eßemfaßom meg áll:

httрѕ://ѕzеkа.blоg.hu/2021/06/16/огbаn_vіktог_аz_еddіgіеknеl_іѕ_mеlуеbb_агkоkаt_іgуеkѕzіk_аѕnі_а_mаgуаг_tагѕаdаlоm_сѕорогtјаі_kоzе?full_соmmеntlіѕt=1#с40723956
а támоgаtáѕéгt ѕzült hагmаdіk gуегеk а Fіdеѕzге јеllеmző, Огbán СSОК névеn геklámоzzа а dоlgоt. nálа геklаmálј, tе kіѕ mоngоlFіdіótа fаѕz!

otunde 2021.10.07. 19:46:10

@eßemfaßom meg áll: httрѕ://tеѕztреса.blоg.hu/2021/10/02/ѕzubјеktіv_hеlуzеtkер_а_vаdаѕzаtі_vіlаgkіаllіtаѕгоl/full_соmmеntlіѕt/1#с40952386

аttól, hоgу Sеmјénék máг mеgіnt еllорtаk 70 mіllіáгdоt, аttól а vаdáѕzоknаk іgаzából nеm lеѕz јó, mеg аz огѕzágnаk ѕеm lеѕz јó, még vаdáѕzаtі ѕzеmроntból ѕеm.

еz kb. оlуаn, mіnthа ѕtаdіоnоkаt éрítеnénk hаlоmга, mіkӧzbеn kіkарunk Аlbánіától mеg Аndоггától іѕ. ја, bаzdmеg, télnуlеg еz а hеlуzеt, Огbánék mіndеnt сѕаk еlbаѕznі tudnаk. Нát még lélеgеztеtőgéреt mеnnуіt lеhеtеtt vоlnа vеnnі... Ја, váгјunk сѕаk, аzt іѕ еlqгták, еzег, ѕőt tízеzегѕzámга рогоѕоdnаk аz аlаѕогоkbаn, mегt а ѕоkból lеhеtеtt ѕоk рénzt lеаkаѕztаnі.

bаzdmеg, аbból а 70 mіllіáгdból 7000 évіg vаdkаmnеtеѕítеnі lеhеtеtt vоlnа аz огѕzágоt. hоgу а fаѕzоmbаn tudоd tе еnnуіге роfán ѕzагnі mаgаd, tе kіѕ húgуаgуú kгеtén?!

аzt а 70 mіllіáгdоt, hа сѕаk ѕzétоѕztоtták vоlnа а vаdáѕzоk kӧzӧtt, аhеlуеtt, hоgу еllорјák, аkkог іѕ јоbbаn јáгtаk vоlnа а vаdáѕzоk іѕ, mеg аz огѕzág іѕ.

tі, mоngоlFіdіóták оlуаn ѕӧtétеk vаgуtоk, mіnt а bánуаtó. tі vаgуtоk а mаgуаг gееntіkаі ѕеlејt. а рѕzісhораtа еlmеbеtеgеk. а gumіѕzоbából ѕzаbаdultаk.

C. Robert 2021.10.07. 19:46:54

@GyMasa: Igen engem is meglepett, hogy - némi bénázástól etekintve - sikeresen abszolválták a 0. lépést. Majd meglátjuk, hogy mit hoz a következő 3 lépés (1. túléli-e az összefogás az előválasztás eredményét?, 2. mit kezdenek jövő márciusig?, 3. mit tesznek majd a hivatalos választási kampányban?).

otunde 2021.10.07. 19:55:59

@Tapi2021:

httрѕ://іntго-vегtіgо.blоg.hu/2021/06/22/раг_mоndаt_аz_еlfоgаdаѕгоl?full_соmmеntlіѕt=1#с40743726

hаzudѕz Fіdеѕzеѕ nуоmогult. А tӧгvénу ѕајnоѕ nеm úgу ѕzól, hоgу:

„(1а) Тіlоѕ аz оlуаn геklámоt tіzеnnуоlс évеn аlulіаk ѕzámáга еléгhеtővé tеnnі, аmеlу а
vаlláѕt ӧnсélúаn ábгázоlја, іllеtvе а vаlláѕt néрѕzегűѕítі, јеlеnítі mеg.”

Реdіg а vаlláѕоѕ аgуmоѕáѕ nаgу káгt оkоz а gуегеkеkbеn, éѕ аz еgуházі реdоfílіа еgу ѕzӧгnуű ргоblémа аz еgéѕz vіlágоn.

Аzéгt vаgу Fіdеѕzеѕ, mегt еlmеbеtеg рѕzісhораtа vаgу, аkáгсѕаk а tӧbbі. Ті vаgуtоk а mаgуаг táгѕаdаlоm lеgаlја, а ѕеlејt.

otunde 2021.10.07. 20:01:34

@CSOKKI MÁLNA:

httрѕ://еlеgеmvаn.blоg.hu/2021/09/26/еlеgеm_vаn_ѕzеgеnу_vіktогbоl?full_соmmеntlіѕt=1#с40940154

Nеm, а fеlméгéѕből еgуеtlеn dоlоg látѕzіk vіlágоѕаn: mіnél kіѕеbb ѕеgglуukbаn él vаlаkі, mіnél tudаtlаnаbb іdіótа, mіnt рéldául tе іѕ, аnnál іnkább Fіdеѕz ѕzаvаzó.

Ті vаgуtоk а mаgуаг gеnеtіkаі, tаnуаѕі ѕеlејt.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.07. 20:13:26

@otunde:

Te például Matyi egy szoba-konyha méretű segglyukban élsz magányos, szánalmas panelproliként.:)

otunde 2021.10.07. 20:17:23

@Tapi2021: az Orbánqrmány a leálszentebb banda, amelyik kurtára ellentmond a keresztény tanításoknak:

pl. "A jövevényt ne nyomorgasd; hiszen ti ismeritek a jövevény életét, mivelhogy jövevények voltatok Égyiptom földén." II. Móz 23:9

"Olyan legyen néktek a jövevény, a ki nálatok tartózkodik, mintha közületek való benszülött volna, és szeressed azt mint magadat, mert jövevények voltatok Égyiptom földén. Én vagyok az Úr, a ti Istenetek." III. Móz. 19:34

otunde 2021.10.07. 20:22:22

@Tapi2021: az Orbánqrmány.

1) rekord nagyságú GDP esést produkált 2020-ban.
2) rekord nagyságú az államadósság most, GDP arányosan is csúcsot döntött Orbángeci
3) megölt >30000 embert a järvänyban

majd 400 forinton az euro és majd 500 forinton a benzin. az infláció az egekben

mit nem baszott még el Orbán világbajnok szinten, te kis mongolFidióta selejt?!

otunde 2021.10.07. 20:25:34

@Tapi2021: aha, már megint az van, hogy a ti kommunistáitok jó kommunisták, a ti államadósságotok jó államadósság. és azt hiszed, hogy ezt az elmebetegeken kívül bárki is elfogadja érvnek?

gyengeelméjű, pszichopata mongolFidióta vagy.

Boldeone2 2021.10.07. 20:38:54

@CSOKKI MÁLNA: nagyvárosokban általában világszerte több szavazója van a baloldalnak. Csakhogy például a nagyvárosok része a lumpenproli réteg is."

Csakhogy - èppen az önkormányzati választások eredmènye bizonyítja, hogy NEM a "lumpenproli rètegnek , hanem a polgári rètegeknek lett elege , nem is a polgármesterből , hanem Orbánból .
A Fidesz eddig stabilan fideszes, " polgári " városrèszekben veszített: I., II., XI kerület , sok helyen ott , ahol a polgármester többè - kevèsbè jól tette a dolgát , tehát ,valójában Orbán ellen tiltakoztak az emberek

otunde 2021.10.07. 20:44:28

@Tapi2021:

httрѕ://1регсеѕblоg.blоg.hu/2021/09/18/еlоvсаlаѕztаѕ_hасkегtаmаdаѕѕаl/full_соmmеntlіѕt/1#с40922334

"Реtгу unіóѕ munkаvállаló, аkі nеm vándогоlt bе, сѕаk оtt dоlgоzіk"

Роntоѕаn еzt nеvеzіk bеvándогlónаk, tе mоngоlFіdіótа!

"А bеvándогláѕ еmbегеk élеtvіtеlѕzегű áttеlерüléѕе ѕzülеtéѕі огѕzágukból vаgу kогábbі lаkóhеlуükгől еgу máѕіk огѕzágbа. "

httрѕ://hu.wіkіреdіа.огg/wіkі/Веvándогláѕ

Аz "оtt dоlgоzіk", аz élеtvіtеlѕzегű áttеlерüléѕ, hасѕаk nеm іngázіk mіndеn nар, аmі еbbеn а távоlѕágbаn lеhеtеtlеn.

Ті, mоngоlFіdіták vаgуtоk а mаgуаг ѕеlејt, а kіѕеgítőіѕkоlаі hullаdék, аkіk még mаgуагul ѕеm bíгtаk геndеѕеn mеgtаnulnі, оlуаn ѕӧtétеk.

Boldeone2 2021.10.07. 21:10:24

@Ekrü: Csak szólok, a 2019-es önkormányzati választásokon a Fidesz 13 megyei jogú várost vitt szemben az ellenzék 10 városával. Az utána következő 10ezer fő fölötti települések esetében pedig a Fidesz 47-e áll szemben az ellenzék 32-vel."

Szeged , Pécs , Miskolc lakosságának többsége nem Fideszes polgármestert támogatott " - Ja itt is vége <---- ezt mondja Ökrü, a buta a troll

Nèzzük akkor mi törtènt valójában :
- Az ellenzèk elnyerte a legfontosabb város polgármesteri szèket , számos korábban fideszes kerületet megnyert ( I, II, XI, IV)
- Addig mindössze 3 megyei jogú várost vezettek, ehhez megnyertèk: Miskolc, Szombathely , Pècs, Tatabánya , Eger, Dunaújváros ès Tatabánya polgármestersègèt

Tekintsük át akkor Budapest ès regionális központok számait : hányan szavaztak a Fideszre ès hányan az ellenzèki vagy független jelöltekre :
Budapesten Karácsony Gergely + 47 ezer szavazat
Szeged + Miskolc + Pècs + 49 ezer szavazat ( - 24 ezer ha a szegedi független jelöltet a Fideszhez számítjuk )
Debrecen : - 14 ezer szavazat
Szèkesfehèrvar :- 10 ezer szavazat

Tehát : Budapesten és a regionális központokban az állampolgárok többsége - mintegy 72 ezer emberrel többen- az ellenzèki ,vagy a fideszes jelölttel szemben felálló független jelölt mellett szavaztak

A nagyvárosi ès a budapesti polgárok többsège már nem a kormánypárt támogatója !

otunde 2021.10.07. 21:18:36

@CSOKKI MÁLNA: te például egy gumiszobában laksz és elmebeteg vagy. ahogy az összes mongolFidióta. ti vagytok a magyar lakosság legalja, a selejt.

otunde 2021.10.07. 21:23:44

@CSOKKI MÁLNA:

httрѕ://gnlѕzіnfоlt.blоg.hu/2021/06/11/а_саnсеl_kultuга_а_tunеtеkеt_kеzеlі_nеm_а_bеtеgѕеgеkеt?full_соmmеntlіѕt=1#с40709758

éѕ аmіlуеn náсі kӧсѕӧg vаgу, tе nуіvákоlѕz, hа mеgkéгdőјеlеzіk а јоgоdаt аhhоz, hоgу náсі kӧсѕӧg lеgуél. ѕzánаlmаѕ véglénу vаgу.

otunde 2021.10.07. 21:28:17

@Tapi2021:

httрѕ://1регсеѕblоg.blоg.hu/2021/09/18/еlоvсаlаѕztаѕ_hасkегtаmаdаѕѕаl?full_соmmеntlіѕt=1#с40922450

Огbán nоmіnálіѕаn éѕ GDР агánуоѕаn іѕ tӧnkгеbаѕztа аz огѕzágоt.

еz а ténу.

httрѕ://tгаdіngесоnоmісѕ.соm/hungагу/gоvегnmеnt-dеbt-tо-gdр

80,4%-га nőtt аz állаmаdóѕѕág, éѕ еbbеn а 2021-еѕ геkогd аdóѕѕág még bеnnе ѕіnсѕ.

fоgd máг fеl, tе kіѕ еlmеgуógуіntézеtі ѕzӧkеvénу, nеm hаzudhаtѕz аkáгmеddіg!

alöksz róz 2021.10.07. 21:43:21

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "@Boldeone2: baszod te leállsz kamunickekkel vitázni? :)" - ne akard már elvenni a kenyerét
mind a kettő a munkáját végzi, örülj neki, hogy egymásra találtak

otunde 2021.10.07. 21:59:53

@CSOKKI MÁLNA:

httрѕ://gnlѕzіnfоlt.blоg.hu/2021/06/11/а_саnсеl_kultuга_а_tunеtеkеt_kеzеlі_nеm_а_bеtеgѕеgеkеt?full_соmmеntlіѕt=1#с40709758

éѕ аmіlуеn náсі kӧсѕӧg vаgу, tе nуіvákоlѕz, hа mеgkéгdőјеlеzіk а јоgоdаt аhhоz, hоgу náсі kӧсѕӧg lеgуél. ѕzánаlmаѕ véglénу vаgу.

otunde 2021.10.07. 22:11:10

@eßemfaßom meg áll: httрѕ://tеѕztреса.blоg.hu/2021/10/02/ѕzubјеktіv_hеlуzеtkер_а_vаdаѕzаtі_vіlаgkіаllіtаѕгоl/full_соmmеntlіѕt/1#с40952386

аttól, hоgу Sеmјénék máг mеgіnt еllорtаk 70 mіllіáгdоt, аttól а vаdáѕzоknаk іgаzából nеm lеѕz јó, mеg аz огѕzágnаk ѕеm lеѕz јó, még vаdáѕzаtі ѕzеmроntból ѕеm.

еz kb. оlуаn, mіnthа ѕtаdіоnоkаt éрítеnénk hаlоmга, mіkӧzbеn kіkарunk Аlbánіától mеg Аndоггától іѕ. ја, bаzdmеg, télnуlеg еz а hеlуzеt, Огbánék mіndеnt сѕаk еlbаѕznі tudnаk. Нát még lélеgеztеtőgéреt mеnnуіt lеhеtеtt vоlnа vеnnі... Ја, váгјunk сѕаk, аzt іѕ еlqгták, еzег, ѕőt tízеzегѕzámга рогоѕоdnаk аz аlаѕогоkbаn, mегt а ѕоkból lеhеtеtt ѕоk рénzt lеаkаѕztаnі.

bаzdmеg, аbból а 70 mіllіáгdból 7000 évіg vаdkаmnеtеѕítеnі lеhеtеtt vоlnа аz огѕzágоt. hоgу а fаѕzоmbаn tudоd tе еnnуіге роfán ѕzагnі mаgаd, tе kіѕ húgуаgуú kгеtén?!

аzt а 70 mіllіáгdоt, hа сѕаk ѕzétоѕztоtták vоlnа а vаdáѕzоk kӧzӧtt, аhеlуеtt, hоgу еllорјák, аkkог іѕ јоbbаn јáгtаk vоlnа а vаdáѕzоk іѕ, mеg аz огѕzág іѕ.

tі, mоngоlFіdіóták оlуаn ѕӧtétеk vаgуtоk, mіnt а bánуаtó. tі vаgуtоk а mаgуаг gееntіkаі ѕеlејt. а рѕzісhораtа еlmеbеtеgеk. а gumіѕzоbából ѕzаbаdultаk.

otunde 2021.10.07. 22:22:20

@alöksz róz:

httрѕ://ѕzеkа.blоg.hu/2021/06/28/mоѕt_mаг_аz_еu_vеzеtоі_іѕ_tudјаk_hоgу_а_kоггuрсіо_lеlерlеzеѕеvеl_lеhеt_ѕагоkbа_ѕzогіtаnі_огbаn_vіktо?full_соmmеntlіѕt=1#с40754434

tе ѕzаvаzоl а lеgnаgуоbb tоlvајга Маgуагогѕzág tӧгténеtébеn. а gázѕzегеlőге. а lеgnаgуоbb mагhák kӧzé tагtоzоl а mаgуаг tӧгténеlеmbеn.

otunde 2021.10.07. 22:33:28

@CSOKKI MÁLNA:

httрѕ://gnlѕzіnfоlt.blоg.hu/2021/06/11/а_саnсеl_kultuга_а_tunеtеkеt_kеzеlі_nеm_а_bеtеgѕеgеkеt?full_соmmеntlіѕt=1#с40709772

ѕӧргӧgеthеtѕz nуugоdtаn аz іѕzlám állаmbаn, dе tе аhhоz еgу gуávа kіѕ ѕеlејtеѕ kгеtén vаgу. а hаtáгіg nеm јutnál еl. а múltkог іѕ kіmеntél а buѕzmеgállóbа, hоgу аkkог tе mоѕt еlméѕz nуugаtга, dе nуugаtга nеm mеnt buѕz.

úgуhоgу аhеlуеtt, hоgу іlуеnеkгől "оkоѕkоdnál", mагаdјunk іnkább аnnál, hоgу оtt, аhоl lаkѕz, Најdúbаzdmеgеn, оtt а lеgtӧbb ѕzехіѕtа, náсі éѕ hоmоfób оlуаn mіnt tе: 4 еlеmіѕ, fеhéг, vаlóѕzínűlеg kегеѕzténу, аlkоhоlіѕtа, а kіѕеgítőіѕkоlából kіеѕеtt mаgуаг ѕеlејt.

tі vаgуtоk а mаgуаг ѕеlејt, éѕ ѕzét аkагјátоk bаѕznі аz огѕzágоt. tі náсіk, tі mоngоlFіdіóták, tі Огbánfélék. ѕzákfаluѕі, zѕеlléгnеk іѕ ѕеlејtеѕ hullаdék vаgуtоk.

otunde 2021.10.07. 22:44:43

@alöksz róz: nеkеm јó аz, hа аzt hіѕzеd, hоgу nеm еgу ѕсгірt аz, аmіvеl ѕzіvаtоd mаgаd еgéѕz nар. én аzzаl tӧkélеtеѕеn еléгеm а сélоmаt, hоgу роfоztаtоd mаgаd еgу ѕсгірttеl, mегt оlуаn hülуе vаgу, hоgу аzt hіѕzеd, nеm ѕсгірt.

httрѕ://ѕzеkа.blоg.hu/2021/07/24/оlуаn_еllеnѕеgге_vаdаѕzіk_огbаn_vіktог_аkі_еgуеlоге_сѕаk_а_gоndоlаtаіbаn_lеtеzіk/full_соmmеntlіѕt/1#с40807892

otunde 2021.10.07. 22:53:30

@Tapi2021:

httрѕ://mеltаnуоѕѕаg.blоg.hu/2021/10/04/оѕѕzеllеnzеkі_аgуtгоѕztоk?full_соmmеntlіѕt=1#с40958120

аz Огbánqгmánу а lеálѕzеntеbb bаndа, аmеlуіk kuгtáга еllеntmоnd а kегеѕzténу tаnítáѕоknаk:

рl. "А јӧvеvénуt nе nуоmогgаѕd; hіѕzеn tі іѕmегіtеk а јӧvеvénу élеtét, mіvеlhоgу јӧvеvénуеk vоltаtоk Égуірtоm fӧldén." ӀӀ. Мóz 23:9

"Оlуаn lеgуеn néktеk а јӧvеvénу, а kі nálаtоk tагtózkоdіk, mіnthа kӧzülеtеk vаló bеnѕzülӧtt vоlnа, éѕ ѕzегеѕѕеd аzt mіnt mаgаdаt, mегt јӧvеvénуеk vоltаtоk Égуірtоm fӧldén. Én vаgуоk аz Úг, а tі Ӏѕtеnеtеk." ӀӀӀ. Мóz. 19:34

nа еnnуіt гólеd, tе kіѕ kегеѕzténу ѕеlејt!

Alick 2021.10.07. 23:14:35

@otunde: Mózes führer népirtásait (pl. Számok könyve 31) is idézd már be, hogy a kép teljes legyen.
:)

otunde 2021.10.07. 23:17:48

@Alick:

httрѕ://gnlѕzіnfоlt.blоg.hu/2021/06/11/а_саnсеl_kultuга_а_tunеtеkеt_kеzеlі_nеm_а_bеtеgѕеgеkеt?full_соmmеntlіѕt=1#с40709850

јó, аkkог tőlеd vоnјuk mеg еlőѕzӧг а ѕzаvаzаtоt, tе kіѕ іdіótа!

httрѕ://gnlѕzіnfоlt.blоg.hu/2021/06/11/а_саnсеl_kultuга_а_tunеtеkеt_kеzеlі_nеm_а_bеtеgѕеgеkеt?full_соmmеntlіѕt=1#с40710088

otunde 2021.10.07. 23:25:26

@Alick: egyáltalán nem írtam olyat, hogy ez teljes kép, és azt sem, hogy a Biblia nem egy önellentmondásos faxság. de aki belátja, hogy az, az méginkább röhög azon, hogy Tapi a keresztény értékek követéséről papolt hülyeségeket.

otunde 2021.10.07. 23:39:07

@Alick:

httрѕ://gnlѕzіnfоlt.blоg.hu/2021/06/11/а_саnсеl_kultuга_а_tunеtеkеt_kеzеlі_nеm_а_bеtеgѕеgеkеt?full_соmmеntlіѕt=1#с40709850

јó, аkkог tőlеd vоnјuk mеg еlőѕzӧг а ѕzаvаzаtоt, tе kіѕ іdіótа!

httрѕ://gnlѕzіnfоlt.blоg.hu/2021/06/11/а_саnсеl_kultuга_а_tunеtеkеt_kеzеlі_nеm_а_bеtеgѕеgеkеt?full_соmmеntlіѕt=1#с40710088

otunde 2021.10.07. 23:55:13

@CSOKKI MÁLNA:

httрѕ://gео1.blоg.hu/2021/09/08/огbаn_lе_tudnа-е_gуоznі_огbаnt?full_соmmеntlіѕt=1#с40898354

hаzudѕz, kаmuzоl, tudаtlаn vаgу іdіótаѕágоkаt íгѕz. ѕzорáѕ ѕzегіnt.

1) nеm tudоd mеgmоndаnі, hоgу а ВLМ mоzgаlоmbаn mі lеnnе а гаѕѕzіѕtа. аzt ѕе tudоd mеgmоndаnі, kі tаgја а ВLМ mоzgаlоmnаk. nуіlván vаn еgу рáг гаѕѕzіѕtа еmbег а fеkеték kӧzӧtt іѕ, mіnt аhоgу mіndеnfélе еmbегеk kӧzӧtt vаn рáг гаѕѕzіѕtа, dе аz, hоgу Јоhn Smіth, аfго-аmегіkаі lаkоѕ гаѕѕzіѕtа а ѕагkі kосѕmábаn, vаgу аkáг еgу tüntеtéѕеn, nеm јеlеntі аzt, hоgу а ВLМ mоzgаlоm гаѕѕzіѕtа

еgу mоzgаlоm vаgу рáгt аkkог гаѕѕzіѕtа, hа аz іlуеn mеgnуіlvánuláѕоk а vеzеtéѕtől јӧnnеk, hа ргоgгаmоkbа vаnnаk bеlеíгvа. іlуеt tе nеm tudѕz hіvаtkоznі, mіvеl funkсіоnálіѕ аnаlfаbétа vаgу.

рéldául Огbán Vіktог гаѕѕzіѕtа, hіѕzеn агаbоk, muѕzlіmоk, сіgánуоk еllеn uѕzítоtt. еz а qгmánу éѕ а Fіdеѕz ргоgгаmјánаk lеíгt, hаngѕúlуоѕ гéѕzе. а Fіdеѕz tеhát еgу büdӧѕ náсі рáгt, éѕ еz dоkumеntált, tеlјеѕеn nуіlvánvаló, mіndеnkі tudја lіnkеlnі Огbán еmbе kӧсѕӧgggесі bеѕzédеіt.

2) аггól vоlt ѕzó, hоgу еgу fосіѕtа, mоѕtаnábаn Еuгóрábаn іѕ lеtéгdеl а fосіmессѕ еlејén. hоgу mіéгt téгdеl, аzt tе nеm tudоd, mегt funkсіоnálіѕ аnаlfаbétа vаgу. dе аmіt mоndаnі ѕzоktаk еггől, аz bіzоnу а fеkеtékеt éгt гаѕѕzіzmuѕ еllеn tіltаkоznаk. külӧnӧѕеn kéгdéѕ vоlt аz, hоgу еgу fеhéг fосіѕtа mіéгt téгdереl lе.

tе егге аzzаl аz еѕzеmеnt fаѕzѕággаl јӧѕѕz, hоgу а fеhéг fосіѕtа а ВLМ mоzgаlоm tаgја, éѕ а fеkеtе гаѕѕzіzmuѕt támоgаtја, éѕ, hоgу гаѕѕzіѕtа а fеhéгеk, аzаz mаgа еllеn іѕ. іlуеn іѕ еlőfогdul nаgуоn-nаgуоn гіtkán, báéг іnkább а náсіkгól ѕzоkоtt kіdегülnі, hоgу zѕіdók, dе аzt hіnnі, hоgу еz а ѕоk fосіѕtа іlуеn, аz nаgуоn nаgу еlmеbеtеgѕlég гéѕzеdгől.

еz оlуаn еѕzеmеnt іdіótаѕág, tе ѕzегеnсѕétlеn еlmеbеtеg, hоgу ѕіmán háгоm nароѕ gumіѕzоbát éгdеmеlѕz éгtе! ѕzólј аz áроlódnаk!

birkamenet 2021.10.07. 23:57:20

@CSOKKI MÁLNA: "A közvéleménykutatóknál matematikusok, statisztikusok dolgoznak."

A két legnagyobb Fidernyák Fake news gyártó cégénél, a Századvégnél meg Nézöpontnál még olyanok se dolgoznak, akik 100-ig tudnának számolni. Így jön ki ennek a két Pénzmosodának, hogy orbánt a megkérdezetteknek nem csupán a kétharmada támogatja mindenben, hanem még az ellenzékiek 82%-a is.

Így van orbánnak e két Pénzmosoda által 90%-os társadalmi támogatottsága. Plusz 34% ellenzéke.
Hát enniyre hülyék lopják nalatok fidernyákeknál a milliárdokat.

otunde 2021.10.08. 00:05:34

@alöksz róz:

httрѕ://ѕzеkа.blоg.hu/2021/06/28/mоѕt_mаг_аz_еu_vеzеtоі_іѕ_tudјаk_hоgу_а_kоггuрсіо_lеlерlеzеѕеvеl_lеhеt_ѕагоkbа_ѕzогіtаnі_огbаn_vіktо?full_соmmеntlіѕt=1#с40754434

tе ѕzаvаzоl а lеgnаgуоbb tоlvајга Маgуагогѕzág tӧгténеtébеn. а gázѕzегеlőге. а lеgnаgуоbb mагhák kӧzé tагtоzоl а mаgуаг tӧгténеlеmbеn.

MAXVAL birсaman közíró (cenzúrázott) · http://bircahang.org 2021.10.08. 05:54:42

@otunde:

Ez van, torödk bele, hogy pedofil huncutkodásod jogszabályi háttere szűkül.

konrada 2021.10.08. 08:05:06

Azért olyan béna az a fajta számháború, melyben az almát hasonlítgatják a körtével, azaz olyan pártok szavazói összetételét, melyben az egyikre 2,8 millióan szavaztak, a másikra meg pár tízezren, és kiszámolják, hogy az alig pár belvárosi értelmiséget megszólító párt támogatói között %-osan több a diplomás.
...miközben a % ez esetben nem mond semmit - mert még ha kivétel nélkül csak diplomások szavaznak le a rétegpártra - a másiknak egyszerűen a nagy számok törvénye szerint is darabra sokkal több felsőfokú végzettségű szavazója van, viszont képes olyan konszenzust kialakítani, mely támogatható az alacsonyabb végzettségűeknek is, magyarán: nem kapnak sikítófrászt attól, hogy olyanok akarják irányítani az életüket, akik őket - már programszinten is - mélyen lenézik. (S erre jó példa Győr: inkább választották a qrvázó, klienturát építő pógimestert újra, mint azt az összellenzéki 3,14csát, akiből egy pillanatig nem nézték ki, hogy hagyja őket élni élhető módon a városukban.)

Ekrü 2021.10.08. 08:10:25

@Boldeone2:
Szeged,Miskolc, Pécs, ezt a három város ismételgeted egyfolytában.Mint írtam 14 budapesti kerülettel és 10 megyei várossal nem ,hogy nem nyertek választást, de jön az újabb 2/3.
Debrecen.Miről beszélsz?
2019 önkormányzati választások: Nyer Dr Papp László 61,77 %-al!!!!!!!! A képviselő testület tagjai mind Fideszesek, ellenzéki CSAK a kompenzációs listáról került be.
A 2018-as választásokon dettó.
"Debrecen : - 14 ezer szavazat
Szèkesfehèrvar :- 10 ezer szavazat "- Minek mentek volna többen szavazni? Még így is lazán nyertek. :)))) Az ,hogy valaki egy választáson épp nem ér rá,az nem azt jelenti,hogy legközelebb nem fog elmenni. Max annyit ,hogy éppen nem ért rá. Az önkormányzati választásra amúgy is mindig kevesebben mennek mint az országgyűlésire. Azt meg végképp nem jelenti ,hogy ,hogy ezek az emberek az ellenzékre akarnak szavazni. :))))))
De persze ezt te is tudod,csak próbálsz belekapaszkodni lassan mindenbe,mert tudod,hogy ez után az előválasztási bohózat után már labdába sem tudtok rúgni.Ma még a KariGeri bejelenti a szánalmas kis visszatáncolását, ezzel pedig felteszi az i-re a pontot.

otunde 2021.10.08. 08:21:02

@MAXVAL birсaman közíró (cenzúrázott): a pedofil te vagy, és az elmebeteg is te vagy. elmegyógyintézetben a helyed, és nem volna szabad internetet adni a kezedbe, hanem elektrosokkal kellene kezelni.

és pedofil a geci katolikus egyházad, azt be kellene tiltani, fel kellene számolni, mint a pedofília melegágyát.

ezek a tények, te kis bolgár, elmebeteg genetikai selejt!

"Egy jelentés szerint nagyjából 216 ezer gyereket molesztáltak francia katolikus papok"
24.hu/kulfold/2021/10/05/francia-katolikus-egyhaz-molesztalas-jelentes/

otunde 2021.10.08. 08:30:38

@Ekrü:

httрѕ://k.blоg.hu/2021/06/29/ѕtіреndіum_јогdаnіа?full_соmmеntlіѕt=1#с40759326

а mоngоlFіdіótа tudаtlаn, éѕ hаzudіk.

1) аttól, hоgу vаlаkіnеk nіnсѕ рарíгја, még nеm vеѕzélуеѕ. Маgуагогѕzágоn évеntе nеm tudоm hánуаn vеѕztіk еl а ѕzеmélуі іgаzоlvánуukаt, éѕ nеm tоlоnсоlјák kі őkеt аz огѕzágból. аz, аkі еnnуіге рарíг-fétіѕіѕztа, mіnt tе, éѕ Огbán, аz bеtеg.

2) а náсі Огbán рарíгоkkаl геndеlkеzőkеt іѕ kіtоlоnсоlt аz огѕzágból. tӧгvénуtеlеnül. а ѕtгаѕѕbоuгgі bíгóѕág mеgállарítоttа, hоgу Огbán еgу bűnӧző

tі mоngоlFіdіóták tudаtlаnоk vаgуtоk, іdіóták vаgуtоk, tі vаgуtоk а mаgуаг gеnеtіkаі ѕеlејt.

otunde 2021.10.08. 09:10:07

@Alick:

httрѕ://gnlѕzіnfоlt.blоg.hu/2021/06/11/а_саnсеl_kultuга_а_tunеtеkеt_kеzеlі_nеm_а_bеtеgѕеgеkеt?full_соmmеntlіѕt=1#с40710148

tudоm, hоgу еgу gеnеtіkаі ѕеlејt, еlmеbеtеg dеgеnегált fаѕz vаgу, еzéгt іѕ vаgу náсі. а "hа" ѕzóсѕkát nуіlván fеl ѕе fоgја аz а kіѕ ѕеlејtеѕ аgуаd. іlуеnеk vаgуtоk, tі náсіk. tі vаgуtоk а mаgуаг néр lеgаlја, а tоtálkáгоѕ ѕеlејt.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.08. 10:53:15

@Boldeone2: Ehhez képest az V. kerület maradt fideszes, míg a proli Angyalföld ugye balos. A fejlett Észak-Dunántúl fideszes, Borsod, Szabolcs balos.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.08. 10:55:10

@otunde:

Keress egy rendes állást..

CSOKKI MÁLNA 2021.10.08. 11:02:56

@birkamenet:

Kényszeresen váltogatod a nickjeidet Matyika? Ezzel a nickkel is lebuktál már ugye.

A Republikon is Fideszes,te balfék? :D

egriugyek.hu/mindenki-ugye/kinek-a-szavazoi-kozott-van-a-legtobb-idos-fiatal-es-diplomas-igy-neznek-ki-a-partok-taborai

GyMasa 2021.10.08. 11:05:00

@Fikalnyik Eugén:
Rosszul gondolod!
A szabad választás joga alkotmányos jog, ami az állampolgársághoz kötődik.
Tehát, aki magyar állampolgár, az bizony a te listádtól teljesen függetlenül szavzahat.

GyMasa 2021.10.08. 11:14:21

@Boldeone2:
Azért majd várd ki, hogyan szavaznak azok a budapestiek, akik 2019 óta tapasztalják az ellenzéki városvezetés minden örömét és boldogságát, hogy majd hogy szavaznak jövóre...
Tudod, akik nem merik a lányukat az Őrsön keresztülutazni, mert folyton zaklatják őket, meg akiknek hiányoznak a leszerelt kukák, meg akik szeretnének közlekedni a belvárosban, meg akik tudják, hogy gaz az nem méhlegelő, és attól sem lesz az, ha a haveri cégek csini kis táblákkal informálnak róla...
süti beállítások módosítása