Méltányosság

Agytröszt a társadalmi kohézióért

Lehet-e jó állampolgárokat nevelni? - Konferencia az állampolgári nevelésről!

2012. március 07. 12:00 - Méltányosság

Tisztelt olvasóink! Sok szeretettel meghívjuk Önöket a Méltányosság Politikaelemző Központ által március 13-án, délután 3 órakor a Kossuth Klubban megrendezésre kerülő konferenciájára, amelynek a témája a köznevelési törvény és az állampolgári szocializáció.

A konferencia első részében Thaisz Miklós, az Oktatásért Felelős Államtitkárság politikai tanácsadója tart előadást a köznevelési törvény témájában. A második részben öt politikai elemzőintézet (a Méltányosság Politikaelemző Központ, a Magyar Progresszív Intézet, a Nézőpont Intézet, az Intézet a Demokratikus Alternatíváért és a Republikon Intézet) elemzői beszélgetnek arról, hogy Magyarországon milyen lehetőségei vannak az állampolgári nevelésnek, hogyan és milyen formában kell azt megvalósítani.
Megvitatnánk olyan fontos dolgokat, hogy milyen lehetőségeket nyújt a köznevelési törvény és a köznevelésnek az Orbán-kormány által megteremtett rendszere az állampolgári nevelés és a demokráciaoktatás számára? Milyen szellemiséget, állampolgár-képet és állampolgári ethoszt sugall a jelenlegi köznevelési törvény?
Milyen külföldi példák állnak rendelkezésre? Hogyan oldották meg az állampolgári nevelést Nyugat-Európában, különösen Németországban? Hogyan lehet (ha lehet?) az iskolarendszerben "jó" állampolgárokat nevelni?
Felkészült-e minderre a magyar társadalom?
 

Előre is köszönjük a részvételüket!

Szólj hozzá!
Címkék: konferencia

A bejegyzés trackback címe:

https://meltanyossag.blog.hu/api/trackback/id/tr534295147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása