Méltányosság

Agytröszt a társadalmi kohézióért

A válság ára - depresszió hazánkban

2013. július 01. 07:30 - Méltányosság Központ

A társadalmi depresszióról, depressziós társadalomról nagyon sokat beszélünk, ám valójában igen keveset tudunk. Holott a - különösen a 2008-as világgazdasági krízis óta - sokasodó válságjelenségek mellett a társadalmi jóllétet célzó modern közpolitikai megközelítés is indokolja, hogy tisztázzuk ezeket a kérdéseket. Valóban olyan rossz lelkiállapotban van a magyar társadalom? Hogyan hatott erre a 2008-as válság? Kik a leginkább veszélyeztetettek? Milyen tényadatokon mérhetjük le egy közösség mentális állapotát? Az elmúlt évek intézményi reformjai, finanszírozási döntései elősegítették-e a probléma eredményesebb kezelését? Milyen árat fizet a társadalom a rossz mentális egészségért anyagilag és a közösség kohéziója szempontjából? Tényadatokon alapuló tanulmányunkban ezekre keressük a megoldást illetve igyekszünk lehetséges közpolitikai válaszokat is megfogalmazni.

A teljes tanulmány itt olvasható

ajanlohonlap.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://meltanyossag.blog.hu/api/trackback/id/tr595384847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2013.07.01. 13:38:16

Ide USA kormányzás kell 10 évre és masszív Marshall terv,utána lehet rábízni az itt élőkre sorsuk alakítását.A jelenlegi elit ajándékba kapta a hatalmat meg is látszik!Nem becsülik,hatalomtechnikai trükkök,lopás és hazudozás ami megy évtizedek óta!
süti beállítások módosítása