Méltányosság

Agytröszt a társadalmi kohézióért

Hivatali jóga

Az USA-beli nagyvállalati szféra gondosan ügyel, hogy az ott dolgozók elégedettek legyenek a munkahelyi helyzetükkel. A magas fizetés nem minden, megannyi más apróság is számít. Hogy mégis micsoda, megtudhatod Lakatos Júlia hangulatjelentéséből a Washington Poszt blogsorozatban!

blogra_meretezett.jpg

Igyekszem váltogatni a személyes tapasztalatokat és az általános megfigyeléseket, a mostani bejegyzést egy kedves munkahelyi e-mailnek köszönhetem. Korábban is érzékeltem, hogy akárhány irodában járok, igyekeznek valamilyen módon az ott dolgozók kedvében járni. Szinte minden emeleten van közösségi konyha, ahol kávé, tea, esetleg gyümölcs, vagy egyéb nassolni való található, de egyes helyeken az illemhelyek is egy kisebb drogéria tartalmát vonultatják fel, hátha valakinek szüksége van egy kis hajlakkra, vagy kézkémre. Péntekenként péksüteményt kínálnak, ha marad étel a konferenciákról, kör e-mailt írnak a kollégáknak, hogy áthelyezték a konyhába, fogyasszák jóízűen. Nem kell nagy dolgokra gondolni. Olyan apró figyelmességek ezek, mint hogy, amikor a minap rákérdeztem, van-e papírlyukasztó, és történetesen nem volt, másnapra az emeleten levő összes fénymásoló gép mellé ki volt rakva egy. Az ember pedig úgy érezte, hogy odafigyelnek az „igényeire”. Most azonban még ehhez képest is egészen új távlatok nyíltak meg!

joga.jpg

Tatarozásba kezdtek az irodaházunk lobbijában, minek következtében mindent átvariáltak, paravánok és por lepte el az előteret. Mivel várhatóan egész nyáron tart a kellemetlenség, reggel a postafiókomban egy email várt, amely így kezdődött: „Tudjuk, hogy a felújítás stresszel jár, ezért megállapodást kötöttünk az XY jóga központtal, hogy segítsenek a feszültség levezetésében”. Ezt követően közölték, hogy az épület minden dolgozója ingyenesen járhat jógázni a felújítás végéig. Azért ez még a megszokott nagyvonalúságon is túltesz! Habár kétlem, hogy az egész nap gép előtt ülő irodisták többsége élne ezzel a lehetőséggel, mégis, közérzetjavító intézkedésnek zseniális. Ha ettől nem lesz az az érzése az illetőnek, hogy megbecsült munkaerő, akkor semmitől sem. Mert, hogy alapvetően ez a veleje az egész mentalitásnak. Rájöttek, hogy az elégedett munkaerő, jobb munkaerő. Habár vendégelemzőként a jóga órákra nem járhatok, de a külön bejáratú papírlyukasztómnak az óta is örülök!

Lakatos Júlia

 

Hivatali jógaAz USA-beli nagyvállalati szféra gondosan ügyel, hogy az ott dolgozók elégedettek legyenek a munkahelyi...

Posted by Méltányosság Politikaelemző Központ on Tuesday, June 23, 2015

A bejegyzés trackback címe:

https://meltanyossag.blog.hu/api/trackback/id/tr87566520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.06.23. 21:18:24

Nem kéne az ilyenektől elájulni, mert aztán meg másnak azt mondja a kapitalista hogy viszont látásra és lapát.Inkább pénzzel becsülje meg a dolgozóit mint sem jógával.

2015.06.23. 21:18:43

másnak = másnap

swfla 2015.06.24. 03:14:38

Mielott valaki elajulna, hogy ez itt az altalanos dolog: az ilyesfajta plusz juttatasok azert erosen videk es szakma fuggoek... kb. hasonloan a GYES-hez: akad nehany ceg.
süti beállítások módosítása