Méltányosság

Agytröszt a társadalmi kohézióért

Kultúra és kohézió

2013. június 03. 07:30 - Méltányosság Központ

A kultúráról sokat beszélünk, de nagyon keveset tudunk arról, hogy milyen szerepet szánnak neki az európai integrációs folyamatokban. Hiányérzeteinkre választ adhat a holland székhelyű The European Cultural Foundation (Európai Kulturális Alapítvány) tevékenysége is, mely szervezet azon munkálkodik, hogy minél jobban megerősödjön az Európai Unió belső kohéziójához elengedhetetlen összeurópai identitástudat. 

Európai Kulturális Alapítvány (ECF)

Az 1954-ben Genfben létrehozott független alapítvány közel 60 éve működik Európa-szerte. Alapítói a svájci filozófus, Denis de Rougemont, az európai közösség megalkotója, Robert Schuman, és a holland Bernát herceg, akinek elnöksége alatt költözött az alapítvány mai székhelyére, Amszterdamba. Az alapítók hittek abban, hogy a kultúra képes elejét venni a háborús konfliktusoknak, és segíthet a második világégés utáni újjáépítésben. Az európai államok növekvő egymásrautaltsága gazdasági, politikai és társadalmi szempontból pedig csak segítette az alapítvány azon célját, hogy a kultúra segítségével egy nyitott, befogadó és demokratikus társadalom jöjjön létre az öreg kontinensen.

A teljes elemzés itt olvasható

ajanlohonlap.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://meltanyossag.blog.hu/api/trackback/id/tr545337796

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.06.03. 11:26:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása