Méltányosság

Agytröszt a társadalmi kohézióért

Keressük Magyarország legjobb mémjeit!

2013. július 22. 10:00 - Méltányosság Központ

Akárcsak a lelkiismeretes humorista, aki a humorban nem ismer tréfát a Méltányosság is „véresen komolyan” veszi a politikai humor témájának tanulmányozását. De mi is a politkai humor legújabb őrülete? A mémek, mémek minden mennyiségben.

A mémek – avagy a felirattal ellátott, illetve kis mértékben módosított, egy személyt, vagy eseményt tömegesen kifigurázó humoros képek  – ma már nem csak egy marginális internetes szubkultúra önszórakoztatása. Vannak egynyári mémek, és vannak örök klasszikusok. Egyes darabok folyamatosan napirenden vannak, vagy megjósolhatatlan időközönként újra és újra felbukkannak. A mém egy-egy személyt a mélybe is taszíthat, de piedesztálra is emelhet. Mivel a mémek a napi történésekre reagálnak, ezért nem volt kérdés, hogy előbb, vagy utóbb létrejön a politikai mém is. Ebben semmilyen lemaradásunk nincs a nyugati országokhoz képest, hazánkban ugyanolyan ,,innovatív” és kreatív a ,,mémipar”, mint az USA-ban, vagy Nagy-Britanniában.

hillary.jpg

Talán furcsa, hogy egy elemző cég sokak által gyerekesnek vélt képekkel foglalkozik. A Méltányosság azonban mindig is figyelemmel kísérte a legújabb szocio-kulturális trendeket. Miből tudhatnánk meg többet a politikáról, mint annak kifigurázásából? A mém, mint műfaj egy napi szinten változó társadalmi tükör, ami végtelenül sok elemzési lehetőséget rejt magában. A nyári uborkaszezonban azonban nem akarjuk tudományos elmélkedéssel terhelni az olvasókat. Ehelyett játékra hívjuk Önöket.

Keressük Magyarország legjobb mémjeit, hogy a külföldi dicsőségfalak, azaz Hall of Fame-ek mintájára összeállítsuk a Hall of Mém-t! Egy héten keresztül minden nap feltöltünk egy mém-párt. Szavazzon napi kedvencére, hogy összeállíthassuk a „féltudományos” toplistánkat, vagy küldje be saját mémjét az info@meltanyossag.hu címre. A legjobbakat kitesszük!

Ha szeretnél többet megtudni a projektről látogass el Facebook oldalunkra!

Címkék: mém

A bejegyzés trackback címe:

https://meltanyossag.blog.hu/api/trackback/id/tr495417541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása