Méltányosság

Agytröszt a társadalmi kohézióért

Hall of MÉM EREDMÉNY

2013. július 30. 16:58 - Méltányosság Központ

Befejeződött Hall of MÉM blogsorozatunk, és ideje eredményt hirdetnünk. Mém párokat versenyeztettünk – gifeket és képeket –, egy héten keresztül, hogy végül az olvasók szavazatai alapján összeálljon a  külföldi dicsőségfalak, azaz Hall of Fame-ek mintájára a hazai közéleti Hall of Mém.

Az internet hatására a közéleti humor és politikai karikatúra demokratizálódott. Nem csak hogy villámsebességgel terjednek el egyes eseményekre reflektáló mémek, de a különböző programok segítségével bárki mémgyárossá válhat, ahogy akárki válhat "múzsává" is.

Ugyanakkor még kérdés, hogy vajon mit is kezdenek a hazai közéleti szereplők ezzel az újfajta ,,visszajelzési" formával, és hogy a mémeket a politikai csoportosulások a 2014-es kampány során elkezdik-e tudatosan használni.

Íme tehát az a hét mém, amely a szavazatok alapján megnyerte mémpár versenyünket, és az első tagjai lehetnek a Hall of MÉM-nek.

HALL OF MÉM

Orbán Viktor alszik

tumblr_mp3lubE2Yk1qdtmevo1_400.gif

Semjén Zsolt AT-AT

Új kép.bmp

Casino

tumblr_mq2sxl6rTc1rsd5q7o1_1280.jpg

Áder "Stan Marsh" János

Új kép (2).bmp

Potter vs Ferenc

tumblr_mopf4hCLdB1sthn19o1_400.gif

Reservoir dogs

tumblr_mo4kteTjiH1r9fro5o1_500.jpg

Rezsicsökkentés tankja

kormpol03_1.gif

5 komment
Címkék: mém

A bejegyzés trackback címe:

https://meltanyossag.blog.hu/api/trackback/id/tr675434090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pán-európai romastratéga 2013.07.31. 01:06:27

a google képes copypali hol van? :D

Void Bunkoid 2013.07.31. 08:21:21

Ez kérem egy kalap szar.

Nem a Fideszen élcelődés miatt.

Hanem mert ezek marhára nem mémek. A mémek elsődleges ismérve az, hogy az ugynevezett digitális bennszülöttek gyártják őket (azaz jelenleg már többnyire Z generációs, max 20-22 éves fiatalok).

A mai tizen/korahuszonéveseket viszont - kivétel a nagyon kevés százalékukat kitevő (szélső)jobbos kiscsapatot - EGYÁLTALÁN nem érdekli a magyar belpolitika, meglepődnétek, ha a mai - főleg gimnazisták között közvéleménykutatást végeznétek, szerintem tíz százalék fölött lenne azoknak az aránya, akik _nem_ tudnák megnevezni Orbán Viktort, hogy ő a jelenlegi miniszterelnök.

Ugyanis a kormánypolitikai henger kizárólag a közmédiában, főleg televízióban döngöl ezerrel.

A tizenévesek zöme pedig egyáltalán nem néz tévét.

Viszont mindegyik tudni fogja, hogy ki az a Dexter, kik azok a Punyányi Masztiff, milyen drogot lehet még legálisan kapni fesztiválokon, valamint azt is, hogy nem akarnak felnőni, de ha netán mégis kell, akkor majd Angliában.

Szal ez itt nagyon gáz. Nem is vicces, meg nem is mém egyik sem.

voodoux 2013.07.31. 08:26:14

ezek nem mémek. ennyi.

szemi90 2013.07.31. 08:36:23

@Void Bunkoid: Igaz is meg nem is. Miért csak huszonévesek "gyárthatnak" mémet? Külön engedélyt kaptak erre? Én már elmúltam 40 és nem vagyok fogyasztója a közmédiának. Mégis tisztában vagyok a napi politikával, de nem gyárthatok mémet ezek szerint.

Egyébként tényleg nem viccesek. Fájdalmasan aktuálisak.

Void Bunkoid 2013.08.02. 07:49:47

@szemi90: "Öregszagú" mémeket gyártani viszont nemjó, egyrészt mert az idősebb korosztály azért nem annyira aktív internetfüggő (láttál te már ötvenes úriembert vadul fészbukozni a négyeshatoson, vagy idősebb borozgató társaságot egymáshoz szinte nem szólva, okostelefonba temetkezve "bulizni"), tehát ott az ő aktuális témáikhoz kapcsolódó "mémek" marhára nem fognak terjedni, a fiatalok meg le fogják azokat sz*rni, ergo - mivel nem kezdenek el vírusként terjedni, nem lesz belőlük de facto mém.

Ha elmúltál 40, akkor csak egy szót mondok, a híres-neves "müszi" (tudod, a függöny mögül előjövő és csettintő kalapos úriemberes reklám) :)

Na ebből pl szintén egyfajta mém vált a nyolcvanas évek végén, DE akkor sem a negyven-ötvenévesek müsziztek, azok elintézték azzal, hogy megy a tévében, egy büdös kukkot nem értenek belőle, oszt' le van sz*rva ott ahol van :)
süti beállítások módosítása