Méltányosság

Agytröszt a társadalmi kohézióért

Átadás és átadók

2014. április 17. 09:13 - Méltányosság Központ

A választások közeledtével megszaporodnak az átadók, felavatások és leleplezések. Bár ezek az események nyilvánvalóan kampányesemények is egyben, és így kivalló propaganda anyagok lehetnek a hagyományos médiában, az internet népe kérlelhetetlenül elbánt az elmúlt időszak átadásaival és átadóival. A 2014-es átadás dömpingben pedig sokan igazolást találhatnak arra a sztereotip – de sokszor megfilmesített – képre, miszerint a politikus mindent átad, csak legyen olló és szalag.

Eddig jellemzően csak átadás után válták mémmé az átadott eszközök és helyszínek, de a Felcsúti stadion már a felavatás előtt az internet népének egyik kedvenc „játékszerévé” vált. A Felcsúti stadion már egy fogalom, igaz nem abban az értelmében, ahogy azt az építői es építtetői szerették volna.

De ha már az átadás előtt mémmé vált a stadion, akkor kétségtelen, hogy a felavatáson is találni fognak olyat a netezők amit kiforgathatnak, felhasználhatnak és így tovább „öregbíthetik“ a Pancho Aréna hírnevét. A mémek esetében nem csak kialakulásuk okai lehetnek azonban érdekesek, hanem a megmaradásuk is.  Kétségtelen, hogy a Felcsúti stadion egy időtálló mém. Hogy ez azért van, mert jó alapanyag, vagy mert valóban az Orbán kormány és/vagy az azt ellenzők szimbóluma, nem tudjuk, döntsék el olvasóink.

Szakács András

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://meltanyossag.blog.hu/api/trackback/id/tr316045444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása