Méltányosság

Agytröszt a társadalmi kohézióért

Bauer Tamás némiképp meglepődött

Bauer Tamás némiképp meglepődött Csizmadia Ervin új e-könyvének állításain. Népiképp mi is. Na, nem mintha nem számítottunk volna ilyen típusú érvelésre. A nagykoalíció kérdése meglehetős port kavart pártok, politológusok és kommentelők között is. Ne tévesszen meg azonban senkit a könyv címe.

10958235_10153203297878738_6025773957827288704_o.jpgA szemének higgyen ne a kommenteknek! Olvasson bele, töltse le!

"A politikai együttműködés és nagykoalíció kérdésköre ma egyáltalán nincs napirenden... ... Már most jelzem, a nagykoalíciót egy politikai technikának, de nem magának a megoldásnak gondolom. A magyar politika kulcsa nem a technikában, hanem a tartalomban van. Tartalom alatt egy merőben új típusú (a politikai együttműködést megalapozó) közvetítő intézményrendszer kiépítését értem, amelyet – s most megértő leszek – a rendszerváltás forgatagában nem volt lehetőség kiépíteni. Ám most már komolyan számot kell vetnünk ennek hiányával. Egy ilyen intézményrendszer lenne hivatva megalapozni azt a fajta együttműködést, amely elvezethet annak belátásához, hogy Magyarországon eddig azért nem tudtuk kezelni a konfliktusainkat, és azért vált minden egyre rosszabbá, mert a demokratikus funkciók ellátására egyszerűen nem hoztunk létre megfelelő (közvetítő) intézményeket. Ezt viszont csak akkor látom kivitelezhetőnek, ha a politikai erők közötti együttműködés eljut addig a pontig, amikor ennek az intézményrendszernek a hiányát fölismerik. Ha nem, győzzön bárki is a soron lévő választásokon, a helyzet érdemben nem fog megváltozni, legfeljebb a kormány-ellenzék szerepei cserélődnek meg." 

Tovább olvasna? A következő Magyarország ingyenes letöltéséért kattintson ide!

Szólj hozzá!
Címkék: könyvajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://meltanyossag.blog.hu/api/trackback/id/tr877276097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása