Méltányosság

Agytröszt a társadalmi kohézióért

Összellenzéki agytrösztök

2021. október 04. 10:13 - Méltányosság Központ

Az ellenzéki előválasztási folyamat eddig elhanyagolt vetülete, hogy abban milyen szerepet játszottak az ellenzék térfelén lévő agytrösztök. Vajon mi ezek szerepe? És vannak-e nemzetközi tapasztalatok? 

wall-1059769_960_720.jpg

Annakidején Margaret Thatcher annak köszönhette 1979-es, első választási győzelmét, hogy 1975 és 1979 között három agytrösztöt is létrehozott. Ezek a között precíz munkamegosztás is létrejött; az egyik a szakpolitika kidolgozásért, a másik az ideológiai vonal kialakításáért, a harmadik a közéleti pozíció javításáért volt felelős. Talán nem túlzunk, amikor azt állítjuk, hogy ennek a tudatos tervezésnek, és az új agytrösztök szellemi kreativitásának volt köszönhető, hogy 1979-ben megnyerte a választást, hogy aztán tizenkét évig szakadatlanul kormányozzon.

Mindezt fontos emlékezetünkbe idéznünk, már csak azért is, mert Thatcher kapcsán általában arra szoktunk emlékezni, hogy ő volt a Vaslady.  Ezzel mintegy azt mondjuk, hogy a személyes kvalitásai elegendők voltak a választás megnyeréséhez, majd a hosszú kormányzáshoz. Holott bármennyire is fontosak voltak a személyes képességek, azok önmagukban nem vezettek volna sikerre. Kellett az is, hogy az agytrösztök létrehozásában rejlő szellemi és szervezeti innováció vegye át a korábbi esetleges értelmiségi tanácsadás szerepét.

Mindezt a történetet persze nyilván önmagáért idézzük fel. Hanem azért, mert a mai hazai ellenzék – Thatcherhez hasonlóan – szintén kormányra készül. A hét végén a hat ellenzéki párt vezetői közül néhányan fórumokat tartottak, ahol kisebb vagy nagyobb szenvedéllyel érveltek saját maguk vezető és sikerre vivő szerepe mellett. Egyikük sem említette azonban, hogy a sikernek nem csupán a politikus a kovácsa. Hanem a politikus mögött álló agytrösztök.

Ezekről azonban keveset tudunk. Legfeljebb sejtjük, hogy a hat ellenzéki párt mögött állnak értelmiségiek, s olykor talán meg is tudjuk nevezni a háttérszervezeteket. Azonban nem tudjuk, hogy vajon az ellenzék pártjai közötti összefogással párhuzamosan létrejött-e afféle ellenzéki csúcsagytröszt. Merthogy a logikus lépés az lenne vagy lett volna. Elvégre egy közösen vállalható ellenzéki politikát nem tud „összerakni” hat különálló kreatív csapat – ahhoz egyetlen vagy akár több, de az egész ellenzék számára utat mutató agytröszt szükséges.

Ugyanakkor persze el kell ismernünk: a kihívás nehezebb, mint Margaret Thatcher idejében. Akkor egyetlen párt, a brit Konzervatív Párt köré kellett megszervezni az említett három agytrösztöt. Nem kellett tehát több párt között egyeztetni; elég volt körülnézni a toryk háza táján. Amit ott találtak, az nem volt elegendő, s a kihívást épp az jelentette, hogy nem a régi alapokon kellett folytatni a munkát, hanem merőben új irányokat kellett keresni. A mai magyar ellenzék azonban nem egy pártból áll, hanem hatból. Vajon ki legyen, aki létrehoz ilyen csúcsagytrösztöt? Kinek van erre autoritása vagy felhatalmazása? Hogyan dől el, hogy ki finanszíroz majd egy ilyen szervezetet? Ahogy ez kívülről megítélhető, ilyen döntés még nem született, vagy ha született is: nem látszik. Márpedig látszódnia kellene. A magyar ellenzéknek – ahogy közelednek a választások – egyre többet kell majd beszélnie tartalmi kérdésekről. Ezek pedig a politikai specialisták illetékességébe tartoznak.

Ha az ellenzék közelebb akar lépni ahhoz, hogy tervezett politikája lényegi tartalmáról beszéljen, nem nélkülözheti a háttérben dolgozó agytrösztök munkáját. Ez a munka azonban – bármennyire is háttérmunka – nyilvános.

A magyar társadalomnak látnia kell, hogyan jönnek létre azok a gondolatok és tervek, amelyeket aztán a politikusok átültetnek a mindennapokba.

Az ellenzéknek érdemes thatcheri útra lépni. Nem mellesleg a Fidesz is ebből a kottából tanult – még az 1990-es közepén.  

Csizmadia Ervin

173 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://meltanyossag.blog.hu/api/trackback/id/tr3616707890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evilwolf 2021.10.04. 11:44:59

"A magyar társadalomnak látnia kell, hogyan jönnek létre azok a gondolatok és tervek, amelyeket aztán a politikusok átültetnek a mindennapokba."
----------
Nem kell látnia, azt nem szabad. TILOS és TITKOS, mint minden
Minden titkosítva van20-30-50-80 évre, mert ebben a fene nagy demokráciában semmi köze a népnek semmihez.
FOLYTATJÁK.
Az elmúlt 40 évet. Pont ugyanaz történik, csak a másik blokkba léptünk. De visszasírjuk a régit.
A nép is, meg az MSZMP emlőin nevelkedett politikusok is.
FOLYTATJUK.
Ők diktálnak, a nép meg választhat azokból, akiket rájuk tettek.
Minek mondjanak bármit, hisz ők is, mi is tudjuk, hogy hazugság.
Végighazudták az egész életüket. KISZ és MSZMP tagként is, miért tennék ezt másképp másnevű pártban.
Politikai gének, vérükben van a hazugság meg a néprablás.
Ők elvesztették a hitelüket, az adók meg a közpénzjellegüket.
Látjuk.

MAXVAL birсaman közíró (cenzúrázott) · http://bircahang.org 2021.10.04. 12:41:41

A ballibák dolga könnyű. Nem kell agytrösztre költeniük, a gondolkodást megcsinálja helyettük Soros gazda.

midnightcoder2 2021.10.04. 13:27:25

@cvsvrs: Igazából mindenképp Orbánék gyõznek, hála az elõválasztásnak, ami kb. arra volt jó hogy szépen megmutatta mindenkinek hogy az ellenzék vezetõ ereje a DK, és ha nyerne az ellenzék akkor szintén az övék lenne a vezetõ szerep. Na most, Gyurcsánynét és Fletó bácsi DK-ját a legelszántabb nyugdíjas munkásõrökön kívül nemigen szeretné senki a hatalomban látni, ami egyrészt azt fogja eredményezni hogy az ellenzéki szavazók jelentõs része inkább otthon marad minthogy a DK-t támogassa, mert egy jobbikosnál jó eséllyel Orbán is jobb alternatíva mint a Gyurcsány-klán. Másrészt, a DK-sok nagy része sem fog átszavazni a Jobbikra.

Szóval, nagyon meg lennék lepve, ha ebbõl nem lenne akkora bukfenc az ellenzéki oldalon mint amire nem volt még példa, akár lesz pénze Orbánnak a további (f)osztogatásra vagy nem.

Gyurcsányék pedig továbbra is a legkárosabb politikai erõ az országban. Fletó egyszerûen nem tudja belátni, hogy amíg õk velünk vannak, addig Orbán is marad. Vagy akár az lehet hogy nagyon is látja, és van egy háttéralku kettejük közt. De Gyurcsány és maga a DK a puszta létével többet használ Orbánnak mint az összes megszerzett média, az összes kirakott óriásplakát, a migrik, Soros és Brüsszel együttvéve.

midnightcoder2 2021.10.04. 13:30:18

Igazából ez az egész hajcihõ akkor sem sikerülhetett volna szarabbul az ellenzéknek, ha Orbánék rendelik meg pár százmilliárdért.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.10.04. 22:09:44

Gyurcsányozás max. agyhalott fideszeseknél jön be.
Ahhoz meg külön gratulálok viktornak amikor hqllom hogy egy családban valaki szidja a fideszt erre az anyja:mert te Gyurcsányt akarod.
Annak idején meg együtt szodtásk Hornt.

a nagy hohohorgász 2021.10.05. 08:05:11

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: hát pedig nagyon úgy néz ki hogy aki szidja orbánt abból 90% qurcsányt akarja!!!!! most bizonyítottátok be (összefosás+dobrevné+dk a legerősebb )... Ezt mantrázhatjátok hogy nem így van, de ezt csat ti hiszitek el; mint azt hogy az öszödi az igazságbeszéd volt.. Akkor hol vannak az újabb igazságbeszédek hogy elqurtuk a 2014-es és 2018-as kampányt stb.... szóval szopó

Billy Hill 2021.10.05. 16:37:32

@midnightcoder2: Hát, én (is) belelátok olyan buborékokba, ahol a DK-s és a jobbikos simán le fog szavazni az esetleg a másik által állított helyi jelöltre, mert már akkora náluk a NER elutasítottsága. Szóval nem lennék biztos abban, hogy ez az egyfordulós, nagyon többségi elvű választási rendszer nem fog visszanyalni...

a nagy hohohorgász 2021.10.05. 16:51:02

@Billy Hill: azt meg ugye te tudod hogy a sok bizonytalan eddig nem szavazó viszont o1gre fog szavazni. Az indokot te is tudod:))))

C. Robert 2021.10.06. 18:44:28

@midnightcoder2: Igazad van, helyesebb lenne NER helyett Orbán-Gyurcsány rendszernek nevezni (én már megtettem). Az előválasztás viszont még nincs lefutva.

otunde 2021.10.07. 08:51:49

@a nagy hohohorgász:

jog-asz.blog.hu/2021/06/11/az_en_nemzeti_konzultaciom_560/full_commentlist/1#c40714564

ellenvéleményt a rendszerváltás óta csak a náci Orbán tiltott. két facebookozót be is vitt a rendőrség, csak mert más volt a véleménye.

ennyit tudtok, mongolFidióták, hazudtok, nácik vagytok, elmebeteg pszichopaták vagytok.

Ekrü 2021.10.07. 08:57:13

@cvsvrs:
"a városi fiatal értelmiségit a momentum, a középkorú vidéki szakmunkást a jobbik, és a nyugdíjast a dk szólítja meg."- Na ,ez borult meg az előválasztás során. A fiatalok láthatóan nem kérnek egy Gyurcsánnyal lepaktált Momentumból,hisz ha megnézed a előválasztás első fordulóját,azon fiatal nem igen vett részt. Ez jól tükrözi Mr 3% eredménye is.
Az,hogy a még megmaradt jobbikos szavazóknak szintén mi a véleménye a Gyurcsánnyal való összefogásról, az látszik Jakab eredményéből.
Mindkét esetben nem kéne összetéveszteni az egyéni képviselőjelöltek eredményeit a pártvezetők eredményeivel. Az egyéni képviselőkre ugyanis nem csak a saját szavazói voksoltak,hanem annak a pártnak a szavazói akivel összefogtak. (Jobbik-DK, Momentum-MSZP-Párbeszéd ) A pártvezetőkre (miniszterelnök jelöltekre) viszont CSAK a saját szavazóik. Ugye egy DK_s szavazó rászavazott a Jobbikos jelöltre ,ha az ő körzetében az indult a DK-s helyett,de miniszterelnök jelöltnek a Dobrevet húzta be és nem a Jakabot. Ugyanez a helyzet a Momentumnál is.A Párbeszéd-MSZP-s szavazók rászavaztak a Momentumos jelöltre a DK-s ellenében,de miniszterelnöknek a Karácsonyt akarták inkább a Fegyőr helyett.
Szóval könnyen lehet,hogy 2022-ben ezek az ellenzéki szavazók csak ott fognak elmenni választani ahol a saját pártjuk érdekelve van...Márpedig ez hatalmas bukta lesz az ellenzéknek.

nemecsekerno_007 2021.10.07. 08:58:52

Mit adtak nekünk a rómaiak?!

Ezt a kérdést tegye fel minden O1G-s.

otunde 2021.10.07. 09:01:02

@nemecsekerno_007:

k.blog.hu/2021/10/01/ezert_nem_utal_brusszel_hezagos_intezmenyrendszer_felugyelne_az_unios_milliardokra?full_commentlist=1#c40949476

nyuszika.

1) Annyit, mint Mészáros a magyar történelemben még soha senki nem lopott. az Orbán qrmány nagyságrendekkel, velejéig korruptabb maffiaqrmány az összes valaha volt kormányhoz képest, beleértve akár a Kádár-rendszert is . ilyen nagyüzemi lopást senki nem csinált. a Rákosi-rendszerben például egyetlen ember sem volt olyan gazdag, mint Mészáros. Mészáros a nulláról lett a leggazdagabb magyar, miközben semmi mást nem csinált, mint közpénzeket lopott. mert uyge nem hiszed el, hogy gázszerelésből lett milliárdos? meg ugye nem gondolod, hogy a gázszerelő abból lett gazdag, hogy valami szeniális startupot csinált? nem mellesleg miféle startup, mit csinál? nem tudsz semmit mondani, amihez ez az ostoba gázszerelő értene, és milliárdos üzlet. nem tudsz semmit mondani, amit a cégei előállítottak volna. vagy amit Tiborcz előállított volna. egyetlen büdös terméket, szolgáltatást nem tudtak újonnan behozni az üzleti életbe, mindig csak lopni, leépíteni, rombolni, lefölözni tudtak. semmiféle értéket nem állítottak elő soha a jó büdös életükben ez az ingyenélő, tolvaj selejt banda. nem mellesleg a zIndexet is csak ellopni és leépíteni tudták, nézd meg, hogy megcsinálták, hogy még szarabb lett, mint valaha volt.

2) Ha 2010 előtt loptak valamennyit, akkor volt 10 évetek, saját rendőrségetek, ügyészségetek, saját Pol Pototok, saját bíróságotok volt, saját Handó Tündétek. minden hatalmi ágat maga alá gyűrt a Führeretek. Kit tudtak bíróság elé vinni? szinte senkit. ha ezt 10 év alatt nem sikerült a Fidesznek ilyen óriási erőforrásokkal, és semmi akadállyal, akkor 2010 előtt elmondhatjuk, hogy alig loptak.

ennyike, te kis mongolFidióta genetikai selejt. már röhejes az, hogy mekkora ordas baromságokat ismételgetnek az elavult kis Habony droidok a neten.

azért szavaztok a Fideszre, mert ti vagytok az ország legsötétebb, idióta, elmebeteg pszichopata rétege. a zsákfalusi selejt.

nemecsekerno_007 2021.10.07. 09:11:34

@otunde: Kétharmad 2030-ig.
Ennyit tudtok. Amíg ez az ellenzék van, addig lesz Orbán is. Addigra te is leszel vagy 200 kg és bontani kell, hogy zsírleszívásra vihessenek. De legalább lesz elég szappanod még 20 évig.

otunde 2021.10.07. 09:11:36

@Ekrü:

obudaihirek.blog.hu/2021/09/07/elovalasztas_obudan_komedia_egy_felvonasban?full_commentlist=1#c40896534

el kéne dönteni azt is, hogy a borgőzös összeesküvés-elméletetek szerint.

1) A DK egy Hazafias Népfront jellegű, súlytalan kamupárt, hiszen Óbudán DK-s jelöltek léptek vissza (nem kizárták őket, hanem ők léptek ki, a post hazudik)

vagy

2) A DK minden más pártot bedarál

mert ez a kettő így nemcsak egy idióta paranoia, hanem önellentmondásos elmebetegség is részetekről.

C. Robert 2021.10.07. 09:11:37

Már vagy egy éve jól érződik, hogy van mögöttük valami agytröszt, ami láthatóan nyugati mintákat követ (Fidesz-barátoknak: Soros). De miért kellene ezeknek nyilvánosnak lenniük? Nem hiszem, hogy Mrs. Thatcher reklámozta volna az agytrösztjeit a választás megnyerése előtt. Magyarországon sem tudjuk, hogy ki például a Fidesz valódi agytrösztje. Legfeljebb egy-két kampányguru (Ron Weber, Arthur Finkelstein) nevét ismerjük, de azok is igyekeztek háttérben maradni. Az agytrösztök szerintem alapból rejtőzködő életmódot folytatnak, ami érthető, főleg manapság: senki agytröszttagnak nem hiányzik, hogy megtalálják, minimum internetes zaklatással.

otunde 2021.10.07. 09:16:12

@a nagy hohohorgász:

"amúgy szerintetek minden jobb Orbánnál!!!!"

írtad itt:
kard.blog.hu/2021/04/11/ne_osszatok_orbankepet/full_commentlist/1#c40131962

nem is kérdezel, hanem ordibálsz. Ilyen kis pszichopata vagy.

És igen, nagyjából minden jobb Orbánnál.

1) Még Bözsi néni is jobb volna, mert ugyanolyan hülye, mint Orbán, de legalább nem hiszi akkora pofával, mint Orbán, hogy mindenkinél okosabb. Nincs akkora küldetése, és nem tud úgy lopni, mint Orbán.
2) Orbán 20 ezer embert ölt meg egy év alatt. Ennél minden jobb, ami Horthy óta volt. Orbán Horthy óta a legnagyobb népirtó diktátor, a legnagyobb csapás Magyarországra és a magyar népre nézve. Ennél még a kommunista diktatúra is jobb volt, azok kevesebb embert öltek meg.

otunde 2021.10.07. 09:33:47

@nemecsekerno_007:

1percesblog.blog.hu/2021/06/18/mozgasterunk_a_nagyhatalmak_kozott?full_commentlist=1#c40730006

nem semmi, amikor nálad a náci niggerezés ötvöződik a kommunista diktatúra védelmével. az elmebajod egyre durvább mértékeket ölt.

otunde 2021.10.07. 09:56:12

@nemecsekerno_007:

k.blog.hu/2021/06/29/stipendium_jordania?full_commentlist=1#c40757728

"a hülyék meg maradnak nekünk. Egy a közös bennük, hogy mindegyik nekünk került pénzbe és másnak termelik a pénzt."

pontosan ezt csinálja Orbán a jordán "egyetemistákkal". nekünk kerülnek pénzbe, aztán hazamennek, vagy elhúznak máshova.

szerintetek ráadásul még hülyék is, hiszen szerintetek a muszlimok és arabok alacsonyabb rendű népség. várom tőled a cáfolatot, hogy beírod ide, hogy a muszlimok és az arabok nem hülyébbek a magyaroknál, és érdemes egyetemre küldeni őket, mert agysebészek lesznek. évekig hallottuk tőletek az ellenkezőjét, ti büdös nácik!

de azért Orbán szórja nekik a közpénzt, mert ha muszlim arabokkal tud lopni, akkor muszlim arabokkal is lop. Orbánt csak és kizárólag a lopás érdekli.

otunde 2021.10.07. 10:18:40

@a nagy hohohorgász:

"bmeg nem semmi hogy fapoval allitjatok hogy a fidesz nem kapta meg a szavazatok 50%at"

szeka.blog.hu/2020/06/09/egy_ujabb_nemzeti_konzultacio_amely_csak_a_kormany_szamara_fontos/full_commentlist/1#c38592896

itt a kontextus alapján a 2018-as választásokról van szó. a pszichopata, selejtes Fideszes meg akkorát hazudik bele az internetbe, hogy a gumiszoba adja a másikat.

ott van a főoldalon, hogy 49,27%, külföldi szavazatokkal együtt, buszoztatással együtt, totális médiahátszéllel együtt

www.valasztas.hu/ogy2018

a gumiszobádon kívül meg az az igazság, hogy 49,27% < 50%

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

moloy 2021.10.07. 10:38:25

Elgondolkoztam azon, hogy úgy, mint az USÁ-ban, és mint pl. Angliában hosszú évtizedek alatt mért alakult ki, ill. miért tűnik sikeresnek, hogy csak 2 csoport/párt "harcol" egymással országuk vezetéséért. Ezzel szemben példaként Németországban pont fordítottja történik és láthatóan nem tűnik sikeresnek.
Ha a fenti példák szerint nézzük a Magyarországon módosított/kialakított választási rendszert (amely valóban a két-pólusú rendszert célozza meg), lehet, hogy hosszabb távlatban - az ország érdekében - sikeresebb lesz.
Ehhez viszont meg kellene találni azt a MÁSIK oldalt, amely legalább egységes. (Nem abból a célból, hogy mit NEM akar, hanem, hogy ő mit, hogyan tenne. Akár úgy, hogy a pártok eggyé állnak, KÖZÖSEN alakítják ki koncepciójukat. Igaz, MA ehhez az is kell, hogy a választók el is higgyék, és főleg azt, hogy be fogják tartani igéretüket.)
Megjegyzem, magam a klasszikus királyság (esetleg kormányzóság) híve vagyok. Leegyszerüsítené a dolgokat...

Ekrü 2021.10.07. 10:47:47

@otunde:
Kedves Mátyás! Nekem teljesen mindegy ,hogy a DK az micsoda, a lényeg az,hogy kormányközelbe ne jusson. Ha pedig még sokáig hagyjátok ott ellenzéki oldalon garázdálkodni,akkor nem kell különösebben jóstehetségnek lenni ahhoz, hogy bárki felmérje Orbán Viktor még jó sokáig lesz miniszterelnök. 2/3-al. :)))))))))))))))))))))
Komolyan sajnállak benneteket....

otunde 2021.10.07. 11:00:00

@nemecsekerno_007:

"- A Dunántúlon több az egy főre jutó személygépkocsi, mint az Alföldön
- vagyis ott gazdagabbak az emberek
Nem. "

kozeletipad.blog.hu/2020/05/09/elszamoltak_magukat_vagy_addig_jar_a_korso/full_commentlist/1#c38496182

De.

www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/hazteletszinv/hazteletszinv17.pdf

két ábra is van erről a 10. és és 29. oldalon.

De hát te egy elmebeteg mongolFidióta vagy, aki tipikusan hasból akkora baromságokat nyom ide a blogokra, hogy még!

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

Ekrü 2021.10.07. 11:04:26

@moloy:
"Ehhez viszont meg kellene találni azt a MÁSIK oldalt, amely legalább egységes. "-Addig az nem fog menni,míg nem hagyjátok ,hogy a szavazóitok döntse el kit tart a leginkább elfogadhatónak. Ugyanis ez nem egy ciklusos dolog és bizony benne van a pakliban,hogy a hosszú távú győzelem reményében egy-két cikluson át vegetálni kell.De a türelem nem a baloldal erénye.Ha annyira éhesek a hatalomra a feltörekvő kis pártocskák ,hogy ezért képesek feladni a politikai identitásukat (lásd.Jobbik,Momentum), akkor ne csodálkozzatok,hogy még húsz év múlva is itt tartotok. A Fidesz anno 5%-os pártként indult és a sikerének a titka,hogy a saját útját járta,nem alkudott meg senkivel, és bevállalta a kenyértörést is ,ha úgy látta, hogy a szövetséggel veszítene az identitásából. Ez az út hosszú volt míg a szavazók is rájöttek, hogy minden egyes MDF, Centrum Párt csak a nyerési esélyt gyengíti. De a Fidesznek volt türelme kivárni .Na ez az ami ,most nincs meg a baloldalon.

otunde 2021.10.07. 11:11:13

@moloy: szeka.blog.hu/2021/09/03/kinossa_valt_a_fidesz_szamara_a_fudan_egyetem_ugye_de_nehez_lesz_szabadulnia_tole/full_commentlist/1#c40889410

Te is abba a kőrbe tartozol, amiket kimenekítenék a 16 évig iskolába kötelezettek közül. Hiszen csak böfögésre és fingásra vagy képes, és azt hiszed, hogy ez érv.

A mongolFidióták meg tudjuk, hogy a zsákfalusi, kisegítőiskolás genetikai selejtek közül kerülnek ki. Akárcsak te. Szép kis mintapéldány vagy.

otunde 2021.10.07. 11:31:08

@Ekrü:

httрѕ://оbudаіhігеk.blоg.hu/2021/09/07/еlоvаlаѕztаѕ_оbudаn_kоmеdіа_еgу_fеlvоnаѕbаn?full_соmmеntlіѕt=1#с40896640

"а DК а lеgаgгеѕѕzívаbb,"

іtt аzéгt ugгálѕz, mегt Óbudán а DК оlуаn "аgгеѕѕzív", hоgу vіѕѕzаléрtеk. éѕ nеkеd аz ѕе tеtѕzіk. kі kеllеnе tаlálnоd, hоgу mеlуіk рагаоіábаn hіѕzеl, mегt аz még а рагаnоіánál іѕ bеtеgеѕеbb, аmіkог két, еgуmáѕnаk еllеntmоndó рагаnоіábаn hіѕzеl. éѕ tе еzt сѕіnálоd.

tе nаgуоn bеtеg mоngоlFіdіótа vаgу.

otunde 2021.10.07. 11:35:02

@moloy: httрѕ://ѕzеkа.blоg.hu/2021/09/03/kіnоѕѕа_vаlt_а_fіdеѕz_ѕzаmага_а_fudаn_еgуеtеm_ugуе_dе_nеhеz_lеѕz_ѕzаbаdulnіа_tоlе/full_соmmеntlіѕt/1#с40889410

Те іѕ аbbа а kőгbе tагtоzоl, аmіkеt kіmеnеkítеnék а 16 évіg іѕkоlábа kӧtеlеzеttеk kӧzül. Ніѕzеn сѕаk bӧfӧgéѕге éѕ fіngáѕга vаgу kéреѕ, éѕ аzt hіѕzеd, hоgу еz éгv.

А mоngоlFіdіóták mеg tudјuk, hоgу а zѕákfаluѕі, kіѕеgítőіѕkоláѕ gеnеtіkаі ѕеlејtеk kӧzül kегülnеk kі. Аkáгсѕаk tе. Széр kіѕ mіntарéldánу vаgу.

Boldeone2 2021.10.07. 11:47:23

Èn inkább úgy fogalmaznèk : a propaganda-" agytrösztök" számítnak , kevèsbè a filozofáló èrelmisègi háttèr, a szakpolitikai háttèrmunka , programalkotás . Senkit nem èrdekel , hogy mit csinálnak Orbán Balázsèk a pártiskolában , az számít , hogy a profán, populista üzenetek mennyire hatèkonyan èrik el az embereket . Ehhez kèt dolog kell :
1. Leuralt köz- ès helyi mèdia , ès egyre több fidesz - propagandát szajkózó országos kereskedelmi mèdia
2. Kell egy propagandagèpezet, ami az egèsz kommunikációs rendszert működteti , szervezi ,ahol "agytrösztök" vannak : korábban Finkelstein, mostanában Habony - Rogán

Az üzenet nagyjából mindig hasonló, amely a társadalom "legkèpzettebb" , "legracionálisabb" " tagjait cèlozza :

- Mindenki alkalmatlan , aki mást gondol a világról mint a Fidesz
- Mindenki Gyurcsány , aki nem Orbánt támogatja ès\vagy migránsokat akar behozni . A Gyurcsányt időnkènt kicserèlik Soros Györgyre ( már nem annyira divat ) , vagy Brüsszelre , a liberálisokra , akiket mantraszerűen hibáztatnak , minden problèmáèrt

Valaki olvasta a Fidesz 2010- es programját ?

otunde 2021.10.07. 11:47:28

@Ekrü:

httрѕ://ѕzеkа.blоg.hu/2021/07/24/оlуаn_еllеnѕеgге_vаdаѕzіk_огbаn_vіktог_аkі_еgуеlоге_сѕаk_а_gоndоlаtаіbаn_lеtеzіk

hаzudѕz. а hоmоfób tӧгvénу nеm ѕzülőі еngеdélуhеz kӧtӧttе а hоmоѕzехuаlіtáѕt tагtаlmаzó tагtаlmаkаt, hаnеm tіltоttа. еzzеl еgуеnéгtékű а ѕzéрѕégvегѕеnуеk tіltáѕа lеnnе. гáаdáѕul ugуе а ѕzéрѕégvегѕеnуеn а lánуоk nеm іnfоmгáсіót kарnаk, hаnеm mutоgаtјák mаgukаt а реdоfіlоknаk.

otunde 2021.10.07. 11:58:43

@Ekrü:

httрѕ://јеlеnvіzіо.blоg.hu/2021/09/18/еlоvаlаѕztаѕ_аvаgу_а_bоѕеg_zаvага/full_соmmеntlіѕt/1#с40921224

nуuѕzіkа.

1) а nеmzеtі іnzultáсіót рáг ѕzázеzгеn tӧltӧtték kі, еlég hоѕѕzú іdő аlаtt. аz оltáѕга vаló геgіѕztгáсіókаt mеg аz іdő fоlуаmán nуіlván kіtӧltӧttе рáг mіllіó еmbег, dе еz hónароk аlаtt vоlt. 2 nар аlаtt аzt ѕе tӧltӧttе kі még рáг tízеzег еmbег ѕеm. а tегméѕzеtеѕ lеtегhеléѕ tеhát а qгmánу hülуеѕégеіnél іgаzából іnkább kеvеѕеbb vоlt, mіnt еgу огѕzágоѕ еlőválаѕztáѕ еlѕő nарја. Огbánоdnаk ddоѕ támаdáѕ ѕеm kеllеtt, ӧѕѕzеdőlt аz mаgától.

2) а nеmzеtі іnzultáсіót еgу mеzеі mаgуаг еmbег еgуеdül hасkеltе mеg еgу ék еgуѕzегű ргоgгаmmаl, mегt а dіlеttánѕ, ѕеlејtеѕ Огbánоd еgу гесарtсhát nеm bíгt гátеnnі, nеmhоgу vаlаmі оlуаn védеlmеt, аmеlу ténуlеg bіztоѕítоttа vоlnа, hоgу еgу еmbег сѕаk еgуѕzег аdјоn lе vélеménуt. аmі ugуе аlарvеtő lеnnе еgу kӧzvélеménу-kutаtáѕnál. іnzultáсіó еѕеtébеn nеm ѕzámít, mегt mајd Огbán úgуіѕ mеgmоndја, hоgу ő nуегt а vегѕеnуbеn, аhоgу Рutуіn іѕ tеѕzі. mіndіg kіnеvеzіk mаgukаt gуőztеѕnеk, аkáгсѕаk гégеn а kоmсѕіk, а náсіk, éѕ hаѕоnló, álѕzаvаzáѕоѕ dіktаtúгák.

httрѕ://tеlех.hu/bеlfоld/2021/09/08/іtt-vаnnаk-а-nеmzеtі-kоnzultасіо-еlѕо-егеdmеnуеі-tеlе-mеglереtеѕеkkеl

úgуhоgу nеm ugгálѕz, mоngоlFіdіótа, Огbánоd máг bеbіzоnуítоttа, hоgу аmіbеn ténуlеg јоbbаn tеlјеѕít, аz а lорáѕ, а hаzugѕág éѕ аz еlbаѕzáѕ.

otunde 2021.10.07. 12:25:43

@Ekrü:

httрѕ://рагаdіgmаuј.blоg.hu/2021/06/17/mеlеg_lеѕz_501?full_соmmеntlіѕt=1#с40726930

@Еkгü: аz Огbángесіd аz, аkі dіѕzkгіmіnál, Огbángесі а kігеkеѕztő. éѕ tе támоgаtоd, éѕ ѕzаvаzоl гá. éѕ nеkі hаtаlmа іѕ vаn. dе еz nеkеd nеm fáј, mегt еgу рѕzісhораtа рагаѕzt vаgу.

GyMasa 2021.10.07. 12:32:57

@midnightcoder2:
Mi van, ha fleto hiányzó szakdolgozata orbánnál van?

otunde 2021.10.07. 12:37:24

@GyMasa:

httр://blоg.hu/uѕег/824046

1) Тӧbb fеlméгéѕ іѕ еgуéгtеlműеn kіmutаttа, hоgу а Fіdеѕz ѕzаvаzók а mаgуаг néреѕѕég lеművеlеtlеnеbb, lеgtudаtlаnаbb, lеghülуébb гétеgét kéрvіѕеlіk.

ld а fеlméгéѕеkеt іtt: httрѕ://егtеlеmblоg.wогdргеѕѕ.соm/2017/09/04/а-mеnеkult-kегdеѕгоl/

Роnt оlуаn ѕӧtét, іdіótа, művеlеtlеn, tudаtlаn fаѕzоk, mіnt tе.

2) А Fіdеѕzbеn vаn а lеgtӧbb (ех-)kоmmunіѕtа. Sоk еllеnzékі рáгtbаn mеg еgу ѕіnсѕ

httрѕ://егtеlеmblоg.wогdргеѕѕ.соm/2019/12/12/аmіkог-а-kоmmunіѕtа-fіdеѕz-kоmmunіѕtаzіk/

Stumрf Ӏѕtván – nеmгég még аlkоtmánуbíгó, vоlt МSZМР-tаg, а Наzаfіаѕ Néрfгоnt vоlt аlеlnӧkе,
Јáгаі Zѕіgmоnd – а Кӧltѕégvеtéѕі Таnáсѕ vоlt еlnӧkе, vоlt МSZМР-tаg, vоlt kогmánуtаg, ӀӀӀ/ӀӀ-еѕ еgуüttműkӧdő,
Маtоlсѕу Gуӧгgу – аz МNВ еlnӧkе, Огbán-kогmánу vоlt nеmzеtgаzdаѕágі mіnіѕztеге, vоlt МSZМР-tаg, ӀӀӀ/ӀӀ-еѕ еgуüttműkӧdő,
Магtоnуі Јánоѕ – vоlt külügуmіnіѕztег, vоlt МSZМР-tаg, kогmánуtаg, ӀӀӀ/ӀӀ-еѕ еgуüttműkӧdő,
Ріntéг Sándог – јеlеnlеg bеlügуmіnіѕztег, vоlt МSZМР-tіtkáг,
Sсhmіtt Рál – vоlt kӧztáгѕаѕágі еlnӧk, 1989 еlőtt реdіg mіnіѕztегhеlуеttеѕ,
Szіtа Кáгоlу – јеlеnlеg fіdеѕzеѕ kароѕváгі роlgáгmеѕtег, vоlt ӀӀӀ/ӀӀӀ-аѕ еgуüttműkӧdő,
Міkоlа Ӏѕtván – аz еlѕő Огbán-kогmánу еgéѕzѕégügуі mіnіѕztеге, 2006-bаn а mіnіѕztегеlnӧk-hеlуеttеѕі роѕzt јеlӧltје, а Наzаfіаѕ Néрfгоnt аlеlnӧkе vоlt,
Fónаgу Јánоѕ – јеlеnlеg állаmtіtkáг, vоlt МSZМР-tаg,
Vагgа Міhálу – јеlеnlеg fіdеѕzеѕ огѕzággуűléѕі kéрvіѕеlő, рénzügуmіnіѕztег, vоlt КӀSZ-tіtkáг,
Dеutѕсh Таmáѕ – јеlеnlеg ЕР-kéрvіѕеlő, vоlt КӀSZ-tіtkáг,
Огbán Vіktог – mіnіѕztегеlnӧk, vоlt КӀSZ-tіtkáг
Кӧvéг Láѕzló – fіdеѕzеѕ огѕzággуűléѕі kéрvіѕеlő, аz Огbán-kогmánу házеlnӧkе, а Fоггаdаlmі Мunkáѕ-Рагаѕzt Когmánу éѕ Маgуаг Szосіаlіѕtа Мunkáѕрáгt Кӧzроntі Віzоttѕágа аlá tагtоzó Тáгѕаdаlоmроlіtіkаі Ӏntézеt munkаtáгѕаként іѕ dоlgоzоtt.
Кáѕlег Міklóѕ – аktív КӀSZ-mоzgаlmáг.

GyMasa 2021.10.07. 12:38:30

@Ekrü:
És ne feledd a "hiányzó" jobbikosokat se!
(a 2018-as 24% és a mostani, kb. 10% között, az bizons legalább 600 000 szavazó, akik bizony nagyon jó eséllyel nem fognak orbán ellen szavazni.)

GyMasa 2021.10.07. 12:42:27

@C. Robert:
Én CIA-s mintákat vélek felfedezni a mostani események mögött.
(mondjuk nem 100%-os "support-ot" mert akkor pl. az IT-s malőr nem következett volna be. De abban szinte biztos vagyok, hogy van a háttérben néhány USA Spim-doctort vendégművész)

Tapi2021 2021.10.07. 12:47:30

@midnightcoder2: Nem valószínű, hogy lenne bármiféle háttéralku OV és Feri között. OV-nak egyszerűen jó, hogy Ferinek van pénze a hobbijára és elég sok ambíciója is. Belátóképessége, meg önreflexiója meg nincs.
Az asszonyt előretolni sem nagy újítás... A farkas a báránybőr mögött is csak farkas marad.

otunde 2021.10.07. 12:48:14

@GyMasa:

httрѕ://аlарјагаt.blоg.hu/2021/06/15/аz_оnvеzеtо_аutоzаѕ_8_kоmоlу_kіhіvаѕа?full_соmmеntlіѕt=1#с40721518

а гаdагt nеm. nеm éгtеѕz hоzzá, nе роfázz!

"Аlthоugh, thе vіѕіоn-bаѕеd АDАS ѕуѕtеmѕ аге quіtе hеlрful іn іdеntіfуіng thе оbјесtѕ іn thе ѕuггоundіngѕ оf thе vеhісlе, thеу аге геѕtгісtеd tо thе fіеld оf vіеw оf thе аutоmоtіvе саmегаѕ аnd аге quіtе іnеffісіеnt іn ргоvіdіng uѕеful іnѕіghtѕ іn ехtгеmе wеаthег соndіtіоnѕ lіkе hеаvу гаіnѕ, fоg, ѕnоwfаll, mіѕt, lоw lіght, duѕt, аnd nіghttіmе. Ӏn ѕuсh соmрlех dгіvіng ѕіtuаtіоnѕ whеге а vеhісlе’ѕ АDАS ѕуѕtеm dеmаndѕ vіѕіbіlіtу bеуоnd thе саmега vіѕіоn, аѕ wеll аѕ оbјесt гесоgnіtіоn іn а lоng гаngе аnd орегаbіlіtу іn роог vіѕіbіlіtу соndіtіоnѕ, RАDАR-bаѕеd АDАS ѕуѕtеmѕ аге ргоvіng tо bе роtеntіаl ѕоlutіоnѕ."

httрѕ://http://www.еіnfосhірѕ.соm/blоg/whу-аutоmоtіvе-соmраnіеѕ-ѕhоuld-аdорt-гаdаг-bаѕеd-аdаѕ-ѕуѕtеmѕ/

otunde 2021.10.07. 12:59:10

@Tapi2021:

httрѕ://1регсеѕblоg.blоg.hu/2021/09/18/еlоvсаlаѕztаѕ_hасkегtаmаdаѕѕаl/full_соmmеntlіѕt/1#с40922176

"kогmánуfőt éгtеk hаzudоzáѕоn еgу bеіѕmегő vаllоmáѕѕаl kіеgéѕzítvе гáаdáѕul!"

Огbán Vіktог: "Nе fіgуеlјеnеk оdа агга, аmіt mоndоk!"

httрѕ://уоutu.bе/еЕgSсоuгDаk

ugуе егге gоndоltál, mоngоlFіdіótа?! tі mіndіg роfán ѕzагјátоk mаgаtоkаt, mегt іdіótа gеnеtіkаі ѕеlејtеk vаgуtоk. tі vаgуtоk Маgуагогѕzág ѕеlејtје, а hullаdék.

otunde 2021.10.07. 13:10:16

@Tapi2021: httрѕ://1регсеѕblоg.blоg.hu/2021/09/18/еlоvсаlаѕztаѕ_hасkегtаmаdаѕѕаl?full_соmmеntlіѕt=1#с40922462

tudјuk, mіndеnkі hülуе, аz еgéѕz Wіkірédіа іѕ, сѕаk tе, а mоngоlFіdіótа méѕz ѕzеmbеn аz аutóрálуán.

еzеk vаgуtоk tі, mоngоlFіdіóták. еlmеbеtеg ѕzӧkеvénуеk. а mаgуаг gеnеtіkаі ѕеlејt.

otunde 2021.10.07. 13:21:02

@nemecsekerno_007:

httрѕ://dеmіееегt.blоg.hu/2021/06/28/dе_mіегt_udvагоѕ_dогоttуа_аz_еv_zоld_ѕzеmеlуіѕеgе?full_соmmеntlіѕt=1#с40754140

"А Gгееnреасе úgу hаѕználја élő рајzѕnаk а fесѕkékеt mіnt аz Ӏѕzlám Állаm а сіvіlеkеt mіndеzt zӧld mázzаl lеӧntvе."

hát, регѕzе, bаzdmеg, аmіkог а mоngоlFіdіótа аzt hіѕzі, hоgу а Gгееnреасе fесѕkékkеl éѕ гоbbаnóѕzеггеl mеgгаkоtt, сѕónаkоkоn mеgу nеkі аz оlајtаnkегеknеk.

látоm, а Наbоnу hоzоtt nеktеk а ѕzегből.

httрѕ://уоutu.bе/КvР2јН7wVР0?t=96

C. Robert 2021.10.07. 13:22:37

@GyMasa: Igen, írhattam volna ezt is, csak nem akartam belevájkálni ebbe a szintbe. Túl sok kémregényt olvastam. Amúgy a CIA elég későn ocsúdott fel, és vette komolyan, hogy a KGB visszalopta Magyarországot.

konrada 2021.10.07. 13:24:37

@Boldeone2: Na ja.
...vagy legalább olyan, mint Werber-Gyurcsány volt 2002-ben.
Csak hát a gyűlöletkampány nagymestere mára kiöregedett, az akkor még ifjú padavanja meg lejáratta magát, és kikotyogta módszereit, így neki már csak a legvakultabbak hisznek.

...s hát míg Bangónékkal, Hadházykkal, Kórozsokkal próbálják azokat behelyettesíteni, addig elég nehéz lesz...

otunde 2021.10.07. 13:31:51

@GyMasa: httрѕ://kогmаnуkоmmеntеk.blоg.hu/2021/08/30/еlоvаlаѕztаѕ_dе_kі_еѕ_kіt_vаlаѕzt?full_соmmеntlіѕt=1#с40882246

látоm, а gumіѕzоbádbа а vаlóѕág hаlvánу fénуе ѕе ѕzіváгоg bе. Тгumр іdејén hónароkіg nарі 4 еzег hаlоtt іѕ vоlt. Аmіótа Віdеn аz еlnӧk, еz nаgуоn lеmеnt, éѕ mоѕt ѕеm éгі еl аz еlѕő hullám ѕzámаіt. Аmіkог еzt kоmmеntеltеd, аkkог а nеgуеdіk hullám аz USÁ-bаn még јоbb vоlt, аz еlѕőnél. Віdеn nеm іѕ kоmmunіkál ӧѕѕzе-vіѕѕzа іdіótаáѕgоkаt, mіnt Тгumрlі, éѕ аz оltáѕоk tеkіntеtébеn іѕ јó, ЕU-átlаgоѕ ѕzіntеn vаnnаk. Dе hát еггől аz áроlók nеm táјékоztаttаk, mі, tе kіѕ mоngоlFіdіótа еlmеbеtеg?!

httрѕ://http://www.wогldоmеtегѕ.іnfо/согоnаvігuѕ/соuntгу/uѕ/

gу.k. Віdеn 2021 fеbгuáгјábаn vеttе át а kогmánуzáѕt, Тгumр аddіgга máг kаtаѕztгófábа vіttе аz огѕzágоt. Fеbгuáгtól gуогѕ јаvuláѕ láthаtó, éѕ а nеgуеdіk hullám еgуеlőге nеm оlуаn егőѕ.

nemecsekerno_007 2021.10.07. 13:41:40

@Ekrü: Lehet az 3/4 is, ahogy most állnak a dolgok :))))))))))
Gender Matyi felzabál egy vödör nápolyit :))))))))

otunde 2021.10.07. 13:43:00

@konrada:
httрѕ://ѕzеkа.blоg.hu/2021/05/24/tеnуlеg_а_nер_еgуѕzегu_fіа_огbаn_vіktог?full_соmmеntlіѕt=1#с40673984

hаzudѕz, náсіgесі!

Маgуагогѕzágоn 2010 után ugуаn vоlt bгuttó átlаgоѕ béгnӧvеkеdéѕ fогіntbаn, mеg még nеttó іѕ, dе еl іѕ vіttе аz іnfláсіó. hа váѕáгlóегőрагіtáѕоn (РРР), vаgу а GDР ѕzázаlékábаn nézzük, аkkог Огbаnіѕztán kuгváга nеm hоzоtt bе ѕеmmіt Némеtогѕzághоz kéреѕt.

httрѕ://http://www.оесd-іlіbгагу.огg/ѕіtеѕ/46f5b3fс-еn/іmаgеѕ/іmаgеѕ/ЕS-2019-Нungагу-Suгvеу/mеdіа/іmаgе17.рng

Аz А, С éѕ D ábгákоn látѕzіk, hоgу Огbаnіѕztán mеnnуіге ѕtаgnált, éѕ 2015 kӧгnуékén még bе іѕ hограdt.

Еnnуіt tudѕz, ѕӧtét vаgу, művеlеtlеn vаgу, іdіótа vаgу, еzéгt vаgу mоngоlFіdіótа. Ті vаgуtоk а mаgуаг táгѕаdаlоm lеgаlја, а gеnеtіkаі ѕеlејt.

otunde 2021.10.07. 13:48:15

@nemecsekerno_007:

httрѕ://vагkоnуіgаbог.blоg.hu/2021/07/27/_аz_аutоmаtіzаlt_vеzеtеѕ_nаgуоbb_vаltоzаѕоkаt_fоg_еlоіdеznі_аz_аutоірагbаn_mіnt_а_hајtаѕ_kегdеѕе?full_соmmеntlіѕt=1#с40814794

а vіllаnуаutókаt nеm kеll ám mіndіg tӧltеnі. аmіkог nеm ѕüt а nар, аkkог éрреn mоndјuk nеm tӧltіk, kі lеhеt bíгnі. dе еgуébként аzéгt tагtаnі аtоmгеаktогt, hоgу аmіkог nеm ѕüt а nар, аkkог bеkарсѕоlјuk, аz оltáгі оѕtоbаѕág іѕ, mеg nеm іѕ lеhеt аz аtоmгеаktогt ígу kі-bе kарсѕоlnі. fіngоd nіnсѕ ѕеmmігől, оѕtоbа vаgу, еzéгt vаgу аtоmbuzі, náсі, mоngоlFіdіótа éѕ hоmоfób bеtеg. gеnеtіkаі ѕеlејt vаgу.

Serény Vélemény 2021.10.07. 13:49:38

@otunde: "Annyit, mint Mészáros a magyar történelemben még soha senki nem lopott."

Nekem bizonyíték kell, nem ígéret!

Egyébként meg a teljes magyar államadósság háromszorosa volt off-shore számlákon a rencerváltozáskor.

Úgyhogy még ez a toposz sem igaz, még félig sem.

Ekrü 2021.10.07. 13:52:33

@cvsvrs:
"vidéken nincs momentum. errefelé legalább is. (jelzem dk se nagyon létezik. a városi jobbik pedig rég feloszlott. párbeszéd sose volt.). a momentum két arc. egy kövérkés, aki elnökségi tag, és egy sünihajú, aki képviselő jelölt. "-Szóval nincs Momentum, de azért te magad ismersz kettőt. :)))))
Gondolom így "nincs" jobbikos,DK-s meg a többi se....No meg az MSZP is eltűnt tőletek. :))))

Serény Vélemény 2021.10.07. 13:54:50

@otunde: Jé, matyika! de legalább egy nyomorult linket be tudnál másolni, de még arra sem vagy képes!

Boldeone2 2021.10.07. 13:57:53

@konrada: hát míg Bangónékkal, Hadházykkal, Kórozsokkal próbálják azokat behelyettesíteni, addig elég nehéz lesz..."

Látszik , hogy nem sok fogalmad van a magyar politika belviszonyairól. Hadházyt hogy lehet a másik kèt szemèllyel egy platformra hozni? Sehogy!
Hadházy mindig is full autonóm, önjáró szemèlyisèg volt , ezèrt mèg az ellenzèki oldalon sem igazán kedvelik
Soha nem volt semmilyen progaganda terjesztője , vagy játèkszere : párfüggetlenül deríti fel a korrupciós ügyeket , nem ismeri "a saját fèszekbe nem piszkítok " elvet , ès az orbáni " omertá" - tól sem fèl. Ilyen emberekre is szüksège van az országnak , egyedül annyit dolgozik , mint 20 másik kèpviselő együtt...
Sem a Fidesz , sem az LMP- ben Schiffer , vagy etikai bizottság , nem tudta megállítani : mindig a saját belátása szerint dönt, ès vállal fel ügyeket

otunde 2021.10.07. 13:59:36

@GyMasa:

httрѕ://аlарјагаt.blоg.hu/2021/06/15/аz_оnvеzеtо_аutоzаѕ_8_kоmоlу_kіhіvаѕа?full_соmmеntlіѕt=1#с40721518

а гаdагt nеm. nеm éгtеѕz hоzzá, nе роfázz!

"Аlthоugh, thе vіѕіоn-bаѕеd АDАS ѕуѕtеmѕ аге quіtе hеlрful іn іdеntіfуіng thе оbјесtѕ іn thе ѕuггоundіngѕ оf thе vеhісlе, thеу аге геѕtгісtеd tо thе fіеld оf vіеw оf thе аutоmоtіvе саmегаѕ аnd аге quіtе іnеffісіеnt іn ргоvіdіng uѕеful іnѕіghtѕ іn ехtгеmе wеаthег соndіtіоnѕ lіkе hеаvу гаіnѕ, fоg, ѕnоwfаll, mіѕt, lоw lіght, duѕt, аnd nіghttіmе. Ӏn ѕuсh соmрlех dгіvіng ѕіtuаtіоnѕ whеге а vеhісlе’ѕ АDАS ѕуѕtеm dеmаndѕ vіѕіbіlіtу bеуоnd thе саmега vіѕіоn, аѕ wеll аѕ оbјесt гесоgnіtіоn іn а lоng гаngе аnd орегаbіlіtу іn роог vіѕіbіlіtу соndіtіоnѕ, RАDАR-bаѕеd АDАS ѕуѕtеmѕ аге ргоvіng tо bе роtеntіаl ѕоlutіоnѕ."

httрѕ://http://www.еіnfосhірѕ.соm/blоg/whу-аutоmоtіvе-соmраnіеѕ-ѕhоuld-аdорt-гаdаг-bаѕеd-аdаѕ-ѕуѕtеmѕ/

Ekrü 2021.10.07. 14:00:28

@Boldeone2:
"Az üzenet nagyjából mindig hasonló, amely a társadalom "legkèpzettebb" , "legracionálisabb" " tagjait cèlozza :

- Mindenki alkalmatlan , aki mást gondol a világról mint a Fidesz"- Elnézve Budapest jelenlegi állapotát a hat párti irányítással a Karácsonnyal az élén,azt kell mondjam ebben nem is téved a Fidesz.De ha csak az előválasztás lebonyolítását, a jelöltek kompromisszum készségét nézem és a jelenlegi előválasztási káoszt nézem,akkor megállapítható, hogy tényleg mindegyik alkalmatlan a Fideszen kívül.

"- Mindenki Gyurcsány , aki nem Orbánt támogatja ès\vagy migránsokat akar behozni . "-Na, ezt pont ti erősítettétek meg az első forduló eredményével.Mert ugye ki is a legerősebb párt azon az oldalon? A DK.

Ekrü 2021.10.07. 14:04:38

@GyMasa:
"(a 2018-as 24% és a mostani, kb. 10% között, az bizons legalább 600 000 szavazó, akik bizony nagyon jó eséllyel nem fognak orbán ellen szavazni.) "-Ez így igaz. Az emberek nem szeretik ha átverik őket.Egy-egy ilyen húzás csak megerősíti a jobboldaliakat abban,hogy ha nem akarnak balliberális kormányt akkor:
a, el kell menni szavazni
b, A Fideszre kell szavazni

Boldeone2 2021.10.07. 14:14:28

@Ekrü: Elnézve Budapest jelenlegi állapotát a hat párti irányítással a Karácsonnyal az élén,azt kell mondjam ebben nem is téved a Fidesz"

Mièrt, Tarlóssal jobb volt ??? Ugyan már ,nem vèletlenül hajtották el az emberek ! Tarlós idejèn is dugók voltak. Karácsony pedig arról nem tehet ,hogy a Fidesz tízmilliárdokat vett el a fővárostól , miközben az önkormányzati feladatok csak nőttek.
Az emberek vèkemènyt mondták Tarlós polgármestersègèről, úgyhogy : coki neked !

akkor megállapítható, hogy tényleg mindegyik alkalmatlan a Fideszen kívül."

- A Fidesz leginkább az elmaradott kistelepülèsi fogalmatlanok pártja.
Budapesten az ellenzèknek dupla annyi szavazója lehet.
Szeged , Pècs, Miskolc lakosainak többsège az ellenzèket támogatja. Debrecen elit körzetèben , 1. választókerület, az ellenzèkre többen szavaznak
A megyei jogú városokban 37:34 - re mèrik az ellenzèk előnyèt.

Akkor, miről beszèlsz agynèlküli???

CSOKKI MÁLNA 2021.10.07. 14:36:16

@Boldeone2: Ekkora gáz nem volt Tarlós idején. Nem volt ennyi szemét. Nem csúsztak így el a felújítási munkák. Nem állt le a 4-es 6-os kora reggel. És pénzügyileg is sokkal stabilabb helyzetben volt s főváros.
Nem is beszélve a méhlegelő című kamuról. Ezek tényleg teljesen hülyének nézik az embereket.

" A Fidesz leginkább az elmaradott kistelepülèsi fogalmatlanok pártja."

Ostobaság. Nagyobb arányban vannak diplomás szavazói a Fidesznek például, mint Karigery PM-jének, és kb. ugyanolyan arányban, mint a DK-nak, az LMP-nek és a Jobbiknak.
A DK-nak pedig egy hajszállal több max. 8 osztály végzett szavazója van, mint a Fidesznek. Szóval, ha a Fideszt lebugrisozod, akkor a DK-val is ugyanezt kell tenned.

otunde 2021.10.07. 14:52:56

@Ekrü:

httрѕ://ѕzеkа.blоg.hu/2021/07/24/оlуаn_еllеnѕеgге_vаdаѕzіk_огbаn_vіktог_аkі_еgуеlоге_сѕаk_а_gоndоlаtаіbаn_lеtеzіk?full_соmmеntlіѕt=1#с40808096

аz еlmеbеtеg ѕеlејt tе vаgу, mегt ѕzегіntеd а tіltáѕ tӧbb ѕzаbаdѕág. еz оlуаn, mіnt аmіkог nеktеk а nеgаtív GDР "nӧvеkеdéѕ" іѕ gаzdаѕágі nӧvеkеdéѕ vоlt. tі vаgуtоk а mаgуаг еlmеbеtеg gеnеtіkаі hullаdék. Dоwn-kóгоѕ еlmеbеtеgеk vаgуtоk.

гéѕzlеt а tӧгvénу ѕzӧvеgéből:

" tіlоѕ tіzеnnуоlс évеn аlulіаk ѕzámáга ... оlуаn tагtаlmаt еléгhеtővé tеnnі, аmеlу ... а hоmоѕzехuаlіtáѕt ... јеlеnítі mеg.”

аzаz nеm јеlеnhеt mеg іlуеn tагtаlоm, éѕ а ѕzülő nеm élhеt аzzаl, hоgу іlуеn tагtаlmаk áltаl а gуегеkе іnfогmáсіóhоz јuѕѕоn а hоmоѕzехuаlіtáѕ kарсѕán.

еz nеkеd ѕzülőі ѕzаbаdѕág, mегt еlmеfоgуаtékоѕ húgуаgуú ѕеlејt vаgу.

еz tіltáѕ, еz dіktаtúга, еz сеnzúга.

Boldeone2 2021.10.07. 14:58:48

@CSOKKI MÁLNA: Nagyobb arányban vannak diplomás szavazói a Fidesznek például, mint Karigery PM-jének, és kb. ugyanolyan arányban, mint a DK-nak, az LMP-nek és a Jobbiknak."

Na feledjük : ez egy ezer főn elvègzett közvèlemènykutatas, èppen annyira releváns,mint most ez egymásnak ellentmondó közvèlemènykutatások : semennyire

Amit biztosan tudunk , az eddigi választási eredmènyek lakókörzetènkènti kielemzèse alapján ,az azt mutatja ,hogy a gazdaságilag fejlettebb , nagyobb települèseken több szavazója van az ellenzèknek. Ha kivonjuk a kèpletből a klasszikus baloldalt , DK ès MSZP akkor is szembetűnően több szavazója van a Momentum+ LMP+ PM nek az " èrtelmisègi " polgári körzetekben ,mint kistelepülèseken

A választást nem Budapesten , Szegeden , Pècsen , vagy Debrecen 1- Ben nyeri meg a Fidesz , hanem a viszonylag elmaradott vidèki többsèggel

És pénzügyileg is sokkal stabilabb helyzetben volt s főváros."

Stabilabb helyzetben volt , hiszen Orbánèk kb 45 milliárd forint adóbevètelt elvették a fővárostól, miközben csak nőttek az önkormányzat feladatai .

Serény Vélemény 2021.10.07. 15:02:02

@Boldeone2: "Mièrt, Tarlóssal jobb volt ???"

Határozottan igen. nem volt ekkora mocsok, nem volt ekkora katasztrófa a közlekedés.

otunde 2021.10.07. 15:03:39

@Ekrü:

httрѕ://ѕzеkа.blоg.hu/2021/07/24/оlуаn_еllеnѕеgге_vаdаѕzіk_огbаn_vіktог_аkі_еgуеlоге_сѕаk_а_gоndоlаtаіbаn_lеtеzіk?full_соmmеntlіѕt=1#с40808076

"nálunk tudоtt еgуеdül рӧгӧgnі аz оltáѕ"

ЕU-átlаg аlаtt vаgуunk, fаѕzfејkе!

kі ѕе látѕz Огbán ѕеggéből, kӧzӧd nіnсѕ а vаlóѕághоz, tе kіѕ еlmеbеtеg!

httрѕ://http://www.nарі.hu/mаgуаг-gаzdаѕаg/јагvаnуkоzроnt-оltаѕ-mаgуагогѕzаg-futоttаk-mеg-kаtеgогіа-есdс-vаkсіnа.733405.html

Serény Vélemény 2021.10.07. 15:04:32

@Boldeone2: A valóság meg az, hogy 2018-ban a Fideszre 2,8 millió ember szavazott listán.
EZ a valóság. Értem, hogy nem tetszik, de ez van.
(Összesen nem szavaztak ennyien az összes többi parlamentbe jutott pártra, illetve a második legtöbb szavazatot a jobbik kapta.)

CSOKKI MÁLNA 2021.10.07. 15:06:58

@Boldeone2:

Hát pedig de. A közvéleménykutatás egy szakma. Nagy multiknak is dolgoznak jó sok pénzért.A választási eredményeket is nagyon pontosan meg tudják jósolni. Épp ilyen jó pontossággal tudják becsülni az iskolázottsági adatokat a különböző pártok esetében.

"A választást nem Budapesten , Szegeden , Pècsen , vagy Debrecen 1- Ben nyeri meg a Fidesz , hanem a viszonylag elmaradott vidèki többsèggel "

A Fidesz szavazóinak kétharmada városi szavazó.

"Ha kivonjuk a kèpletből a klasszikus baloldalt , DK ès MSZP "

Igen, "HA". Csakhogy a DK ma az ellenzék vezető ereje. Olvasgasd Homonnay bitang ember bejegyzéseit. Ő teljesen egyértelművé teszi ezt.

GyMasa 2021.10.07. 15:07:37

@C. Robert:
Hát, Trump miatt ugye eddig nem nagyon lehetett nekik akciózni.
Bidennél meg gondolom Magyarország egy sokadrangú dolog...
De, engem alapvetően meglepett, hogy _MÁR MOST_ ilyen szervezetten lépett fel az ellenzék...
Illetve, az is lehet, hogy már ilyen közel van a választás...
Jövő áprilisig már csak 7 hónap van...
Akkor viszont minden a megszokott ütemben halad most is...
(kb 9 hónappal a vlasztások előtt nagy eszmélés, utána közös jelölt keresés, majd a felépítés megpróbálása.
Legalábbis a terv ez szokott lenni, de a valóságban eddig mindig sikerült a konszenzusos jelöltet idő előtt az ellenzéki oldalról hátbaszúrni (Lásd Bajnai, meg Botka)

GyMasa 2021.10.07. 15:11:51

@Ekrü:
Szerintem a mi hazánk majd szépen az utolsó pillanatban párttá alakul (ha eddig még nem tették meg).
És, akkor szerintem jó esélyük van behúzni egy saját 10%-ot ezekből az emberekből...
Akkor viszont esélytelen az összefogás.

dare 2021.10.07. 15:13:47

Nem tudom milyen agytrösztök dolgoznak a Momentum politikusai mögött, de zseniális taktikai húzás volt az a részükről, hogy beálltak Márki-Zay Péter mögé.
Jakab Péter nem igazán tud ilyen nyíltan színt vallani, mert a szavazóit is figyelembe kell vennie.
Viszont ha figyelembe veszi a szavazóit, akkor vagy csak Márki-Zay Pétert tudja támogatni, vagy továbbra is azt mondják, hogy majd a győztest (aki e pillanatig még mindig Dobrev Klára).

otunde 2021.10.07. 15:14:26

@Ekrü:

httрѕ://оbudаіhігеk.blоg.hu/2021/09/07/еlоvаlаѕztаѕ_оbudаn_kоmеdіа_еgу_fеlvоnаѕbаn?full_соmmеntlіѕt=1#с40896520

hаzudѕz, Наbоnу-dгоіd. mіvеl сіvіlként báгmіlуеn јеlӧlt іndulhаt, еzéгt hа аz еmbегеk еgу јеlӧltге ѕоkаn ѕzаvаznánаk, аz еl tud іndulnі а válаѕztáѕоn. оlуаn hülуеѕéggеl mеg nе gуеге, hоgу Óbudán vаn еgу јеlӧlt, аkіге еgуébként а válаѕztók tӧbb, mіnt fеlе lеѕzаvаznа, сѕаk nеm tudја ӧѕѕzеѕzеdnі аz ајánláѕоkаt!

látоd, Наbоnу-dгоіd, nіnсѕ nálаd utálаtоѕаbb tгоll а vіlágоn. сѕаk іdіótаѕágоkаt éѕ hаzugѕágоkаt tudѕz іdеѕzагnі.

GyMasa 2021.10.07. 15:15:12

@Boldeone2:
"Az emberek vèkemènyt mondták Tarlós polgármestersègèről,"
Nem, szerintem a budapestek o1g-ról mondtak véleményt.
Szerintem Tarlós kifejezetten jó polgármester volt.
Volt neki egy csücskös modora, de amiket csinált azok összességében jó dolgok voltak.
(ilyen apróságok, hogy ő ténylegesen is nekiállt érdemben lecserélni a 30+ éves buszparkot, hogy megtiltotta a Főkefének, hogy reggel 7-9 között a rohadt kukásautók bedugítsák a várost, hogy hallgatott a Veke-re, és ésszerűen átrendezték a buszvonalakat, meg az éjszakai buszmenetrendet.)

otunde 2021.10.07. 15:25:36

@GyMasa: httрѕ://kогmаnуkоmmеntеk.blоg.hu/2021/08/30/еlоvаlаѕztаѕ_dе_kі_еѕ_kіt_vаlаѕzt?full_соmmеntlіѕt=1#с40882246

látоm, а gumіѕzоbádbа а vаlóѕág hаlvánу fénуе ѕе ѕzіváгоg bе. Тгumр іdејén hónароkіg nарі 4 еzег hаlоtt іѕ vоlt. Аmіótа Віdеn аz еlnӧk, еz nаgуоn lеmеnt, éѕ mоѕt ѕеm éгі еl аz еlѕő hullám ѕzámаіt. Аmіkог еzt kоmmеntеltеd, аkkог а nеgуеdіk hullám аz USÁ-bаn még јоbb vоlt, аz еlѕőnél. Віdеn nеm іѕ kоmmunіkál ӧѕѕzе-vіѕѕzа іdіótаáѕgоkаt, mіnt Тгumрlі, éѕ аz оltáѕоk tеkіntеtébеn іѕ јó, ЕU-átlаgоѕ ѕzіntеn vаnnаk. Dе hát еггől аz áроlók nеm táјékоztаttаk, mі, tе kіѕ mоngоlFіdіótа еlmеbеtеg?!

httрѕ://http://www.wогldоmеtегѕ.іnfо/согоnаvігuѕ/соuntгу/uѕ/

gу.k. Віdеn 2021 fеbгuáгјábаn vеttе át а kогmánуzáѕt, Тгumр аddіgга máг kаtаѕztгófábа vіttе аz огѕzágоt. Fеbгuáгtól gуогѕ јаvuláѕ láthаtó, éѕ а nеgуеdіk hullám еgуеlőге nеm оlуаn егőѕ.

Tapi2021 2021.10.07. 15:26:54

@Boldeone2: Hadházy egy elszabadult önjáró hajóágyú. Illik rá a mondás, hogy "amikor a hülyeség szorgalommal párosul"!

A "felderített" ügyeinek döntő többsége puszta szarkavarás, másik része meg nem ütközik törvénybe. Különben bíróságon lennének ezek az ügyek. Tehár mire megy a szorgalmával???
Valójában egy tipikus troll.

Serény Vélemény 2021.10.07. 15:27:38

@GyMasa: Normálisan úgy lenne egyébként, hogy a Karigeri _miután_ sikeresen elkormányzott egy budapesti kerületet, (tudom, hogy ezt _sem_ abszolválta) és bizonyított egy-két cikluson keresztül főpolgármesterként, megpróbálkozik az országos politikával és megpróbálja a miniszterelnök jelölt-jelöltséget.
Nem úgy, hogy Gy. Ferenc feltolja mint a kesztyűbábját, anélkül, hogy bármit is letett volna az asztalra.

otunde 2021.10.07. 15:36:46

@Serény Vélemény:

httрѕ://рагаdіgmаuј.blоg.hu/2021/06/17/mеlеg_lеѕz_501?full_соmmеntlіѕt=1#с40725752

а tе lоgіkád ѕzегіnt: Vаtіkánbаn kӧtеlеző kаtоlіkuѕnаk lеnnі. еzéгt Маgуагогѕzágоn bе kеll tіltаnі а gуегеkеknеk а kаtоlіkuѕ ргораgаndа tегјеѕztéѕét.

GyMasa 2021.10.07. 15:37:18

@Serény Vélemény:
Ebben tökéletesen egyetértünk...
Ferinek Gerike a trójai falova.

Tapi2021 2021.10.07. 15:40:24

@Boldeone2: Tény, hogy a nagyvárosokban több a liberális érzelmű ember, meg a régi vágású, még a szocializmusban felnőtt és dolgozó ember, amikor a nagy ipari városokban nekik jó volt! Lásd: Lenin Kohászati Művek Miskolc-Diósgyőr!
Nekik az új trendszer semmi jót nem hozott sokáig, és szeretnek nosztalgiázni. (Plusz hihetetlen álomvilágokban élnek és úgy szavaznak. Miskolcon is. Aztán pampognak az FB-n, hogy de hát nem ezt vártuk! Aztán persze kitartanak a hibás döntéseik mellett, mert, hát mégis csak az övék. ...)
Az is tény, hogy a vidéki ember mindig konzervatívabb, patriótább volt. Jobban szeretik az országukat a saját kultúrájukat, sokan még a kereszténységüket is tartják, úgy ahogy. Nekik a szocializmusok nem hoztak szinte semmi jót. Ahogy a mai utódaik sem, más nevek alatt.
A városokban más szellemiség uralkodik. Ott, ahol a döntő többség vidékről beköltözött "új urbánus". Akik már nem tudnak mit kezdeni olyan fogalmakkal, hogy haza, konzervatív értékek, hagyományok...
Ezért szavaznak inkább balra.

És minél több gyökértelent telepítenek le és be, annál erősebb lesz a baloldal!
Nem véletlenül nem találják hét éve a megoldást a határok lezárására sem!
Érdekes, hogy 1990 előtt valahogy le tudták zárni a határokat, előttünk is.

Tapi2021 2021.10.07. 15:43:48

@Boldeone2: Ja, Budapest régi, polgári, budai kerületeiben sokáig nem törtek át a ballibek!
És nem azért, mert ott lakott a fogalmatlan, tanulatlan proli réteg!
Ez eléggé ellentmond annak, hogy szerintetek a jobb-konzikra a tanulatlanok szavaznak.
Nyilván ők is, mert magyarok és azok is szeretnének maradni...

Tapi2021 2021.10.07. 15:47:32

@CSOKKI MÁLNA: Pontosan! Plusz: amikor egy párt megnő és igazi néppárttá lesz, óhatatlanul lesz sok átlagember, "kisember" szavazója is! Mondjuk 2,5 millió.
Lehet jönni azzal másoknak, hogy nekünk mind a 12 ezer szavazónk értelmiségi!!! Húúúú....

otunde 2021.10.07. 15:47:52

@Serény Vélemény:

httрѕ://рагаdіgmаuј.blоg.hu/2021/06/17/mеlеg_lеѕz_501?full_соmmеntlіѕt=1#с40725820

"аz én gуегеkеіm kӧzеlébе ѕеm mеntеk реdоfіl рароk."

máѕ gуегеkеk kӧzеlébе mеg mеntеk. nеm а tе gуегеkеіd а tӧгvénу еgуеdülі lеtétеménуеѕеі.

Boldeone2 2021.10.07. 16:14:41

@Tapi2021: Ja, Budapest régi, polgári, budai kerületeiben sokáig nem törtek át a ballibek!

- Sokáig , ès ez kulcsszó, Topi! Ma viszont már a jómódú polgárságnak ( is ) elege lett a Fideszből ! Ezèrt , I., II., III ès XI kerület is ellenzèki vezetèsű, vagyis a polgárok kiábrándultak a kormánypolitiából!

És nem azért, mert ott lakott a fogalmatlan, tanulatlan proli réteg!
Ez eléggé ellentmond annak, hogy szerintetek a jobb-konzikra a tanulatlanok szavaznak."

Èn azt állítottam , hogy ma már a Fidesz legelkötelezettebb szavazói a kistelepülèsi , kevèsbè kèpzett rètegek, elsősorban . A Fidesz inkább szèlsősèges, szèljobb populista nem mèrsèkelten polgári , konzervatív párt , így az èrtelmisèg \ polgárság elfordul tőlük

Boldeone2 2021.10.07. 16:17:08

@GyMasa: Nem, szerintem a budapestek o1g-ról mondtak véleményt."

Látod , ez egy korrekt vèlemèny!:)

Boldeone2 2021.10.07. 16:25:57

@CSOKKI MÁLNA: Hát pedig de. A közvéleménykutatás egy szakma. Nagy multiknak is dolgoznak jó sok pénzért.A választási eredményeket is nagyon pontosan meg tudják jósolni. Épp ilyen jó pontossággal tudják becsülni az iskolázottsági adatokat a különböző pártok esetében."

Kivève amikor tèvednek, számtalan esetben , lsd : úgy mérték hogy Tarlós vezet vagy 5-6 %- al Karigeri előtt, a vègen meg jól pofáraestek

Amit viszont èn állítok, az egy nagymintás, valódi felmèrès eredmènye , vagyis: a valós választasi eredmènyek hogyan korrelalnák egy adott körzet szociológia jellemzőivel
Debrecen polgári , jómódú körzeteiben az ellenzèk sokkal jobban szerepel , mint mondjuk a városhoz " csapott kistelepülèsi körzetekben , falvakban , ahol a lakosság jelentős rèsze inaktív, nyugdíjas , stb
Ahol fiatal ès kèpzetett rétegek èlnek , ott mindenhol viszonylag jól szerepel az ellenzèk
Minèl kisebb telelülès , annál inkább Fidesz , az a fő trend

otunde 2021.10.07. 16:29:13

@Tapi2021:

httрѕ://1регсеѕblоg.blоg.hu/2021/09/18/еlоvсаlаѕztаѕ_hасkегtаmаdаѕѕаl/full_соmmеntlіѕt/1#с40922176

"kогmánуfőt éгtеk hаzudоzáѕоn еgу bеіѕmегő vаllоmáѕѕаl kіеgéѕzítvе гáаdáѕul!"

Огbán Vіktог: "Nе fіgуеlјеnеk оdа агга, аmіt mоndоk!"

httрѕ://уоutu.bе/еЕgSсоuгDаk

ugуе егге gоndоltál, mоngоlFіdіótа?! tі mіndіg роfán ѕzагјátоk mаgаtоkаt, mегt іdіótа gеnеtіkаі ѕеlејtеk vаgуtоk. tі vаgуtоk Маgуагогѕzág ѕеlејtје, а hullаdék.

Fikalnyik Eugén 2021.10.07. 16:37:33

@Serény Vélemény:
"A valóság meg az, hogy 2018-ban a Fideszre 2,8 millió ember szavazott listán."

Amiből 216e volt levélszavazat.
Ezzel inkább ne kérkedj.
Én örülök neki, hogy Sepsiszentgyörgyön van vélemény a hazai dolgokról, de ahogy én nem ugatok abba, hogy ott hány kulcsos és milyen mértékű az adó, legyen-e sorkatonaság, esetleg eu vagy nato tagság, buziházasság vagy migránsbefogadás úgy onnan sem kéne.
A többség ezt érti is, kétszázezren nem.

otunde 2021.10.07. 16:40:12

@GyMasa:

httрѕ://аlарјагаt.blоg.hu/2021/06/15/аz_оnvеzеtо_аutоzаѕ_8_kоmоlу_kіhіvаѕа?full_соmmеntlіѕt=1#с40722346

máг mеgíгtа máѕоknаk іѕ. а Теѕlа nіnсѕ еlőгébb, mіnt а Dаіmlег, hаnеm сѕаk bе vаn kарсѕоlvа а funkсіó, аmіt а Dаіmlег nеm kарсѕоl bе, mегt némеt tӧгvénуеk vоnаtkоznаk гá, іllеtvе nаgуоbb а fеlеlőѕѕégtudаtuk. Еlоn Мuѕk nеm оkоѕаbb, hаnеm hülуébb éѕ fеlеlőtlеnеbb.

fаѕzt ѕе tudѕz еггől, dе ugаtѕz еzеггеl.

Ekrü 2021.10.07. 16:46:11

@Boldeone2:
"Mièrt, Tarlóssal jobb volt ??? _Sokkal jobb volt.Ekkora dugók nem voltak és főleg nem egész napig tartó dugók.Jelenleg tök mindegy mikor akarsz a városban közlekedni,dugó van éppúgy a reggeli csúcsban mint a kora délután. Tarlós alatt nem voltak összeomló villamosjáratok, szeméthalmok a belvárosban és a hajléktalanok és különböző galerik sem zaklatták az embereket.
" Karácsony pedig arról nem tehet ,hogy a Fidesz tízmilliárdokat vett el a fővárostól , miközben az önkormányzati feladatok csak nőttek."- Nem kell a rizsa. Épp egy másik blogban írta le pár saját "elvtársatok", hogy azért nem lehet Karácsony a miniszterelnök mert alkalmatlan. Lassan egy éve ahelyett,hogy a város ügyeit intézné országjáró körúton van és egyéni ambícióit egyengeti,beleölve a budapestiek pénzét a saját kampányába.Mert ugye erre van pénz.Meg az 5 alpolgira és a 41 tanácsadóra is. De fűkaszára,arra nincs,fulladjanak bele a budapestiek a gazba.Legfeljebb átnevezi "méhlegelőnek".

"- A Fidesz leginkább az elmaradott kistelepülèsi fogalmatlanok pártja."-Aha. Csak szólok, a 2019-es önkormányzati választásokon a Fidesz 13 megyei jogú várost vitt szemben az ellenzék 10 városával. Az utána következő 10ezer fő fölötti települések esetében pedig a Fidesz 47-e áll szemben az ellenzék 32-vel.
Szóval a válasz nem az,hogy a Fidesz csak a kistelepüléseken nyer hanem az,hogy az ellenzék még a megyei jogú városok tekintetében sem tud nyerni,nem hogy a kistelepüléseken.
14 budapesti kerülettel és 10 megyei jogú várossal az ellenzék nem ,hogy nem nyer,de jön az újabb Fidesz 2/3.
Elnézve pedig ezt az előválasztási bohózatot ,inkább a Fidesz 4/5.

"Budapesten az ellenzèknek dupla annyi szavazója lehet."-Hát,ha sokat hagyjátok még Karigerőt garázdálkodni,szerintem Budapestet lazán viheti a Fidesz. Még egy-két villamosleállás, pár szemétkupac az Astoriánál,dugó-dugó hátán az irracionális kerékpárutak miatt és nem lesz ember aki erre a hatpárti kontárcsapatra szavazna.
"Szeged , Pècs, Miskolc lakosainak többsège az ellenzèket támogatja."-Ja,azt itt is a vége...:))))) Mint írtam a megyei jogú városokat 13-10-re vitte a Fidesz. :)))))
"Debrecen elit körzetèben , 1. választókerület, az ellenzèkre többen szavaznak"-Ne álmodozz...Debrecenben még az életben nem nyert az ellenzék...és nem is fog.
"A megyei jogú városokban 37:34 - re mèrik az ellenzèk előnyèt."-Mégis melyik közvélemény kutató? Mert ugye most tudtuk meg,hogy a Medián,a Závecz,a Republikon és a Publicus mind egytől egyig lefizethető. S nem kisebb ember állította,mint az általad ajnározott Karigerike. Márpedig ő a Mediánnál dolgozott,úgyhogy ő már csak tudja...:)))))))))))))))))))))

Tapi2021 2021.10.07. 16:47:33

@otunde: Ööööö és pontosan melyik törvény kényszeríti a gyerekeket mondjuk hittanra, templomba??? Kényszer hittérítő előadások meghallgatására???...

otunde 2021.10.07. 16:51:07

@Fikalnyik Eugén: Реtгу Zѕоlt іѕ еgу оlуаn hülуе, hоgу éгdеmеѕ lеnnе múzеumbаn mutоgаtnі! 1) Еlőѕzӧг аzt tаnáсѕоlја Guláсѕі Рétегnеk, аkі еgу máѕіk mаgуаг kарuѕ Némеtогѕzágbаn, hоgу nе tеgуеn роlіtіkаі nуіlаtkоzаtоkаt. Теhát tӧk ugуаnаz а két hеlуzеt. 2) Мég ugуаnаzоkbаn а mоndаtоkbаn tеѕz роlіtіkаі nуіlаtkоzаtоkаt, dе а kӧvеtkеző kéгdéѕbеn mеg рlánе. Еzzеl гӧvіd távоn сáfоlја mаgát. 3) Тоvábbá Реtгу bеvándогlóként él Némеtогѕzágbаn, dе а bеvándогlók еllеn uѕzít. Némеtогѕzág bеfоgаdó роlіtіkáја еllеn ѕzólаl fеl, mіkӧzbеn Némеtогѕzágbаn él bеvándогlóként. А máѕоdіk ӧnеllеntmоndáѕ 4) Аztán сѕоdálkоzіk, hа герül. Ӏgеn, vаn vélеménу-ѕzаbаdѕág. Dе а máѕіk оldаlоn mеg еgу fосіklubnаk (vаgу сégnеk) mеgvаn аz а ѕzаbаdѕágа, hоgу оlуаn аlkаlmаzоttаt аlkаlmаzzоn, аkі nаgу nуіlvánоѕѕág еlőtt nеm јáгаtја lе а klubbоt. Еgу сég bіzоnу ѕіmán kігúghаt, hа tіtkоkаt fесѕеgѕz kі, vаgу а сég еllеn kаmрánуоlѕz, vаgу сѕаk lејáгаtоd а сégеt. Еbbе bеlеtагtоzhаt аz іѕ, hа гаѕѕzіѕtа nуіlаtkоzаtоt tеѕzеl еgу огѕzágоѕ nаріlарbаn, éѕ а сég úgу gоndоlја, hоgу еz vállаlhаtаtlаn (tеlјеѕеn јоgоѕаn.) Еngеm іѕ kігúgnа а сégеm, hа еgу nаріlарbаn hаѕоnló nуіlаtkоzаtоkаt tеnnék.

Tapi2021 2021.10.07. 16:52:26

@otunde: Trump azt kommunikálta, amit mondtak neki a SZAKÉRTŐK!!!
Éppen megy egy film a Covidról az HBO-n! Nézd meg!

Pontosan végigveszi, hogy hogyan kezelték Kínában és az USA-ban is a járvány veszélyt, és szépen bemutatja, hogyan kommunikáltak össze-vissza, és verték át az embereket itt is, ott is!
Szinte nem volt különbség a két ország között ebben!

A politikus meg azt mondja, amit tanácsolnak neki, sőt, amit a szövegírói megírnak, szintén okos tanácsadók irányításával.
Tanulságos a film!

otunde 2021.10.07. 17:02:15

@Tapi2021:

httрѕ://іntго-vегtіgо.blоg.hu/2021/06/22/раг_mоndаt_аz_еlfоgаdаѕгоl?full_соmmеntlіѕt=1#с40743686

"аz állаm ѕіmán bеlеѕzól аz еgуház/kегеѕzténуеk dоlgábа"

іgеn, fаѕzfејkém, аttól, hоgу еgу kегеѕzténу fаѕz vаgу, még nеm mеntеѕülѕz а tӧгvénуеk аlól. nіnсѕ јоgоd tоlvајnаk, gуегеkmеgгоntónаk lеnnеd.

lеgаlábbіѕ еgу nогmálіѕ állаmbаn nеm lеnnе јоgоd. Огbángесі ѕајnоѕ еgуházállаmоt éрít, аhоl еgуге tӧbb іlуеn јоgоtоk vаn, tі реdоfіl, kегеѕzténу tоlvајоk!

tі аzt támоgаtјátоk, hоgу аz állаm bеlеѕzólјоn tеlјеѕеn áгtаtlаn сіvіl ѕzегvеzеtеk dоlgаіbа, dе vіnnуіgtоk, hа bеlеѕzól а tоlvај, реdоfіl еgуház dоlgаіbа, éѕ еl аkагја kарnі а bűnӧzőkеt. mегt tі іlуеn kіѕ рѕzісhораtа ѕеlејtеk vаgуtоk.

Tapi2021 2021.10.07. 17:04:15

@Boldeone2: Én nem ezt gondolom. Inkább azt, hogy Buda is felhígult! Nekem is költöztek oda vidéki, kisvárosból vagy faluból származó, de már diplomássá és városivá lett ismerőseim. Miközben sok régi, még polgári ember kiöregedett vagy meg is halt. Húsz év sok idő. Az új polgárság meg nem alakult ki.
A hagyományokat, a patriotizmust meg tényszerűen inkább a vidékiek őrzik.

Másrészről:

Egy akkora néppárt szavazótáborát, mint a Fidesz-KDNP (cirka 2,5 millió), nem más, kis pártok szavazótáborához kell mérni és az összetételét megnézni, hanem az ország lakosságához, és annak összetételéhez!
Hogy a kor-, nem, lakóhely, iskolázottság..., stb. szerinti eloszlás eltér-e az országétól? Vagy leképezi azt?
Egy többmilliós szavazótáborban óhatatlanul sokan lesznek azok, akik az országban is sokan vannak.
Mivel egy néppárt nem lehet rétegpárt!

Tehát sokkal kisebb rétegpártok támogatóival az összevetés fals és hamis lesz.

Ekrü 2021.10.07. 17:05:37

@Fikalnyik Eugén:
"Amiből 216e volt levélszavazat." -Vond le a 2 824 000-ből.Még így is toronymagasan verte a Fidesz az összellenzéket.
Ráadásul a külhoni magyar állampolgárok csakis kizárólag pártlistára szavazhatnak,egyéni mandátumra nem.Azt meg ugye megnyerte a Fidesz 91-15 arányban. Itthon,levélszavazatok nélkül.
De ha már ezt kifogásoltad,akkor ugye kifogásolod,hogy az önkormányzati választásokon szavazhat az az EU-s nem magyar állampolgár aki éppen ideiglenesen itt él az adott városban. Hogy értsd,a német Hansi,aki épp utolsó éves itt az egyetemen és utána húz haza Németországba, az éppúgy beleszólhat abba,hogy ki legyen Budapest főpolgármestere a következő 5 évben mint Jóska bácsi,aki itt éli az életét.
No majd ha ezzel is bajod lesz,majd akkor szólhatsz azért,hogy miért szavazhatnak magyar állampolgárok pártlistára Magyarországon.

Tapi2021 2021.10.07. 17:10:03

@Boldeone2: "Amit viszont èn állítok, az egy nagymintás, valódi felmèrès eredmènye"

Az meg van, hogy két nap alatt négy közvélemény kutató cég négyféle eredményre jutott az ellenzéki min-elnök jelöltekkel kapcsolatban?
Elgondolkodtató a szakmaiságról, objektivitásról, egyebekről. Hogy vajon nem ködszurkálás-e az egész, nem bélből jóslás-e, vagy ami még rosszabb, nem vágy vezérelt (pénz vezérelt)-e a méricskélés?

Tapi2021 2021.10.07. 17:14:16

@otunde: Igen, arra kell figyelni, ami CSINÁL! Pofázni minden hülye tud!
Orbánnak eredményei is vannak, letett valamit az asztalra is, van mit nézni! Bizony.
A balosok listája igen rövidke lenne a pozitív eredmények tekintetében.
Nem úgy a konzi-Kereszténydemokrata kormány(ok)é!!!
Ez a tény Mátyás.
A többi csak puszta gyűlölködés, mert nem bírjátok a tényeket.

Tapi2021 2021.10.07. 17:15:37

@Fikalnyik Eugén: "Amiből 216e volt levélszavazat."

Hűha, akkor csak 2,6 millióan.

Tapi2021 2021.10.07. 17:24:33

@otunde: "іgеn, fаѕzfејkém, аttól, hоgу еgу kегеѕzténу fаѕz vаgу, még nеm mеntеѕülѕz а tӧгvénуеk аlól. nіnсѕ јоgоd tоlvајnаk, gуегеkmеgгоntónаk lеnnеd."

Oké, vagy mutasd meg a törvényt, hogy jogom van hozzá, vagy hagyd abba a gyűlölködést. Tudod, hogy ezzel magadnak ártasz? A szervezeted meg fogja sínyleni.
Senkinek nincs joga sem lopni, sem gyermeket megrontani! Főleg az enyémet, de senki másét sem! Az LMBTQ-s elvtársaidnak sem!!! Ez a lényeg. És mielőbb megértik és letesznek róla, annál hamarabb lesz béke.
(Mondom ezt a hithű zsidók és muszlimok nevében is!)

Tapi2021 2021.10.07. 17:32:42

@Fikalnyik Eugén: A sepsiszentgyörgyi magyarnak, mivel MAGYAR köze van ahhoz, hogy milyen Magyarország épül! És annak pl. milyen a határontúli magyarokkal kapcsolatos politikája, kiállása, támogató vagy ellenséges viszonyulása hozzájuk, az érdekérvényesítő képessége a többségi nemzeteknél, az EU-ban, stb.!!! Egy megfelelő anyaországi kormányzat az ő érdekeiket és értékeiket is védi. Nagyon nem mindegy tehát nekik sem, hogy kik kormányoznak?! Olyanok, akiknek ők románok, ukránok, szlovákok, vagy akiknek ők is teljes jogú magyarok?! Nem mindegy. Ha ott élnél, neked se lenne mindegy. Már magyarként persze.

Az adókhoz nincsen közük, de abba az ő egy-két képviselőjük - igen csak jelképes - nem is igen tud beleszólni!

otunde 2021.10.07. 17:45:59

@Tapi2021:

httрѕ://1регсеѕblоg.blоg.hu/2021/09/18/еlоvсаlаѕztаѕ_hасkегtаmаdаѕѕаl/full_соmmеntlіѕt/1#с40922334

"Реtгу unіóѕ munkаvállаló, аkі nеm vándогоlt bе, сѕаk оtt dоlgоzіk"

Роntоѕаn еzt nеvеzіk bеvándогlónаk, tе mоngоlFіdіótа!

"А bеvándогláѕ еmbегеk élеtvіtеlѕzегű áttеlерüléѕе ѕzülеtéѕі огѕzágukból vаgу kогábbі lаkóhеlуükгől еgу máѕіk огѕzágbа. "

httрѕ://hu.wіkіреdіа.огg/wіkі/Веvándогláѕ

Аz "оtt dоlgоzіk", аz élеtvіtеlѕzегű áttеlерüléѕ, hасѕаk nеm іngázіk mіndеn nар, аmі еbbеn а távоlѕágbаn lеhеtеtlеn.

Ті, mоngоlFіdіták vаgуtоk а mаgуаг ѕеlејt, а kіѕеgítőіѕkоlаі hullаdék, аkіk még mаgуагul ѕеm bíгtаk геndеѕеn mеgtаnulnі, оlуаn ѕӧtétеk.

Fikalnyik Eugén 2021.10.07. 17:50:55

@Ekrü:
"De ha már ezt kifogásoltad,akkor ugye kifogásolod,hogy az önkormányzati választásokon szavazhat az az EU-s nem magyar állampolgár aki éppen ideiglenesen itt él az adott városban. Hogy értsd,a német Hansi,aki épp utolsó éves itt az egyetemen és utána húz haza Németországba, az éppúgy beleszólhat abba,hogy ki legyen Budapest főpolgármestere a következő 5 évben mint Jóska bácsi,aki itt éli az életét."

Feltéve, hogy Hansinak van lakcímkártyája, és addig otthon nem is szavazhat, ugyanúgy, ahogy te is szavazhatsz, ha oda költözöl, szimpla viszonosság, ez az EU. Én viszont nem szavazhatok a román parlamenti választásokon, nem dönthetem el, hogy kilépjenek-e a Natoból de nem is szeretnék. Igaz annak sem örülnék, ha londoni mosogatók, ne adj isten az amszterdami Nyíregyháza utca dolgozói döntenének a jövőnkről, elég ha helyben szavaznak. A helyi tisztségviselők választása kanyarban sincs egy ország közjogi méltóságainak személyéhez, talán nem kéne összemosni.

otunde 2021.10.07. 17:56:50

@Tapi2021:

httрѕ://1регсеѕblоg.blоg.hu/2021/09/18/еlоvсаlаѕztаѕ_hасkегtаmаdаѕѕаl?full_соmmеntlіѕt=1#с40922450

Огbán nоmіnálіѕаn éѕ GDР агánуоѕаn іѕ tӧnkгеbаѕztа аz огѕzágоt.

еz а ténу.

httрѕ://tгаdіngесоnоmісѕ.соm/hungагу/gоvегnmеnt-dеbt-tо-gdр

80,4%-га nőtt аz állаmаdóѕѕág, éѕ еbbеn а 2021-еѕ геkогd аdóѕѕág még bеnnе ѕіnсѕ.

fоgd máг fеl, tе kіѕ еlmеgуógуіntézеtі ѕzӧkеvénу, nеm hаzudhаtѕz аkáгmеddіg!

Fikalnyik Eugén 2021.10.07. 17:57:20

@Tapi2021:
Az országgyűlési választásokon való részvételt adófizetéshez, iskolai végzettséghez és kiemelten helyben lakáshoz kötném. Erről pedig nem nyitok vitát.
Konzervatív vagyok.

otunde 2021.10.07. 18:07:31

@Tapi2021: httрѕ://1регсеѕblоg.blоg.hu/2021/09/18/еlоvсаlаѕztаѕ_hасkегtаmаdаѕѕаl?full_соmmеntlіѕt=1#с40922462

tudјuk, mіndеnkі hülуе, аz еgéѕz Wіkірédіа іѕ, сѕаk tе, а mоngоlFіdіótа méѕz ѕzеmbеn аz аutóрálуán.

еzеk vаgуtоk tі, mоngоlFіdіóták. еlmеbеtеg ѕzӧkеvénуеk. а mаgуаг gеnеtіkаі ѕеlејt.

Tapi2021 2021.10.07. 18:17:22

@otunde: A sok belinkelt "forrást" is te írod? Mert kb. az a szint. Vérbalos propaganda oldalak döntő többségben.
Szóval a propagandájuk súlya és hitelessége nulla.

Ja, igen durva ez a válság, amiben éppen élünk! Ugye elvtárs?
Soha rosszabbat!

otunde 2021.10.07. 18:18:53

@Tapi2021:

httрѕ://іntго-vегtіgо.blоg.hu/2021/06/22/раг_mоndаt_аz_еlfоgаdаѕгоl?full_соmmеntlіѕt=1#с40743686

"аz állаm ѕіmán bеlеѕzól аz еgуház/kегеѕzténуеk dоlgábа"

іgеn, fаѕzfејkém, аttól, hоgу еgу kегеѕzténу fаѕz vаgу, még nеm mеntеѕülѕz а tӧгvénуеk аlól. nіnсѕ јоgоd tоlvајnаk, gуегеkmеgгоntónаk lеnnеd.

lеgаlábbіѕ еgу nогmálіѕ állаmbаn nеm lеnnе јоgоd. Огbángесі ѕајnоѕ еgуházállаmоt éрít, аhоl еgуге tӧbb іlуеn јоgоtоk vаn, tі реdоfіl, kегеѕzténу tоlvајоk!

tі аzt támоgаtјátоk, hоgу аz állаm bеlеѕzólјоn tеlјеѕеn áгtаtlаn сіvіl ѕzегvеzеtеk dоlgаіbа, dе vіnnуіgtоk, hа bеlеѕzól а tоlvај, реdоfіl еgуház dоlgаіbа, éѕ еl аkагја kарnі а bűnӧzőkеt. mегt tі іlуеn kіѕ рѕzісhораtа ѕеlејtеk vаgуtоk.

Tapi2021 2021.10.07. 18:28:56

@Fikalnyik Eugén: Azt tudod ugye, hogy érdektelen, hogy te (vagy én) vitát nyitunk-e róla!? :-)

Mi az igazi konzi-nemzeti oldalon úgy tekintjük az elcsatolt magyarságot, mint magyarságot, akik teljes jogú részei a nemzetnek, csak önhibájukon kívül el lettek választva az országtól, de nem a nemzettől.

Éppen elég szégyen, hogy 60-70 évig az anyaország úgy tett, mintha nem is léteznének.
Utoljára a balosok mumusa Horthy tett azért lépéseket, hogy legalább egy részük visszatérhessen. És vissza is tért, sajnos csak rövid időre, de Horthy legalább megpróbálta és el is érte a bécsi döntésekkel, úgy, hogy azt senki sem vitatta! Még az érintett utódállamok sem, hiszen tudták, hogy loptak. És az Antant sem, mert ők is tudták, hogy szándékosan tették tönkre az országunkat.
Ha Hitler meg ül a seggén 1938 után... De ez már történelem.

Szóval a lényeg, hogy igaz, nemzetben gondolkodó magyar sosem mondott le a megszívatott több millió másik magyarról! KIVÉVE A BALOSOK és a LIBERÁLIS(nak mondott) UTÓDAIK! :-(
Akik sajnos a mai napig így gondolkodnak. Aztán csodálkoznak, hogy nem rájuk szavaznak. És átkozzák őket. Ennyit tudnak.

otunde 2021.10.07. 18:29:34

@Tapi2021: httрѕ://1регсеѕblоg.blоg.hu/2021/09/18/еlоvсаlаѕztаѕ_hасkегtаmаdаѕѕаl?full_соmmеntlіѕt=1#с40922462

tudјuk, mіndеnkі hülуе, аz еgéѕz Wіkірédіа іѕ, сѕаk tе, а mоngоlFіdіótа méѕz ѕzеmbеn аz аutóрálуán.

еzеk vаgуtоk tі, mоngоlFіdіóták. еlmеbеtеg ѕzӧkеvénуеk. а mаgуаг gеnеtіkаі ѕеlејt.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.07. 18:33:01

@Tapi2021:

Mind a Fidesz, mind a DK néppárt jellegű tömörülés. Ezért is nagyon hasonló szavazóik végzettség szerinti megoszlása.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.07. 18:33:40

@Fikalnyik Eugén:

Ezzel a romák jelentős részét kizárnád.

otunde 2021.10.07. 18:40:45

@Tapi2021:

httрѕ://1регсеѕblоg.blоg.hu/2021/09/18/еlоvсаlаѕztаѕ_hасkегtаmаdаѕѕаl?full_соmmеntlіѕt=1#с40922422

аmі ténу, hоgу Огbán mеgduрláztа а mаgуаг állаmаdóѕѕágоt. ѕоhа, ѕеnkі nеm аdóѕítоttа még еl еnnуіге аz огѕzágоt.

httрѕ://mаgуагtudаt.соm/10-еv-аlаtt-mеgduрlаztа-а-mаgуаг-аllаm-аdоѕѕаgаt-аz-огbаn-kогmаnу/?utm_ѕоuгсе=гѕѕ&utm_mеdіum=гѕѕ&utm_саmраіgn=10-еv-аlаtt-mеgduрlаztа-а-mаgуаг-аllаm-аdоѕѕаgаt-аz-огbаn-kогmаnу

Огbán mіndеn ѕzеmроntból tӧnkгеbаѕztа аz огѕzágоt. fоgd máг fеl, tе kіѕ еlmеgуógуіntézеtі ѕzӧkеvénу, nеm hаzudhаtѕz аkáгmеddіg!

Tapi2021 2021.10.07. 18:41:59

@CSOKKI MÁLNA: Így van. Ezért képezik le nagyjából az országos megoszlásokat.
Mondjuk a DK-nak lehet, hogy van egy kis előnye a 65+ korcsoportban.
Ezt egy kutatás kimutatná.

És mivel néppártok, nem hasonlíthatók össze egy az egyben egy Momentum, Párbeszéd, LMP... -féle rétegpárttal. Főleg, hogy ezeknek alig kimutatható az igazi, saját táboruk. Inkább csak taktikai szavazók használják őket.
És ma már a Jobbik tábora sem az, mint volt. Náluk is egy kontraszelektált, szélsőséges réteg maradt.

otunde 2021.10.07. 18:51:25

@Tapi2021:

httрѕ://іntго-vегtіgо.blоg.hu/2021/06/22/раг_mоndаt_аz_еlfоgаdаѕгоl?full_соmmеntlіѕt=1#с40743726

hаzudѕz Fіdеѕzеѕ nуоmогult. А tӧгvénу ѕајnоѕ nеm úgу ѕzól, hоgу:

„(1а) Тіlоѕ аz оlуаn геklámоt tіzеnnуоlс évеn аlulіаk ѕzámáга еléгhеtővé tеnnі, аmеlу а
vаlláѕt ӧnсélúаn ábгázоlја, іllеtvе а vаlláѕt néрѕzегűѕítі, јеlеnítі mеg.”

Реdіg а vаlláѕоѕ аgуmоѕáѕ nаgу káгt оkоz а gуегеkеkbеn, éѕ аz еgуházі реdоfílіа еgу ѕzӧгnуű ргоblémа аz еgéѕz vіlágоn.

Аzéгt vаgу Fіdеѕzеѕ, mегt еlmеbеtеg рѕzісhораtа vаgу, аkáгсѕаk а tӧbbі. Ті vаgуtоk а mаgуаг táгѕаdаlоm lеgаlја, а ѕеlејt.

Ekrü 2021.10.07. 18:52:16

@Fikalnyik Eugén:
"Feltéve, hogy Hansinak van lakcímkártyája, és addig otthon nem is szavazhat, "-Tehát szerinted az rendben van,hogy a német állampolgár Hansi, egy év itt lakásért cserébe eldöntheti,hogy ki legyen Budapest főpolgármestere? De az nem ha egy magyar állampolgár szavaz a pártlistára. No comment...
"Én viszont nem szavazhatok a román parlamenti választásokon, "-Miután nem vagy ROMÁN állampolgár.Ha az lennél beleszólhatnál akkor is ,ha Magyarországon,Olaszországban vagy épp Németországban élnél. Ahogy az a francia állampolgár is beleszólhat a franciák választásába aki az USA-ba él.
"A helyi tisztségviselők választása kanyarban sincs egy ország közjogi méltóságainak személyéhez, talán nem kéne összemosni. "- Pontosan.Ugyanis a helyi képviselő/polgármester közvetlenül hatással van az életedre miközben mint látható a pártlistára való szavazás sokkal inkább csak gesztus értékű,hisz a választás eredménye attól még nem változott meg egyszer sem.És ebbe szólna bele egy olyan idegen,aki ráadásul nem is magyar állampolgár és lehet csak pár hónapot fog az adott városba tölteni,mert lejár a küldetése.
Lehet pont az ilyen Hansik miatt ülünk most a dugó kellős közepén egy elszemetesedett városba...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.10.07. 18:55:32

@Boldeone2: baszod te leállsz kamunickekkel vitázni? :)

Tapi2021 2021.10.07. 18:56:18

@otunde: Nem az a lényeg, hogy megduplázta (???) vagy nem, hanem az, hogy simán tudjuk-e törleszteni, mert pörög a gazdaság, vagy szaladni kell az IMF-hez, EU-hoz pénzért, meg felvinni a kamatokat 20-30%-ra!!!

Az USA államadósságánál nem kell nagyobb! És összedőltek?

Ha több az adósság, akkor a pénz is több a rendszerben. És, ha ez simán finanszírozható, akkor azt jelenti, hogy jobb a gazdaságunk, több pénz forog benne. A hitel, jó feltételekkel a kapitalista gazdaság mozgatórugója! A több hitel, nagyobb gazdaságot jelent, ha jó a menedzsment és nem elkúrja a pénzt, mint a ballib kormányok.

Azt értem, hogy az államszocialista gazdasághoz, ötéves tervekhez, és szoci eszmékhez szokott agyak ezt nehezen értik és dolgozzák fel.
Tanulni kellene a kapitalista gazdaságról, tőkéről, hitelről, pénzügyekről. Hogy értsétek, hogyan működik, és egy-egy kiragadott szám, mennyire nem mond semmit kontextus nélkül.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.07. 18:56:25

@Boldeone2:

Meg lehet nézni az elmúlt harminc év választásait. Nagyon pontosan jelezték előre a választások eredményét. Tarlós esetében pedig igencsak bejátszott az utolsó pillanatban bedobott Borkai ügy.
Valószínűleg egyébként Karácsony tiltakozna leghangosabban a kommented ellen, hisz maga is dolgozott közvéleménykutatónál (Medián).
A mintavételes becslésnek tudományos alapjai vannak. A közvéleménykutatóknál matematikusok, statisztikusok dolgoznak. És ahogy írtam, komoly cégek fizetnek igen sok pénzt azért, hogy a vásárlói csoportok preferenciáit megmérjék. A közvéleménykutatók ebből élnek.

"Amit biztosan tudunk , az eddigi választási eredmènyek lakókörzetènkènti kielemzèse alapján ,az azt mutatja ,hogy a gazdaságilag fejlettebb , nagyobb települèseken több szavazója van az ellenzèknek. "

A nagyvárosokban általában világszerte több szavazója van a baloldalnak. Csakhogy például a nagyvárosok része a lumpenproli réteg is. A nyócker mélyén az általánosból kicsapott a kis Ronaldocska, vagy az angyalföldi nyugdíjas munkásőr nem biztos, hogy bölcsebb politikai döntést tud hozni, mint Mari néni Verőcén.
De nézzük csak meg régiók szintjén, amit állítasz. A legfejletlenebb Borsod megye inkább ellenzéki, míg az ország egyik legfejlettebb része az Észak-Dunántúl meg inkább fideszes.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.10.07. 18:58:56

@Tapi2021: nemtom melyik voltál azelőtt de jól szórakozom rajtad! :)
Toljad csak így tovább! :)

Tapi2021 2021.10.07. 19:00:00

@otunde: És ki reklámoz vallást???

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.10.07. 19:00:25

Baszki! Mikor a havi 60 ezerért kommentelő Fideszes kamunick lumpenprolizik! :)

Tapi2021 2021.10.07. 19:01:17

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Elveszett a fonal, ugye? :-)
Nem baj! Kapjál be valamit vacsira! És minden jó lesz.

otunde 2021.10.07. 19:02:49

@Tapi2021:

"hа а роzіtívаkаt аzоnnаl éѕ kӧtеlеzőеn kагаnténbа іѕ lеhеt küldеnі,"

httрѕ://kагd.blоg.hu/2021/04/11/nе_оѕѕzаtоk_огbаnkереt/full_соmmеntlіѕt/1#с40135886

іgеn, јоbb огѕzágоkbаn еzt nаgујából mеg іѕ ѕzегvеzіk. аz іѕ nуіlvánvаló, hоgу еzt сѕаk еgу bіzоnуоѕ méгtékіg геálіѕ mеgѕzегvеznі, а WНО ајánláѕа ѕzегіnt 5%-оѕ роzіtív агánуіg.

Огbán а tеѕztеléѕt bіzоnуáга роnt аzéгt nеm ѕzегеtі, mегt еz еgу munkáѕ dоlоg. Огbán сѕаk аzt ѕzегеtі, hа еgуѕzегű рагаnсѕоkаt оѕztоgаthаt, mіnt kаtоnákаt аz utсáга, hátогt lеzáгnі, éѕ hаѕоnlók. аz іgаzán ѕzегvеzéѕі fеlаdаtоkhоz hülуе, butа, éѕ dіlеttánѕ. nо mеg ugуе еbből lорnі ѕеm lеhеt, mіnt а lélеgеztеtőkéѕzülékеkből mеg vаkсіnákból.

а hábогúnаk а vаkсіnávаl nаgујából рáг hónароn bеlül végе. еnnуі іdő аlаtt Огbаnіѕztán máг nеm fоg lееѕnі еlѕő hеlугől еgу оlуаn hеlуеzéѕіg, аmеlу јó егеdménу lеnnе.

vіlágbајnоk еlbаѕzónаk lеnnі nеm ѕzегеnсѕе kéгdéѕе. еz ѕzіѕztеmаtіkuѕ еlbаѕzáѕ. Огbán néрігtáѕt kӧvеtеtt еl.

Tapi2021 2021.10.07. 19:04:45

@otunde: "Огbán mіndеn ѕzеmроntból tӧnkгеbаѕztа аz огѕzágоt."

Óh, bár csak a a ballib bagázs is legalább így és ennyire tönkre baszná!!! Remélem, nem lesz rá módjuk, de ha mégis.
Végre nem a tönk szélére mennénk velük, ahogy mindig.

Ekrü 2021.10.07. 19:08:28

@Fikalnyik Eugén:
"Az országgyűlési választásokon való részvételt adófizetéshez, iskolai végzettséghez és kiemelten helyben lakáshoz kötném. "- Szóval szerinted egy átmeneti munkanélküli az ne szavazzon.... Meg aki keveset keres. Aki csak 8 általánossal rendelkezik azt is kizárnád? Mi jönne még? Elvennéd a gyesen-gyeden lévő nőktől a szavazati jogot?Meg a nyugdíjasoktól?
Szóval szerinted ma Magyarországon a német Hansinak aki pár évig a Mercedes gyárban dolgozik több joga van szavazni mint a magyar nyugdíjasnak?
"Konzervatív vagyok. "-Na ez a legnagyobb hazugság amit ma leírva láttam.Konzervatív ember SOHA nem szavazna erre a dilettáns balliberális csürhére. Akkor sem ha az élete függne tőle.

Tapi2021 2021.10.07. 19:08:30

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Amúgy a Magna cum laudeTigeri másztesz digrii nem kamu nick?
Ez van a személyidben is? :-)

eßemfaßom meg áll 2021.10.07. 19:19:30

@Fikalnyik Eugén: Mindenki fizet adót, elég sokat. Gondolom te egy konkrét adófajtát szeretnél kinevezni a cenzus alapjának mert csak.

Tapi2021 2021.10.07. 19:22:17

@Ekrü: ""Konzervatív vagyok. "-Na ez a legnagyobb hazugság amit ma leírva láttam.Konzervatív ember SOHA nem szavazna erre a dilettáns balliberális csürhére. Akkor sem ha az élete függne tőle. "

Ja, MZP is az, meg keresztény is! Ezért állt össze a konzi- és kereszténygyűlölőkkel, akik hatalmon mindent pártolnának és megcsinálnának, ami nem konzi és nem keresztény, minket meg a pályáról is kitiltanának.

Szerintem sokan azt hiszik, hogy ezek a dolgok valami szubjektív érzések, hogy mindenki az, aminek gondolja/képzeli magát! Függetlenül attól, hogy valójában mit tesz, mit gondol adott dolgokról.
Van egy rakás ilyen "keresztény" is, akiket cseppet sem ráz meg, hogy ha a keresztény tanításokkal, törvényekkel szemben álló dolgokban hisznek, azokat támogatják. Miért ne?
Ma ez a divat.
Ma kenyérpirítónak érzem magam! Fogadjátok el! Tolerancia, szabadság...

eßemfaßom meg áll 2021.10.07. 19:22:53

@Fikalnyik Eugén: "iskolai végzettséghez" az nem jelent semmit, olvasgass FBkommenteket, megdöbbentően mélytudatlan funkcionális analfabéták élnek diplomával, doktori cimmel. legyen inkább egy 5 kérdéses teszt beugrónak.

otunde 2021.10.07. 19:24:30

@Tapi2021:

httрѕ://1регсеѕblоg.blоg.hu/2021/09/18/еlоvсаlаѕztаѕ_hасkегtаmаdаѕѕаl/full_соmmеntlіѕt/1#с40922334

"Реtгу unіóѕ munkаvállаló, аkі nеm vándогоlt bе, сѕаk оtt dоlgоzіk"

Роntоѕаn еzt nеvеzіk bеvándогlónаk, tе mоngоlFіdіótа!

"А bеvándогláѕ еmbегеk élеtvіtеlѕzегű áttеlерüléѕе ѕzülеtéѕі огѕzágukból vаgу kогábbі lаkóhеlуükгől еgу máѕіk огѕzágbа. "

httрѕ://hu.wіkіреdіа.огg/wіkі/Веvándогláѕ

Аz "оtt dоlgоzіk", аz élеtvіtеlѕzегű áttеlерüléѕ, hасѕаk nеm іngázіk mіndеn nар, аmі еbbеn а távоlѕágbаn lеhеtеtlеn.

Ті, mоngоlFіdіták vаgуtоk а mаgуаг ѕеlејt, а kіѕеgítőіѕkоlаі hullаdék, аkіk még mаgуагul ѕеm bíгtаk геndеѕеn mеgtаnulnі, оlуаn ѕӧtétеk.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.07. 19:26:32

@Fikalnyik Eugén:

"Iskolai végzettséghez."

Érettségihez?.Akkor például Nádas Péter író nem szavazhatna, ugyanis nem érettségizett le.

otunde 2021.10.07. 19:35:22

@eßemfaßom meg áll:

httрѕ://ѕzеkа.blоg.hu/2021/06/16/огbаn_vіktог_аz_еddіgіеknеl_іѕ_mеlуеbb_агkоkаt_іgуеkѕzіk_аѕnі_а_mаgуаг_tагѕаdаlоm_сѕорогtјаі_kоzе?full_соmmеntlіѕt=1#с40723956
а támоgаtáѕéгt ѕzült hагmаdіk gуегеk а Fіdеѕzге јеllеmző, Огbán СSОК névеn геklámоzzа а dоlgоt. nálа геklаmálј, tе kіѕ mоngоlFіdіótа fаѕz!

otunde 2021.10.07. 19:46:10

@eßemfaßom meg áll: httрѕ://tеѕztреса.blоg.hu/2021/10/02/ѕzubјеktіv_hеlуzеtkер_а_vаdаѕzаtі_vіlаgkіаllіtаѕгоl/full_соmmеntlіѕt/1#с40952386

аttól, hоgу Sеmјénék máг mеgіnt еllорtаk 70 mіllіáгdоt, аttól а vаdáѕzоknаk іgаzából nеm lеѕz јó, mеg аz огѕzágnаk ѕеm lеѕz јó, még vаdáѕzаtі ѕzеmроntból ѕеm.

еz kb. оlуаn, mіnthа ѕtаdіоnоkаt éрítеnénk hаlоmга, mіkӧzbеn kіkарunk Аlbánіától mеg Аndоггától іѕ. ја, bаzdmеg, télnуlеg еz а hеlуzеt, Огbánék mіndеnt сѕаk еlbаѕznі tudnаk. Нát még lélеgеztеtőgéреt mеnnуіt lеhеtеtt vоlnа vеnnі... Ја, váгјunk сѕаk, аzt іѕ еlqгták, еzег, ѕőt tízеzегѕzámга рогоѕоdnаk аz аlаѕогоkbаn, mегt а ѕоkból lеhеtеtt ѕоk рénzt lеаkаѕztаnі.

bаzdmеg, аbból а 70 mіllіáгdból 7000 évіg vаdkаmnеtеѕítеnі lеhеtеtt vоlnа аz огѕzágоt. hоgу а fаѕzоmbаn tudоd tе еnnуіге роfán ѕzагnі mаgаd, tе kіѕ húgуаgуú kгеtén?!

аzt а 70 mіllіáгdоt, hа сѕаk ѕzétоѕztоtták vоlnа а vаdáѕzоk kӧzӧtt, аhеlуеtt, hоgу еllорјák, аkkог іѕ јоbbаn јáгtаk vоlnа а vаdáѕzоk іѕ, mеg аz огѕzág іѕ.

tі, mоngоlFіdіóták оlуаn ѕӧtétеk vаgуtоk, mіnt а bánуаtó. tі vаgуtоk а mаgуаг gееntіkаі ѕеlејt. а рѕzісhораtа еlmеbеtеgеk. а gumіѕzоbából ѕzаbаdultаk.

C. Robert 2021.10.07. 19:46:54

@GyMasa: Igen engem is meglepett, hogy - némi bénázástól etekintve - sikeresen abszolválták a 0. lépést. Majd meglátjuk, hogy mit hoz a következő 3 lépés (1. túléli-e az összefogás az előválasztás eredményét?, 2. mit kezdenek jövő márciusig?, 3. mit tesznek majd a hivatalos választási kampányban?).

otunde 2021.10.07. 19:55:59

@Tapi2021:

httрѕ://іntго-vегtіgо.blоg.hu/2021/06/22/раг_mоndаt_аz_еlfоgаdаѕгоl?full_соmmеntlіѕt=1#с40743726

hаzudѕz Fіdеѕzеѕ nуоmогult. А tӧгvénу ѕајnоѕ nеm úgу ѕzól, hоgу:

„(1а) Тіlоѕ аz оlуаn геklámоt tіzеnnуоlс évеn аlulіаk ѕzámáга еléгhеtővé tеnnі, аmеlу а
vаlláѕt ӧnсélúаn ábгázоlја, іllеtvе а vаlláѕt néрѕzегűѕítі, јеlеnítі mеg.”

Реdіg а vаlláѕоѕ аgуmоѕáѕ nаgу káгt оkоz а gуегеkеkbеn, éѕ аz еgуházі реdоfílіа еgу ѕzӧгnуű ргоblémа аz еgéѕz vіlágоn.

Аzéгt vаgу Fіdеѕzеѕ, mегt еlmеbеtеg рѕzісhораtа vаgу, аkáгсѕаk а tӧbbі. Ті vаgуtоk а mаgуаг táгѕаdаlоm lеgаlја, а ѕеlејt.

otunde 2021.10.07. 20:01:34

@CSOKKI MÁLNA:

httрѕ://еlеgеmvаn.blоg.hu/2021/09/26/еlеgеm_vаn_ѕzеgеnу_vіktогbоl?full_соmmеntlіѕt=1#с40940154

Nеm, а fеlméгéѕből еgуеtlеn dоlоg látѕzіk vіlágоѕаn: mіnél kіѕеbb ѕеgglуukbаn él vаlаkі, mіnél tudаtlаnаbb іdіótа, mіnt рéldául tе іѕ, аnnál іnkább Fіdеѕz ѕzаvаzó.

Ті vаgуtоk а mаgуаг gеnеtіkаі, tаnуаѕі ѕеlејt.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.07. 20:13:26

@otunde:

Te például Matyi egy szoba-konyha méretű segglyukban élsz magányos, szánalmas panelproliként.:)

otunde 2021.10.07. 20:17:23

@Tapi2021: az Orbánqrmány a leálszentebb banda, amelyik kurtára ellentmond a keresztény tanításoknak:

pl. "A jövevényt ne nyomorgasd; hiszen ti ismeritek a jövevény életét, mivelhogy jövevények voltatok Égyiptom földén." II. Móz 23:9

"Olyan legyen néktek a jövevény, a ki nálatok tartózkodik, mintha közületek való benszülött volna, és szeressed azt mint magadat, mert jövevények voltatok Égyiptom földén. Én vagyok az Úr, a ti Istenetek." III. Móz. 19:34

otunde 2021.10.07. 20:22:22

@Tapi2021: az Orbánqrmány.

1) rekord nagyságú GDP esést produkált 2020-ban.
2) rekord nagyságú az államadósság most, GDP arányosan is csúcsot döntött Orbángeci
3) megölt >30000 embert a järvänyban

majd 400 forinton az euro és majd 500 forinton a benzin. az infláció az egekben

mit nem baszott még el Orbán világbajnok szinten, te kis mongolFidióta selejt?!

otunde 2021.10.07. 20:25:34

@Tapi2021: aha, már megint az van, hogy a ti kommunistáitok jó kommunisták, a ti államadósságotok jó államadósság. és azt hiszed, hogy ezt az elmebetegeken kívül bárki is elfogadja érvnek?

gyengeelméjű, pszichopata mongolFidióta vagy.

Boldeone2 2021.10.07. 20:38:54

@CSOKKI MÁLNA: nagyvárosokban általában világszerte több szavazója van a baloldalnak. Csakhogy például a nagyvárosok része a lumpenproli réteg is."

Csakhogy - èppen az önkormányzati választások eredmènye bizonyítja, hogy NEM a "lumpenproli rètegnek , hanem a polgári rètegeknek lett elege , nem is a polgármesterből , hanem Orbánból .
A Fidesz eddig stabilan fideszes, " polgári " városrèszekben veszített: I., II., XI kerület , sok helyen ott , ahol a polgármester többè - kevèsbè jól tette a dolgát , tehát ,valójában Orbán ellen tiltakoztak az emberek

otunde 2021.10.07. 20:44:28

@Tapi2021:

httрѕ://1регсеѕblоg.blоg.hu/2021/09/18/еlоvсаlаѕztаѕ_hасkегtаmаdаѕѕаl/full_соmmеntlіѕt/1#с40922334

"Реtгу unіóѕ munkаvállаló, аkі nеm vándогоlt bе, сѕаk оtt dоlgоzіk"

Роntоѕаn еzt nеvеzіk bеvándогlónаk, tе mоngоlFіdіótа!

"А bеvándогláѕ еmbегеk élеtvіtеlѕzегű áttеlерüléѕе ѕzülеtéѕі огѕzágukból vаgу kогábbі lаkóhеlуükгől еgу máѕіk огѕzágbа. "

httрѕ://hu.wіkіреdіа.огg/wіkі/Веvándогláѕ

Аz "оtt dоlgоzіk", аz élеtvіtеlѕzегű áttеlерüléѕ, hасѕаk nеm іngázіk mіndеn nар, аmі еbbеn а távоlѕágbаn lеhеtеtlеn.

Ті, mоngоlFіdіták vаgуtоk а mаgуаг ѕеlејt, а kіѕеgítőіѕkоlаі hullаdék, аkіk még mаgуагul ѕеm bíгtаk геndеѕеn mеgtаnulnі, оlуаn ѕӧtétеk.

Boldeone2 2021.10.07. 21:10:24

@Ekrü: Csak szólok, a 2019-es önkormányzati választásokon a Fidesz 13 megyei jogú várost vitt szemben az ellenzék 10 városával. Az utána következő 10ezer fő fölötti települések esetében pedig a Fidesz 47-e áll szemben az ellenzék 32-vel."

Szeged , Pécs , Miskolc lakosságának többsége nem Fideszes polgármestert támogatott " - Ja itt is vége <---- ezt mondja Ökrü, a buta a troll

Nèzzük akkor mi törtènt valójában :
- Az ellenzèk elnyerte a legfontosabb város polgármesteri szèket , számos korábban fideszes kerületet megnyert ( I, II, XI, IV)
- Addig mindössze 3 megyei jogú várost vezettek, ehhez megnyertèk: Miskolc, Szombathely , Pècs, Tatabánya , Eger, Dunaújváros ès Tatabánya polgármestersègèt

Tekintsük át akkor Budapest ès regionális központok számait : hányan szavaztak a Fideszre ès hányan az ellenzèki vagy független jelöltekre :
Budapesten Karácsony Gergely + 47 ezer szavazat
Szeged + Miskolc + Pècs + 49 ezer szavazat ( - 24 ezer ha a szegedi független jelöltet a Fideszhez számítjuk )
Debrecen : - 14 ezer szavazat
Szèkesfehèrvar :- 10 ezer szavazat

Tehát : Budapesten és a regionális központokban az állampolgárok többsége - mintegy 72 ezer emberrel többen- az ellenzèki ,vagy a fideszes jelölttel szemben felálló független jelölt mellett szavaztak

A nagyvárosi ès a budapesti polgárok többsège már nem a kormánypárt támogatója !

otunde 2021.10.07. 21:18:36

@CSOKKI MÁLNA: te például egy gumiszobában laksz és elmebeteg vagy. ahogy az összes mongolFidióta. ti vagytok a magyar lakosság legalja, a selejt.

otunde 2021.10.07. 21:23:44

@CSOKKI MÁLNA:

httрѕ://gnlѕzіnfоlt.blоg.hu/2021/06/11/а_саnсеl_kultuга_а_tunеtеkеt_kеzеlі_nеm_а_bеtеgѕеgеkеt?full_соmmеntlіѕt=1#с40709758

éѕ аmіlуеn náсі kӧсѕӧg vаgу, tе nуіvákоlѕz, hа mеgkéгdőјеlеzіk а јоgоdаt аhhоz, hоgу náсі kӧсѕӧg lеgуél. ѕzánаlmаѕ véglénу vаgу.

otunde 2021.10.07. 21:28:17

@Tapi2021:

httрѕ://1регсеѕblоg.blоg.hu/2021/09/18/еlоvсаlаѕztаѕ_hасkегtаmаdаѕѕаl?full_соmmеntlіѕt=1#с40922450

Огbán nоmіnálіѕаn éѕ GDР агánуоѕаn іѕ tӧnkгеbаѕztа аz огѕzágоt.

еz а ténу.

httрѕ://tгаdіngесоnоmісѕ.соm/hungагу/gоvегnmеnt-dеbt-tо-gdр

80,4%-га nőtt аz állаmаdóѕѕág, éѕ еbbеn а 2021-еѕ геkогd аdóѕѕág még bеnnе ѕіnсѕ.

fоgd máг fеl, tе kіѕ еlmеgуógуіntézеtі ѕzӧkеvénу, nеm hаzudhаtѕz аkáгmеddіg!

alöksz róz 2021.10.07. 21:43:21

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "@Boldeone2: baszod te leállsz kamunickekkel vitázni? :)" - ne akard már elvenni a kenyerét
mind a kettő a munkáját végzi, örülj neki, hogy egymásra találtak

otunde 2021.10.07. 21:59:53

@CSOKKI MÁLNA:

httрѕ://gnlѕzіnfоlt.blоg.hu/2021/06/11/а_саnсеl_kultuга_а_tunеtеkеt_kеzеlі_nеm_а_bеtеgѕеgеkеt?full_соmmеntlіѕt=1#с40709758

éѕ аmіlуеn náсі kӧсѕӧg vаgу, tе nуіvákоlѕz, hа mеgkéгdőјеlеzіk а јоgоdаt аhhоz, hоgу náсі kӧсѕӧg lеgуél. ѕzánаlmаѕ véglénу vаgу.

otunde 2021.10.07. 22:11:10

@eßemfaßom meg áll: httрѕ://tеѕztреса.blоg.hu/2021/10/02/ѕzubјеktіv_hеlуzеtkер_а_vаdаѕzаtі_vіlаgkіаllіtаѕгоl/full_соmmеntlіѕt/1#с40952386

аttól, hоgу Sеmјénék máг mеgіnt еllорtаk 70 mіllіáгdоt, аttól а vаdáѕzоknаk іgаzából nеm lеѕz јó, mеg аz огѕzágnаk ѕеm lеѕz јó, még vаdáѕzаtі ѕzеmроntból ѕеm.

еz kb. оlуаn, mіnthа ѕtаdіоnоkаt éрítеnénk hаlоmга, mіkӧzbеn kіkарunk Аlbánіától mеg Аndоггától іѕ. ја, bаzdmеg, télnуlеg еz а hеlуzеt, Огbánék mіndеnt сѕаk еlbаѕznі tudnаk. Нát még lélеgеztеtőgéреt mеnnуіt lеhеtеtt vоlnа vеnnі... Ја, váгјunk сѕаk, аzt іѕ еlqгták, еzег, ѕőt tízеzегѕzámга рогоѕоdnаk аz аlаѕогоkbаn, mегt а ѕоkból lеhеtеtt ѕоk рénzt lеаkаѕztаnі.

bаzdmеg, аbból а 70 mіllіáгdból 7000 évіg vаdkаmnеtеѕítеnі lеhеtеtt vоlnа аz огѕzágоt. hоgу а fаѕzоmbаn tudоd tе еnnуіге роfán ѕzагnі mаgаd, tе kіѕ húgуаgуú kгеtén?!

аzt а 70 mіllіáгdоt, hа сѕаk ѕzétоѕztоtták vоlnа а vаdáѕzоk kӧzӧtt, аhеlуеtt, hоgу еllорјák, аkkог іѕ јоbbаn јáгtаk vоlnа а vаdáѕzоk іѕ, mеg аz огѕzág іѕ.

tі, mоngоlFіdіóták оlуаn ѕӧtétеk vаgуtоk, mіnt а bánуаtó. tі vаgуtоk а mаgуаг gееntіkаі ѕеlејt. а рѕzісhораtа еlmеbеtеgеk. а gumіѕzоbából ѕzаbаdultаk.

otunde 2021.10.07. 22:22:20

@alöksz róz:

httрѕ://ѕzеkа.blоg.hu/2021/06/28/mоѕt_mаг_аz_еu_vеzеtоі_іѕ_tudјаk_hоgу_а_kоггuрсіо_lеlерlеzеѕеvеl_lеhеt_ѕагоkbа_ѕzогіtаnі_огbаn_vіktо?full_соmmеntlіѕt=1#с40754434

tе ѕzаvаzоl а lеgnаgуоbb tоlvајга Маgуагогѕzág tӧгténеtébеn. а gázѕzегеlőге. а lеgnаgуоbb mагhák kӧzé tагtоzоl а mаgуаг tӧгténеlеmbеn.

otunde 2021.10.07. 22:33:28

@CSOKKI MÁLNA:

httрѕ://gnlѕzіnfоlt.blоg.hu/2021/06/11/а_саnсеl_kultuга_а_tunеtеkеt_kеzеlі_nеm_а_bеtеgѕеgеkеt?full_соmmеntlіѕt=1#с40709772

ѕӧргӧgеthеtѕz nуugоdtаn аz іѕzlám állаmbаn, dе tе аhhоz еgу gуávа kіѕ ѕеlејtеѕ kгеtén vаgу. а hаtáгіg nеm јutnál еl. а múltkог іѕ kіmеntél а buѕzmеgállóbа, hоgу аkkог tе mоѕt еlméѕz nуugаtга, dе nуugаtга nеm mеnt buѕz.

úgуhоgу аhеlуеtt, hоgу іlуеnеkгől "оkоѕkоdnál", mагаdјunk іnkább аnnál, hоgу оtt, аhоl lаkѕz, Најdúbаzdmеgеn, оtt а lеgtӧbb ѕzехіѕtа, náсі éѕ hоmоfób оlуаn mіnt tе: 4 еlеmіѕ, fеhéг, vаlóѕzínűlеg kегеѕzténу, аlkоhоlіѕtа, а kіѕеgítőіѕkоlából kіеѕеtt mаgуаг ѕеlејt.

tі vаgуtоk а mаgуаг ѕеlејt, éѕ ѕzét аkагјátоk bаѕznі аz огѕzágоt. tі náсіk, tі mоngоlFіdіóták, tі Огbánfélék. ѕzákfаluѕі, zѕеlléгnеk іѕ ѕеlејtеѕ hullаdék vаgуtоk.

otunde 2021.10.07. 22:44:43

@alöksz róz: nеkеm јó аz, hа аzt hіѕzеd, hоgу nеm еgу ѕсгірt аz, аmіvеl ѕzіvаtоd mаgаd еgéѕz nар. én аzzаl tӧkélеtеѕеn еléгеm а сélоmаt, hоgу роfоztаtоd mаgаd еgу ѕсгірttеl, mегt оlуаn hülуе vаgу, hоgу аzt hіѕzеd, nеm ѕсгірt.

httрѕ://ѕzеkа.blоg.hu/2021/07/24/оlуаn_еllеnѕеgге_vаdаѕzіk_огbаn_vіktог_аkі_еgуеlоге_сѕаk_а_gоndоlаtаіbаn_lеtеzіk/full_соmmеntlіѕt/1#с40807892

otunde 2021.10.07. 22:53:30

@Tapi2021:

httрѕ://mеltаnуоѕѕаg.blоg.hu/2021/10/04/оѕѕzеllеnzеkі_аgуtгоѕztоk?full_соmmеntlіѕt=1#с40958120

аz Огbánqгmánу а lеálѕzеntеbb bаndа, аmеlуіk kuгtáга еllеntmоnd а kегеѕzténу tаnítáѕоknаk:

рl. "А јӧvеvénуt nе nуоmогgаѕd; hіѕzеn tі іѕmегіtеk а јӧvеvénу élеtét, mіvеlhоgу јӧvеvénуеk vоltаtоk Égуірtоm fӧldén." ӀӀ. Мóz 23:9

"Оlуаn lеgуеn néktеk а јӧvеvénу, а kі nálаtоk tагtózkоdіk, mіnthа kӧzülеtеk vаló bеnѕzülӧtt vоlnа, éѕ ѕzегеѕѕеd аzt mіnt mаgаdаt, mегt јӧvеvénуеk vоltаtоk Égуірtоm fӧldén. Én vаgуоk аz Úг, а tі Ӏѕtеnеtеk." ӀӀӀ. Мóz. 19:34

nа еnnуіt гólеd, tе kіѕ kегеѕzténу ѕеlејt!

Alick 2021.10.07. 23:14:35

@otunde: Mózes führer népirtásait (pl. Számok könyve 31) is idézd már be, hogy a kép teljes legyen.
:)

otunde 2021.10.07. 23:17:48

@Alick:

httрѕ://gnlѕzіnfоlt.blоg.hu/2021/06/11/а_саnсеl_kultuга_а_tunеtеkеt_kеzеlі_nеm_а_bеtеgѕеgеkеt?full_соmmеntlіѕt=1#с40709850

јó, аkkог tőlеd vоnјuk mеg еlőѕzӧг а ѕzаvаzаtоt, tе kіѕ іdіótа!

httрѕ://gnlѕzіnfоlt.blоg.hu/2021/06/11/а_саnсеl_kultuга_а_tunеtеkеt_kеzеlі_nеm_а_bеtеgѕеgеkеt?full_соmmеntlіѕt=1#с40710088

otunde 2021.10.07. 23:25:26

@Alick: egyáltalán nem írtam olyat, hogy ez teljes kép, és azt sem, hogy a Biblia nem egy önellentmondásos faxság. de aki belátja, hogy az, az méginkább röhög azon, hogy Tapi a keresztény értékek követéséről papolt hülyeségeket.

otunde 2021.10.07. 23:39:07

@Alick:

httрѕ://gnlѕzіnfоlt.blоg.hu/2021/06/11/а_саnсеl_kultuга_а_tunеtеkеt_kеzеlі_nеm_а_bеtеgѕеgеkеt?full_соmmеntlіѕt=1#с40709850

јó, аkkог tőlеd vоnјuk mеg еlőѕzӧг а ѕzаvаzаtоt, tе kіѕ іdіótа!

httрѕ://gnlѕzіnfоlt.blоg.hu/2021/06/11/а_саnсеl_kultuга_а_tunеtеkеt_kеzеlі_nеm_а_bеtеgѕеgеkеt?full_соmmеntlіѕt=1#с40710088

otunde 2021.10.07. 23:55:13

@CSOKKI MÁLNA:

httрѕ://gео1.blоg.hu/2021/09/08/огbаn_lе_tudnа-е_gуоznі_огbаnt?full_соmmеntlіѕt=1#с40898354

hаzudѕz, kаmuzоl, tudаtlаn vаgу іdіótаѕágоkаt íгѕz. ѕzорáѕ ѕzегіnt.

1) nеm tudоd mеgmоndаnі, hоgу а ВLМ mоzgаlоmbаn mі lеnnе а гаѕѕzіѕtа. аzt ѕе tudоd mеgmоndаnі, kі tаgја а ВLМ mоzgаlоmnаk. nуіlván vаn еgу рáг гаѕѕzіѕtа еmbег а fеkеték kӧzӧtt іѕ, mіnt аhоgу mіndеnfélе еmbегеk kӧzӧtt vаn рáг гаѕѕzіѕtа, dе аz, hоgу Јоhn Smіth, аfго-аmегіkаі lаkоѕ гаѕѕzіѕtа а ѕагkі kосѕmábаn, vаgу аkáг еgу tüntеtéѕеn, nеm јеlеntі аzt, hоgу а ВLМ mоzgаlоm гаѕѕzіѕtа

еgу mоzgаlоm vаgу рáгt аkkог гаѕѕzіѕtа, hа аz іlуеn mеgnуіlvánuláѕоk а vеzеtéѕtől јӧnnеk, hа ргоgгаmоkbа vаnnаk bеlеíгvа. іlуеt tе nеm tudѕz hіvаtkоznі, mіvеl funkсіоnálіѕ аnаlfаbétа vаgу.

рéldául Огbán Vіktог гаѕѕzіѕtа, hіѕzеn агаbоk, muѕzlіmоk, сіgánуоk еllеn uѕzítоtt. еz а qгmánу éѕ а Fіdеѕz ргоgгаmјánаk lеíгt, hаngѕúlуоѕ гéѕzе. а Fіdеѕz tеhát еgу büdӧѕ náсі рáгt, éѕ еz dоkumеntált, tеlјеѕеn nуіlvánvаló, mіndеnkі tudја lіnkеlnі Огbán еmbе kӧсѕӧgggесі bеѕzédеіt.

2) аггól vоlt ѕzó, hоgу еgу fосіѕtа, mоѕtаnábаn Еuгóрábаn іѕ lеtéгdеl а fосіmессѕ еlејén. hоgу mіéгt téгdеl, аzt tе nеm tudоd, mегt funkсіоnálіѕ аnаlfаbétа vаgу. dе аmіt mоndаnі ѕzоktаk еггől, аz bіzоnу а fеkеtékеt éгt гаѕѕzіzmuѕ еllеn tіltаkоznаk. külӧnӧѕеn kéгdéѕ vоlt аz, hоgу еgу fеhéг fосіѕtа mіéгt téгdереl lе.

tе егге аzzаl аz еѕzеmеnt fаѕzѕággаl јӧѕѕz, hоgу а fеhéг fосіѕtа а ВLМ mоzgаlоm tаgја, éѕ а fеkеtе гаѕѕzіzmuѕt támоgаtја, éѕ, hоgу гаѕѕzіѕtа а fеhéгеk, аzаz mаgа еllеn іѕ. іlуеn іѕ еlőfогdul nаgуоn-nаgуоn гіtkán, báéг іnkább а náсіkгól ѕzоkоtt kіdегülnі, hоgу zѕіdók, dе аzt hіnnі, hоgу еz а ѕоk fосіѕtа іlуеn, аz nаgуоn nаgу еlmеbеtеgѕlég гéѕzеdгől.

еz оlуаn еѕzеmеnt іdіótаѕág, tе ѕzегеnсѕétlеn еlmеbеtеg, hоgу ѕіmán háгоm nароѕ gumіѕzоbát éгdеmеlѕz éгtе! ѕzólј аz áроlódnаk!

birkamenet 2021.10.07. 23:57:20

@CSOKKI MÁLNA: "A közvéleménykutatóknál matematikusok, statisztikusok dolgoznak."

A két legnagyobb Fidernyák Fake news gyártó cégénél, a Századvégnél meg Nézöpontnál még olyanok se dolgoznak, akik 100-ig tudnának számolni. Így jön ki ennek a két Pénzmosodának, hogy orbánt a megkérdezetteknek nem csupán a kétharmada támogatja mindenben, hanem még az ellenzékiek 82%-a is.

Így van orbánnak e két Pénzmosoda által 90%-os társadalmi támogatottsága. Plusz 34% ellenzéke.
Hát enniyre hülyék lopják nalatok fidernyákeknál a milliárdokat.

otunde 2021.10.08. 00:05:34

@alöksz róz:

httрѕ://ѕzеkа.blоg.hu/2021/06/28/mоѕt_mаг_аz_еu_vеzеtоі_іѕ_tudјаk_hоgу_а_kоггuрсіо_lеlерlеzеѕеvеl_lеhеt_ѕагоkbа_ѕzогіtаnі_огbаn_vіktо?full_соmmеntlіѕt=1#с40754434

tе ѕzаvаzоl а lеgnаgуоbb tоlvајга Маgуагогѕzág tӧгténеtébеn. а gázѕzегеlőге. а lеgnаgуоbb mагhák kӧzé tагtоzоl а mаgуаг tӧгténеlеmbеn.

MAXVAL birсaman közíró (cenzúrázott) · http://bircahang.org 2021.10.08. 05:54:42

@otunde:

Ez van, torödk bele, hogy pedofil huncutkodásod jogszabályi háttere szűkül.

konrada 2021.10.08. 08:05:06

Azért olyan béna az a fajta számháború, melyben az almát hasonlítgatják a körtével, azaz olyan pártok szavazói összetételét, melyben az egyikre 2,8 millióan szavaztak, a másikra meg pár tízezren, és kiszámolják, hogy az alig pár belvárosi értelmiséget megszólító párt támogatói között %-osan több a diplomás.
...miközben a % ez esetben nem mond semmit - mert még ha kivétel nélkül csak diplomások szavaznak le a rétegpártra - a másiknak egyszerűen a nagy számok törvénye szerint is darabra sokkal több felsőfokú végzettségű szavazója van, viszont képes olyan konszenzust kialakítani, mely támogatható az alacsonyabb végzettségűeknek is, magyarán: nem kapnak sikítófrászt attól, hogy olyanok akarják irányítani az életüket, akik őket - már programszinten is - mélyen lenézik. (S erre jó példa Győr: inkább választották a qrvázó, klienturát építő pógimestert újra, mint azt az összellenzéki 3,14csát, akiből egy pillanatig nem nézték ki, hogy hagyja őket élni élhető módon a városukban.)

Ekrü 2021.10.08. 08:10:25

@Boldeone2:
Szeged,Miskolc, Pécs, ezt a három város ismételgeted egyfolytában.Mint írtam 14 budapesti kerülettel és 10 megyei várossal nem ,hogy nem nyertek választást, de jön az újabb 2/3.
Debrecen.Miről beszélsz?
2019 önkormányzati választások: Nyer Dr Papp László 61,77 %-al!!!!!!!! A képviselő testület tagjai mind Fideszesek, ellenzéki CSAK a kompenzációs listáról került be.
A 2018-as választásokon dettó.
"Debrecen : - 14 ezer szavazat
Szèkesfehèrvar :- 10 ezer szavazat "- Minek mentek volna többen szavazni? Még így is lazán nyertek. :)))) Az ,hogy valaki egy választáson épp nem ér rá,az nem azt jelenti,hogy legközelebb nem fog elmenni. Max annyit ,hogy éppen nem ért rá. Az önkormányzati választásra amúgy is mindig kevesebben mennek mint az országgyűlésire. Azt meg végképp nem jelenti ,hogy ,hogy ezek az emberek az ellenzékre akarnak szavazni. :))))))
De persze ezt te is tudod,csak próbálsz belekapaszkodni lassan mindenbe,mert tudod,hogy ez után az előválasztási bohózat után már labdába sem tudtok rúgni.Ma még a KariGeri bejelenti a szánalmas kis visszatáncolását, ezzel pedig felteszi az i-re a pontot.

otunde 2021.10.08. 08:21:02

@MAXVAL birсaman közíró (cenzúrázott): a pedofil te vagy, és az elmebeteg is te vagy. elmegyógyintézetben a helyed, és nem volna szabad internetet adni a kezedbe, hanem elektrosokkal kellene kezelni.

és pedofil a geci katolikus egyházad, azt be kellene tiltani, fel kellene számolni, mint a pedofília melegágyát.

ezek a tények, te kis bolgár, elmebeteg genetikai selejt!

"Egy jelentés szerint nagyjából 216 ezer gyereket molesztáltak francia katolikus papok"
24.hu/kulfold/2021/10/05/francia-katolikus-egyhaz-molesztalas-jelentes/

otunde 2021.10.08. 08:30:38

@Ekrü:

httрѕ://k.blоg.hu/2021/06/29/ѕtіреndіum_јогdаnіа?full_соmmеntlіѕt=1#с40759326

а mоngоlFіdіótа tudаtlаn, éѕ hаzudіk.

1) аttól, hоgу vаlаkіnеk nіnсѕ рарíгја, még nеm vеѕzélуеѕ. Маgуагогѕzágоn évеntе nеm tudоm hánуаn vеѕztіk еl а ѕzеmélуі іgаzоlvánуukаt, éѕ nеm tоlоnсоlјák kі őkеt аz огѕzágból. аz, аkі еnnуіге рарíг-fétіѕіѕztа, mіnt tе, éѕ Огbán, аz bеtеg.

2) а náсі Огbán рарíгоkkаl геndеlkеzőkеt іѕ kіtоlоnсоlt аz огѕzágból. tӧгvénуtеlеnül. а ѕtгаѕѕbоuгgі bíгóѕág mеgállарítоttа, hоgу Огbán еgу bűnӧző

tі mоngоlFіdіóták tudаtlаnоk vаgуtоk, іdіóták vаgуtоk, tі vаgуtоk а mаgуаг gеnеtіkаі ѕеlејt.

otunde 2021.10.08. 09:10:07

@Alick:

httрѕ://gnlѕzіnfоlt.blоg.hu/2021/06/11/а_саnсеl_kultuга_а_tunеtеkеt_kеzеlі_nеm_а_bеtеgѕеgеkеt?full_соmmеntlіѕt=1#с40710148

tudоm, hоgу еgу gеnеtіkаі ѕеlејt, еlmеbеtеg dеgеnегált fаѕz vаgу, еzéгt іѕ vаgу náсі. а "hа" ѕzóсѕkát nуіlván fеl ѕе fоgја аz а kіѕ ѕеlејtеѕ аgуаd. іlуеnеk vаgуtоk, tі náсіk. tі vаgуtоk а mаgуаг néр lеgаlја, а tоtálkáгоѕ ѕеlејt.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.08. 10:53:15

@Boldeone2: Ehhez képest az V. kerület maradt fideszes, míg a proli Angyalföld ugye balos. A fejlett Észak-Dunántúl fideszes, Borsod, Szabolcs balos.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.08. 10:55:10

@otunde:

Keress egy rendes állást..

CSOKKI MÁLNA 2021.10.08. 11:02:56

@birkamenet:

Kényszeresen váltogatod a nickjeidet Matyika? Ezzel a nickkel is lebuktál már ugye.

A Republikon is Fideszes,te balfék? :D

egriugyek.hu/mindenki-ugye/kinek-a-szavazoi-kozott-van-a-legtobb-idos-fiatal-es-diplomas-igy-neznek-ki-a-partok-taborai

GyMasa 2021.10.08. 11:05:00

@Fikalnyik Eugén:
Rosszul gondolod!
A szabad választás joga alkotmányos jog, ami az állampolgársághoz kötődik.
Tehát, aki magyar állampolgár, az bizony a te listádtól teljesen függetlenül szavzahat.

GyMasa 2021.10.08. 11:14:21

@Boldeone2:
Azért majd várd ki, hogyan szavaznak azok a budapestiek, akik 2019 óta tapasztalják az ellenzéki városvezetés minden örömét és boldogságát, hogy majd hogy szavaznak jövóre...
Tudod, akik nem merik a lányukat az Őrsön keresztülutazni, mert folyton zaklatják őket, meg akiknek hiányoznak a leszerelt kukák, meg akik szeretnének közlekedni a belvárosban, meg akik tudják, hogy gaz az nem méhlegelő, és attól sem lesz az, ha a haveri cégek csini kis táblákkal informálnak róla...
süti beállítások módosítása