Méltányosság

Agytröszt a társadalmi kohézióért

"Attól kezdve állnak?"

"A politikai intézmények (mint normák) nem olyanok, hogy azokat egyszer kialakították, és attól kezdve állnak, mint a cövek. Nem. Folyamatosan meg kell küzdeni értük, hiszen mindenki a saját normáit, a saját szemléletmódját akarja érvényesíteni."

kep.jpg"Az elmúlt 25 évben alig sikerült ilyen értelemben véve közös intézményeket alapítanunk: azok az intézmények, amelyek létrejöttek, inkább az együttműködés hiányában, mint annak révén jöttek létre. Ám a politikai együttműködés hiányában kiformált intézmények kora után lassan el kell jutnunk a politikai együttműködésen alapuló intézmények korába. Ami mindenekelőtt azt jelenti, hogy nem az egyik oldal „állítja helyre”, amit a másik „végletesen” elrontott, hanem – felismervén ennek a „vagy-vagy”-nak a súlyos korlátait – valamennyi mérvadó oldal közösen hoz létre egy újfajta intézményes elrendeződést.

Esetünkben a nagykoalíciós kormányzást."  

Ha kíváncsi hogyan lehetséges ez, töltse le Csizmadia Ervin új e-könyvét ingyen itt! 

Ha tetszett bejegyzésünk lájkoljon minket Facebookon, és kövesse blogunkat!

A bejegyzés trackback címe:

https://meltanyossag.blog.hu/api/trackback/id/tr927328274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása